şimdi şöyle mantıklı düşünmen lazım.boyunu geçmicek yerde düşsen paniklesen ayağa kalkmazmısın?kalkarsın.sokakta yere düşsen ayağa kalkmazmısın ayy düştüm kaldırın beni mi dersinn.yoooo
ee napıcan atı atıvercen kendinii sonra yüzmeyi öğrenince derinlere gidersin kaydirigubbakcemile2
Söylediğiniz gibi senede 4-5 gün deniz görürsek iyice zorlaşıyor yüzmek. Gerçi benim havuz imkanım var ama nerde bende o yürek akannehir
şimdi şöyle mantıklı düşünmen lazım.boyunu geçmicek yerde düşsen paniklesen ayağa kalkmazmısın?kalkarsın.sokakta yere düşsen ayağa kalkmazmısın ayy düştüm kaldırın beni mi dersinn.yoooo
ee napıcan atı atıvercen kendinii sonra yüzmeyi öğrenince derinlere gidersin kaydirigubbakcemile2
Ben de yuzme bılmıyorum(( Denız olmayan bı yerde buyudum.Ikı senede bı tatıle gıderdık onda da bır hafta kalırdık.Bısı anlamazdım.Denıze yaklastıkca nefesım kesılır gıbı oluyor,denızden her an bırsey cıkacakmıs gıbı gelıyor bana,yalınayak gırınce ayagıma bırsey takılsın cıglık cıglıgayım.Ikı senelık evlıyım esım de denız olan bır yerde yasamıs ayrıca yazlıkları da var.Oyle olunca hep sudaymıs yazları.Ikıdır gorumcemlerın yanına gıdıyoruz,esım benı cok zorluyor yuzmem ıcın ama korkuyorum,zaten bır ıkı gosterıyor sonra sıkılıyor kndı yuzuyor.Kaynanam kayınvalıdem gorumcem esı de yuzmeyı ogrenemedın gıttı bılmen lazım gıbısınden laflar edıyolar.Öf moralım bozuluyor.
Korkusunu yenemeyenlerdenim bende... Tipik Ankaralı olup deniz görmediğimden de kaynaklanıyor tabii. 7 yıl önce ilk deneyimimde azcık boğuldum onun korkusu var bi de.. Bende yüzme kursuna gittim 5 kişilik grupta ders aldım... Küçük havuzda suyun altından karşı tarafa gidebiliyordum ama büyük havuz tam bi felaketti benim için... Sonuç mu hala bilmiyorum özel ders lazım taktikleri almak için... Sonra da yanında güvende hissedebileceğim biri ile denizde başlangıç yapmak... Bana göre zor iş yılda 3-5 günle olacak iş değil gibi...
Selam kızlar..ben yüzemiyorum daha doğrusu korkuyorum. Doğma büyüme Ankaralıyım, denizi anca eğer gidersem yaz tatillerinde görebiliyorum. Ayağımı yerden kesemiyorum, kalp çarpıntısı oluyor, boğulacam diye çok korkuyorum. Zamanında yüzme kursunada gittim fakat grup halinde dersler oluyordu, çok fazla öğrenemedim büyük havuzda yüzemedim, panikledim, hoca kurtadı..
Genelde yazları hep bir yerlere giderim, iyi para verip güzel otellerde kalıyorum, fakat herkes denize havuza girerken ben bakmakla yetiniyorum. Sonrasında çok kızıyorum kendime ama yok cesaretim yok..
Şimdi spor klubune üyeyim, gittiğim yerde yüzme havuzu var, 1 kere bile giremedim, geçen yanından geçtim, aynı kalp çarpıntısı başladı bende..Her gün havuzdan çıkan birilerini görünce kendim eziliyorum içimde, cesaretsizliğime kızıyorum. Arkadaşlarım bana'' kızım o kadar para ödedin, niye havuzunu, saunasını kullanamıyorsun'' diyorlar..Ama cesaretim yokki ya..
Bu arada özel hoca tutayım dedim, hem cesaretim yok hemde çok paraymış..Zaten üyeliğe para verdim..akannehir
İçinizde ben gibi olup, bu korkusunu yenen varmı acaba?
Beni küçükken dalga almış, o olaydan sonra 21 yaşıma kadar ayağımı suya sokmadım.
Bi gün tatildeydik, ben her zamanki gibi kenarda oturup izliyorum, millet denize giriyo çıkıyo. Bi de bi tekne var, anne-baba ve 4 yaşlarında oğulları var teknede. Adam denize girdi, karısına çocuğu da yollasana diye seslendi. Kadın da aldı bebeyi tuttu kolundan yallah fırlattı o kadar yüksekten suya. Çocuk daldı, sonra çıktı balık gibi yüzüyor maşallah. Tabii ben deniz o aşağılık kompleksi ve bi anlık sinirli cesaretle dedim ki kendime ulen mona, bit kadar bebe yüzüyo sen mal gibi bakıyosun.
