- 14 Ocak 2011
- 6.437
- 1.066
- 248
Bizim yurt 150 kişilk falandı bizde paspası kendimiz almıştık yer deterjanı fln 2 günde bir odayı temizliyorduk.
Ev işi çok zor canım en yakın arkınla kanlı bıçaklı ayrılabiliyorsun valla ama çok şükür benim kızlar çok uyumlu şanslıyım :)
yasagı kım dınlerdı ki :)
kettlesız oda mı olur
bır de suya para mı verecektık:) yurtta bulgur pılavı bıle yapmıstık :) benım arkadasta makarna yapmıs :)
Bizim kahve makinamız ütümüz flnda vardı
kahve makınesı kadar gelısmedık ama utu bızde de vardı :)
hele ılk senemızzde camasırları yıkayıp nereye asacagımızı bılemeıstık odanın ortasına capraz ıp germıstık carsamba pazarı gıbı oluyordu :) sonra anladık nasıl yapacagımızı
Tecrübenize dayanarak sormak istediklerim var biraz
Hiç hayatımda yurt deneyimim olmadı.
1.Çamaşır olayı nasıl oluyor ranzalara filan mı asılıyor yazdıgınız gibi :)
2-Banyo-Oda için ayrı terlik düşündüm ben zor mu oluyor böyle değiştirmek.Çokmu titiz gözükürüm
3-Şu yatak seçme olayı biraz kafamı karıştırdı.Onlar mı belirliyor giden mi kapıyor yatagı :)
Çok saçma gelebilir ama merak.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bilgi sahibi oldum en azından ama hala tedirginim.Banyo için ayrı kullanın terlikleri, zaten banyolar her katta odaların dışındadır. Banyo terliğiyle gidip dönersiniz.Her zaman çamaşır suyu bulundurun yıkanmadan önce dökünki mikrop kırılsın. Odaların dışına koridorlara koyulur terlikler. Çamaşır ve ütü odaları vardır her katta oraya asılıyor yoksa odada arkadaşlarınızla uygun biryer belirlersiniz. Dolaplar için kilitler vardır yoksa asma kilit alın ilk günlerde sonra güven oluşunca açık bırakılabiliyor. Yatak seçmeyi yurt görevlisi kayıttan sonra şu kata çık şu oda şu ranza der. Biraz ricayla güzel bir oda seçebilirsiniz. Çift katlıysa ranzalar inip çıkmalar zor olur ama alt katlar daha basık boğucu üsteki ranzayı seçmeye çalışın .Görevli belirlememişse kapmak isteyenler olur ama izin vermeyin kura çekin.
Yurt çok katlıysa en alt katlarda gürültü çok olur üst katlarda biraz soğuk olur ara kata yerleşmeye çalışın.Hadi bakalım hayırlısı gg gidin.:))
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bilgi sahibi oldum en azından ama hala tedirginim.
Sanki tek giden benmişim gibi.Bir korku bir telas içim daralıyor sanki düşündükçe.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?