Yurtta Kalacaklara Tavsiyeler

esmenur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2009
184
0
116
Bursa
Benim gibi yurtta kalacak arkadaşlara tavsiyeleriniz neler?
mesela en sık duyduğumuz öneri :
"Kimseye güvenmeyin"
bunun gibi şunu yapın bunu yapmayın şunu götürün bunu götürmeyin dediğiniz şeyler var mı?

Valla canım çok dikkatli ol diyorlar devlet yurdu için ama kalmadığım için hiç bilemiyorum. Sen özellikle kurallara uy, kimseye bulaşmamaya çalış.

-Biriyle arandaki bağa güvenip bir diğerinin arkasından kesinlikle kötü olmasa da konuşma, hiç anlamazsın bir bakmışsın o ikisi iyi olmuş hatta can ciğerler, sen kötü olmuşsun, suçlusun, hainsin. Kavga bile ederler insanla.
-Bikaç aylık arkadaşlıklarına çok güvenme.
-İçten pazarlıklı olduğunu düşündüğün kişilere hiç yaklaşma.
-Gece hayatını seven birileri olursa etrafında, çıkmak istemiyorsan eğer, gidilecek ortamdan emin değilsen, hoş değilse, ne kadar ısrar ederse etsin hatrı kalmasın deyip çıkma.
-Değerli eşyalarını ortada bırakma, kimin ne olduğu belli olmaz.
-Ders çalışman gereken zamanda gerçekten çalış, sonrasında veya öncesnde gez, zamanını iyi ayarla.
-Kişisel gelişim semineri olsun, tiyatro olsun bu tarz etkinlik gördüğün zaman mutlaka katıl.
-Duşta çok fazla keyfi zaman geçirmemeye çalış, diğer insanları da düşün, bekletme.
-Odanda belirli bir temizlik sırası olur muhtemelen, ona uy.
-Kimseye güvenme denildiği için sakın ola ki insanlara fazla soğuk davranma, ne düşünüyorsan içinden düşün hisset, emin olmadan harekete geçme.
-Dağınık olmamaya çalış. :119:
-Gece belirli bi saatten sonra sesli konuşmamaya çalış, sabah 8de bile dersi olan oluyor, yazıktır
-Işıkta uyumaya alış
-Sabah erken kalkar çalışırım diyerek gece çalşmanı yarım bırakma, çünkü kalkılmıyor
-Gece çay yapılır abur cubur yenir, aman diyip abartma sonrası fena oluyor

Aklıma geldikçe devam edicem :)

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim ruya gerçekten iyi öneriler yazdın..
sağol mlk bulaşmak istemem tabi ama Allah cins insan çıkarmasın karşımıza sürekli aynı ortamda olacaz değişik olacak :)

bende özel yurtta kalıcam 6 kişilik oda napıcam ben ya kendimi çok garip hissediyorum :26:

Ayy valla yurt günlerimi özledim birden :)

Ben 4 kişilk odada 2 yıl kaldım sonra eve çıktm

Arkadaşında dediği gibi kimseye sakın güvenme bu enbüyük hatan olur. Ama sakın soğukta davranma politik ol

Birisi bir diğerinin arkasından konuşuyorsa dert yanıyorsa sakın diyim ortak olma çünkü koz olarak kullanan çok oluyor

Dolabına kilit al kilitlemeden çıkma.

Bazı kızlar eşyaları ortak kullanmak ister sakın izin verme baştan taviz werirsen elini werirsin kolunu kurtaramazsn bir bakmışsın senin eşyalarn onların olmuş.

Kesinlikle dağınık olma

Gece acıkırsın mutlaka atıştırmalık bişilerin olsun özellikle çabuk çorba tam bir kurtarıcıdır biz çekmeceyi onla doldururduk :)

Kendinle ilgili çok şey anlatma kimseye geçmişini hayatını açmak zorunda değilsin gerektiği kadar bilgi ver

Oda arkadaşlarınla iyi geçinmeye bak çünkü üni hayatn boyunca en yakınında onlar olucak. Ben hala yurttaki arklarımla samimiyim ew arklarmda onlar.

