- 23 Ekim 2011
- 8
- 0
-
- Konu Sahibi stereotyped
Merhabalar bugün Ataşehirdeki Luva Kliniğe gittim. İnstagramdan ya da internetten cilt bakımı, dolgu gibi şeyleri takip edenler mutlaka Elif Hanımı duymuştur. Kendisiyle görüştüm. Kısa bir zamanda toparlamam gereken bi cildim olduğunu ve aklımdaki herşeyi sordum, zaten kendisine dudak dolgusuda yaptırmayı düşünüyorum. Daha öncedende cilt bakımına ve kaşlarıma dövme yaptırmıştım Luva Klinikte.
Bana iğne izlerini dahi derma roller tedavisiyle yok ediceğine kanaat getirdi. Zaten 2-3 gün öncesine kadar araştırmıştım bu yöntemi, Elif hanımın yaptığı işlemleride gördüm, başka videolarıda, gözenek açılması, leke gibi bütün sorunlar için cildi yenileyen bi işlem. 5-6 seans gerekliymiş. Fakat iğneli epilasyonun bitirmem gerekiyomuş öncelikle, çünkü işlem yapılıcağı sırada (rulo gibi bi el aletinin ucunda iğneler var) cilde ilaç gibi bişey veriyolarmış, bu tüylerin çıkışına etki etmesin diye iğneli epilasyonu bitirmemi önerdi. Yüzümde çıkan milialar içinde (beyaz bezeye benziyor) 1-2 seans cilt bakımında hallolurmuş. Çok memnun kaldım.
Bu arada iğneli epilasyonda yaklaşık 2-3 ay önce benim göz altlarıma doğru olan (yanak üstü) kısımlarımda yanma oldu, izleri kaldı. Geçen hafta gittiğim doktor bana leke açıcı krem verdi, 1 hafta gibi kısa bir sürede her akşam kullandım ve %80'i yok ettim. Tabi güneş lekem o kadar etkilenmedi. Onun içinde farklı tedavi yöntemi bulurum artık.
Şimdilik bu kadar..
Merhaba gunlugunuzle biraz alakasiz ama yuzumuze lazer yaptiriyorken dermaroller tedavisi mumkun mu acaba ben de bunu merak ediyorum
Merhaba gunlugunuzle biraz alakasiz ama yuzumuze lazer yaptiriyorken dermaroller tedavisi mumkun mu acaba ben de bunu merak ediyorum
Pardon siz lazer demişsiniz. O konuyu hiç bilmiyorum :) arayıp sorabilirsiniz ama.
Merhaba; bende 5 ay kadar kullandiginiz akne ilacini kullandim ve doktoruma sormama ragmen lazerde skinti olmaz ilac kullanirken lazer yaptirabilirsiniz demesiyle lazere de basladim baslamaz olsaydim keske hem ilactan dolayi incelen derim hemde lazerden dolayi mahfolan cildim resmen killar fiskirdi yuzumde ya kesinlikle yuzune lazer yaptirma eger tuylu sert killar varsa bisey diyemem ince tuyler varsa yaptirma. Bende igneli epolasyona basladim 4.seansima gittim 1hafta once ve sert olan killarda yumusama gozlemliyorum tek skintim ilactan dolayi incelen derimde ignenin girdigi butun noktalari gorebiliyorum yani boyle igne izleri delik delik gorunuyor cildim hassaslastigi icin bu yonde skinti cekebilirsiniz belki bunuds belirteyim dedim. "STEREOTYPED" arkadasimiz da bu dertten muzdarip yanlis hatirlamiyorsam igne izlerinden..aslinda lazere bir yil ara verdim roaccutaneden dolayi lazer veya igneli epilasyon hangisine baslarim arastirmadayim su an :)
bi kac sorum daha olucak lazer epilasyon zararli ama bi kere yaptirip bir ay tuysuz dolasabiliyoruz.igneli epilasyon diyince sanki surekli kabuklarla bi bolge tuylu bi bolge tuysuz dolasicakmisiz gibi bi hava sezdim baska forumlarda.sizin icinde boyle miydi, bu sureci nasil hallettiniz bi de en son, memnun kaldiniz mi
aslinda lazere bir yil ara verdim roaccutaneden dolayi lazer veya igneli epilasyon hangisine baslarim arastirmadayim su an :)
bi kac sorum daha olucak lazer epilasyon zararli ama bi kere yaptirip bir ay tuysuz dolasabiliyoruz.igneli epilasyon diyince sanki surekli kabuklarla bi bolge tuylu bi bolge tuysuz dolasicakmisiz gibi bi hava sezdim baska forumlarda.sizin icinde boyle miydi, bu sureci nasil hallettiniz bi de en son, memnun kaldiniz mi
Ben göbek yaptırdım baya acı oluyor ama midenin olduğu yer göğüs aşağısı filan çok acımıyor geçen gün yaptırdım korktuğum gibi olmadı.
