• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuvarlak mı, damla mı? [Video]

[QUOTE@Tikkabilla, post: 38552503, member: 170770"]Benimki high ama çok da süper yayılıyor. Senin de yuvarlakmış dediğine göre, yumuşayınca kendin de görebilirsin. Tekrar bakayım dedim fotolarına ama kaldırmışsın.[/QUOTE]
Hayır Tikkabilla Tikkabilla ben şimdiye kadar ne damla nede yuvarlak dedim. Yorumlari merak ettim bu yüzden! Ama evet benim damla takıldı, biliyorsun burda başta damla diye tutturmuştum, dr. yuvarlak sizde o istemediğiniz top görünümünü elde edersiniz dedi, çünkü hem meme yapınız aşağıda hemde göğüskafesiniz uzun dedi. Isterseniz yinede koyarım dedi. Protezleri tuttuk vücuduma ve üstten bile dediği gibiydi. Olmasın dönüyomuş felan dedim. Damlanın cebini fazla açarsak ve kas üstü yerleştirirsek ihtimal büyük dedi. Ama hem pürüzlü hem kas altı hemde yüksek profilde kefilim dönmez dedi. Ben kendisine güvendim. Inşallah'ta bu durumu yaşamayız. Görüntü olarak ben çok memnunum. Iki arkadaşım gördü, yuvarlaktan farkı yok diyorlar. Hatta burda yuvarlak diye beğendiklerimiz birkaç üyeninkiler daha çok damlaya benziyor.

Paylaştığın fotoda yuvarlak olan protez moderat sanırım, bu resimde orayada bi high yada ultra high protez koyulması gerekirdi onu demek istedim, onlarda yayılmıyor yatınca, nerye yayılsın, serum değilki yerleşsin boş yerlere.

Şunu ilave etmek istiyorum, forumda tam 3 tane damla taktıranın neticesini gördüm, ikisi çok hoşuma gitti biri hiç hoşuma gitmedi. Yuvarlak daha yaygın olduğundan belki 30 netice gördüm 10 tanesi hiç hoşuma gitmedi, yani her ikisindede bana göre bi % 33,33 oran var. Hoşuma gitmeyenlerinde başka dr.da olsaydı daha güzel netice alacaklarından eminim. Yuvarlağa yada damlaya önyargılı olmaktansa iyi bir dr. seçmek daha önemli.
Benim protezimde hıgh profil.Doktorumun muayenehanesinde yaklaşık tüm protezleri görüp ellemiştim.İnan fotoda durduğu gibi değil. Hatta bir protezi doktorumdan istemiştim,kırmadı ve vermişti bana.Bana takılan protezin aynısı var elimde.Nessira ve soocute evime ziyaretime gelmişti. Onlarlada göstermiştim protezi..
Bana takılan protez Mentor 354-4400 seri 400 cc .. Yaık vaziyette ortasında ve yanlara doğru yayılıyor.Yayılmasının nedeni içinin tam tamına dolu olmaması. Damla protez şeklini koruması açısından hem en sert kıvam kullanılır hemde yayılmaz kalıp gibi durur ama tabi tal gibide olmaz.Salin protezler daha dolu durur.Jel protezler daha kıvamlı durur.. Bakınız..
image.jpg
image.jpg

Bendeki protezide yatay ve elimde duruşunu çekip size göstermek isterim.
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
Buda protezimin seri numarası
image.jpg
Ve Buda Mentorun protez kataloğ açıklaması
image.jpg

