- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
Dogma büyüme almanyadayim, sana diyecegim tek sey su, bence türkiyeden vazgecmemelisin..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yurtdışında yaşayıp Türkiye'ye dönmeyi düşünenlere ve dönme hayali kuranlara hayret ettim.Paran,işin varsa Türkiye yetmiyor kardeşim.Ben insanca yaşayabileceğim bir ülke istiyorum;çocuk gelinlerin olmadığı,tecavüzcülerin serbest bırakılmadığı,insanlarının yobaz olmadığı,kimsenin neye inandığıyla ilgilenilmediği bir ülke...Türkiye Doğu-Batı arasında sıkışmış insanlarla dolu,bahsettiklerim haliyle ütopya.Ben doya doya bisiklete binebileceğim alanlar istiyorum ya! Bunlar bırak zaten az sayıda olan bisiklet yollarını,engellilere ayrılmış yerleri bile kapatıyor.Yüksek lisansımı yurtdışında yapacağım,hatta olursa temelli de kalacağım.Türkiye'nin tek özlenecek yanı yemekleri,e orda da Türk restorantı,marketi vs bulunur.Aile,arkadaşlar tabi ki özlenir ama tutup da 'Aneyyyyy Babeyyy' diye ağlayacak değilim.Biraz bireyselliğe dönük olmamız lazım.Sağlık olsun gerisi fos.
selam kızlar. dert değil ama konuyu nereye açacağımı bilemedim. biz nişanlımla yurtdışına yerleşmek, yeni hayatımıza orda başlamak ve orda devam etmek istiyoruz. ancak bu konularda çok bilgisizim. yani ne yapmalı nerden başlamalı neyi araştırmalı nasıl harekete geçmeli? şu anki niyetimiz almanya, fransa, yada norveç. ikimizinde ingilizcesi iyi, hani yerel dili bilmesekte (almanca fransızca gibi) öğrenme aşamasında ingilizce ile anlaşabiliriz diye düşünmekteyiz. iş konusunda nereye bakmalıyız bilemedim. hani yinede türklerin çalıştığı yerler, işler neler? ikimizde iletişim mezunuyuz. ama illede bu iş olsun demiyoruz. ama tabiki standartlarımıza uygun işleri daha severek yaparız. yurtdışında yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum belki birazcık fikir![]()
Yurtdışında yaşayıp Türkiye'ye dönmeyi düşünenlere ve dönme hayali kuranlara hayret ettim.Paran,işin varsa Türkiye yetmiyor kardeşim.Ben insanca yaşayabileceğim bir ülke istiyorum;çocuk gelinlerin olmadığı,tecavüzcülerin serbest bırakılmadığı,insanlarının yobaz olmadığı,kimsenin neye inandığıyla ilgilenilmediği bir ülke...Türkiye Doğu-Batı arasında sıkışmış insanlarla dolu,bahsettiklerim haliyle ütopya.Ben doya doya bisiklete binebileceğim alanlar istiyorum ya! Bunlar bırak zaten az sayıda olan bisiklet yollarını,engellilere ayrılmış yerleri bile kapatıyor.Yüksek lisansımı yurtdışında yapacağım,hatta olursa temelli de kalacağım.Türkiye'nin tek özlenecek yanı yemekleri,e orda da Türk restorantı,marketi vs bulunur.Aile,arkadaşlar tabi ki özlenir ama tutup da 'Aneyyyyy Babeyyy' diye ağlayacak değilim.Biraz bireyselliğe dönük olmamız lazım.Sağlık olsun gerisi fos.
Bir yorumcu arkadasin da dedigi gibi, paran varsa en guzel yer Turkiye. Yurtdisina belli bir yastan sonra gidip adapte olmak cok zor. Heyoo yeni hayat diye gidiyorsunuz, ama kimbilir neyin ortasina... :) Ne bildiginiz dil, dil oluyor, ne diplomaniz geciyor. Kalirsiniz vasifsiz eleman olarak orada yani. Cok guzel okullardan, guzel derecelerle mezun olmadiysaniz, cok guzel is tecrubeniz, hani aranip da bulunamayan nitelikleriniz yoksa, siz de sponsor olanlarin gozunde yuzlerce insandan birisiniz. Sponsor olmaya deger bulmazlar. O isler de o kadar kolay degil yani. Varsa orada isin, maddi durumun, o zaman eyvallah. Ama boyle kor gozum parmagima gidiyorsunuz, sonunuz belli degil.
9 yildir ABD'de yasiyorum, benim durumun farkli, ailemle geldim, 15 yasinda lisedeydim. Liseden itibaren okul ve is hayatim burada kuruldu. Simdi yuksek lisans yapiyorum. Bitince Turkiye'ye donecegim. Isin gucun, paran varsa Turkiye yetiyor bence. Egitime, gezip gormeye yine git. Ama bambaska bir ulkede, butun ailenden ayri yasamak hic kolay birsey degil. Uzaktan davulun sesi hos geliyor. Siz once evlenin, evliliginizi oturtun, ondan sonra tekrar dusunun bunlari. Zaten evlilik basli basina adaptasyon gerektiren birseyken, daha da yurtdisina macera aramaya gerek yok. Cabuk yipranirsiniz.
aynen katılıyorum ben de zamanında hoplaya zıplaya gitmiştim
ilk zamanlar gezip tozmak güzel oluyo
aktiviteler bitince asıl o zaman anlıyosun orda yaşamanın nasıl olduğunu yalnız hissediyosun
6-7 ay sonra sıkılıyosun
o yüzden en güzeli bence de türkiye
yurtdışı zaten çok pahalı iyi bir iş olmadıktan sonra rezil rezil yaşıyolar
ya bi aile olup iyi iş bulup gideceksin iyi bi ülke seçip ya da hiç gitmiyceksin bence
Bence FRansa doğru bir seçim değil. Onlar biraz milliyeçi insanlar FRansızca dışına pek çıkmak istiyorlar. Yerel dil dışına İngilizce'nin aktif olduğu yerleri seçmelisiniz ki iş sorunu olmasın. Yoksa Fransızca'nın ağırlıkta olduğu bir yerde kimse size iş vermez. Mesela Dubai. Arapça'dan çok İngilizce konuşuluyor. Maaşlar çok iyi, orada iş kurmak da çok kolay ama hayat inanılmaz pahalı. Ev kiraları gibi..
