öncelikle tebrikler diliyorum :) Çok güzel seneler geçirirsin inşallah..
Benim tavsiyelerime gçmeden önce şunu belirteyim ilk üniversiteye gittiğimde çok hırçın bi kızdım,kendimi ezdirmemek için karşımdakinin kalbini kırdığım zamanlar oluyordu.Oda arkadaşlarımın biriyle (benim gibi ilk senesi olan) çok iyi anlaştık ama önceden de çok yakın arkadaş olan ikisiyle aramız berbattı.Üniye yeni gelmiş çömez gözüyle bakınca onların hayatı bana çook tuhaf gelirdi.Atışmalar şunlar bunlarla geçen zamanlarımız oldu,ama sonra o kadar alıştık ki birbirimize...Beraber birşey yaptığımız-alışverişe çıkmışlığımız bile yoktu,akşam yemeklerinde aynı masaya oturmazdık bile,ama olsun yine de bir aile gibi olmuştuk :))
Birbirimize alışıp olduğumuz gibi kabul edince ne dağınıklıklar battı gözümüze ne sabah burnumuza gelen o keskin parfüm kokuları...Çok güzel vedalaştık,onlar önlisanslardı memlekete gittiler ama yine de buraya her yolu düştüklerinde görüşürüz,evimde ağırlamaktan en zevk aldığım misafirlerim onlar benim
Bu kötü gibi gözüken örneğimden yola çıkarak diyorum kii ilk zamanlar ne kadar kötü gözükürse gözüksün durum asla ümidini yitirme.Nihayetinde hepiniz ailenizin evinden yeni kopmuş ,bulunduğu şehirde kimsesi olmayan kızlarsınız.Birbirinize o kadar benziyosunuz ki...böyle düşünmeye bak bence:)
Hepiniz ülkenin başka başka yerlerinden geldiğiniz için yetiştirilme tarzı-düşünce biçimi-hayat felsefesi olarak bambaşka insanlar olabilirsiniz,onları küçümseyerek görmek yerine bu çeşitliliğe zenginlik olarak bakarsan seni sinir eden durumlar bile mutlu olmana neden olabilir
Bir diğer önerim sigara içiyorsan asla odada içme,pencereden içip de 'dumanı size gelmez' deme.Emin ol ki gelir :))
Eğer yanında içilmesini istemiyorsan bir kez bile 'bi seferlik iç hadi' deme..O asla bir seferle kalmaz çünkü...Etrafımda sigara içen kızların hemen hepsinin oda arkadaşları içiyo diye başladığını da hatırlatmama izin ver :)
sonraaa inşallah olmaz ama bir münakaşa anında ağız dalaşı yapmak yerine çık odadan,accık dolaş varsa başka odalardaki arkadaşlrına git,yoksa tv izle -telefonla konuş...Sinirin geçince birşey olmamış gibi git odaya o münakaşayı da unut.Çünkü birbirinizin saçına da yapışsanız o ufacık odada beraber yatacaksınız,yüzyüze bakamayacak konuma gelmektense korktu desinler boşver
Ayrıca yemek sipariş ettiysen bi zahmet odada yeme.Eminim uzatırsın 'isteyen var mı' diye ama yine de canlarını çektirir yediğin yemek...
Telefonun çalıyorsa çık balkona,ya da koridora..Hem özelini millet duymamış olur.Çünkü üst ranzadaki oda sessizse tüm konuşmanızı naklen dinleyebilir:)
Odaya zırt pırt arkadaş çağırma,çağırılmasına da izin verme.Çünkü 'dadanma' diye bir durum var.Kendi odasında mutsuz kişi sizin odaya dadanabilir ve kovamadığınız için esneme taklidi yapmaktan sıkılabilirsiniz:)))
Şimdilik bu kadar,daha neler neler var da,başka zaman yazarım belkim :9
Son olarak;ömrünün enn güzel zamanalrı...
kıymetini bil