Yurtta Kalacaklara Tavsiyeler

ben kanlı bıçaklı ayrılanlardanım elbette görüşüyorduk ama eskisi gibi olmuyor hiç bir şey. ev işi de çok zor.
ilerde çocuğum olursa ne yurt ne ev.durumum olursa apart veya pansiyon en temizi.

muhabbete çevirdik azıcık affola

of eskı gunlerımızı hatıralattınız anlatayım bır tane:)
karsımızda erkek blogu vardı.
camları hıc kapanmazdı sagolsunlar
hele kar yagınca bunlara bır sevk gelırdı. bızım bloga dogru tuhaf sesler cıkarıp bagırırlardı. bız de sıkayet ederdık her seferınde

Vallaha muhabbete çevirdik özlemişiz geçmişi :))

Yasaklar çok yurtta bunlarda zatn işin eğlencesi oluyor geceleri çok eğlenirdik kızlarla valla eve çıkınca kalmıyor eğlence

yasagı kım dınlerdı ki :)
kettlesız oda mı olur
bır de suya para mı verecektık:) yurtta bulgur pılavı bıle yapmıstık :) benım arkadasta makarna yapmıs :)

Devlet yurduysa;
El sabunu, tuvalet kagıdı, ıslak mendil gibi temizlik malzemelerini sakın unutma. Gerçi onu yurda gittikten sonra çevredeki marketlerden temin edebilirsin.
Uyku seti vs. getirme çünkü onlar veriyor ve kendi getirdigini kabul etiyorlar, denetleme yapıyorlar. Kettle getir ama sakın yakalanma yok ben kantinden çay, kahve alırım dersen kazıklanırsın.
Uyku bandı getir çünkü her odada sabahın körüne kadar ışıkları kapatmaya karşı olacak biri çıkar. Terliklerini güzel seç, çünkü wc'de odada hep aynı terlik kullanılıyor. Tavsiyem önü kapalı olsun, hijyen açısından önemli.

Bizim kahve makinamız ütümüz flnda vardı

kahve makınesı kadar gelısmedık ama utu bızde de vardı :)
hele ılk senemızzde camasırları yıkayıp nereye asacagımızı bılemeıstık odanın ortasına capraz ıp germıstık carsamba pazarı gıbı oluyordu :) sonra anladık nasıl yapacagımızı

Bizim üst katta çamaşır odası wardı oraya asıyorduk ama giysilerim teker teker kayboldu ordan ondan sonra kalorifere yatak başlarına asmaya başladık

Tam bir işkenceydi çamaşır olayımız ya :)

Evinden çıktıktan sonra devlet yurduda özel yurtta ev de sorun hepsnin derdi ayrı ayrı.Samimi oluyosun güveniyosun eve çıkıyosun binbir türlü derdi çıkıyor kurallar koyuyorsun ilk başta bir temizlik düzen telaşı 2 hafta sonra bak heryer pislik kurala uyan yok. Güzellikten anlayan yok kavga etsen hangi biriyle kavga etcen zor ama naparsın.Evet 3 kişi asla yürümüyor.Başta birkaç gün izle kendine yakın bulduğun birini kestir gözüne arkadaş olmaya bak;; ilk günlerde yalnız kalmamış olursun yemekhaneye birlikte inersin çevreyi birlikte tanırsın bu arada tanıdıkların artar: Evet kimseye güvenme bu birinci kural, kimseye borç para verme, şehri tanıyana kadar geç saatlerde dışarı çıkma hangi semtller iyi hangi semtler kötü öğren, özel eşyalarına sahip çık hırsızlık çok olur. Şehirler arası yolculuklarda nenen deden yaşındada olsa muhabbete girme, Adres soracaksan daha çok güvenlik görevlileri polis esnaf eczane market vs o kişilerle muatap ol.Sessiz içine kapanık olma tepkini ilk günlerde belli et. Müşterek biryerde karar vermede müşşterektir gözü açıklar vardır hemen atlar lider olma kurnazlık peşindedir kura en güzel çözüm yatakmı seçceniz anlaşamadınızmı hemen kura kimin şansına ne düşerse.Kendinden büyüklerle arkadaş olmamaya çalış.Gözün korktu dimi korkmasın ilk yıl baya eziliyo üzülüyo ama sonra profosör oluyorsun.Arkadaş çok çok önemli yurttan, bir tanede sınıfından birtane bulabilsen sonra çevre genişlio, arada bir iyilerde çıkıyo karşına kardeş gibi oluyorsun ama çok az.Sonuçta herkes farklı ilden farklı kültürden geliyor. Ben 4 yıl lisede can ciğer arkadaşımla aynı ilde Ünivesite kazandık bölümlerimizde ayrıydı. Oraya gidince tanımadık bile birbirimizi.Genelde bu çok olur hemşerin seni görmezden gelir nedeni rahat bir hayat sürecektir ailesine falan haber gitmesin diye mesafe koyar amann bitmez derdi tasası ama herşeye rağmen güzel.Hayırlı olsun demeyi unuttum tebikler.