Hayır Tikkabilla Tikkabilla ben şimdiye kadar ne damla nede yuvarlak dedim. Yorumlari merak ettim bu yüzden! Ama evet benim damla takıldı, biliyorsun burda başta damla diye tutturmuştum, dr. yuvarlak sizde o istemediğiniz top görünümünü elde edersiniz dedi, çünkü hem meme yapınız aşağıda hemde göğüskafesiniz uzun dedi. Isterseniz yinede koyarım dedi. Protezleri tuttuk vücuduma ve üstten bile dediği gibiydi. Olmasın dönüyomuş felan dedim. Damlanın cebini fazla açarsak ve kas üstü yerleştirirsek ihtimal büyük dedi. Ama hem pürüzlü hem kas altı hemde yüksek profilde kefilim dönmez dedi. Ben kendisine güvendim. Inşallah'ta bu durumu yaşamayız. Görüntü olarak ben çok memnunum. Iki arkadaşım gördü, yuvarlaktan farkı yok diyorlar. Hatta burda yuvarlak diye beğendiklerimiz birkaç üyeninkiler daha çok damlaya benziyor.
E ben direkt anlamıştım seninkilerin damla olduğunu ve yorumumda da belirtmiştim ama sen kim diyor damla olduğunu demiştin. Kafam karıştı benim, hangisi?
Benim protezimde hıgh profil.Doktorumun muayenehanesinde yaklaşık tüm protezleri görüp ellemiştim.İnan fotoda durduğu gibi değil. Hatta bir protezi doktorumdan istemiştim,kırmadı ve vermişti bana.Bana takılan protezin aynısı var elimde.Nessira ve soocute evime ziyaretime gelmişti. Onlarlada göstermiştim protezi..
Bana takılan protez Mentor 354-4400 seri 400 cc .. Yaık vaziyette ortasında ve yanlara doğru yayılıyor.Yayılmasının nedeni içinin tam tamına dolu olmaması. Damla protez şeklini koruması açısından hem en sert kıvam kullanılır hemde yayılmaz kalıp gibi durur ama tabi tal gibide olmaz.Salin protezler daha dolu durur.Jel protezler daha kıvamlı durur.. Bakınız..
Eki Görüntüle 1352575 Eki Görüntüle 1352577

Eki Görüntüle 1352580 Eki Görüntüle 1352582 Eki Görüntüle 1352583 Eki Görüntüle 1352584 Buda protezimin seri numarası
Eki Görüntüle 1352588 Ve Buda Mentorun protez kataloğ açıklaması
Eki Görüntüle 1352590

İşte gerçek meme de böyledir, dik durunca nasıl da gerçek meme şekline bürünüyor, yatınca da yayılıyor. Damla tek şekilde kalıyor.

E ben direkt anlamıştım seninkilerin damla olduğunu ve yorumumda da belirtmiştim ama sen kim diyor damla olduğunu demiştin. Kafam karıştı benim, hangisi?

İşte gerçek meme de böyledir, dik durunca nasıl da gerçek meme şekline bürünüyor, yatınca da yayılıyor. Damla tek şekilde kalıyor.
Valla artık burnun ispatı üzerinede aksisi söyenemez sanırım ;) Ayrıca kıvamıda nasılda belli değilmi? Hani Mentor sert gibi yorumlar yapılıyorya.. Fotoda kıvamı bile nasıl belli ;)

Valla artık burnun ispatı üzerinede aksisi söyenemez sanırım :KK66: Ayrıca kıvamıda nasılda belli değilmi? Hani Mentor sert gibi yorumlar yapılıyorya.. Fotoda kıvamı bile nasıl belli :KK66:
O sertlik konusu zaten şehir efsanesi canım, ben baktım, yabancı siteleri forumları çok araştırdım. Onlarca doktor yorumu okudum, bir insan evladı da bununla ilgili tek kelime etmemiş. Bir bizim forumda ortaya atılmış kim attıysa artık..

O sertlik konusu zaten şehir efsanesi canım, ben baktım, yabancı siteleri forumları çok araştırdım. Onlarca doktor yorumu okudum, bir insan evladı da bununla ilgili tek kelime etmemiş. Bir bizim forumda ortaya atılmış kim attıysa artık..
Ben eskilerdenim bilirsin ;) Az çok biliyorum ama neyse,yeni bir polemik yapmak istemiyorum ...
Biz mutlumuyuz Tikkabilla Tikkabilla ? mutluyuz çok şükür... Allahım herkesi mutlu etsin diyoruz ;)

Eki Görüntüle 1352575 Eki Görüntüle 1352577

Eki Görüntüle 1352580 Eki Görüntüle 1352582 Eki Görüntüle 1352583 Eki Görüntüle 1352584 Buda protezimin seri numarası
Eki Görüntüle 1352588 Ve Buda Mentorun protez kataloğ açıklaması
Eki Görüntüle 1352590
Aynen protezi tuttuğunda nasıl damla gibi olmuş yer çekiminden?
Senin protezin benim yorumumdaki fotodan farklı ama yuvarlakta herzaman yuvarlak değil demekki. Ama mesela benim protezimin serisinde 240 çeşit profili olan var. Yani üstü boş altı dolu, üstü dolu altı dolu vs. Benimkiler full/full ve full/extra full.
Illa herkese yuvarlak en iyi yöntemmiş gibi yorum yapılıyor bunu doğru bulmuyorum.