Sonra taktım kollukları (utanmadım hiç valla), ayağıma paletleri, bi de can yeleği, robocop gibi girdim suya... sırayla önce kollukları çıkardım sonra can yeleğini, sonra paletleri...tabii bu 2-3 günlük süreçte olan bişey.
Ama o oldu. Şimdi tatilde sudan çıkmam. Hatta çok enteresan o zamanlar su üzerinde kalamıyodum, sürekli batıyormuş gibi hissediyordum, şimdi de uğraş Allah batamıyorum olaya bak :)) Uzun lafın kısası, bisiklete binmek gibi bir şey, mantığını bi kavradın mı öğrendiğin gün balık gibi yüzebilirsin. Kendini kasmayacaksın, rahat olacaksın ve çok hızlı hareket etmeyeceksin... gerisi kolay.
annem yıllardır öğrenemedi , annem" survavior daki metin bile su üstünde kalabiliyor ben hemen batıyorum"diye sinir oluyor ,çok büyük bir fobiniz varsa üstüne gitmeyin bence ,..
yawrukuss senin yüzme maceranda değişikmişAdalar daki komikmiş önce çıkmış, sonra yerine gelmiş, ama mutlaka zor bir ağrıdır, çok geçmiş olsunopuyorumnanaktan
::82:duştada kulaç atmadakızlar yine bir çok kişinin ilk başta yüzme korkusu var kaydirigubbakcemile3 benim yeni oldu..:1closedeyes:
2 yıl önce adalara denize gittik. Ben kulaç atarak yüzerken birden kıt diye bir ses duydum :bbo: Parmak çıtlatırken çıkan ses gibi.. Baktım sağ kolum düştü.. Nasıl acımaya ve ağrımaya başladı anlatamam.. Hemen çıktım kıyıya ama kolumu kaldıramıyorum. Resmen yer çekimine doğru uzadı kolum :2: Hemen bindik faytona acı gittikçe şiddetleniyor derken fayton büyük birtaşın üzerinden zıplatmazmı bizi akannehir kolum yine bir kıt etmezmi akannehir annem faytoncuya dikkat edermisiniz filan derken benim kolumun acısı geçti..Gittik doktora film çekildim filan doktor dedi senin omzun çıkmış ve yerine geri girmiş.bilmiyorumkismile kol takma acısını yaşamadığın için çok şanslısın dedi 15 gün kolum sargılı gezdim..
Neyse bir sonraki sene havuza gittik buradaki chiculata nickli şahıs ile sırnaşık şey tabi ben çok dikkatliyimlmaz: Anammm yine bir kıt duymammı ve kulaç atmıyordum akannehir
aha dedim gitti yine kol chiculata hemen giydirdi beni kolum deli gibi ağrıyor.. Mafoldumben
ambulans vardı atladık gittik yavuz selim hastanesine ortapediste mafoldumben ilk defa iğne oldum orada.. Onun acısınamı yanayımm kolum mahvolmuş onamı yanayımm ağlıyorum devamlı. Doktor geldi sağ dirseğimi sol omzuma çaprazlama getirerek dirsekten sağ omzuma doğru itti hayal edebiliyormusunuz durumu mu ? çığlık çığlığa bağırıyorum. Kıt diye bir ses daha.. Akannehir ve yine acı gitti.. 15 gün daha sargılı kolDeniz havuz derken artık duşta çıkacak git gide düşüyorum kaydirigubbakcemile3 artık suya girmeye korkuyorum eyvahedigeldismile allah kimseye bu acıyı yaşatmasınnopuyorumnanaktan
ahhh ahhh ben denize 20km mesafede bir yerleşim yerinde doğdum büyüdüm sürekli denizdeydim 1 yaşımdan beri ama gel görki hala korkularım yüzünden öğrenemiyorum eşim dalga geçiyor artık deniz olan yerde doğup büyüdün nasıl öğrenemiosn die ama son 2 sezondur karar verdm kesin olarak geçen yıl ilk kararı havuzda derin suda aldım ve kendimi bırakmaya başladım sonra dalgasız denizde aynı şekilde önce yüz üstü bırakmayı öğrednm şu an tek bir teknikle yüzüm suya kapalıyken düz olarak yüzebiliyorum su altında yüzebiliyorum ama su üstünde kulaç atamıyorum kafamı sudan çıkarınca boğulacam sanıorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?