• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yüzsüz insanlar

ayvenss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
445
0
116
Düzce
arkadaşlar bi konuda fikir istiyorum.biz şuan memleketten uzak biyerdeyiz eşimin işi gereği eşimin hiç görüşmediği ilişkilerinin kopuk olduğu akrabalarından birinin çocuğu bizim kaldığımız yerde üniversiteyi kazandı .bunlar çocuklarını da alıp 4 kişilik aile çat kapı yaptılar akşam saat 9 gibi resmen emrivakiyle ki hiç kabul edecek durumda değildim yani müsait değildim neyse geldiler o saatte yemek hazırladım elimden ne geldiyse ağırladım ertesi gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırladım,bunlar gitti.çocuklarını bize emanet edip gittiler .bizde emanet deyip arada gidip yokluyor cebine harçlığını koyuyor akşam yemeğine sabah kahvaltısına çağırıyorduk.bu çocuk sonra memlekete giderken hiç arayıp sormaz bi isteğiniz varmı ki benim ailemle aynı semtte oturuyolar belke annem bişeyler koyacak.bayramdada ailesi bayramımızı tek bi msj la kutladı ki bana çok ayıp geldi.dün annesi aradı geçmiş bayramımızı kutlamak için hiç fırsatı olmamış bi isteğin varmı buradan diye bakarmısınız samimiyetsizliğe senin oğlun daha yeni yanından ayrıldı yanındayken sorsaydın.ki asla bişey istemezdim.sonra anlaşıldıki oğlu yılbaşında memlekete gidemeyecekmiş yılbaşını benim evde geçirmek istiyolarmış oğlanda yurttan izin alıp.hiç sormuyorki sen müsaitmisin nesin kendimi aptal yerine koydurmak istemiyorum.daha 1 ay var ama gerçekten eşim ve ben çıldırdık yani.siz benim yerimde olasaydınız ne yapardınız. lütfen beni kendi yerinize koyun.

Müsait olmadığını söyle yılbaşında. Arkadaşlara gidicez de.

Bu kadar saygısızlığıda tahammül edilemez yav:19:

sağol kuzum eminimki bunların işi bittikten sonra yüzümüze dahi bakmazlar bunu bile bile kendimi kullandırmayacağım .çünkü çok pişman olacağım .

Bu kadar da olmaz ki ya. Resmen kullaniyorlar sizi. Ve bunu ap acik belli ediyorlar. Yazik. Insanlik ölmüs heralde. Onlarda biraz daha nazik davransalar, siz belki seve seve Allah rizasi icin evlatlarina göz kulak olursunuz. Ama onlar böyle emri vaki ve cok normal bisey gibi davraninca dogal olarak sizede dogru gelmiyor. Ki bencede kesinlikle dogru bir davranis degil. Yilbasi gecesi icin baska bir planiniz var diye söyleyin ve gercekten baska bir yere gidin. Birde bakmisiniz yilbasi gecesi yine emri vaki yapip kapininizin önünde bitebilirler. Akrabalik ilisikileri tabi ki kollanmasi gerekir. Ama böylesi davranislara kimse tahammül edemez. Insani resmen kullaniyorlar ya. Allah akil fikir versin.​

cnm baktınki yüzsüzlük diz boyu yılbasında müsait deiliz arkadaşlar bizi çağırdı dışarı çıkıcaz diyceksiniz isterlerse anlasınlar istenmedikelrini bunu yapan onlar size ayıp olur die düşünmüyosa sen neden düşüneceksinki...

bu yüzsüzler sizden anahtarda isterler siz keyfinize bakın biz evde otururuz diye... :47:

bu yüzsüzler sizden anahtarda isterler siz keyfinize bakın biz evde otururuz diye... :47:

bu yorum çok hoşuma gitti yazanın eline sağlık
kesinlikle taviz verme arkadaşım emrivakiyle yapınca resmen söyle bana sormadan benimle ilgili neden karar alıyosun ben başka plan yaptım de insan memlekete gidice bi arar bişey istermiyim diye bi sorar falan de lafını hiç çekme valla kendini atacak yer arıyo herhalde

Cidden sinir bozucu bir durum,
yapacağınız tek şey müsait olmadığınızı söylemek.
madem onlar bu kadar anlayışsızca davranıyor,sizde onlara
aynı şekilde davranacaksınız,yoksa evdeki huzurunuzu da bozacak
gibi geliyor bana...

