- 16 Haziran 2012
- 2.587
- 3.445
- 198
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
O Türk olduğunuzu öğrenince irtibatı kesmeleri,bizim burada iğrendiğimiz Türklerin yurtdışına çıkınca da aynı abuklukları yapmasından kaynaklanıyor.Zamanla önyargı oluşmuş.Ayrıca her Türk Müslüman olur diye bir şey yok.Dediğiniz gibi her millet ırkçılığa maruz kalabilir ama bunu tavırlarla ve iletişimle aza indirmek mümkün.Türklerin aksanı öyle dümdüz bir aksan ki,hemen anlaşılmıyor.Yunan sananlar olmuştu beni.Mesela bir Alman ya da Fransız İngilizce konuşsa anlaşılır,Türk hemen anlaşılmıyor,dilimiz fonetik.Gırtlaktan konuşmuyoruz.Avusturya ve İtalya'ya 2 haftalık turlarla gittim.Ben spontane şeyleri seviyorum,bakış açısı önemli.Büyük şehirler çok ilgimi çekmiyor,haa yine gezdim de daha çok küçük yerleri,turistik olmayan yerleri görmek istedim.Japonlar gibi her yerde fotoğraf çekme huyum da yoktur.Gözlemi seviyorum.onlarla aramızda elbette kültürel açıdan farklar var
ve hep olacak biz tamamen onlar gibi olamayız zaten kültürümüz böyle çünkü
o sokakta tuhaf tuhaf bakan insanları kastetmiyorum tabi onların terbiyesizliği iğrençliği keşke böylelerine yaptırımlar uygulansa ama rahatlık konusunda onlar gibi olmayız
dili güzel konuşmakla gündemi ve ordaki insanları takip etmekle ilgili değil benim söylediğim
ilk başta çok samimi içten davrananlar türk olduğunuzu söyleyince mesafe koyabiliyo mesela bunlar azınlık tabi hepsi yapıyo demiyorum yanlış anlaşılmasın oralarda çok iyi arkadaşlarım var zaten ama yapanlar da var
ya da yanımızda müslümanlar hakkında olumsuz konuşanlar oluyo bu saygısızlık bence
bu bi arkadaşıma yapılmıştı üstelik sürekli görüştüğümüz gruptan biri tarafından
kız kendisini çok ezik hissetmişti o ortamda rahatsız olmuştu ki çok sosyal konuşkan bi kız zaten
kimse orda kendini geri çekip yabancılarla kaynaşmamazlık yapmıyo
biz onların dinleri vs ile ilgili olumsuz yorumlar yapmayız mesela
yoksa direk bi ayrımcılık yok ilk bakışla zaten anlamıyolar giyimimiz kuşamımız aynı olduğu için ama yabancı olduğumuzu illa ki anlıyolardır dışarıdakiler ingilizceyi anadilimiz gibi konuşmamız mümkün değil anlaşılıyo iyi konuşsakta onlar da öyle aksanlı konuşuyo anlaşılıyo kimin hangi milletten olduğu az çok
zaten bunu sadece türklere karşı yapılıyo diye söylemedim ben diğer milletlere karşı da yapılıyo
genel olarak ırkçılık olan ülkeler var özellikle karışık milletlerin çoğunlukta yaşadığı yerlerde
örnek olarak pariste çok var mesela onu kastediyorum her yerde yok
siz hangi şehirlere gittiniz ki merak ettim ve uzun mu kaldınız
kısa dönemde bunları farketmeniz pek mümkün olmaz heralde
turist gözüyle bakıyolar o zaman herkes yardımcı oluyo her konuda
Son düzenleme: