Bahane üretmek zorunda değilsiniz bence, istemediğinizi söyleyin olsun bitsin; şimdi yılbaşı sonra başka bir şey sürekli bahane mi arayacaksınız... Sizi önemsemeyeni siz de önemsemeyin bence... Hem uzak akrabaymış mesafe koymak kolay olur.
Benim de amcamın kızı üniversiteyi kazandığında az sahiplenmedik, hafta sonları bizde kalırdı, tüm kışlık kıyafetlerini aldık (Erzurumda), hatta aldığı yünlü çoraplarının ucuna ve topuğuna destek dikmişti annem çabuk eskimesin diye, babam anneme etli yemekleri ya da kebabı falan haftasonu yaptırırdı o da yesin diye, çamaşır makinamız yoktu bizim o zamanlar elde yıkardı annem koca kızın çamaşırlarını, ve tabii ki babam harçlığını da verirdi her hafta ama ne oldu; bir dersten kalınca yengem "evci çıkıyor ya amcasıgile orada iş yapıyordur ondandır dersten kalması" dedi; bu lafın üzerine annem yatılı almadı hatta ayda bir falan yemeğe çağırdı bu defada 3 dersten kaldı... Benim babam memur annem de ev hanımı biz de üç kardeşiz, o dönem babam abimle beni %50 indirim kazandığımız halde dersaneye gönderememişti kuzenimin masrafı yüzünden, değdi mi diye düşünmeden edemiyor insan...
İnsanlar kıymet bilmiyorsa bizlere düşen de hakedene hakettiği gibi davranmaktır...