- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.559
- 598
Anladimm kuzu anladim
Ben oglumu boyle yetistirdim , hatta esim dalga gecer , cocuk birsey soruyor sen dunyanin var olusundan basliyorsun anlatmaya diye
Cunku cok yonlu anlatirim , hatta dunyadaki farkli bakis acilarini bile sunarim anlatirken ama oglum cok farkli , kizima ise hicbirsey ogretmiyorum , ogretemiyorum , anlatamiyorum cunku dinlemiyor
Herseyi zaten biliyor
Bunu kelimelerle ifade etmem cok zor ama mila zaten herseyi biliyor
Onu gorsen anlarsin ne demek istedigimi
Cok degisik bir cocuk
Ahhaa ben bazen diyorum ya konularda anan olacak yastayim diyeBu ayip hepimize ,gelmisiz 35e,cogunun kaynanasiyla ayni yastayiz ahahahaha
İnsallah dedigin gibi olur kuzumTakibi çok kuvvetli, asi ruhlu bir çocuk demek ki maşallah. İşin var o zaman Milanam, biraz seni peşinde koşturacak demek ama büyüdükçe illaki rayına girer sıkma canını.
Biraz da senle yarışıyor, senin ensende ondan, kız çocukları ile anne iletişimi daha farklı olur bilirsin. Sana çok güzel yardımcı, hayran bir çocuk olacak bence gittikçe.
isabel bir de senden dinleyelim ?
Bir çok kursa gitmesini istedim yapısı gereği taekwondo ya çok misaitken vücudu ve başarısıBırakın aktiviteleri babam arabasının kaputunu açıp onla ilgilenirken benden bir anahtar istese havalara uçardım...
Spor ile uğraşsın diye neler yapmıyorum ! basketbolu profesyonel olarak oynadım, basketbol oynarken babam derslerin etkileniyor dedi diye profesyonel basketbolu bıraktım.
Bu adam spor yapsın diye neler yapıyorum ama koşabildiğini dahi sanmıyorum
Büyük oğlum (10 yaşında ) sürekli çalışmak istemediğini sevmediğini söylüyor dersler vasat değil ama çok iyi notları da yok ...bizim zamanımızda sanayiye verilirdi
kötü bir fikir : )
bende dedim satsak kaç para eder dedim satmam ki diyor.
karne hediyesi, LOL için paket satın aldık zira her haltı var.
Arkadaşları ile doğum günlerinde birbirlerine her biri 20 TL verip paket alıyorlarmış. Duyunca çıldırdım ama gidip karne hediyesi paket aldım.
Ya teknolojik evrim geldi, ne bekliyorsunuz ki bu çocuklardan? Onlar yapay zeka dönemine doğmuş internet çağı çocukları.
Ben doğduğumda çevirmeli ev telefonları vardı, itfaiyeyi arayana kadar eviniz yanardı.
Sonra tuşlu ve telsiz telefonlara evrildi.
Ardından cep telefonları, tek satır ekrandan, androidin atası nokia sistemleri ardından diğerleri...
Ben 32907423 farklı telefonu gördüm, bu çocuklar ne gördü? Direkt teknolojinin hızın, evrimin göbeğine doğdu.
Ben kasetçalar gördüm, kaset gördüm, disket gördüm, cd gördüm, mp3 player da gördüm, daha küçük boy rewrite cd gördüm, usb bellek gördüm, 144ü geç 96p olan çamur gibi videoların 34 mblık koca hafıza kartlarında taşındığını gördüm, televizyonun yükseltici ile çalıştığı dönemi de gördüm, dekoderle çözülen kanalları da, ilave dvd eklentilerini de, vcd eklentilerini de... Şimdi tvni kablosuz bağlıyorsun, kanallar için belki arkasına bir kart sokuyorsun ki artık ona da gerek yok net üzerinden her şey tamam. Disketi göstersen ne olduğunu anlayamaz bu zamanın çocukları; diyorum ya onlar zaten hızın ortasında.
Ben yavaşı da gördüm hızlıyı da; o geçişi hep gördüm ve gittikçe hızlandı. O çapulcu yaratıcı denilen tayfadan olmamızın sebebi de bu, çok alet edevat gördük. Hepsiyle oynadık.
Bu çocuklar bence çok daha süper ve güzel bir zamandalar; hiç öyle kayıp, çöplük olarak görmüyorum çünkü yapay zeka robotlara gidecek olan tayfa bunlar. Bu potansiyele de saygı duyarsak, sorun kalmaz. Bu kadar basit.
Her şey ders değil, not değil; ortamına kasmadan salacaksın, onlar yolunu bulacak.
Ve gelen nesil alfa kuşağı, z kuşağı bitiyor.
Aha erkek kardeşimTam bir kabus, derslerde başarılıyım, Türkiye Satranç finallerinden namağlup döndüm, 2. dönem notlarımı 1 puan daha yükselttim gibi cümlelerden bıktım !
Tek yedikleri et yemekleri, 13 yaşında 185 boyu var ama bu yaşına kadar ağzına sebze yemeği koymadı. Şaka değil gerçek.
Bu akşam söylemesi ayıp tuttuğum balıkları yerken yanında benim soğan yediğimi görünce denemek istiyorum dedi. Sanırsın ben viski içiyorum da adam denemek istiyor. Adam 13 yaşına gelmiş kuru soğan yememiş ?
Yine bugün aynı gün adamı Türkiye Drone yarışması finallerine Assos'a götürdüm, kafasını telefona gömdü ve izlemedi yarışmayı. 50 kez baba ne zaman eve döneceğiz diye sordu. Beni, babam böyle bir aktiviteye götürecek 10 sene sırtımda taşırdım herhalde...
LOL denen neidüğü belirsiz boktan bir oyun oynuyor oğlum lütfen yeter dediğimde eğitim hayatında ki başarılarını yüzünüze vuruyor (gerçi benim yüzüme vurması biraz maça ister). Oğlum ortaokulda bizde öyleydik üniversite de görelim diyorum. Adamın soru sen ne yaptın ? Ulan sıpa ben İTÜ gibi bir okulda 96 ile derece ile mezun oldum dediğimde yeme beni okulun son sınıfında yıllarca ara vermişsin cevabını yapıştırıyor.
Benim 2012li kızımda yumurta,peynir yemez, tadını bilmez.beyaz peynirin tadınız bilmiyor desem ? inanır mısınız ?
biz Petkim kantininden tam yağlı peynir alınsa da bayram etsek derdik ! ayda 1 kez o da memleketten sucuk gelmişse pişerdi. Kuru sucuğa sırnaşmayalım diye rahmetli annem kurt yapar sakın elleşmeyin derdi...
Şimdi beyefendi Cumhuriyet sucuk ile bilmem ne sucuk arasında ki aroma farkından sucuk ayrımı yapıyor !
hadi ordan, hadiiii eşşekoğlu eşşek : )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?