Merhaba,benim de sizin gibi bir dönemim oldu ben buna ergenlik hatası diyorum.Gerçekten çok az olan favorilerimi ağdayla aldırmakla başladım önce.Sonra yanaklarımdaki sarı tüyler batmaya başladı gözüme.Bir de baktım ki ben her hafta tüm yanaklarımı ağdayla aldırıyorum daha sonraları haftada iki keze çıktı.Yüzüm mahvoldu..Kafaya koydum lazere başladım.11 seans lazerden sonra yaz tatilinde 1 ay gidemedim ve o da nesi dedim bırakın favorideki siyahlaşmayı yanağa doğru attırmıştı siyahlar..O değil yanağımdaki sarı beyaz tüyler de uzadı..Sorun açık kahverengi veya siyah renk olanlarda değil..Onları her türlü iğneli görüyor zaten.Benim derdim şu uzun sarı tüylerde o kadar belli ki yani kimseyle açık havada buluşasım gelmiyor..Gittiğim uzman sarıları görmeyeceğini söyledi..İnternette araştrıdığıma göre bırak sarıyı beyazı bile görüyormuş iğneli..Ben de başka uzman araştırmaya karar verdim..Acaba sizin gittiğiniz yer bu konu hakkkında ne düşünüyor?Bilgi verebilir misiniz?Ya da en azından neresi olduğunu söylersiniz?
Bende o yüzden gittim :) fakat dermaroller cildi düzeltirken iğneliyle yine bozucam, sonra yine dermaroller. Hiç gereği yok bence. Boşuna para saymış olucam. Ama iyice bi azalsın iğneli süresini açarım mesela 3-4 ayda bir giderim o zaman düşünebilirim. Fakat luva klinikle görüştüğümde iğneli epilasyonunuz bitsin öyle gelin, ancak cildi toparlamak için arada bi güzel bi cilt bakımı yaparız diye yanıt verdiler.[/QUOTE
6 ay çok iyi, benim geçen sene yaptırdığım yerin izleri hala geçmedi.Bende istiyorum fakat artık o kadar çok gittim ki boyundu yüzdü artık yeni bi bölgeye en başından gitmeye sıkıldım. Birde büyük bi alan. Göbeğin tümü gibi düşünün. Deneme yaptırdım onları iyileştirmem 5-6 ayımı aldı. Daha önce 1 kez ağda yaptırdım, daha çabuk sonuç verir diye düşünüyorum. Kaç seans gittiniz ve ne kadar sürede iyileşti?
meraba aynı dönemde hem dermo rolelr hem de iğneli epilasyon yapılabilir mi ? iğneliden 2 hafta sonra dermo roller mesela yapsak olur mu 4-5 seans byunca ?
6 ay çok iyi, benim geçen sene yaptırdığım yerin izleri hala geçmedi.
Daha önce hiç aldırmadım. Benim de baya yoğun,sık ve geniş bir alan her yerinde vardı. Bir seans gittim göbeğime, üst tarafı yaptırırken göbeğimde çıkanları toplatmıştım ama çok az çıkmıştı 10 tane filan. Hiç aldırmadığım için 1'inci seansta %95 sonuç aldım. Neredeyse hiç yok belli olmuyor çıkanlar bile. Ama benim iyileşme sürem çok uzun.
