Kilo fazlalığı, akne ve sivilce oluşumu, ciltte ve deride yağlanma gibi bir çok sağlık sorununun aslında bir tek nedeni var; beslenme yanlışları. Aslında hepimiz ne yapmamız gerektiğini az çok biliyoruz fakat bazen kendimizi durduramıyoruz ve dozu kaçırıyoruz. Mesela ben kendimden örnek vereyim; günlük hayatta kola içmem. Dershane, okul, iş, restoran vb yerlerde tüketmemeye dikkat ederim. Ama geçen gün babamın eve kola almasıyla benim bu güzel alışkanlığımı bırakmam bir oldu. Baktım kola içmeden duramıyorum, saat başı bir bardak kola içiyorum, dedim ki kendi kendime DURDURAMIYORSAN YÖNÜNÜ DEĞİŞTİR. Şöyle anlatayım, kendime yeni lezzetler buldum. Mesela ice tea içmeye başladım, canım her kola istediğinde çay vb şeyler tükettim. Sütü, suyu artırdım. Her ne kadar bir çok insan süt içmeyi çocukça bulsa da aslında en yararlı içeceklerden biridir süt. Ama yeşil çayın verdiği rahatlık bir başka tabii. Dinlendiriyor çünkü, mideyi rahatlatıyor, gevşetiyor. Mesela bazen canım çikolata istiyordu, ama öyle çok istiyordu ki bir paket çikolatayı bitirebiliyordum. Daha sonra canım şekerli şeyler istediğinde meyve yemeyi alışkanlık haline getirdim. Özellikle yaz aylarında o kadar zinde oluyordum ki her gün sabah koşusuna çıkmaya başladım. Sadece yarım saat koşsam da düzenli beslenmeyle birleşince acayip işe yaradı. Tabi cipsi de kendime yasakladım. Tost, pizza, hamburger gibi şeyleri tam olarak hayatımdan silmesem de en fazla ayda bir yemeye başladım. Belki de en önemlisi ekmek tüketimini azalttım. Yemekte pilav, makarna vb karbonhidratlı yiyecekler olduğunda hiç yemedim, diğerlerinde de çok az tükettim. Ayrıca benden size tavsiye, az yediğiniz halde gün içinde enerjik olmak istiyorsanız sabah kahvaltılarında bal, reçel gibi şekerli şeyler tüketin. Her ne kadar uzaktan kilo aldırırmış gibi görünse de uzun vadede enerji sağlıyor ve dinç kalmanıza yardımcı oluyor.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Zahmetsiz Yaz Diyeti
- Konu Sahibi gencguzel
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
yanlış biliyorsun canım bazı şeyleri.
ıcetea, meyve suyu bile masum değil.neden çünkü içinde tatlandırıcı var. tatlandırıcılar şekerden 200 kat daha zararlıdır.
kolayı içtiğinde kendini durduramanın sebebi insülinin yükselmesidir.
kan şekerin yükseldiğinde sürekli şekerli besinler istersin.
bu kola için değil tabi ki, şekerli tüm ürünler için böyledir. reçel,pekmez,çikolata,bisküvi .. yedikçe yiyesiniz gelir dediğim gibi bu besinler insülin direncini artırır..glisemik indeksi yüksek besinlerdir bunlar.
glisemik indek yükseldikçe zararı o kadar artar..
glisemik indeksi düşük olan besinleri tüketmeli, çünkü bunlar insülini hortlatmaz, durup durup acıkmazsın. tokluk hissi verirler çünkü.
et,süt,yumurta,peynir,zeytin,domates,salatalık gibi besinlerin glisemik indeksi düşüktür.
bazı meyvelerin bile yüksek gi olanları vardır, çok yememek lazım.
meyve diye oturup günde 5-6 elma, armut,karpuz ya da 1 kilo çilek yenilmemeli.
ıcetea, meyve suyu bile masum değil.neden çünkü içinde tatlandırıcı var. tatlandırıcılar şekerden 200 kat daha zararlıdır.
kolayı içtiğinde kendini durduramanın sebebi insülinin yükselmesidir.
kan şekerin yükseldiğinde sürekli şekerli besinler istersin.
bu kola için değil tabi ki, şekerli tüm ürünler için böyledir. reçel,pekmez,çikolata,bisküvi .. yedikçe yiyesiniz gelir dediğim gibi bu besinler insülin direncini artırır..glisemik indeksi yüksek besinlerdir bunlar.
glisemik indek yükseldikçe zararı o kadar artar..
glisemik indeksi düşük olan besinleri tüketmeli, çünkü bunlar insülini hortlatmaz, durup durup acıkmazsın. tokluk hissi verirler çünkü.
et,süt,yumurta,peynir,zeytin,domates,salatalık gibi besinlerin glisemik indeksi düşüktür.
bazı meyvelerin bile yüksek gi olanları vardır, çok yememek lazım.
meyve diye oturup günde 5-6 elma, armut,karpuz ya da 1 kilo çilek yenilmemeli.
Evet ıceteade kafein bulunduğunu biliyorum ama zaten sürekli tüketmiyorum yukarıda da belirttiğim gibi kola bağımlılığımdan vazgecmemde büyük etkisi oldu o yüzden canım çok istediği zamanlarda iciyorum sadece, meyve de tabiki günde aşırı tüketilmemeli sonuçta her şeyin fazlası zarar ama zaten insanın özellikle de yaz aylarında meyveye ihtiyacı vardır abartmadan yenilmesi de zarar vermez
- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
birde kızlar unlu bir diyet uzmanın kitabından okumuştum.zararlı bir besine sevmediğiniz bir şeyin yada insanın ismini verin.inan canınız istemiyor..mesela ben cipse en nefret insanın ismini verdim.gördükce midem bulandı:)))ve yemedim..yiyemedimm...
hahhaa, bu güzelmiş işte :)
- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.543
- 423
- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.543
- 423