Çooook teşekkür ediyorum.. Dediklerinizi kulağıma küpe ettim 2 saat sonra falan yola çıkıyorum.Başlıyor üniversite macerası. Hadi hayırlısı..
Tebrik edenlere de ayrıca teşekkür ederim darısı sonrakilere :)

Tecrübenize dayanarak sormak istediklerim var biraz
Hiç hayatımda yurt deneyimim olmadı.
1.Çamaşır olayı nasıl oluyor ranzalara filan mı asılıyor yazdıgınız gibi :)
2-Banyo-Oda için ayrı terlik düşündüm ben zor mu oluyor böyle değiştirmek.Çokmu titiz gözükürüm
3-Şu yatak seçme olayı biraz kafamı karıştırdı.Onlar mı belirliyor giden mi kapıyor yatagı :)
Çok saçma gelebilir ama merak.

Banyo için ayrı kullanın terlikleri, zaten banyolar her katta odaların dışındadır. Banyo terliğiyle gidip dönersiniz.Her zaman çamaşır suyu bulundurun yıkanmadan önce dökünki mikrop kırılsın. Odaların dışına koridorlara koyulur terlikler. Çamaşır ve ütü odaları vardır her katta oraya asılıyor yoksa odada arkadaşlarınızla uygun biryer belirlersiniz. Dolaplar için kilitler vardır yoksa asma kilit alın ilk günlerde sonra güven oluşunca açık bırakılabiliyor. Yatak seçmeyi yurt görevlisi kayıttan sonra şu kata çık şu oda şu ranza der. Biraz ricayla güzel bir oda seçebilirsiniz. Çift katlıysa ranzalar inip çıkmalar zor olur ama alt katlar daha basık boğucu üsteki ranzayı seçmeye çalışın .Görevli belirlememişse kapmak isteyenler olur ama izin vermeyin kura çekin.
Yurt çok katlıysa en alt katlarda gürültü çok olur üst katlarda biraz soğuk olur ara kata yerleşmeye çalışın.Hadi bakalım hayırlısı gg gidin.:))

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bilgi sahibi oldum en azından ama hala tedirginim.
Sanki tek giden benmişim gibi.Bir korku bir telas içim daralıyor sanki düşündükçe.

tatlım benım tavsıyem mumkunse oda arkadaslarınla cok muhabbet ıcınde olma onlarla arkadas olmaya calısma bolelıkle aranızda mesafe olur ve sana daha dıkkatlı davranırlar.esyalarını vs sakın verme bu arada ne yurdunda kalıcksın kyk damı yoksa ozel bı yurtta mı

canım yurt hayatı başta zor gelir ama düzeni oturtup bi kaç gerçek arkadaş buldumu tadından yenmez. başta kimseye pek yüz vermemek gerekir çünkü herkes senin gibi olmaz. tanımadan yakın olunca kavgalar eksik olmuyo. en güzeli önce izlemek tanımak baktın kafana göre birileri var kur samimiyeti o zamana kadar hep mesafeni koru.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.Bilgi sahibi oldum en azından ama hala tedirginim.
Sanki tek giden benmişim gibi.Bir korku bir telas içim daralıyor sanki düşündükçe.