Bu arada benim bildiğime göre alınan yerler daha uzun süre de bitiyormuş. Hiç alınmamış bölgeler 1 seansta bile bitebiliyor.
ilk nd yag idi sonra değişti bir şeyler oldu da ne olursa olsun yüze lazer olmazmış çünkü inceleri uyandırır atlama yaptırırmış ki çok doğru aynen öyle oldu şimdi onlarla uğraşıyorum bilseydim en baştan iğneliye başlardım en azından yanağımının yarısıyla uğraşırdım.mrb yaptırdığnz lazer diode miydi nd yag mıydı?
Vücut olduğu için yüz ve koltuk altı gibi olmuyor haliyle çabucak bitiyor. Olsun mayo giyersin dediğin gibi, sonrasın da bebek gibi yumuşacık olacaksın.İçimi açtınız gerçekten :) 1 seansta sonuç verse ne güzel olur :) deniyim bende minik minik başliyim. Balayında mayo giyicem yani sürekli :) bitsinde gerisi sorun diil gerçekten.
Akım şiddeti için niye önemsiz dediniz?Merhabalar bugün bilmem kaçıncı boyun ve çene seansıma gittim. Çeneye daha sonradan başlamıştım ilk başladığım boyundu hatırlarsanız. Nisanda başladım ve bu süre zarfında öğrendiğim şey akımın derecesinin önemsizliği oldu. Yüksek olunca hep kabuk bağladı ve geç iyileşti. En son yanak seansına gittim ve en yoğun çalıştığımız bölgeydi, akımı az verildi ne kabuk sorunu oldu ne de yüksek akımla çalışıldığı gibi iz sorunu. Gene kızarıklıklar oldu, 2 hafta geçti yeni yeni iyileşiyo fakat kılınız eğer inceyse az akımlada onu yok edebilirsiniz bunu öğrendim, illaki cildi zorlamaya gerek yokmuş.
Bugün boyuna ve çeneye gittiğimde süreyi merak ettim. Ben ikisini daha önceden beraber çok yaptırmadım ayrı ayrı günlere böldürüyorum. Bugün 70 dakikada ikiside bitti. Önemli olan boyun süresiydi benim için, ilk ona başladığım için. Daha önceleri 1 saat sürerdi ve haftada 2 kez ya da haftada 1 giderdim, yani tek seans 2 saat gibi sürerdi. Bugün 28 dakikada toparladık boyunu. Çene 1 saatte biterdi o da bi 45 dakika gibi bi süre tuttu. Ona daha geç başladığımdan tabiki. Ama önemli olan sonuç almamdı ve çok memnun kaldım açıkçası. İnsanı mutlu ediyo bu sonucu görmek. Boyun ve çene artık rahatsız etmiyo beni fakat yanağa yeni başladım, ona ağırlık vermem lazım bu sefer.
Bu arada iğne izi ya da kızarıklık için soranlara yazıyorum.. En yakın arkadaşımın kuzeni gidiyodu çene ve boyun bölgesine, çenesinde hep iğne izleri kalmış yaptırdığı süre boyunca. Seanslara gittikçe devam etmiş bu izler, gitmemiş. İğneli epilasyon bitince cilt kendini toparlayabilmiş ve tüm izler gitmiş. Yani o kadar dert etmeye değmiyomuş. Tabi benim hep yazdığım gibi, ben zamanla yarışıyorum izlerle çıkamam kimsenin karşısına :) yarın son zamanlarda adı baya konuşulan bi kliniğe gidicem kendisine sorucam kızarıklık ve iğne izlerini. Muhtemelen bana cilt bakım seçenekleri sunucak, burdan yazabilirim onları. Geçen haftada kızarıklıklarım ve güneş yanığım için yeditepe hastanesine gittim, dermatoloğa, kızarıklıkların hepsinin geçiceğini söyledi.
Dert etmeyin yani :) benim gibi olmayın, aman diyim.
Kılsız günler dilerim.. :)
Akım şiddeti için niye önemsiz dediniz?