E ben direkt anlamı seninkilerin damla olduğunu ve yorumumda da belirtmiştim ama sen kim diyor damla olduğunu demiştin. Kafam karıştı benim, hangisi?

Tikka cım sen anlamadın düşündün bence, natrella yazdım diye birde başa biri damla takıldı demek dedi diye.

Nasıl anladım dersin bilemiyorum, protezimin ölçüsü 12 ye 12, 5 cm, yuvarlak denecek kadar, üstlerim zaten dolu.

Aynen protezi tuttuğunda nasıl damla gibi olmuş yer çekiminden?
Senin protezin benim yorumumdaki fotodan farklı ama yuvarlakta herzaman yuvarlak değil demekki. Ama mesela benim protezimin serisinde 240 çeşit profili olan var. Yani üstü boş altı dolu, üstü dolu altı dolu vs. Benimkiler full/full ve full/extra full.
Illa herkese yuvarlak en iyi yöntemmiş gibi yorum yapılıyor bunu doğru bulmuyorum.
Evet,zaten hep diyoruz bunu.. Yuvarlak protez ayakta damla gibi durur,aşşagıya doğru kıvamını akıtır.Akıtmazsa problem zaten.Yatık vaziyette yuvarlak durur diye!
Yuvarlak protez doğru yöntem denilemez zaten.Yuvarlak protez doğru teknikle uygulandığında doğru iyi görüntüyü verir. Yani kas altında farklı durur,kas üstünde farklı.Bunuda daha önce fotolarla açıklamaya çalıştık biz. Ama doğru teknikle bile yuvarlak olmayacak meme şekilleri varki onlara damla takılması uygun görülüyor. Hasan bey yuvarlak protez tercih ediyor genelde.Fakat öyle hastalar geliyorki damla protez tercih ediyor. Önemli olan kişiye uygun yöntemi ve protezi kullanmak tabiki . Beğenip beğenmemek kişisel beğeni,ona müdahale olmaz :) bendeki yuvarlak protezle başka kilisemi yuvarlak protezde farklı durur.Bu birazda kişinin olan meme dokusuna,meme yapısına göre değişir..

Evet,zaten hep diyoruz bunu.. Yuvarlak protez ayakta damla gibi durur,aşşagıya doğru kıvamını akıtır.Akıtmazsa problem zaten.Yatık vaziyette yuvarlak durur diye!
Yuvarlak protez doğru yöntem denilemez zaten.Yuvarlak protez doğru teknikle uygulandığında doğru iyi görüntüyü verir. Yani kas altında farklı durur,kas üstünde farklı.Bunuda daha önce fotolarla açıklamaya çalıştık biz. Ama doğru teknikle bile yuvarlak olmayacak meme şekilleri varki onlara damla takılması uygun görülüyor. Hasan bey yuvarlak protez tercih ediyor genelde.Fakat öyle hastalar geliyorki damla protez tercih ediyor. Önemli olan kişiye uygun yöntemi ve protezi kullanmak tabiki . Beğenip beğenmemek kişisel beğeni,ona müdahale olmaz :) bendeki yuvarlak protezle başka kilisemi yuvarlak protezde farklı durur.Bu birazda kişinin olan meme dokusuna,meme yapısına göre değişir..
Yazdıklarına katılıyorum. Yanlız bu topik daha çok ön yargılı olmuş. Damla kötü yuvarlak iyi gibi. Doğru bulmuyorum. Objektiv olmak gerek. Ben yuvarlak takılanlardanda beğendiklerim var damla takılanlardanda.
Yuvarlak protezdede yanlız senin serinden olanlar değilde başka yani yayılmayanı var. Gözlerimle gördüm. Yani damlada yayılmıyor yuvarlakta yayılıyor demek çok yanlış. Ve olmak isteyenleri irite edebiliyor.