yılbaşını eşinle berabar ş.dışında bir yerlerde geçireceğini söyle, eğer böyle yapmazsan bunlar bu hareketlerine istedikleri gibi devam ederler...sonuna kadar haklısın..bundan sonrada harçlık marçlık koyma sanki sende olduğu zaman olur olmadığı zaman olur...olmadığında koyamazsın bu seferde kötü olduğunla kalırsın kızda da yoktur demez düşüncesiz insanlar...
oğlanıda arayıp sormayın...milletin bebek yaşındaki çocukları ş.dışına değil yurt dışına gidip okuyolar, herkes başının çaresine baksın...benim ağzım yanmıştıda ondan böyle konuşuyorum....kimseye ağır gelmesin...aradığında da işimiz var gücümüz var der, aydaaaaa yıllllll bir yemeğe alırsanız alırsınız...herkes yaptığı hareketin bilincinde olsun olmayanlarada gösterelim, öğretelim....

ya bunların KUZU AİLESİ ile bir yakınlığı falan varmı...TÜRK MALI daki gibiler vallahi allah yardımcın olsun

Çok can sıkıcı bir durum gerçekten. Bence annesine söyleyemiyorsan bile oğlu size geldiğinde bir ara ya annen böyle söylemişti ama biz yılbaşını dışarda geçircez, çok samimi bir arkadaşım davet etti. İstersen sen ailenin yanına git orda birlikte kutlayın de.
Telefonlara çıkmamaktan anlayacak insanlara benzemiyor 31 aralıkta yine çat kapı ailecek gelirlerse şaşırma.

kusura bakmayın şimdiden arkadaşlarla bir program yaptık oğlunuzu misafir edemiyecem derdim kapatırdım. madem onalr öyle davranıyorlar sende aynı karşılığını ver bu kadar. bende düzgün davranmaya gayret ederdim baktım olmuyor kim nasıl davranıyorsa öyle davranıyorum artık bozuluyrolar ama olsun ben sinir olacağıma onalr sinir olsunlar. sende öyle yap

yani arkadaşım bu kadarına da pes hala bize mi soruyorsun ne yapayım diye valla düşünecek bişe yok çok yüz vermiceksin müsait değilim diceksin böyle arada gelmeden önce bir telefon açarsanız sevinirim diceksin aradıklarında da bahane bulacaksın..kibarlıktan anlayacak birileri değil o kesin..ona göre vercen cevabını

Bahane üretmek zorunda değilsiniz bence, istemediğinizi söyleyin olsun bitsin; şimdi yılbaşı sonra başka bir şey sürekli bahane mi arayacaksınız... Sizi önemsemeyeni siz de önemsemeyin bence... Hem uzak akrabaymış mesafe koymak kolay olur.

Benim de amcamın kızı üniversiteyi kazandığında az sahiplenmedik, hafta sonları bizde kalırdı, tüm kışlık kıyafetlerini aldık (Erzurumda), hatta aldığı yünlü çoraplarının ucuna ve topuğuna destek dikmişti annem çabuk eskimesin diye, babam anneme etli yemekleri ya da kebabı falan haftasonu yaptırırdı o da yesin diye, çamaşır makinamız yoktu bizim o zamanlar elde yıkardı annem koca kızın çamaşırlarını, ve tabii ki babam harçlığını da verirdi her hafta ama ne oldu; bir dersten kalınca yengem "evci çıkıyor ya amcasıgile orada iş yapıyordur ondandır dersten kalması" dedi; bu lafın üzerine annem yatılı almadı hatta ayda bir falan yemeğe çağırdı bu defada 3 dersten kaldı... Benim babam memur annem de ev hanımı biz de üç kardeşiz, o dönem babam abimle beni %50 indirim kazandığımız halde dersaneye gönderememişti kuzenimin masrafı yüzünden, değdi mi diye düşünmeden edemiyor insan...

İnsanlar kıymet bilmiyorsa bizlere düşen de hakedene hakettiği gibi davranmaktır...

Son düzenleme:
hiç cevap vermezsen daha önce söylemiştik deyip çat kapı gelirler,

müsait olmadığını söyle kurtul

Back