• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yüzme korkusunu yenen varmı aranızda

Ben de Ankaralıyım. Her tatilde yazlığa gidip denizde yüzemeyip bakakalanlardanım bende

Bu yaz attım ben üstümden :) Eşimin yardımları sağolsun.

Bir avuç suda panik atak gecirenlerdendim... Ama sıkılmıştım artık, yüzenleri görünce imrenirdim. Eşimde sıkılırdı haliyle.

Yıllardır beni çalıştırıyo ama bu sene daha cok ağırlık verdi. Ellerimi tutarak yardım ediyordu ama bir iki kez ellerimi bıraktığı için olay çıkarıyordum :) Bitane simit aldık :D:D:D Taktık belime. Simite güvenmeye basladım ilk iki gün, kafamı sokmaya calıstım, suyun altında kalmaya çalıştım. Kulaç atmak zordu birazcık...

Üçüncü gün eşim; "gel şu cocukların olduğu kısımda çıkaralım simidi, bir avuc su, kafanı sokmaya da alıstın nasılsa, su bileğine geliyo, ben yanındayım ne olabilir ki at kendini suya" dedi.

Ben de bi cesaret attım kendimi.. İlkinde ölüyorum sandım bi iki su yuttum falan ama sonra bi baktım ben suyun üstünde kalabiliyorum...
:65: Tam anlamıyla yüzemesem de en azından fobimi yendim ve günlerce sudan cıkmadım :1:

Aslında yüzmek için bir çabamda olmadı. Kalp çarpıntılarım başlayınca amann boşver, bende yüzmeyim dedim geçiştirdim. Korktum ve kaçtım hep. Zamanında yarım etmek isteyenlerde oldu ama işte hep panik halindeyim. Sırtüstü yüzmeyi hiç denemedim, kursta kafa içerde olacak şekilde gösterdikleri için, normaldede öyle denemek aklıma gelmedi açıkcası:1:
Bu sene Balayına gidiyorum birde, bakalım eşim benimle ne kadar uğraşacak, gerçi oda ben gibi yüzme korkusu var. Tencere kapak bulduk birbirimiz:1:

Ben de yüzme kursuna başladım 8 ders, bugün 5.ye gideceğim ama hala yüzme adına ilerleme yok.
Keşke beni de küçükken bir dereye atsalarmış bata çıka öğrenirdim:KK12:

Konuyu da ben hortlattım tekrar konu açmayayım diye:KK12:

Ben de yüzme kursuna başladım 8 ders, bugün 5.ye gideceğim ama hala yüzme adına ilerleme yok.

valla ya ben it gibi tırsıyorum. ha atlıyorum zıplıyorum giriyorumda ama ha bide kulaç atsam gitsem gitsem dubalarda can versem

Yüzsem mi, oynasam mı, bisiklet mi sürsem, dağa mı tırmansam karar veremedim de bu ara:KK70:

Babacığım hep öyle öğretti bize. Kendisi Kızılırmak'ta öğrenmiş iyi yüzücüdür. Bizi de iskelelerden 2 metrelik sulara atar arkamızdan kendisi atlardı. Öyle öyle öğrendik. Sonrasında stil dersleri aldık ve Şimdi kardeşim de ben de iyi birer yüzücüyüz. Hatta kardeşimin dereceleri bile vardır.

çok iyi yüzücüyüm,bütün stilleri bilirim,doğru nefesi öğrenın,ve sakinnn,sakinn,kızlar su ile savaşıyorusnuz,güreşiyorsunuz yüzme öğrenenleri görüyorum,ne zorunuz,suyla sevişin,sakin sevişlerden,okşar gibi,sanki su pamuk,sizde sarının pamuklara,dingin olun,suya öfke ve korkunuzu vermeyin,korkmayın,sevgiliniz gibi,biraz mustehcen oldu,ama su bır aşktır,

Bende doğma büyüme ankara cocuguyum küçükken cubuk barajinda boğulma ve panikleme gecirmisim ayagima yosunlar takılmış falan.ve sonra 17 yasinda denize gitmeye basladim sadece cocuklarin yüzme kısmı olan ilk 5-10 metrede oynuyordum : )) sonra her sene tatile gitmeye basladim ve kendi kendime her sene dahada gelistirdim havuzda cok iyiyim denizde de fakat denizde ayagima bisey degerse yinede bi panikleme halim oluyor.fakat havuzda hic bir sorun yok.

Canım bosuna korkuyorsun.