Eki Görüntüle 1333113

Bu fotoda damla ve yuvarlak protezin duruşunu çok iyi gösteriyor bence..Tabiki zevk meselesi.Birde ciddi bazı durumlar vardır,kişinin meme yapısı gibi..Bazı durumlarda yöntemle bile düzelmeyecek durumlar vardır,bu esnada protez şeklinde değişiklik yapabilir doktorlar tabi.Gerçekten neye uygun olduğumuzu anlamak için birçok doktora gidip görüş almakta fayda var.Birde her protezi duruma,hastaya göre uygulayan doktorlarla görüşmek daha iyi fikir verebilir :KK66:
Ben yuvarlak protezi seviyorum,onun duruşu bana daha cazip geliyor.Üst lobum çok boştu benim,damla olmazdı zaten bana.Üst kutup dolu dolu durması benim hoşuam gidiyor :KK66:
Benim neticem bu resimdeki birinci fotodan ikinci ve üçüncü arası oldu diyebilirim. Damla olmasına rağmen.

Yazdıklarına katılıyorum. Yanlız bu topik daha çok ön yargılı olmuş. Damla kötü yuvarlak iyi gibi. Doğru bulmuyorum. Objektiv olmak gerek. Ben yuvarlak takılanlardanda beğendiklerim var damla takılanlardanda.
Yuvarlak protezdede yanlız senin serinden olanlar değilde başka yani yayılmayanı var. Gözlerimle gördüm. Yani damlada yayılmıyor yuvarlakta yayılıyor demek çok yanlış. Ve olmak isteyenleri irite edebiliyor.
Damlacılarla yuvarlakçılar karşı karşıya gelmiş gibi değilmi ;) Eski konularda öyle olmuştu aslında,halen o durum devam ediyor.Neden ediyor? Çünkü kadınların beğenileri farklı.Ben misal halimden memnunum,damla olsa idi düşünemiyorum yani çok mutsuz olurdum bu bir gerçek. Damla olanda mutlu,yuvarlak olsa idi ne kötü olurdu diye düşünüyor.. Önemli olan aslında mutlu olmak.Damla yuvarlak protezin duruşu az çok belli.Kim neyden hoşlanıyorsa onu doktoruna iyice anlatmalı.Tabi doktorunda her iki tip protezide kullanması önemli.Yoksa neyi kullanıyorsa onu önerecek ve doğru olmayacak tabiki ;)
Protezin yayılıp yayılmaması biraz zamana,biraz doğru teknik uygulanmışmı uygulanmamışmı,büyüklüğü uygunmu gibi faktörlere bağlı.Forumda çoğu kişide yuvarlak var fakat hepsinin görüntüsü aynı doğallıkta değil! Fakat zamanla ne kadar güzel değiştiğine şahit oluyoruz.. Damlada öyle,benimde beğendiğim damla sonuçları var.Ama bana olmazdı!
Israrcı olmamak gerek.Dediğim gibi her yöntemi ve protezi uygulayan doktora gidip ameliyat olmak en doğrusu ;) Birde istediğimizi çok iyi anlatmak önemli.

Benim neticem bu resimdeki birinci fotodan ikinci ve üçüncü arası oldu diyebilirim. Damla olmasına rağmen.
Daha çok değişecekler unutma... Benim göğüslerimde ilk zamanlar şimdiki gibi değildi.Yerçekimi,protezin cebe iyice oturması ve yumuşaması,derinin kendini salması,ödemlerin tamamen gitmesi gibi faktörler göğsün şeklini çok değiştiriyor.. Umarım hep mutlu olursun,en az benşm kadar ;)

