Oo çokmuş gerçekten. Bizim 2+1 1000 faturalar içinde. Londra kiralar konusunda en pahalı şehirlerden. Bilmiyorum ben yaşadığım şehre aşığım herşeyiyle.
Kesinlikle hayır arkadaşım. Pişman olursun. Buralar her yönden çukura giriyor gormuyormusun. hazır atmışsin kendini yangından. sonra mutlaka gitmen gerekecek zaten. net.Merhaba hanımlar
Sorum başlıkta oldugu gibi. Kesin dönüş yaparmisiniz?
Eşim 4 sene önce ankaradan almanya'ya geldi.
Maaşı 1400-1800€arası değisıyor.
Çocuk parası,kira destek parası vs iyi geçınebiliyoeuz, arada birikim yapıyoruz.
Çocuğun kreşini devlet karşılıyor.
Örnek olarak, bir cocuk ayakabısı 9-19€arası ,cocuk bezi 5 bucuk€ değişiyor, haftalık market alışverişi 50-80€ oluyor.
Etin kilosu burda 7-8€.
Doktora gittigimizde masraf yok, cocuklara eczane masrafida yok sayilir.
sigortalar belli bir standard da is görüyor özele filan gitme yok burda.
Şimdi bunlarıda aklimizda bulundurarak(yani bu standartlada sahip iken)
Türkiyeye dönsek pişman olurmuyuz?
Ankarada bir sitede dairemiz var.
Eşim mesleğini icra ederse yaklasık 2.000tl alacak.
Onun aklinda dönmek hep vardi, sanirım ukte kaldi...aileside orda yasiyor.
Ona her zaman ülkenin ekonomisini vs örneklendirerek anlatıyorum..bende aman aman gitmem demiyorum ama iyi seyler hissetmiyorum.
Sakin vatanimi kücük gördüğümu sanmayin ama 2 cocugumu düsünüyorum.
Eşim "orda kendi evimiz var 2 bin bize yeter orda da geciniriz ne olcak" diyor.
Eşimi nasi (gitmemeye)ikna edebilirim?
Kvde gaz veriyir arada, 3.sayfada bahsetmistim...
hani ne birikim yaptiniz ne alabildiniz diyor(kendi oglu aldida noldu cocuklarindan uzakta calisiyor ne zaman denk gelsek hep sıkısık eşi evleneli 10 sene oldu gün yüzü görmedi)
Evlenip almanyaya gelin giden ve 8 sene orada yaşamış birisi olarak turkiyeye dönerdim hatta eşimide ikna etmiştim dönecektik ama aramızda sorun çıkınca ben tek döndüm ve şuan boşanma aşamasındayız...
Almanyada yaşam gerçekten her bakımdan kolay, para birimi euro olduğu için gıda malzemeleri çok uygun ve hastahanelşk bir durum olduğunda devlet ve özel diye ayrım yok, parasız her işini halledebiliyorsun, hatta maddi imkanın yoksa devlet hastahaneye gittiğin taksi paranı bile veriyor...
Ama ben dinine düşkün birisi olarak gelecekte çocuğum olursa dinimizden uzak kalmaması adına ve ailemden uzak kalmamak adına türkiyeyi tercih ettim.
Çünkü almanyada kendi çabanla çocuklara islami bilgileri öğretmek çok zor ve ailenden birisine birşey olduğu zaman elin kolun bağlı çaresiz kalmakta çok kötü bir durum, kısacası gurbetlik zor, insan yaşamadan bilemiyor...
Ciddiye alacak konu sahibi2000 lirayla pekala geçinilir rahatça türkiye de.hatta çocuklarınız en iyi okullara gider birikim bile yaparsınız .Kadınlar kulübünde 350 tl mutfak masrafıyla herşeyi yiyenler var.Bence hemen dönün buraya .Biraz kanaatkar olun gül gibi geçinirsiniz hatta 2. bir eve girersiniz krediye
Vatan ve aile özlemi çektiğinde aradaki farkı anlarsın!!!insan gerçekten hayret ediyor. ne var bu ülkede bu kadar. keşke tüm almancılar gelse de biz gitsek diyorum.
artık tüm yorumların aşırı iyimser pozitif ötesi olacak.En azından banlanmam vırt zırtCiddiye alacak konu sahibi
konu sahibine inanin.ben de almanya`ya sonra gelenlerdenim.Buraya geldigimde insanca yasamanin ne demek oldugunu anladim.Yesile hasret kalmisiz.Burada her taraf park orman.Yeme icme cok cok uygun.Egitim ve saglik gercekten bedava.Yasadigin yere göre doktor randevulari degisir.Ortapedi ve cocuk doktorlari cok yogun oluyor.Ama burda aile hekimligi yaygin.Sabah bize göre erken is basi yapilir ama ona göre de erken cikilir.Carsamba ve cuma ögleden sonralari resmi yerler genellikle kapali olur.Ama sen baska konusuyosun ablacim konu sahibi baska konusmus almanya hakkinda? Hanginize inanalim :)
Şunları okudukça nasıl özeniyorum anlatamam,benim için yurt dışı hayal gibi bir şeykonu sahibine inanin.ben de almanya`ya sonra gelenlerdenim.Buraya geldigimde insanca yasamanin ne demek oldugunu anladim.Yesile hasret kalmisiz.Burada her taraf park orman.Yeme icme cok cok uygun.Egitim ve saglik gercekten bedava.Yasadigin yere göre doktor randevulari degisir.Ortapedi ve cocuk doktorlari cok yogun oluyor.Ama burda aile hekimligi yaygin.Sabah bize göre erken is basi yapilir ama ona göre de erken cikilir.Carsamba ve cuma ögleden sonralari resmi yerler genellikle kapali olur.
Her seyden önemlisi burada demokrasi var.Din ve düsünce özgürlügü var.En önemli kriter de bu degil mi zaten?
Şunları okudukça nasıl özeniyorum anlatamam,benim için yurt dışı hayal gibi bir şey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?