Popüler Konu Z kuşağı kabusu ! Film ismi gibi oldu !

Yorumlara bakınca benimkiler uymuyor sanki. Yemek ayırt etmezler, iştahları iyi, ayırt etme lüksleri de yok gerçi, yiyorsanız menü bu yoksa siz bilirsiniz derim.
İkisi de çok hareketli çok konuşkan kapatma düğmeleri yok mu modundayım.
Tablet tabi ki seviyorlar ama sadece yaz tatilinde günlük oynama sınırları var, tabi o saat gelene kadar milyon kere sorarlar ne zaman vereceksin diye. Her oyunu oynayamazlar, İnterneti zaten kapatıyorum tabletlerinde.
Yaşları ilerledikçe bu kurallara ne kadar uyarlar muamma.

Valla kuzu benimki klasik cocukluk hircinligi degil o yuzden farkli bir durum yasiyorum ama tabi ki yapacak birseyim yok , burda konusup konusup yine gidip ona simsiki sariliyorum , cok seviyorum o ayri birsey ama azicik da normal olsaymis diyorum , cok yorgunum ve hayatta ondan baska hicbirsey beni bu kadar yormamisti

Bende de 3 tane alfa var
2013
2016
2018
Allah kolaylik versin

Dediğine katılıyorum, geç kalmadan toparlama dönemindeyim. Inatlasmayi hiç sevmiyor cidden. Lafftan da anliyor güzellikle. Ama dediğin gibi ben çocuk olduğunu unutuyorum hep. Kendime göre hareket edeyim o vakit yoksa haklisin ben de çok asi bir genclikbgecirdim. Ama hep itirazlardan yasaklardan. Geç kalmadığına inanıyorum. Sağ ol. Oyu geldi yazdıkların hatta tokat gibi.

90 lı yılların çocuğuyuz ben ve kızkardeşim
Buyuk kızınız aynı beeeen ama bu kadar olur. Babamla annemle tartismisligim cok yahuu sana yanlis yapana niye sesini çıkarmıyorsun vs tarzinda
Küçük olanda ayni kardeşim o da saman altindan sessiz sessiz her dedigini anneme babama yaptırır ben hep sitem ederim o dişini geçirebildi annemlere ben geciremedim diye ay cok güldüm Allah bağışlasın

Esimin 13 yaşında bir kuzeni var buraya geldiginde illa esimin bilgisayarindan oyun oynamak istiyor ve bizde yatılı kalıyor
Tabi cocuk bizde misafir ben de soruyorum acıktın mı yer misin bilmemne cevap hep yook
Bende onun nasıl bir tip oldugunu hemen çözdüm tavuk yaptim yedi gecende makarna severmisin dedim kim sevmezzz kii dedi onuda yedi ama taze fasulye yapsam yemezdi bence
Esim annesini hastaneye götürdü bende kendisiyle evde kaldım saatlerce benimle muhattap olmadi ve bilgisayardan kalkmadi
Ara ara mutfaktan muzlu süt almış içmiş
Aksi bir ergen biraz.
En sonuncu olay ise cok komikti. Bayramda bizde kaldı yine,esim uyuya kalmis koltukta kendisi sabah 5 e kadar oyun oynamis ama bilgisayar saati oyunla alakali mi ne 2.00 ı gösteriyormuş bilmemis saatin 5 olduğunu. Hani gunes hafiften doguyor ya da ezan okunuyor anlamaz misin be oglan
Sonra odadaki saate bakınca anlamış 5 oldugunu
Ertesi gun annesi gordu bu hic uyumamis bidaha göndermicem seni dedi cocugun goz altlari siyahlasmis
Anne de cok otoriter kuralci cocugu boguyor ve tek cocuk oldugu icin de biraz fazla ustune titriyor anne de 45 yasinda haliyle kusak farki var tabi
Ay

Ohoooo o atarinin başından sıkıysa kalkma
Bizim zamanımızda pedagoji diye bir şey yoktu sekerim. Bugün ki bir kaç eksik tahtamı da o zamanın inatlasmalarina bağlayabilirsin
Sonuç, kaçınma içgüdüsü.
Zarar görüyorsan yapma.

Böyle ornekler çok verebilirsin. Bizde de durum aynı, bazısı öyle böyle. her çocuk ayrı bir dünya.
Aslında bu konuda en güzel gözlemi eğitimciler yapar.
Ben kendi gözlemimi söyleyeyim, 5. Sınıfa gelmiş çocukların çok azı selamlaşmayı, hâl hatır sormayi biliyor.
Hatta bak daha abartıyorum, 18-20 ye gelmis genc,
Markette kasiyere teşekkür etmiyor.
Tezgâhtara, zahmet verdim, diyemiyor.
Türkçe de yazamıyorlar
Internet turkcesi dediğim bir dili konuşuyorlar.
He sanma ki beklentim çok yüksek.
Binaenaleyh demesin. Çalıkuşu bilmesin.
Hatta ingilizce kelimeler de kullansın.
Vaktiyle avrupa yakasında oha falan olan kız karakteri vardı, insanlar nasıl eleştiriyordu, yozlastiriyor diye. Ki komedi dizisi, niye bu kadar ciddi yaklasildi bilmem.
Şimdi sitcom u her gün karşılaştığım gençler bizzatihi yaşıyor
Konuşuyorlar
Ama cümle yok cümle.
Şu çocukların önünden testi al, koy klasik sinav, kağıtla bakisirlar.

Sen bayramlaşmaya, Yada misafire hoşgeldine zorlanmamış yada zorlansa da yememiş bir çocuksun.
Ama sana da söylemişler.
Pas geçmemişler.
Bunu yaşama senaryon olmuş.
Artık bunu hiç yaşamıyorlar :)

Daha çocuklar küçük, dur daha neler göreceğiz.
Klasik ergen isyanları Yada içine kapanma durumları şimdiden kabulum.
Günde 16 saat bilgisayar da oynayabilir.
Ama nankör, şuursuz, istekleri bitmeyen, istekleri olmasına rağmen mutsuz, aslında ne istediğini de bilmeyen kararsız olurlarsa sanırım dedesine verip adam olunca geei alacagim

Benimkiler de 2008 Ekim doğumlu ,su an da fortnite oynuyorlar kendi sınıf arkadaşlarıyla .. daha once de maincraft oynuyorlardı , ayni bazı sorunlar biz de de var.
Evet durmak bilmiyorlar bizdeki sorun saat asımı , ben saat asımı yaptıklarında kumandaları alıp bir hafta vermiyorum . Bu şekilde benim kurallarıma gore oynuyorlar .
Bir de kurallar arasında , yemek kuralı bizimkiler de hep et yemek ister ama ıspanaktan tutun kereviz bile yediyorum . Sadece bugün yemeğimiz bu yemek istemeyen odasına çıkıp 20 sayfa kitap okuyacak ve bugün erken yatacak diyorum, sonuçta ne yemek yaptıysam yiyorlar . Sanırım bizimkiler daha küçük laf dinliyorlar, henüz ergenliğe girmediler

Hangi uzmanı dinleyeceğimizi şaşırdık.
Ben çocukken 3 arkadaş sokakta oynar gelirdik acıkınca ve annelerden müsait olan birşey verirdi elimize ne hazırlamışsa onu yerdik, ben bunu yemem diyen olmazdı.

Ekmeğin üzerine salça sürülür onu yerdik. Şimdi arada canım çektimi kendime yapıyorum, adama soruyorum

- salçalı ekmek yer misin ?
- baba sen iyi misin ? Salçalı ekmek yenir mi ?

O anda işte burnundan sokasım geliyor salçayı, ketçap yiyorsun da diyemiyorum zira o tür ambalaja girmiş ürünler ile de arası yok !

Tamam da bizim canımız yok mu ? Tamam kendime aldım, biz yaşayamadık ki çocukluğumuzu, yoktu ki böyle uçan kaçan şeyler. Evde 4 vitrinde bana özel klasik arabaların koleksiyonu, 1 adet drone(hemde en gelişmişinden) var. Daha sayamayacağım niceleri. Tamam kendime almış olabilirim ama ulen velet bir merak et te al eline, kır dök nerdeeee ?

Sosyalleşme konusunda Allahtan iyi durumdayız, sebebi de satranç diye düşünüyorum, zira elini uzatıp maç çncesi başarılar dilemesi, maç bitince birbirlerini tebrik etmeleri vs çok katkısı oldu satrancın bize.

Hatta burada yan otelde yeni evli bir çift gelmişti balayına. Bizim ki izlemek izin izin alıp yanlarına oturdu. 10 dakika sonra oraya uğradığımda damada sen bu işi bilmiyorsun eşin daha iyi oynuyor dedi. kıza da maç yapalım teklifi sundu. Sana mı kaldı len kimin daha iyi oynadığı adam balayında eşine jest yapıyor belki...

Bu arada bir mesaj daha vardı kaçırdım kimin yazdığını ama şunu anlamıştım ; neden notları denetimde kullanıyorsunuz diye.

