tampon flan kullansan da tatil öncesi öğrensen iyiydi be koalina :)Yüzme dersini 5. ders sonrası bırakmak durumunda kaldım reglden dolayı. Dersler tatil dönüşüne kaldı maalesef
Bırakma yaaYüzme dersini 5. ders sonrası bırakmak durumunda kaldım reglden dolayı. Dersler tatil dönüşüne kaldı maalesef
Canım bosuna korkuyorsun.
Ailece su deniz delisinin. 1.5 yaşındaki Yeğenim iskeleden atlıyor, kolluk takmadan yüzüyor maşallah:) Herkes olimpiyatlara katılsın ileride diyor. Bizim tüm aile böyle..
Annem deniz kenarında yüzme bilmeyen onlarca kişiye yüzme öğretmiştir:))
Havuzda Yüzmek yorar insanı. Deniz daha kolaydır ve batmak istesen de batmazsın, su kaldırır seni.
Eşim de sadece havuzda Yüzer denizden çok korkardı. Ilk kıyıda ayaklarını soktu belini geçmeyen yere geldi derken şimdi denizsiz yapamaz oldu.
Hiç korkma ve hayattaki en güzel en stres Alıcı bir şeyden kendini mahrum etme..
Dene.
Yüzmeyi bilmeyen boyunu geçmeyen yerde de yüzemiyor:) küvette bile boğulabiliriz yaniboyunuzu geçmeyen yerlerde yüzün illa derinde yüzeceksiniz diye bir şey yok.herkeste çok iyi yüzme biliyor diye bir şey yok.ben eskiden derinlere giderdim annem çok panik yapardı o panik yaptıkça daha çok giderdim.ama son bir kaç senedir gitmiyorum derinlere birden korku başladı ve boyumu geçmeyen yerlerde yüzüyorum :)
Daha önce hiç kulkanmadım diyr cesaret edemedim ama kulaç atmadan gidebiliyorum sadece ayak çırparak. Eskisi gibi delicesine de korkmuyorum. Kulaca yeni geçiyorduk ki devamı gelmeditampon flan kullansan da tatil öncesi öğrensen iyiydi be koalina :)
Tampon hiç kullanmadım daha önce başıma iş açmayayım dedimBırakma yaatampon kullan
Bende korku yok heyecan var allahım bugünde var atlama yapıcam aklıma geldikçe kalbim sıkışıyorBen de sizin gibiydim. Kimler kimler öğretmeye çalıştı, ııhh korkumu yenemiyordum. Sonra havuza yazıldım. Makarnalar var onlara ya da havuz kenarına tutundum ve kendimi bıraktım. İnan kendini bırakıp heyecan yapmadığında su hemen kaldırıyor. Kendi kendime baya bir öğrendim yüzmeyi. Hiç bir yerden destek almıyorum. Biraz kendi kendine takıl, korkunu yen. Sonra özel ders al derim.
Bende korku yok heyecan var allahım bugünde var atlama yapıcam aklıma geldikçe kalbim sıkışıyor
Ben zor verdim 2 yıl Canım metabolizma sorunum var insülin direnci ve tip 2 diyabetim işte aklıma geldikçe kalbim sıkışıyorAaaa ne fark ettim, çok iyi kilo vermişsiniz. Kaç ayda verdiniz :)) Atlama korkunç gerçekten, onu ben çok aşamıyorum
Nickinize bayıldımKonuyu hortlatacağım ama bende anlatmak istedim belki birilerinin işine yarar. Denizi olmayan biyerde büyümüş biri olarak bende bilmiyordum yüzmeyi.. Yüzme kursuna gittim tahtayla yüzmeye kadar ilerledim ama tahtayı bırakınca kollar ve ayaklar işin içine girince o koordinasyonu yakalayamadım kulaç atıyosam ayaklarım durdu ayaklarımı çırpıyorsam kollarım hareket etmedi ve hep battım... Balayına gittiğimizde eşim biraz öğretmeye çalıştı ama ben çok korkuyordum sen suya yat alttan tutacağım dedi denedik ama benim direk kafam suya giriyo ve çıkaramıyorum çokta çabalamadım nasılsa yapamıycam diye.. ikinci tatile gidişimizde girdik denize baya sığdı ilerliyoruz eşimle ama deniz belimdeyken bile ayakta durmakta zorluk çekiyordum dengem bozuluyordu elini hiç bırakamıyordum..
sonraa... eşim şnorkel almıştı (gözlük ve hortumlu maske) şnorkelle bir dene bak sonra sıraya giricez kavga edicez şnorkel için dedi bi heves denemeye karar verdim.. taktım şnorkeli (şnorkelde burun kapalı oluyor ağızda hortum kafanız suyun içindeyken ağızdan nefes alıp veriyorsunuz ve gözleriniz açık oluyor ) önce sadece sakince suya yüz üstü uzandım nefes alıp veriyorum ve gözlerim açık hiç kıpırdamadan suyun üstünde durabildiğimi iyice anladım... sonra kursa gittiğim için kulaç ve ayak çırpmayı biliyordum zaten yavaş yavaş onlara başladım derken bide baktım denediğim gün yüzmeye başladım...şnorkelle havuzda denedim bi uçtan bi uca yüzdüm onuda başardım okadar sevindim ki anlatamam çünkü bende senelerce denizin dibinde ayaklarımı sokuyordum anca... bu kadar uzun yazdım ama belki birinin işine yarar diye ...
ama tabi şuan sadece şnorkelle yüzebiliyorum ve suda sabit ve dik şekilde duramıyorum bu seneki hedefim sadece deniz gözlüğüyle yüzmek çünkü ben suda gözlerimi açamıyorum oyüzden gözlük şart ( gözle ilgili sorun yaşayanlar gözlük denesinler mutlaka çünkü gözü açamayınca dengede bozuluyor)
ve gerçektende eşimin dediği oldu şnorkel için sıraya girdik sonra olmadı gittik bir tane daha aldık
velhasıl kelam benim derdime derman şnorkel oldu ... belki tam anlamıyla yüzemiyorum ama suyun tadını çıkarabiliyorum artık ve denizden havuzdan çıkmak istemiyorum inşallah isteyen herkes öğrenir yüzmeyi ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?