- 24 Eylül 2010
- 5.879
- 18.925
- 448
Sağlık konusunda çok komik durumlar var. Çok yakın bir arkadaşım almanyada. Doktora gitmek için önce aile hekiminin sekreterine mektup yazıyor. Adam uygun görürse çağırıyor. Öyle kafana göre hastaneye gidemiyorsun zaten. Aile hekimi seni muayene etmeye karar verirse ve hastaneye gitmen gerekiyor derse sevk ediyor. Kız resmen her gelişinde Almanya'ya dönmeden önce doktor bakımına sokuyor kendini.Sen yasayan biri olarak bunlari anlatiyosun, konu sahibi saglik konusunda hersey bedava yazmis mesela?
Sen eskisi gibi degil ucu ucuna yetiyo desende burda herkes donmeyin diyor.. yorumlara bakarsanda bu forumdada kapagi oraya atmak isteyenler var.
Konu sahibi yalan mi soyluyor peki?Sağlık konusunda çok komik durumlar var. Çok yakın bir arkadaşım almanyada. Doktora gitmek için önce aile hekiminin sekreterine mektup yazıyor. Adam uygun görürse çağırıyor. Öyle kafana göre hastaneye gidemiyorsun zaten. Aile hekimi seni muayene etmeye karar verirse ve hastaneye gitmen gerekiyor derse sevk ediyor. Kız resmen her gelişinde Almanya'ya dönmeden önce doktor bakımına sokuyor kendini.
Yok estağfurullah. Öyle bir şey demek istemedim. Belki konu sahibinin çalıştığı yer özel haklar vs sunuyordur ya da güzel yerlerine odaklanıyordur. Ama acayiplikler var. En basiti burada Suriyeliler için ne yorumlar yapılıyor. Müslüman olarak gidince sizi öyle gören insanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Çünkü gidip bir sürü çocuk yapan sosyal yardım alıp çocuklarına harcamayan türklersiniz. Avrupanın hümanizminde de kimse yabancıyı bağrına basmıyor.Konu sahibi yalan mi soyluyor peki?
Anladim canim.. bulundugun yerden yere gorede degisebilir. Sonucta Tutkiyedede Edirne baska Kars baska.. Almanyada su sekil demek yanlis o zamanYok estağfurullah. Öyle bir şey demek istemedim. Belki konu sahibinin çalıştığı yer özel haklar vs sunuyordur ya da güzel yerlerine odaklanıyordur. Ama acayiplikler var. En basiti burada Suriyeliler için ne yorumlar yapılıyor. Müslüman olarak gidince sizi öyle gören insanlarla karşılaşabiliyorsunuz. Çünkü gidip bir sürü çocuk yapan sosyal yardım alıp çocuklarına harcamayan türklersiniz.
Seni siyaset topigine bekliyoruz :)24 Haziran’da aynı terane devam ederse hiç düzelemeyecek dkdkdkdk
Ps; siyasi görüşümü bu kadar net belli etmek istemezdim
Ya kusura bakmayın ne iş yapıyorsunuz çok merak ettimTürkiye kötüye gidiyor. Aylık 12 bin kazanıyorum gidebilsem 5 dakika durmam
Maddiyati bir yana birakalim.. cocuklar imam hatipte okusun, pozitif bilimler ögrenmesin, mezun olunca is bulamama korkusu yillar önceden depresyona soksun, her gün saliverilen tacizci, tecavüzcü, hirsiz vs ile ayni sokaklarda dolassin.. isin bu yönü de pek cazip görünmüyor degil mi? Haaa anamin babamin dibinde olayim, cocugumu düsünmeyim, ac da kalsam ille de vatanim diyorsa o ayri..Biz uzun zamandan Sonra döndük. Çokta mutluyuz arada da gidip geliyoruz. Herkes olaya maddi açıdan bakmış. Eğer çok fazla manevi değerlerine bağlı olmayan birileriyle bu konuyu çok takmıyor, şayet öyleyse çocukların ordaki psikolojik gelişimini göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Burda maddi açıdan sıkıntı yaşamaktansa tabiki orayı tercih etmekte haklısınız. Artıları eksileri herkes kendine göre tartıp güzel bir karar vermeli. Dediğim gibi biz çok memnunuz
Orda da tabi ki bedava değil, sağlık sigortası ödeniyor onlarda çeşit çeşitDönmezdim tabi ki.. Burada sağlık bedava derler, maaşımdan 300-400 tl gibi kesintisi oluyor, ayrıca eczaneye gittiğimde bedava olan muayene için 40 tl gibi de masraf çıkıyor.. Öyle bedava kreş filan yok.. Çocuk evde sizinle oturur.. Eşiniz 2000 tl ile ev sizin olsa dahi geçindirmekte zorlanır.. Zaten herşey kötüye gidiyor, hukuk yok, adalet yok, eğitim zaten hiç yok.. Neden gelesiniz? Mesele aile ile her gün bir saat görüntülü konuşun ama dönmeyin..
Almanya'da vergi yüksektir. Bedava değil yani.Dönmezdim tabi ki.. Burada sağlık bedava derler, maaşımdan 300-400 tl gibi kesintisi oluyor, ayrıca eczaneye gittiğimde bedava olan muayene için 40 tl gibi de masraf çıkıyor.. Öyle bedava kreş filan yok.. Çocuk evde sizinle oturur.. Eşiniz 2000 tl ile ev sizin olsa dahi geçindirmekte zorlanır.. Zaten herşey kötüye gidiyor, hukuk yok, adalet yok, eğitim zaten hiç yok.. Neden gelesiniz? Mesele aile ile her gün bir saat görüntülü konuşun ama dönmeyin..
Turkiyede benim odedigim vergi %38 , almanyada %40 bildigim kadariylaAlmanya'da vergi yüksektir. Bedava değil yani.
Tontrikocum, mesela benim yaşadığım yer 15 bin nüfuslu bir şehir. Geçen gün kayıt yapalım dedik,aile doktoruna..boşluk varmış,gelin muayene olun dediler,hiç beklemedim. Eşim başka bir küçük şehirde, muayene için telefonla randevu almak istedi geçen ekim ayında. Birkaç defa aradılar(nereniz ağrıyordu falan filan için), hala randevu vermediler:/Anladim canim.. bulundugun yerden yere gorede degisebilir. Sonucta Tutkiyedede Edirne baska Kars baska.. Almanyada su sekil demek yanlis o zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?