Bu konuda fikrimi daha önce yazmıştım tekrar yazayım. Ders notları asla birinci derece etken değil desem yalan olur. Fakat her çocuğun okuması zorunlu değil. Bunu da hep savunurum.

Benle balığa gelir, balık yakalarsak süper ama yakalayamaz isek hemen gelir sorusu ne zaman döneceğiz ? kahveye de gelir benle ama satranç oynayacak biri yoksa baba artık dönelim.

K Kazen sanki karşımda babam varmis gibi hissettim okurken.

belki sizin oğlan kendi prensiplerini küçük yaşta edinmis bi çocuktur. benim kendi prensiplerim vardi ve bunlar yavaş yavaş olustu alti yedi yaşından itibaren. ilk olarak yanlış olsa da tek otorite anne ve babami kabul ettim. müdür öğretmen hala dayi amca vs vs asla muhatabim bile değildi. ikincisi asla yalan söylememek, üçüncüsü her zaman adil olmak haklıdan yana tavır almak, buyuklere karşı saygılı olmak diye uzayip gidiyo...

ilmini çözdüğüm seye ilgim sıfırlanır. belki dronun çalışma prensibini yapabildikleri vs bildiği için zaman kaybi gibi geliyodur. ben süper Marioyu ilk bölümü geçene kadar hevesle oynadim sonra baktim ikinci üçüncü bolumler falan ayni geldi atari oynamadim bi daha.

yemek konusunda yemeyecegimi düşündüğüm şeyi ben de tatmam. bu huy sanırım. ama siz ayda bir sucuk yiyebiliyomussunuz insanda bi merak heves olur heyecanla bekler. çünkü elinin altında değil. o çocuk baba sucuk dese onune envai çeşit sucuk koyabilecek bi babaya sahip. veya peynir ulaşılamaz degil onun için. o yüzden de ihtiyaç duymuyodur denemeye tatmaya. biliyodur istese önüne kahvaltici serilir.

benim oğlan 19 aylık. salçasini beğenmediği yemeği yemez. hep x biber salçası alıyoruz. değiştirince yemiyo salca çöpe gidiyo. et yemez brokoli diye ağlar. sucuk verince yemiyodu almadik yapmadık. geçen sabah sucuk diyerek uyandi. ağladı sucuk pisene kadar ayrılmadı ocağın dibinden. yedi mi çiğnedi tukurdu. ama kendi istedi sucuk diye 8 9 aylıktı sarimsak soğan koymadığım yemeği yemezdi tadini begenmezdi.

ve ben siz yazdikca sürekli kıyaslamalar içinde bi baba gördüm. sözlü olarak dile getirmeseniz de tavrinizdan anliyodur belki. babam da sizin gibi yapardi. biz yazacak defter bulamazdik bunlar plastik kapak istiyo diğerini begenmiyo derdi mesela. benim açımdan bakinca da herkes plastik kapaklı defter kullaniyo kiyaslamayi yapacaksak bunu kiyaslayalim. ayni sartlar altında farkli imkanlari kiyaslamiyoruz ki.

bide hergun zorunlu fiziksel aktivitesi var mi merak ettim. bizim vardi küçükken hergun jimnastik yapardik babamla veya annemle. onlar olmazsa kardesimle. en küçüğümuz de 2003 lu tam sizin oglan gibi ama dersler o kadar parlak degil :) onun günlük 20 şınav 50 mekik gibi zorunlu hareketleri var. rutin olarak babam cagirir kardesim gelir hepsini yapar geri bilgisayara döner. eskiden ağlayıp tartisarak yapardi simdi spor yapmaya başlamış komple.

bu arada oglunuz yay burcu mu merak ettim. esim mecbur kalmadikca asla kosmaz. ona mantıklı gelen şeyler kesinlikle mantıklıdır. ona mantikli gelmeyen herşey de her zaman kesinlikle mantiksizdir. ona göre yapilmasi gereken seyler varsa yapar, ona göre gereksizse asla yapmaz. çok sinir bozucu olabiliyo

ymek konusunda ki endişelerim, onu yemedi bun uyemedi değil (sizböyle bir cümle kurmamışsınız ama bunu da açıklamak istedim b usebeple alıntıladım yazınızı. Ya savunma sisteminde bu kötü beslenme ile sorun olursa kaygıları.

Adama otursunda sağlıklı sağlıklı brokoli yesin demiyorum ama kuru fasülye soğanın da tadını bilsin.