Ama çok ünlü markalar TR'nin yarı fiyatı neredeyse.
Avrupa tarafını düşünüyorsanız İngiltere'yi tavsiye ederim size. Zaten gideceğiniz yere de kafanıza göre gidemezsiniz. Nasıl oturma izni alacaksınız ki?
Dil okullarının böyle kurmaca şeyleri var sanırım Türkiye'de. Okul kayıt yaptırıyorsun para karşılığında, sonrası sana kalmış. Baya da Türk Restaurantı falan var. Hatta Kıbrıs Türkleri parsallemiş orayı. Yabancı bir ülkeyse ben İngiltere derim.
Buna istinaden de yazıyorum ki burada çok iyi üniversitelerden mezun olup da elinde kapı gibi diploması olan insanlar orada bulaşık yıkıyabiliyor, restaurantlarda çalışıyorlar. Yani taşı toprağı altın Almanya dönemi kapandı. zaten Almanya'nın işçi aldığı dönemde adamların insan gücü sıkıntısı vardı da aldı. Sosyal devlet diye bağırıp da yurt dışına çıkınca anadan doğma rahatlığa erenler sanırım evlenip de kurulu düzene gidenler.
ingiltere de çok pahalı ama benim gördüğüm en pahalı yerlerden biriydi benipek
sürekli kalmak için iyi bi iş şart bence orda da
zaten kafalarına göre nasıl gidiyolar bende anlamadım ancak dil okulu filan ayarlanırsa gidebilirler
gerçi oradakilerin ne kadar kazandıklarını bilemem ama arkadaşlarım da şikayet ediyodu sürekli pahalılıktan
pariste de kaldım bi süre ve orası da çok pahalı üstelik çok karışık biryer gece metroya binmeye bile korkuyo insan ırkçılık gibi olacak ama ordaki zencilerin bazıları gerçekten tehlikeli olabiliyo merkezde oturmuyosan insanlar geç saate kalmak istemiyo 8 gibi evde olmak istiyolar korktukları için ben görünce çok şaşırmıştım hiç öyle hayal edilen gibi değil
orda da paran varsa araban varsa ancak öyle iyi olabilir
ve ingilizce konuşan da çok yok dediğin gibi senin bi süre sonra fransızca öğrenmen gerekiyo
canım benim de akrabalrım var almanyada
ve trde beğenip te yapmayacağın ne kadar iş varsa hepsinde mecburen çalışıyolar ya da işsizlik maaşıyla geçiniyolar
para biriktirip borca girebilenler iyi bi ev alabiliyo ama diğerleri zorluklar içinde geçiniyo temizlik bulaşıkçılık herşeyi yapıyolar mecbur
öyle kolay değil yani pahalı bi ülke zaten aldıkları geri gidiyodur
ya da çocuklarını orda büyütüp iyi bi meslek sahibi yaparlarsa çocukları rahat edebilir ancak
ama herkesin altında araba var ucuzmuş sanırım orda trde olsa alamayız diyolardı çünkü
Zaten bizim paramıza kıyasla her yer pahalı. İngiltere de pahalı ama dilleri varmış o bakımdan daha kolay olur. Yoksa Fransa'da iş bulamazlar. Amerikadaki dil okulları da çok daha pahalı ve vize almak daha zor diye biliyorum. ben Fransa'ya hiç gitmedim de bana hep soğuk gelir Fransa. Ben İngiltereyi seviyorum, ama gözde büyütecek gibi kesinlikle değil. Sağlık şartları falan bizden üstün de değil..İrlanda falan çok mistik geliyor bana. Tabi iş hep şart.
O da Alman üretiminden kaynaklanıyor. Arabayı buradan çok ucuza alsalar da neredeyse araba kadar vergi koyuyorlar bize gelene kadar. Bir lüksleri araba. Adları da Almancı zaten burada. Bilmeyen için arabaları çok havalı. hatta bazıları buraya gelirken araba falan kiralıyor. Ailece uçakla gelmekten daha ucuza geliyormuş sanırım. Bunu bir yerde okumuştum ama hatırlamıyorum şimdi.
amerikaya programlarla gidiyolar orda bi evde çocuk filan bakıp maaşla kalıyolarmış ama öyle işler ancak öğrenciler ve dil öğrenmek isteyenler için olur
yoksa dil kursuna ingiltere daha kolay vize veriyo diye biliyorum
oturum almak için nasıl gidiliyo bilmiyorum
mesela biz ilts ile doktora için uğraşırsan gidiyosun amerikaya ama o da okulun kabul etmesine bağlı bazen ret geliyo trdeki bi okula gönderiyolar
ben çoğu avrupa ülkesinde bulundum okul programıyla gittiğim için hepsi gezmek için güzelde yaşamak için hepsi uygun değil
iyi araştırıp gitmeleri lazım
pahalı dediğim prag budapeşte gibi şehirler ucuzdu ve güzeldi mesela diğer yerlerde kalmak için iyi bir maaş şart bence