Damlacılarla yuvarlakçılar karşı karşıya gelmiş gibi değilmi :KK66: Eski konularda öyle olmuştu aslında,halen o durum devam ediyor.Neden ediyor? Çünkü kadınların beğenileri farklı.Ben misal halimden memnunum,damla olsa idi düşünemiyorum yani çok mutsuz olurdum bu bir gerçek. Damla olanda mutlu,yuvarlak olsa idi ne kötü olurdu diye düşünüyor.. Önemli olan aslında mutlu olmak.Damla yuvarlak protezin duruşu az çok belli.Kim neyden hoşlanıyorsa onu doktoruna iyice anlatmalı.Tabi doktorunda her iki tip protezide kullanması önemli.Yoksa neyi kullanıyorsa onu önerecek ve doğru olmayacak tabiki :KK66:
Protezin yayılıp yayılmaması biraz zamana,biraz doğru teknik uygulanmışmı uygulanmamışmı,büyüklüğü uygunmu gibi faktörlere bağlı.Forumda çoğu kişide yuvarlak var fakat hepsinin görüntüsü aynı doğallıkta değil! Fakat zamanla ne kadar güzel değiştiğine şahit oluyoruz.. Damlada öyle,benimde beğendiğim damla sonuçları var.Ama bana olmazdı!
Israrcı olmamak gerek.Dediğim gibi her yöntemi ve protezi uygulayan doktora gidip ameliyat olmak en doğrusu :KK66: Birde istediğimizi çok iyi anlatmak önemli.
Yorumlar objektif olduğu sürece topikte yararlı olacaktır ama ben yuvarlaktan hoşlanıyorum diyipte diğer tekniği kötülemek taraf tutulmasına ibarettir.
Elbette inşallah herkes memnun kalır, herkes maddi manevi sıkıntılar içinde yaptırıyor bu amelyatını. Benim yaptırdığım dr.da iki başka bayan yatiyordu yan odada, biri damla istemiş yuvarlak önermiş dr. Tabiiki dr.larda kolayına kaçan metodu kullanmamalı. Bu yüzden, bana olacak olan en iyisi buydu diye düşünüyorum, iyikide böyle olmuş diyorum. Ama bir kişi ben sadece yuvarlak takılanları beğeniyorum derse, bu açıklamayı doğru bulmuyorum. Herkeste çünkü farklı duruyor.

Tikka cım sen anlamadın düşündün bence, natrella yazdım diye birde başa biri damla takıldı demek dedi diye.

Nasıl anladım dersin bilemiyorum, protezimin ölçüsü 12 ye 12, 5 cm, yuvarlak denecek kadar, üstlerim zaten dolu.
Canım ben seninkinin natrelle olduğunu bilmiyordum, yorumlarda varsa da gözümden kaçmış demek ki, şu an öğrendim. Benim natrellaya karşı herhangi bir önyargım yok ki, hep söylüyorum mentorla arasında hiçbir fark yok, doktor hangisini seçerse onu kullanır diye.. Damla takıldı dediğini de bilmiyordum sen kim damla demiş dedikten sonra konunda gördüm biri yazmış. Damla takılmış meme çok bariz oluyor, bunun için bilmeye de gerek yok zaten.. Senin memenin yuvarlakla hiçbir alakası yoktu. Sen yuvarlak olduğunu ima edince çok şaşırdım cidden..

Yorumlar objektif olduğu sürece topikte yararlı olacaktır ama ben yuvarlaktan hoşlanıyorum diyipte diğer tekniği kötülemek taraf tutulmasına ibarettir.
Elbette inşallah herkes memnun kalır, herkes maddi manevi sıkıntılar içinde yaptırıyor bu amelyatını. Benim yaptırdığım dr.da iki başka bayan yatiyordu yan odada, biri damla istemiş yuvarlak önermiş dr. Tabiiki dr.larda kolayına kaçan metodu kullanmamalı. Bu yüzden, bana olacak olan en iyisi buydu diye düşünüyorum, iyikide böyle olmuş diyorum. Ama bir kişi ben sadece yuvarlak takılanları beğeniyorum derse, bu açıklamayı doğru bulmuyorum. Herkeste çünkü farklı duruyor.
Taraf tutulması olarak algılamıyorum ben.Ama bazı yorumlar taraf tutuluyormuş gibi görünebilir.Ben ne yalan söyliyim beğenmiyorum birçok damla sonucunu.Yani aşşagıya doğru olan o görüntü bana hoş gelmiyor.Ama yine dediğim gibi damlamolupta beğendiğim sonuçta var ;) benim hayalim dolgun,üst lobu dolu sütyene bağlı kalmayan meme şekli idi kavuştum :) Sende memnunsan kim ne derse desin takılma boşver ;) Eskisinden çok daha güzel sonuçlara kavuştuk sonuçta,daha ne olsun ;)