Allahtan balıkla arası iyi onda da beyefendiye özel fileto çıkartıyorum, sonra tek tek cımbızla kılçıklarını alıyorum.

siz yazdikca sürekli kıyaslamalar içinde bi baba gördüm

:)

benim oglan da sadece icinde salça varsa tost yer, babasi "oğlum la salçalı tost yenir mi?" der o zaman ben de salça kavanozunu onun kafasina firlatmak istiyorum. napalim çocuk salca kavanozunun icine girip orda yaşayacak elinden gelse

ama ben de bilmem mesela salçalı ekmek falan hiç yemedim hayatim boyunca. o yüzden de garip gelmiştir denemedim. is yerinde 25 yaşından sonra salçalı tost olduğunu görünce hayret etmistim.

Şunu kabul edelim ; Yeni neslin ciddi beslenme sorunu var. Köfteyle ömür mü geçer ?

Oynadığı oyun, teknoloji ile geçirdiği vakit cidden sorun değil. Hep derim, parmakları ile ekranı büyüten çocuklar bu ekranları tanımayan çocuklara göre daha başarılı olacaktır diye.

ama ben de bilmem mesela salçalı ekmek falan hiç yemedim hayatim boyunca. o yüzden de garip gelmiştir denemedim. is yerinde 25 yaşından sonra salçalı tost olduğunu görünce hayret etmistim.

şimdi ketçap koyan yerler var tosta ama salçalısını da gördüm....

Yine hangi mesajdı kaçırdım ; Sen İTÜ'yü kazanırken dershaneye mi gittin ?Etüd eğitimi mi aldın ki derslerinde başarılı çocuğu neden etüde yollarsın denmiş. 2. dönem etüdü bıraktı, etüdü kendi istemişti önce zira arkadaşları etüde gidiyordu.

aslında onun sağlıklı beslenme konusunda genetik yatkınlık varsa bu düzen sıkıntı yaratabilir. zaten siz benden iyi biliyosunuzdur bunları.

benim kurufasulye yesin diye bı düşüncem olmadi mesela merak ederse yer diyorum hep :)

benim esim evlenmeden önce kahvalti yapmazdı süt icmezdi yumurta yemezdi zeytinyağlı yemek yemezdi. çok fazla sağlıklı şey vardı yemediği. su an çok güzel sağlıklı besleniyo.

sizin oğlan da şimdi yemiyo ama üniversiteye başka sehre gidince ya da evlenince illa ki degismeler olacak :) yaş aldikca hayattaki tecrübesi arttıkça deneyecek yiyecek bence. bu arada çok iyi bi babasiniz kazen :)

Sizi kıskanıyor

Kac kere yerden yumurta temizledim bir bilseniz
Her seferinde basarili olamiyor maalesef , gerci ona biraksam kendisi temizleyecek , her halti kendisi yapacak , bir ev supurmesi var benden guzel supuruyor

Benim de tam olarak anlatmak istediğim buydu. Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyorum. Siz siz olamıyorsunuz dediğim buydu. O kadar çok bütün alanlarımıza kendi istediği zaman istediği gibi hücum ediyor ki feleğimizi şaşırıyoruz. Ve kendime dönüp bakmayı geçtim sürekli onun karıştırdığı, dağıttığı veya devirdiği bir şeyi temizlemeye çalışırken bir bakıyorum o anda başka bir şey olmuş. Ve aralıksız konuşuyor.... Cevap verdiğinizdeyse aralıksız soru soruyor, yorum yapıyor ama laflar büyük büyük. Anlamayacağını zannettiğiniz bir şeyin alt metnini okuyor resmen. İçimden geçiripte ona söylemediğim şeyleri, tak diye bana söyleyiveriyor. Geçenlerde bir şeye çok sinirlendim sesimi yükseltmemek için sustum bir şey demedim. Etrafımda dolanırken beni biraz inceledi. “En iyisi ben içeri gideyim de şimdi sinirlenip seni kırmayayım. En iyisi bu durumda seni görmezden gelmek...” dedi. O anda kendime kahve dolduruyordum. Bir an dumur vaziyette durdum bi bakakaldım. Şok oldum çünkü hakikatten onu görmezden geleyim, sinirlenmeyeyim diye düşünüyordum. ama bunu tak diye aklımdan geçtiği anda kelimelere dökmesine şok oldum. Kendi kendime hem gülüyorum hem sinirlenip sinirimi içime gömüyorum. Anlatılmaz yaşanır... Tek tek yazmaya bile üşeniyorum artık o kadar enerjimi tüketiyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…