Yurtdışındaki anneler

İyiki bebegim oldu yoksa yanlız kalmak cok kötü eşimin iş dışında hiç vakti yok evde oldugı pazar günleri sadece dinlenmek ile geciyor bir iki arkadasım var ama calısıyorlar yada uzaklar bana her zaman görüsemiyofım bir iyi komşum olsun cok isterdim maalesef yok . Sizde durumlar nasıl

Merhaba ! Bende yurt dışındayım fakat avrupada değilim. Nijerya'da yaşıyorum 3 senedir. Bende ilk nijerya'ya geldiğim sene sıkıntıdan patlamıştım. Eşim saolsun yardımcı olmaya çalışıyordu ama yetmiyordu. Şimdi buraya ölesine alıştım ki türkiyedeyken özlüyorum bile :) burada sosyal ortam o kadar yok. En fazla sosyal aktivite markete gitmek :) ikinci hamileliğim fakat nasip olursa ilk bebişimiz olucak.

Ben fransadayım kızlar iki Çocuğum var sürekli evde oldugum için mi bilmiyorum çok daralıp bunalıyorum kimsemiz de yok buralarda çok zor oluyor bi de yurtdışında yaşayalı 5 yıl olucak tabiki çocuklardan dil kursuna da gidemedim çok zorlanıyorum
Ben de Fransadayim canim ve hic kimsem yok. hangi sehirdesin, aileden uzak yasamak cok cok cok zormus gec anladim da is isten gectiiii

Canım iki yıl oldu.ama bu iki yıl hergün ölüyorum sanki.çok mutsuzum.zamanı geri alsalar,adımımı atmazdım.belki okuyanlar abarttığımı düşünecek ama bu birazda kişilik mi diyeyim yaşam tarzı mı diyeyim,burası asla bana göre değil.ben istanbulda iyi bir işi maaşı olan,herşeye ulaşıp herşeyi yapabilen biriyken,burası boğuyor beni.şu an bile gözlerim dolu dolu yazıyorum ;(
Seninle ayni seyleri yasiyoruz canim . ben de senin gibiydim ve ne hallere geldim 4 senede 10 yil yaslanmis gibi hissediyorum kendimi. benim de cogu kisi abarttigimi dusunuyor ama dedigin gibi karakter meselesi.

Merhaba ! Bende yurt dışındayım fakat avrupada değilim. Nijerya'da yaşıyorum 3 senedir. Bende ilk nijerya'ya geldiğim sene sıkıntıdan patlamıştım. Eşim saolsun yardımcı olmaya çalışıyordu ama yetmiyordu. Şimdi buraya ölesine alıştım ki türkiyedeyken özlüyorum bile :) burada sosyal ortam o kadar yok. En fazla sosyal aktivite markete gitmek :) ikinci hamileliğim fakat nasip olursa ilk bebişimiz olucak.

saglikla alin kucaginiza..:KK36:
esinizin isi sebebiyle filan mi gittiniz taa oralara yoksa esiniz mi orali?

Herkese meraba.Bende 8 aydir yurtdisindayim isvecte..7 aylikta hamileyim.Benim icinde zor geciyor.Dil kursuna gidiyordum simdi biraktim hamilelikten dolayi agrilarim vardi kalcamda.Simdi evdeyim ve cok zor. :KK43: Turkiyedeyken calisiyordum sosyal hayatim vardi ama simdi evden cikamiyorum ailen,arkadaslarin yok.Aile hasreti zaten bambaska.:cry:Burasi olu sehri gibi sessiz..Oysaki turkiye civil civil yazida kisida.Burda hele hava kararsin disarisi bombos insan bunalima girer..:KK42:Bende alisacagimi hic sanmiyorum esim 12 yildir burda bana kalsa turkiyede yasamak isterim..Zor bir durum.Allah yardimcimiz olsun.En azindan beraber burda yazisalim,dertleselim..:KK66::KK9:

Fr"tuuba0607, post: 40807274, member: 644105"]Ben de Fransadayim canim ve hic kimsem yok. hangi sehirdesin, aileden uzak yasamak cok cok cok zormus gec anladim da is isten gectiiii[/QUOTE]
Fransanin hangi sehrindesin cnm

almanya ya gelin geldim 7 sene oldu 2 oglum var cok sükür dilimi ögrendim ehliyetimi aldim simdi de calisiyorum sorunlarim esimle oluyo ama artik kendim icin yapiyorum bazi seyleri milletin gözüne bakmak özellikle doktor konusnda hepimizin maalesef ortak noktasidir onun icin azim ettim artik kimseye muhtac degilim:)

almanya ya gelin geldim 7 sene oldu 2 oglum var cok sükür dilimi ögrendim ehliyetimi aldim simdi de calisiyorum sorunlarim esimle oluyo ama artik kendim icin yapiyorum bazi seyleri milletin gözüne bakmak özellikle doktor konusnda hepimizin maalesef ortak noktasidir onun icin azim ettim artik kimseye muhtac degilim:)
Helal olsun :) bende 13 senedir Almanya da yım aynen kendim işlerimi halledebiliyorım Muhtaç degilim kimseye ehliyet de var

Selam kizlar. Bende Almanya neuss . evlenerek geldim. Açıkçası cevre edinemedim. Akraba desen zaten yok.biri 3 yasinda diğeri 9 aylık iki yavrum var Allaha sukur. Onlarda olmazsa hic konusacagim kimse yok. Esim bazen cok iyi bazende iki dusman gibiyiz. Geldim Dil ogrendim. Sırf aktivite olsun birileriyle tanisirim diye devam özel kurslara katildim. Koskoca almanyada o kadar kurslarda kendim gibi Turk kadına rastlamadım ki tanışıp görüsebileyim.hep yabanciydi. Onlarlada ssbit bir görüşme olmadı. Ya bekarlardi ya kimisi ülkesine dondü. Falan filan. Simdi buyuk oğlumu krese verdik. Kucugü kolikliyfi ben baktığım için alistirmaya esim gitti. Bir turlude alismadi. Mahalledede arkadaşı yok. Cunku çocuksuz ortamlar hep. Yani kendimi gectim simdi oglum icin uzuluyorum. Oglum girisken aslinda ama dil hep turkce konustuk. Esime cok dedim zamanında, okulda öğrenir merak etme dedi durdu. Okula balıklama daldı. Ögreten yokki. Milletin konuşmasını dinleyip anlayip ogrenene kadar cok zaman gececek. Bu aylar icindede oglum hergün ağlaya ağlaya gun gecicek. Simdi perfekt olmayan sadece B1 almancamla ben konusuyom yavrumla.

Selam kizlar. Bende Almanya neuss . evlenerek geldim. Açıkçası cevre edinemedim. Akraba desen zaten yok.biri 3 yasinda diğeri 9 aylık iki yavrum var Allaha sukur. Onlarda olmazsa hic konusacagim kimse yok. Esim bazen cok iyi bazende iki dusman gibiyiz. Geldim Dil ogrendim. Sırf aktivite olsun birileriyle tanisirim diye devam özel kurslara katildim. Koskoca almanyada o kadar kurslarda kendim gibi Turk kadına rastlamadım ki tanışıp görüsebileyim.hep yabanciydi. Onlarlada ssbit bir görüşme olmadı. Ya bekarlardi ya kimisi ülkesine dondü. Falan filan. Simdi buyuk oğlumu krese verdik. Kucugü kolikliyfi ben baktığım için alistirmaya esim gitti. Bir turlude alismadi. Mahalledede arkadaşı yok. Cunku çocuksuz ortamlar hep. Yani kendimi gectim simdi oglum icin uzuluyorum. Oglum girisken aslinda ama dil hep turkce konustuk. Esime cok dedim zamanında, okulda öğrenir merak etme dedi durdu. Okula balıklama daldı. Ögreten yokki. Milletin konuşmasını dinleyip anlayip ogrenene kadar cok zaman gececek. Bu aylar icindede oglum hergün ağlaya ağlaya gun gecicek. Simdi perfekt olmayan sadece B1 almancamla ben konusuyom yavrumla.
Tam nerede yaşıyorsun hiç mi Türk yok orada. Benim burada istemediğin kadar ama herkesle arkadas olunmuyor iki tane arkadasım var o kadar bir bebegim birde eşim bizimde akrabamız kimsemiz yok burada

Doğru soyluyorsun herkesle arkadaş olunmuyo ama artık o secenege gecmiyorum bile. Bu semte yeni tasindim sayilir. 7 ay falan oldu. Yok kimse. Tek tuk yolda goruyorum. Bir gördugumude bir daha gormuyorum zaten. Ods sık sık cocuklari hava almaya çıkardığım halde. Donüp dolasip eve geliyoruz. Allshdan kucukde olsa bahcem var. Orda oyalaniyo cocukcagiz. Evden memnunum ama cocuklar icin cocuklu mahsllelere hatta turkiyeye tasinmayi bile dusunur oldum.

X