Tedirginliğiniz gayet doğal bir biliinmeze doğru gidiyorsunuz, ama birde gidemeyenleri kazanamayanları dersaneye gidenleri mücadeleden pes edenleri düşünün. Zaten 1_2 hafta zorlanırsınız sonra taşlar yerine oturur.Unutmayım herkes eşit şu anda birçok kişi aynı endişe ve sevinçle düştü yollara.Kazanmak en zoru, ilk günler biraz zor geçer (Sudan çıkmış balık gibi) ama sonra dönmek bile istemezsiniz Olay iyi bir arkadaşta bitiyor aslında dilerim kalbi güzel insanlarla karşılaşırsınız, dua edin Kendini bilir kendinize sahip çıkarsanız sizi kimse üzemez zarar veremez, KORKMAK YOK:))))Dağları deldim tek başıma yolları teptim kız başıma hiçbirşeyde yıkılmammm.Bu arada bölümünüz ne hangi ile gidiyorsunuz??

Cevaplar için gerçekten teşekkür ederim çok iyi geldi.
İstanbul Ümibersitesi'ne başlıyorum.Kimya bölümü.Okulun yurdunda kalacagım.Avcılar'da.Kyk değil yani.Yavaş yavaş toparlanmaya başladım haftaya gidiyorum.Evim 1,5 saat uzaklıkta okula.Şehir dışı ama yakın.Çok fazla eşya götürmeyi düşünmüyorum ilk hafta evime dönmem gerek zaten.Pek kimseye güvenemiyorum kardeşim dostum diyeceğim 2 kişi var şu hayatta.Biri de dün İzmir'e gitti.Oldugum gibi davranırım ama konuşmam soğuk derler sıcak davranırım başka şey derler.En iyisi dediginiz gibi mesafeyi korumak sanırım.
Bugün ders seçimleri başladı okula gidebilirim bu hafta yine belki yine görünce etrafı alışırım.İstanbul yaşaması zor bir şehir.Bakalım 4 senede neler olacak :)

öncelikle tebrikler diliyorum :) Çok güzel seneler geçirirsin inşallah..
Benim tavsiyelerime gçmeden önce şunu belirteyim ilk üniversiteye gittiğimde çok hırçın bi kızdım,kendimi ezdirmemek için karşımdakinin kalbini kırdığım zamanlar oluyordu.Oda arkadaşlarımın biriyle (benim gibi ilk senesi olan) çok iyi anlaştık ama önceden de çok yakın arkadaş olan ikisiyle aramız berbattı.Üniye yeni gelmiş çömez gözüyle bakınca onların hayatı bana çook tuhaf gelirdi.Atışmalar şunlar bunlarla geçen zamanlarımız oldu,ama sonra o kadar alıştık ki birbirimize...Beraber birşey yaptığımız-alışverişe çıkmışlığımız bile yoktu,akşam yemeklerinde aynı masaya oturmazdık bile,ama olsun yine de bir aile gibi olmuştuk :))
Birbirimize alışıp olduğumuz gibi kabul edince ne dağınıklıklar battı gözümüze ne sabah burnumuza gelen o keskin parfüm kokuları...Çok güzel vedalaştık,onlar önlisanslardı memlekete gittiler ama yine de buraya her yolu düştüklerinde görüşürüz,evimde ağırlamaktan en zevk aldığım misafirlerim onlar benim