Ailece su deniz delisinin. 1.5 yaşındaki Yeğenim iskeleden atlıyor, kolluk takmadan yüzüyor maşallah:) Herkes olimpiyatlara katılsın ileride diyor. Bizim tüm aile böyle..

Annem deniz kenarında yüzme bilmeyen onlarca kişiye yüzme öğretmiştir:))

Havuzda Yüzmek yorar insanı. Deniz daha kolaydır ve batmak istesen de batmazsın, su kaldırır seni.

Eşim de sadece havuzda Yüzer denizden çok korkardı. Ilk kıyıda ayaklarını soktu belini geçmeyen yere geldi derken şimdi denizsiz yapamaz oldu.

Hiç korkma ve hayattaki en güzel en stres Alıcı bir şeyden kendini mahrum etme..

Dene.

Ya ben korkmuyorum da yüzmeyi bilmiyorum. Erkek arkadaşım bir hafta boyunca havuzda, bir kaç günde denizde öğretmeye çalıştı biraz ilerleme kaydettim ama yine kulaç atamıyorum :KK43: Erkek arkadaşıma trip yapmıştım sen taktiği bilmiyorsun diye. Sanırım bende seneye kursa gidicem böyle olmuyor hiç.:KK43: Bir de ironiye bak yüzme hakemiyim. :confused:

Ya ben korkmuyorum da yüzmeyi bilmiyorum. Erkek arkadaşım bir hafta boyunca havuzda, bir kaç günde denizde öğretmeye çalıştı biraz ilerleme kaydettim ama yine kulaç atamıyorum :KK43: Erkek arkadaşıma trip yapmıştım sen taktiği bilmiyorsun diye. Sanırım bende seneye kursa gidicem böyle olmuyor hiç.:KK43: Bir de ironiye bak yüzme hakemiyim. :confused:

hahahah inanmıyorum ya çok komik :)

çok iyi yüzücüyüm,bütün stilleri bilirim,doğru nefesi öğrenın,ve sakinnn,sakinn,kızlar su ile savaşıyorusnuz,güreşiyorsunuz yüzme öğrenenleri görüyorum,ne zorunuz,suyla sevişin,sakin sevişlerden,okşar gibi,sanki su pamuk,sizde sarının pamuklara,dingin olun,suya öfke ve korkunuzu vermeyin,korkmayın,sevgiliniz gibi,biraz mustehcen oldu,ama su bır aşktır,
Suyun içinde nefes alabilsem sevişcem de...

30 yaşıma kadar kıyıda sevisiyodum suyla :) en fazla belime kadar...daha ileriye gidince nefesim kesiliyodu ve ben yapamiciiimm diyip kumsala kosardim :)
Bi gün iskelede oturuyorum,baktım etraf kalabalık...attım kendimi denize...elbet biri kurtarır dedim...hatta 10 dk öncesi bi amca dedi girsene kızım.bilmiyorum ki dedim...:KK61:
Neyse önce bi foşşş diye battım dibe,sakinca cirpinmadan el ayak kipirdattim...bi de rezil olmak var bogulurken :KK23:

Aa bi baktım yuzuyorum,hem de suyun üstünde :) amca baktı baktı "dalga geçtin dimi" dedi...
Benim çıkardığım hisse, insan yuzmeyi çat pat bilsede ileriye gidip ayaklar yerden kesilince panik yapıyor....iskele iyi çözüm bence...ama dikkat çok kalabalık olsun :KK54:
Son bişey, ben öyle kulacli mulacli yuzemiyorum...çok yoruyor...adını tam bilmiyorum ama babam köpek yuzmesi diye ogretmisti küçükken en rahatı o ve sırt üstü yüzme :21:

ben de30 yaşına kadar acayip tırsardım kıyıda bile oturmazdım o boyutta yani.
tatilde ıstakoz gibi yatardım güneşte
bu arada en yakın arkadaşım yüzme hocası, asla ikna edemedi beni
bi gün 5 arkadaş tatideyiz bunlar beni bırakıp denize girdiler 3 saat sonra geler kayalıkların orda denizin içinde mağa bulmuşlar vs ballandıra ballandıra anlattılar
o hırsla tatil dönüşü ders aldım yemin ediyorum 2. gün yüzmeye başladım
ne gaza gelmişsem artık

Yüzme dersini 5. ders sonrası bırakmak durumunda kaldım reglden dolayı. Dersler tatil dönüşüne kaldı maalesef:KK43:

Back
X