suyu sevmekle alakalı bi şey bu. yani suyu seviyorsun da yüzmekten mi çekiniyorsun? yoksa sudan mı korkuyorsun? ben kendimi bildim bileli yüzüyorum. stil yüzmem ama dalarak yüzüyorum. çok seviyorum suyu. eğer su korkun varsa bir uzmanla konuşup önce o korkunu yen. anladığım kadarıyla senin derdin su korkusu. bu korkuyu gruplarla yüzme öğrenmeye çalışarak aşamazsın. ya önce bi uzmanla görüşüp bu korkundan kurtulacaksın ya da psikolojiden de çok iyi anlayan bi hocayla birebir yüzme öğreneceksin.
benim annem de sudan korkardı. 30'lu yaşlardayken bi arkadaşı annemi suya itti. çıktığında yüzebiliyordu. yüzmek dünyanın en kolay şeyi zaten. önemli olan korkunu yenmen. bu arkadaşının yaptığı iyi bir şey değil tabi. psikolojide "maruz bırakma" deniyor buna. ama aslında ne kadar kolay bir şey olduğunu anlatmak için bu örneği yazdım.
benim annem de sudan korkardı. 30'lu yaşlardayken bi arkadaşı annemi suya itti. çıktığında yüzebiliyordu. yüzmek dünyanın en kolay şeyi zaten. önemli olan korkunu yenmen. bu arkadaşının yaptığı iyi bir şey değil tabi. psikolojide "maruz bırakma" deniyor buna. ama aslında ne kadar kolay bir şey olduğunu anlatmak için bu örneği yazdım.