Yürütemediğimiz 'evlilik'

Sen çalışıyorsun?
Ailen ne diyo?
Insanlar birbirinden farkli olabilir yeter ki birbirinin farkliliklarina saygi duysunlar.sayginizi kaybettiginiz bir ortamda neden?
Çalışıyorum. Kadrolu bir işim var. Aileme bazı konuşmaları ve münakaşaları anlatıyorum. eşimin ailesininde geri kafalı olduklarının farkındalar. ama ne benim ne eşimin bu raddeye geldiklerinden haberleri yok. anlatmadım. kendi ailem başka şehirde yaşıyorlar. Evet artık saygımız kalmadı, bu yüzden son demlerimizi yaşıyoruz gibi aynı evde. eşime dedim ki. boşanmak istiyorum, kaldıramıyorum çünkü aileni ve senin tavırlarını. ağır geldiği için artık akıl sağlığım gitti. ama gidemiyorum halen bu evden diyorum.
size çok aptalca gelecek ama gidemiyorum.

Ne yapacağımı sağlıklı düşünemediğim için kukuman kuşu gibi düşünüyorum. sağlıklı kafam olmadığı için eşime karşı vurma tepkileri gösterip karşılıklı bu noktaya getirdik. okduğunuz için teşekkür ederim.

Canım çalışıyorsan niye boşamıyorsun ki bu adamı....ömür boyu hem kendini yer bitirirsin hem de o çocuğa yazık ya...ailen bunca şeye ses çıkarmıyor mu
ailemin bu raddelere geldiğimizden haberleri yok. söylemedim. benim ona onun bana vurduğunu demedim hiç. bazı tartışmalardan haberleri var ama olduğu gibi her ayrıntısı ile haberleri olmadğından sessiz kalıyorlar biraz. ama bu sessizlik sakın boşanma demek değil. duysalar, babam bu evde komaz beni. alır götürür. boşanıcam demedim hiç onlara.

Önce sizin iyileşmeniz gerek. Ruh haliniz normal değil ne yazık ki. Sizi bu hale getirmişler
Eşiniz ailesi gibi dar görüşlü biri değilmiş ama hataları çok
Saygınız bittiği zaman geriye bir şey kalmıyor ne yazık ki :/
Öncelikle kendiniz ve bebeğiniz için iyileşmeye çalışın, destek alın

Sırf Çocugunuzun ilerki dönemdeki hayatını etkilememek adına bile bu adamla barışmamanız gerek.

tabii ki asla vurmayacağım. bilmiyorum evlat sahibi misiniz ama sinirlendiğim için ilk bu hissi hissedince bikaç gün bişey yiyemedim. çok zoruma gitti ona sinirlendiğim için. ama 2 saatlik uyku ile duruyorum bazen, konuşma yetim bile değişti inanın. uykusuzluktan.. anneler çocuklarına sinirlenebilirler diye hazmettim bu durumu. yanlışmıyım bilmiyorum ama, anneler sinirlenebiliyorlarmış. ben hiç sinirlenmeyeceğim sanmıştım bi bebeğe.. asla vurmayacağım ona. sinirlendiğim anda bırakıp çıkıyorum odadan yanaığına öpücük kondurarak. geldiğimde tekrar kucaklıyorum, annecim sakinleşmeye ihtiyacımız var ağlama deyip konuştuğumu anlamadğı halde onunla konuşuyorum.

neden devam ediyorsun peki iş mi yok aile mi yok nedir dayanağın
bunu idrak edebilecek kadar sağlıklı kafam kalmadığından bilmiyorum diyebiliyorum. bilmiyorum neden devam ettiğimi. sanırım bi düze çıkmak istiyorum. bi düzlük, bi sorunsuzluk ve sağlık kazandığımda anca o zaman önüme koyabilcem gibi gideceğim yolu.. buraya konu açmamdaki sebepde bu. belki farkında olmadığım ihtiyacım olan şeyi dertleşerek bulurum diye açtım.

işe başlamama az bi zaman kaldı. ama başlamadan önce ailemin yanına gitmeyi planlıyorum. 15 gün kadar orda kalıp, işe başlamadan dönmek zorundayım gibi. malesef süt iznimin belli bi kısmında bebeği kayınvalideme bırakmak durumdayım gibi... sonrasında ya ailem ya bakıcı ya kreş. ama onlar bi süre bakacağı için ailemin yanından dönünce bebeği arada oraya işe başlamadan götürüp bırakıp alıştırmayı planlıyorum. birden bebek beni görmez ayrılırsak çok bocalar. 8 aydır birbirimizden başka kimseyi görmüyoruz. 1 kez 40 dakka beni görmedi 2 saat ağladı.

bana terapiyi ve bi doktora gitmeyi ilk teklif eden eşimdi. gidelim dedi. böyle çok acı çekiyoruz demişti. ben diretmiştim. çünkü bana göre ben haklıydım ve tedavi olması gereken oydu. bu düşünce içine girdim ve gitmemiştim. doğumdan sonra kadın doğumcum sen doğum sonrası depresyona girmişsin demişti ufak bişey anlattığımda. gitmelisin demişti. ben yine gitmemiştim. ama artık bebeği hırpalamak gibi bi dürtü hissettiğimi için gideceğim. tamam sinirleniyorum ama öbür dürtüyü hissetmemem gerekir, normal değil farkındayım. ama yıpranmışlığımdan olduğunu düşünüyorum. çünkü ben o bebeği ne zorluklarla doğurdum ne zorluklarla tek başıma büyütüyorum. canım benim o. neden hırpalamayı durduk yerde isteyeyim ki. içinde yatan sebeplerimden kurtulmam gerekiyor.

Kıyamam ya...
Benim henüz bebeğim yok ama inşallah bana da kısmet eder bir gün Allah...
Yani evliliğiniz normal olmadığı için soruyorum; boşanmayı düşünmüyor musunuz??
Bazı anneler ayrılırsam çocuk etkilenir diyerek ayrılmıyorlar ama bilmiyorlar ki bu tür evlilikler çocuklara daha çok zarar veriyor maalesef
Yani birbirinize vurmanız ve aile yapısı normal değil. Sizin aileniz sahip çıkmaz mı size en azından biraz toparlanana kadar?

Allah sana peygamber sabri vermis anlasilan gerci sabrede sabrede hastalik olarak sana geri donmus valla ne diyim dicek hic bisey bulamiyorum bosan desek bosanabilsen simdiye bosanmistin bence allah bin kere sana yardimci olsun insallah tez zamanda feraha erersin tek yapabilicegim sana dua etmek

valla ayrılmaktan başka bir çaren yok çünkü karşılıklı şiddet, küfürle ite kaka giden bir evlilik ve bu mutsuz evliliğe getirilmiş masum bir evlat var
o çocuk bunları yaşamak zorunda değil, böyle bir ortamda büyümek zorunda değil
anladığım kadarıyla çalışıyorsun, ailen nerede bilemiyorum ama eğer aynı yerdeyseniz mutlaka boşanın anneniz varsa bebeğinize gündüz baksın siz de çalışıp kendi ayaklarınız üzerinde durun
ailenin bakma imkanı yoksa da bir şekilde kreş vs ayarlamalısınız
böyle evlilik olmaz çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…