• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yuvalarda tuvalet

anaokullarında tuvaletler cinsiyete göre ayrılmalı mı?

• Evet kız-erkek ayrı olmalı

OY: 18 66,7%
  • Karışık kullanabilirler

OY: 9 33,3%

• Ankete Katılan
    27

nilmil

Nirvana
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2009
2.547
4.438
658
35
Çanakkale
merhaba arkadaşlar, sizce anaokullarında öğrenciler tuvaletleri karışık mı kullanmalı yoksa kız-erkek tuvaletleri ayrı mı olmalı ? Okulda bu konuda öğretmenler arasında fikir ayrılığı var.Malesef tartışma da yaşanıyor. Sizin fikriniz nedir?

Yani tabii ki çocuk onlar ama, tam merak etme çağında olduklarından o sendeki şey ne bende yok ondan şoku yaşamamaları açısından ayrılabilir :) yerim onları

Kesinlikle ayrı. Çünkü tam merak zamanı. İllaki sıkıntılar olur. Benim gönderdiğim bir yerde baktım bu duruma dikkat edilmiyor ve hatta kapı bile yoktu araya paravan koymuşlardı. Aldım ordan. Başka yere verdim ayrıydı orada. Özellikle dikkat ettim orada ayrı mi diye. Çünkü 5 yas çocuğu tek gidiyor tuvalete.

Ayrı olmalı.
Çünkü neden karışık olsun?

Bir arada olunca masraftan mı kaçınılıyor amaç nedir

merhaba arkadaşlar, sizce anaokullarında öğrenciler tuvaletleri karışık mı kullanmalı yoksa kız-erkek tuvaletleri ayrı mı olmalı ? Okulda bu konuda öğretmenler arasında fikir ayrılığı var.Malesef tartışma da yaşanıyor. Sizin fikriniz nedir?

Cinsiyetlerini keşfetme çağındalar. Küçücük çocuk da sapık olmaz elbet. Bence makul bir istek. Onlar çocuk, şimdiden karşı cinse saygıyı ve beden sınırlarını, tabuların aslında kafada olduğubu öğrensinler ki, yetişkinliklerinde sapık olmasınlar. Malum, yasaklar sapıklığa çanak tutuyor. O kreş yönetimini de tebrik ediyorum böyle bir şey düşündüğü, düşünülmesine vesile olduğu ya da düşünceyi desteklediği için.

Bu arada Daha geçen gün iskandinav ülkelerindeki cinsiyet tanıtan eğitici çizgi filmlerde üreme organlarının resmedildiğine dair bir yazı okumuştum. Oradaki cinsel saldırı vakalarının azlığını düşünürsek, işe de yarıyor gibi bu strateji.

bir olmasını isteyenlerin savunması nedir merak ettim.
3 tuvalet yanyana kapı ve duvarla ayrılmış durumda. Ben 1 tanesine erkek resmî astım diğer ikisine kız resmî kızlar sınıflarda daha kalabalık olduğu için. Bunu gören diğer öğretmen arkadaşlar bildiğiniz olay çıkardılar. Çocuklar her tuvaleti kullanabilirmiş, yoksa çok sıra olurmuş, ayrı olursa daha çok merak ederlermiş. Sırf ben astım diye muhalefet olduklarını düşünüyorum. O yüzden size sormak istedim.

Kapisiz mi bu tuvaletler.kizimin kresinde mini mini klozetler pratik kapilarla ayrilmis ve pek tabi stajerlerle gidilen ortak tuvaletlerdi.kim kimin nesini gorecek yan yana dizilip ulu orta yapmiyorlar ya

3 tuvalet yanyana kapı ve duvarla ayrılmış durumda. Ben 1 tanesine erkek resmî astım diğer ikisine kız resmî kızlar sınıflarda daha kalabalık olduğu için. Bunu gören diğer öğretmen arkadaşlar bildiğiniz olay çıkardılar. Çocuklar her tuvaleti kullanabilirmiş, yoksa çok sıra olurmuş, ayrı olursa daha çok merak ederlermiş. Sırf ben astım diye muhalefet olduklarını düşünüyorum. O yüzden size sormak istedim.