Bunlar ve yukarda arkadaşında dedikleri zaten temel şeyler bunlara dikkat et yeter. Üniversiten hayırlı olsun :))

dolabını mutlaka kilitle,hırsızlık olabiliyor..
yatağını düzenli tut,ayakkabılarını terliklerini ortalıkta bırakma :) kontrol olurdu bazen.kontrolden ziyade düzen için şart bence.
istersen kendi yastığını ve yorganını veya battaniyeni götür.eğer farklı nevresime izin varsa onu da sonra götürebilirsin.
kupa,kaşık,çatal,meyve bıçağı fln götürmeni tavsiye ederim.
el sabununu mutlaka götür unutma..
mutlaka birileri ile arkadaş olacaksın ama bunları iyi seç çünkü gerçekten insanları üni ortamında tanıyor insan.

aklıma bunlar geldi

Aaa evet bitterin dediği gibi çatal kaşık kupa çok önemli ben dımdızlak gtmiştim :))

Yastık mutlaka götür çünkü berbat yastıklar veriyorlar. Yorganınıda kesinlikle götür çünkü 2 tane battaniye veriyorlar sadece.

Bizde nevresim yasaktı ama odaca biz arsıztık kendi nevresimlerimizi takıyorduk :)

Kişisel temizlik malzemelerini unutma. Ufak bir kutu al lifini jiletini fln banyo aletlerini ona koyarsn çnkü dolabında muhafaza etmek zorundasn bunları

heyy gidi günler heyy hüzünlendim :))

Haaaa en önemli şeyi söylemeyi unuttum.. Yerlilerden kesinliklle uzak dur asla bulaşma asla yerli sevgili yapma asla çok kötü sonuçlar doğuruyor çok dikkat et unutma orda teksin ve yerliler öğrencilere çok başka gözlerle bakar sakınn...

Son düzenleme:
1.seneden sonra ben hiç battaniye almamıştım.çünkü onlar da hiç temiz değil bence

toz deterjan da götür istersen,ordan da küçük leğen alırsın.elde yıkamak gerekiyor bazen özellikle iç çamaşırlarını.

Ayy evet ya çamaşırları yurtta yıkamaya verirdik leş gibi kokuturlardı

Walla bitter ii aklına gelio seninde ha :)

Nevresimler pis geliyor diye biz isyan ettiydik asla yurdun nevresimini kullanmadm ben. leğen çok önemli çnkü iç çamaşırlar fln elde yıkanıyor :)

4 sene kaldım canım çok sıkıntısını çektim şimdi gözümde canlandı o günler :))

bir de aklıma şey geldi,düzenli ders çalışıcam diyorsan mutlaka etüt salonundan masa ayarla.yer bulamazdık sınav zamanı.odada da gürültüden pek çalışılmazdı.

biliyor musunuz kızlar ben yurdumun temızlıg konusunda cok cok az sorun yasamısımdır.kendıme hıc battanıye nevresım goturmedım. zaten kabul etmıyorlardı.
sadece bazen yemekleri tatsız oluyordu hepsi bu.
arkadaslarla da ilk seneler cok iyi degıldı.
hep bırbırının arkasından konusan tıplerdı ben genlde sevgılımle gecırırdım zamanımı. sonra o odadan ayrıldım arkadaslarımda ıyı cıkmıstı cok ıyı anlastık. mezun olmak bıle ıstemedık.
her sey sans ıste.

Ben hala okuyorum 2 yıldır evdeyim ama bi an yurt günlerimi özledim valla...

Vize zamanı yaklaşırken defter kitabını masaya bırakmak önemli tabi yer bulmak imkansız oluyor ben hiç etüt odasına girmedim ama o duyguyu bilemiorm :)

yurdun en zor yanı çok aç kalıo insan ve çamaşır çok sıkıntı. Ama muhabbeti makarasıda başka hiç bir yerde olmuyor

bizim yurt iyi değildi pek ve Türkiyenin en kalabalık yurtlarından biri diye biliyorum.8 kişiydik odada

temizlik çok kötüydü,biz kendimiz deterjan ayarlayıp oranın paspasını da alıp haftada bir silerdik.çeşit çeşit insan var nasıl temizlik beklenir ki zaten :)

Akhyls eve çıkarak iyi yapmışsın canım,ben onu da denedim 1 sene ama olmadı

Bizim yurt 150 kişilk falandı bizde paspası kendimiz almıştık yer deterjanı fln 2 günde bir odayı temizliyorduk.

Ev işi çok zor canım en yakın arkınla kanlı bıçaklı ayrılabiliyorsun valla ama çok şükür benim kızlar çok uyumlu şanslıyım :)

eve cıkmayı hıc goze alamadım ben.
cunku her an arkadasın yamuk yapabılıyor :)
gercekten severdım arkadaslarımı ama cok cok guvenemezdım
bız de kendı temızlıgımızı yapardık zaten personel olan teyzeler odaları her gun supurmezlerdı .
ama onlarla da aramız ıyıydı.
bır de guvenlık gorevlıllerıyle aranı ıyı tutarsan her kavgada yanında olurlargercı benım kavgam olmadı ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…