• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtta lavabo sorunu, yardım lütfen 🥺

minikprenses99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2022
8
3
1
25
Merhabalar,
Yurt odamızdaki mutfak lavabomuz tıkandı su gitmiyor 🥺 Yurt müdürümüz de sinirli biri olduğu için söylemeden halletmek istiyoruz. Nasıl çözebiliriz? 😢

Merhabalar,
Yurt odamızdaki mutfak lavabomuz tıkandı su gitmiyor 🥺 Yurt müdürümüz de sinirli biri olduğu için söylemeden halletmek istiyoruz. Nasıl çözebiliriz? 😢
Marketlerdeki sıvı veya toz lavabo açlardan alıp dökebilirsiniz. Ama bence yurt yönetimine haber verin. İstediği kadar sinirli olsun, tesisat sorunlarını çözmek sizin işiniz değil. Hem hallemezseniz söylemek zorunda kalırsınız. Bu sefer de siz kurcaladınız o yüzden diye kızar. Söyleyin gitsin.

Marketlerdeki sıvı veya toz lavabo açlardan alıp dökebilirsiniz. Ama bence yurt yönetimine haber verin. İstediği kadar sinirli olsun, tesisat sorunlarını çözmek sizin işiniz değil. Hem hallemezseniz söylemek zorunda kalırsınız. Bu sefer de siz kurcaladınız o yüzden diye kızar. Söyleyin gitsin.
Haklısınız aslında, lavabo açıcılar işe yarıyor mu peki 🙁

Eski evimde tesisat problemliydi tuvalet cok sık tikanirdi. Lavabo ac da cozum olmamisti Internette gördüğüm bi yontemm ise yariyordu, boolca kirec cozucu ve bolca camasir suyu doktukten sonra kaynar su dokunce en zor sey bile aciliyor. Amaa assiri tehlikeli bir karisim. Asla solunmamasi ve ortamda bulunulmamasi gerekiyor. Tuvalete atip bunlari kaciyordum. Aman diyim cok dikkatli olmickasaniz denemeyin

Gençler genelde lavaboya dökülenler, atılanlar konusunda biraz rahat ya da bilgisiz olabiliyorlar. Kızartma yağı falan döktüler ve ondan tıkandıysa müdür dikkat etmedikleri için kızar diye korkuyorlar muhtemelen.

Lavabo aç işinizi görecektir konu sahibi. Tıkanıklık ciddi boyuttaysa önce suyu tahliye edin, iki litre su kaynatıp dökün, sonra iki paket lavabo açıcıyı gidere döküp üzerine tekrar iki litre kaynar su dökün.

Lavaboya yağ yemek artığı, çorba falan dökmeyin. Süzgeç kullanın.

Eski evimde tesisat problemliydi tuvalet cok sık tikanirdi. Lavabo ac da cozum olmamisti Internette gördüğüm bi yontemm ise yariyordu, boolca kirec cozucu ve bolca camasir suyu doktukten sonra kaynar su dokunce en zor sey bile aciliyor. Amaa assiri tehlikeli bir karisim. Asla solunmamasi ve ortamda bulunulmamasi gerekiyor. Tuvalete atip bunlari kaciyordum. Aman diyim cok dikkatli olmickasaniz denemeyin

Yok yok çok tehlikeli. Hem tesisata da zarar verir.

Camasir suyu asla karistirilmamalidir

Böyle öneriler vermeyin gözünüzü seveyim gencecik tecrübesiz insanlara. Bir tanıdığım akciğerinin birini kaybetti bu yüzden.

Ne yapalim,gelip biz mi el atalim ?
Soyleyin gelip baksinlar,Yurt Muduru'nun isi sinirlenmek degil,kendisine yetki tahsis edilmis olan yerde,durumu cozmek adina gerekli kisileri yonlendirmek\izin vermek.

Benim de evde başıma gelmişti ailem de iş için şehir dışındaydı. Lavobada biriken suyu kovaya döküp boşalttım sonra lavabo aç tarzı ürün aldım sonra sıcak suyla açmaya çalıştım. Çözüme ulaşmıştım ama önce o suyu boşaltmanız lazım. Olmazsa mutlaka haber verin o sizin yapacağınız iş değil.

Gençler genelde lavaboya dökülenler, atılanlar konusunda biraz rahat ya da bilgisiz olabiliyorlar. Kızartma yağı falan döktüler ve ondan tıkandıysa müdür dikkat etmedikleri için kızar diye korkuyorlar muhtemelen.

Lavabo aç işinizi görecektir konu sahibi. Tıkanıklık ciddi boyuttaysa önce suyu tahliye edin, iki litre su kaynatıp dökün, sonra iki paket lavabo açıcıyı gidere döküp üzerine tekrar iki litre kaynar su dökün.

Lavaboya yağ yemek artığı, çorba falan dökmeyin. Süzgeç kullanın.
Arkadaşlar kalan yemek artığını dökmüşler sanırım o sebep oldu inşallah lavabo açıcıyla açılır 😕

Önce kendi yöntemlerinizle deneyin sicak su, lavabo acici… acilmazsa mecbur söyleyeceksiniz. Ilgilensin beyefendi bir zahmet, kendi gelip acacak degil sonucta birini gönderir. Acildiktan sonra da süzgec koyun gidere, banyoyada. Sac tikadiktan sonra ne döksen acilmiyor

Arkadaşlar kalan yemek artığını dökmüşler sanırım o sebep oldu inşallah lavabo açıcıyla açılır 😕
Yemek artığıysa açılır. Lavaboya dökmeyin yemekleri, süzgece döküp suyunu süzdürüp çöpe atın. Hatta daha da güzeli plastik bir kaba koyup sokak hayvanlarına götürün. Sulu yemekse içine ekmek doğrayabilirsiniz.

lavabo açıcı alıp deneyin önce... yurt müdürü sinirli diye çözemediğiniz sorunları söylememek olmaz sinirliyse sinirli ne olmuş yani ne yapabilir ki

ay pes :KK43: süzgeç almak bu kadar zor olmamalı zaten her zaman lazım olacak birşey ya da direkt bir poşete dökselermiş gidere mi dökülür hiç öyle şeyler evlerinde hiç mi öğrenmemişler :KK43:

Evet asla karistirilmamali zaten Tam da bu yuzden Yogun gaz aciga cikariyor Kotu tıkanıklıklari bu gaz açabiliyor iste Normalde temizlikte karistirilmaz zaten
normal bir insan asla karistirmamali.. temizlik sirketleri daha tehlikeli maddeler kullanir ama onlarin isi bu zaten hazirliklari var. Cok bilincsizce.. herkes isini yapsin

Back