benim iki oğlum var. ikisi farklı kreşlere gitti ve ayrıydı.
ancak eğer kızım olsa ve tuvaletler bir olsa şikayet ederdim zira erkek tuvaletleri yaş kaç olursa olsun pis. evde kesinlikle oturarak yapmalarına rağmen okulda ayakta işeyin diye tembihliyorum. ayakta işeyen çocukların sidiklerine oturmalarını istemem hele kızım olsa hiç hiç istemezdim.

Çocuk onlar,merak etme dönemleri doğru ama en azından "her merak ettiklerine bakamayacakları,insanların özelinin olduğu" bilincinin gelişmesi için de uygun olur.

benim hatırladığım kadarıyla biz kreşte hep ortak kullanırdık hatta düğmemi açamayıp öğretmen de yokken çocuğun birine açtırdığımı hatırlıyorum altıma yapmayayım diye :halay: ne yapayım o vardı sadece :işsiz:

ama bir üyenin de yazdığı gibi hijyen durumu önemli. Hijyenik klozet kapağı da sorunu çözer diye düşünüyorum.

Küçük yaşta mahremiyet eğitimi önemli. Bu açıdan tuvaletlerin de unisex olmamasının faydalı olduğunu düşünüyorum. Diğer öğretmenlerle polemiğe girmemeniz adına bu gece biraz araştırma yapın. Bu konuda yazılmış makale vs. varsa okuyun bence. Yarın da ona göre davranirsiniz.

Oğlumun kreşimde tuvaletler karma idi bir sıkıntı yoktu

Sonraki sene ayırdılar ve merak duygusu büyüdü

Yasaklar kışkırtıcıdır

Olağan bir durum olduğunu kadınların da erkeklerin de tuvalete gidip yaptığını kimse tuvaletini yaparken bakmamak gerektiğini öğretmek yeterli

Bu arada çocuk tuvaletini ayırdılar ama yetişkin tuvaleti karma idi

Çünkü neden karışık olmasın ki? Ben o yaşlarda cinsel kimlik kazandırma çabasına girmeyi saçma buluyorum. Genderless yetiştirmeye de çalışsan, özellikle kızı pembe evcilik setlerine, oğlanı arabalara da boğsan yine birşey değişmiyor.

ayrı olmalı.. mahremiyet egitimi açısından ve de yaşları itibariyle değişik organlarının açıklamasıyla kafaları karışabilir.. hem neden aynı olsun ki

Çünkü neden karışık olmasın ki? Ben o yaşlarda cinsel kimlik kazandırma çabasına girmeyi saçma buluyorum. Genderless yetiştirmeye de çalışsan, özellikle kızı pembe evcilik setlerine, oğlanı arabalara da boğsan yine birşey değişmiyor.
Ben asla cinsiyete göre oyun, oyuncak, kıyafet seçtiren ayıran bir öğretmen değilim. Ama hijyen konusu özellikle beni rahatsız ediyor bu durumda. Erkeklerin ayakta işemesi sonrasında klozetin kirli olması ve bir kız çocuğunun oturmasını doğru bulmuyorum. Ve her çocuktan sonra tuvaleti silmekte mümkün değil. Asla cinsiyetçi bir yaklaşıma sahip değilim.

Bence de ayrı olmalı.
Çocuklarımıza küçüklükten mahremiyet duygusu ve yabancılara karşı ,dokunulmamamsı greken yerler, bakılmaması gereken yerlerini, vücudlarını tanıtıyoruz.
Allah korusun neler duyuyoruz okuyoruz sürekli.
Onlar küçük akıllarına bir şey gelmez korunmasızlar fakat
Tuvaletler bir olunca çocuklar o mahremiyeti tam olarak anlayamayacaklar diye düşünüyorum.

Back
X