Canım ben seninkinin natrelle olduğunu bilmiyordum, yorumlarda varsa da gözümden kaçmış demek ki, şu an öğrendim. Benim natrellaya karşı herhangi bir önyargım yok ki, hep söylüyorum mentorla arasında hiçbir fark yok, doktor hangisini seçerse onu kullanır diye.. Damla takıldı dediğini de bilmiyordum sen kim damla demiş dedikten sonra konunda gördüm biri yazmış. Damla takılmış meme çok bariz oluyor, bunun için bilmeye de gerek yok zaten.. Senin memenin yuvarlakla hiçbir alakası yoktu. Sen yuvarlak olduğunu ima edince çok şaşırdım cidden..
Şimdi damla diyorum diye "hiç bir alakası yok" diyebiliyorsun. Mesela minnos' unkiler yuvarlak olmasına rağmen daha cok damlaya benziyor, bunu kendiside yazmıştı damla olan birinin albümünde. Onun albümünde hem yeni döneminde hemde sonra böyle yorumlarini okuyamadim. Bence bana karşı önyargılı ve objektif yazamiyorsun. Bu topiktede belli, cidden damlaya alerjin var gibi geliyor.

Taraf tutulması olarak algılamıyorum ben.Ama bazı yorumlar taraf tutuluyormuş gibi görünebilir.Ben ne yalan söyliyim beğenmiyorum birçok damla sonucunu.Yani aşşagıya doğru olan o görüntü bana hoş gelmiyor.Ama yine dediğim gibi damlamolupta beğendiğim sonuçta var :KK66: benim hayalim dolgun,üst lobu dolu sütyene ı kalmayan meme şekli idi kavuştum :) Sende memnunsan kim ne derse desin takılma boşver :KK66: Eskisinden çok daha güzel sonuçlara kavuştuk sonuçta,daha ne olsun :KK66:
Zaten birisi damla gördügüm ve beğendiğim oldu diyebiliyorsa objektif bakabiliyordur. Şimdi bana damla takıldı diye yuvarlaklara laf atarsam bende objektif yorum yapamıyorum demektir. Ama bende aynısını dedim zaten damlanında beğenmediğim oldu yuvarlağında. Her ikisinde beğendiklerimde var diyebiliyorsam taraf tutmuyorum demektir. Her kadının yapısına ve dr.un becerisine bağlı bir netice çıkacaktır. Önceki durumuylada çok farklı netice alanlar cabası.

Zaten birisi damla gördügüm ve beğendiğim oldu diyebiliyorsa objektif bakabiliyordur. Şimdi bana damla takıldı diye yuvarlaklara laf atarsam bende objektif yorum yapamıyorum demektir. Ama bende aynısını dedim zaten damlanında beğenmediğim oldu yuvarlağında. Her ikisinde beğendiklerimde var diyebiliyorsam taraf tutmuyorum demektir. Her kadının yapısına ve dr.un becerisine bağlı bir netice çıkacaktır. Önceki durumuylada çok farklı netice alanlar cabası.
Canim ben seninkileri cok begeniyorum bazi yuvarlak takanlardan da daha cok guzel geldi bana
Tam senin vucut yapina gore ayarlamis doktor bence bende doktoruma biraktim yani bana deseydi ki damla koyacam kabul ederdim bir bildigi var elbette
Vucut anotomisine gore ayarliyor onu zaten ;)
Ama sana katiliyorum herkes kendi protezin markasini yada yuvarlak damla konusunu savunuyor gibi ne bilim
Kimse diyemez aslinda benimki damla olsaydi iyi durmazdi diye .. Denemeden bunu nasil gorebiliyorlar anliyamadim ya neysee

Canim ben seninkileri cok begeniyorum bazi yuvarlak takanlardan da daha cok guzel geldi bana
Tam senin vucut yapina gore ayarlamis doktor bence bende doktoruma biraktim yani bana deseydi ki damla koyacam kabul ederdim bir bildigi var elbette
Vucut anotomisine gore ayarliyor onu zaten :KK66:
Ama sana katiliyorum herkes kendi protezin markasini yada yuvarlak damla konusunu savunuyor gibi ne bilim
Kimse diyemez aslinda benimki damla olsaydi iyi durmazdi diye .. Denemeden bunu nasil gorebiliyorlar anliyamadim ya neysee
ay canım ben daha bir saat önce aynı şeyi söyledim esmaraldama şuan aynı şeyleri sen yazınca şaşırdım beynimiz aynı çalışıyor herhalde :)

Back