Bu kötü gibi gözüken örneğimden yola çıkarak diyorum kii ilk zamanlar ne kadar kötü gözükürse gözüksün durum asla ümidini yitirme.Nihayetinde hepiniz ailenizin evinden yeni kopmuş ,bulunduğu şehirde kimsesi olmayan kızlarsınız.Birbirinize o kadar benziyosunuz ki...böyle düşünmeye bak bence:)
Hepiniz ülkenin başka başka yerlerinden geldiğiniz için yetiştirilme tarzı-düşünce biçimi-hayat felsefesi olarak bambaşka insanlar olabilirsiniz,onları küçümseyerek görmek yerine bu çeşitliliğe zenginlik olarak bakarsan seni sinir eden durumlar bile mutlu olmana neden olabilir
Bir diğer önerim sigara içiyorsan asla odada içme,pencereden içip de 'dumanı size gelmez' deme.Emin ol ki gelir :))
Eğer yanında içilmesini istemiyorsan bir kez bile 'bi seferlik iç hadi' deme..O asla bir seferle kalmaz çünkü...Etrafımda sigara içen kızların hemen hepsinin oda arkadaşları içiyo diye başladığını da hatırlatmama izin ver :)
sonraaa inşallah olmaz ama bir münakaşa anında ağız dalaşı yapmak yerine çık odadan,accık dolaş varsa başka odalardaki arkadaşlrına git,yoksa tv izle -telefonla konuş...Sinirin geçince birşey olmamış gibi git odaya o münakaşayı da unut.Çünkü birbirinizin saçına da yapışsanız o ufacık odada beraber yatacaksınız,yüzyüze bakamayacak konuma gelmektense korktu desinler boşver
Ayrıca yemek sipariş ettiysen bi zahmet odada yeme.Eminim uzatırsın 'isteyen var mı' diye ama yine de canlarını çektirir yediğin yemek...
Telefonun çalıyorsa çık balkona,ya da koridora..Hem özelini millet duymamış olur.Çünkü üst ranzadaki oda sessizse tüm konuşmanızı naklen dinleyebilir:)
Odaya zırt pırt arkadaş çağırma,çağırılmasına da izin verme.Çünkü 'dadanma' diye bir durum var.Kendi odasında mutsuz kişi sizin odaya dadanabilir ve kovamadığınız için esneme taklidi yapmaktan sıkılabilirsiniz:)))
Şimdilik bu kadar,daha neler neler var da,başka zaman yazarım belkim :9

Son olarak;ömrünün enn güzel zamanalrı...
kıymetini bil

hmm benim sevime on dakka uzaklıktasın geldiğinde görürsün zaten avcılardan sonra beylikdüzü ben beylikdüzündeyim :) güzeldir avcılarda :):) oradaki ünide sınava girmiştim yıllar önce :) orada güzel
yurt konusuna gelince benim yurtta lavabo duş odanın içindeydi 4 kişilikti odalar kyk'nın yurduydu birde kız erkek karmaydı bilmiyorum seninde öylemi
şimdien büyük tecrübelerimi paylaşmak istiyorum:)
1-biriyle iyi olup başkalarına sırt çevirme o biri varya tepe taklak eder adamı çeşit çeşit insan var hiç karşılaşmadığın türden :) şoka gireceksin nasıl ya nasıl böyle insanlar olabilir diye kaynaşma aşamasında herkes iyi mükemmeldir ama 2 ay geçince kim ne görüyorsun..eşyalarına çok dikkat et çalınıyor :)
2-ay benim ailem böyle sorunlu şöyle para göndermez bunu yapmaz diyene merhamet etme ben kime edip yardımda bulunduysam başıma iş açtım :)
3-sırlarını anlatma dönüp dolanıp onu fena hale getirip yüzüne vururlar bin katarak..erkek ardaşın varsa özellikle herkese anlatma mümkünse kimseyle tanıştırma benim yurtta bi çok kez gördüm kız en yakın arkadaşıyla erkek arkadaşını tanıştırıyor sonra çocuğa asılıyor miğdesizler...
4-kimseyle tartışmaya bile girme ortama girdiğin anda bi tavrın olsun... herkes kötü diye birşey yok ama millet o kadar bencil aç gözlü olmuş ki kimin ne olduğu nelerden sonra ortaya çıkıyor bilsen..

işin özü eşyalarına sahip çık ve güvenme kimseye ağlayanla ağlama sonra seni ağlanacak hale getiriyorlar :) derslerine yoğunlaş sen.en güzeli ve geliştirebildiğin kadar geliştir kendini eğitimlere özellikle sertifikalı eğitimlere çokca katıl :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…