• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdışında yaşama:DD

Bu da ayrı bir şey Simon ya. Yani bir kaç ayla olacak şey mi bu? Bir hayata yayılmadıkça ne kadar öğrenilebilir ki. Ben çocukluğumdan beri İngilizce konuşuyorum. İyi seviyede biliyorum diyebilirim ancak asla orada yaşayan biri kadar olamaz, olması mümkün değil. O yüzden dil okulları falan da bana komik geliyor. Hele Türkiye'de dil kursuna falan gitmek zaman kaybı tamamen.

canım o çocuk bakanlar en az 1 yıl gidiyomuş amerikaya
benim kuzenim de ingiltereye öyle gitti baya geliştirmiş normalde o almanyada doğdu büyüdü mesela iyi okulda okudu ama ingilizce öğrenmek için bakıcılık işi yaptı oralarda
ama dil kursunu hiç bilmiyorum ancak biraz pratik kazanırlar bence tutuklukları gider konuşurken

aslında benim de hayalimdi amerikada uzun bi süre kalıp ingilizceyi halletmekti öğrenciyken ama babam izin vermemişti
aslında fırsatım olsa ben de doktora için gitmek istiyorum anadilim seviyesinde konuşmak istiyorum trde ne kadar uğraşırsan uğraş olmuyo mutlaka dilin konuşulduğu yerde öğrenmek lazım
ama iş sorun işte ya direk akademisyenliğe yönelicem ama baya uğraşılıyomuş oradaki okullara kabul edilmek için

Son düzenleme:
Buna istinaden de yazıyorum ki burada çok iyi üniversitelerden mezun olup da elinde kapı gibi diploması olan insanlar orada bulaşık yıkıyabiliyor, restaurantlarda çalışıyorlar. Yani taşı toprağı altın Almanya dönemi kapandı. zaten Almanya'nın işçi aldığı dönemde adamların insan gücü sıkıntısı vardı da aldı. Sosyal devlet diye bağırıp da yurt dışına çıkınca anadan doğma rahatlığa erenler sanırım evlenip de kurulu düzene gidenler.

merhaba
Sizinle özünde ayni seyleri söylüyoruz.Sosyal devletten kastim yan gelip yat devlet sana baksin degil.Ben özellikle bu tür insanlardan hic hazzetmem.Ki ben de buraya geldikten hemen bir yil sonra calismaya basladim.Yabanci dil egitimi icin de devletten hic yardim almadim.Türkiyede iken kendi cabamla almanca ögrenmistim.Ama demek istedigim burda insanca yasamak daha mümkün.Polisten, devletten korkmadan yasamak paran olmazsa bile aclikla karsi karsiya kalmiyorsun.Ben her zaman calisan bir insan olarak cok sikinti cektim.Üniversite mezunu oldugumuda belirteyim bu arada.Ki hic gocunmadan yeter ki kirami ödeyebileyim diye her isi kabul ettim.Ama yetmiyor yetmiyor...

Danimarka ya da Amerikaya giden oldu mu aranızda ya kızlar bütün yorumlara baktım ama göremedim
Özellikle Danimarka hakkında yaşayan birilerinin görüşlerini almam lazım?
Seneye Danimarka yolları görünüyor :18:

Danimarka'ya gittim just. :) Kısa bir süre kaldım ama bildiklerimi ve gördüklerimi şöyle özetleyebilirim ; kültür seviyesi yüksek insanların yaşadığı, yaşam standartlarının epey yüksek olduğu, güvenli, temiz bir ülke. İnsanları samimi, sıcakkanlı, yardımsever bence. Yaşam masrafları çok pahalı. Sanırım vatandaşı olabilmek için iyi seviyede Danca bilmek gerekiyor. :44: Ama yaşam kolaylığı açısından ingilizce bilmek yeterli oluyor çünkü halkı iyi seviyede ingilizce biliyor. Şehir içi otobüslerde küçük çocukların bile elinde bir kitap. Herkes okuyor... Kültür seviyesi ve eğitim düzeyi yüksek...Zaten Kopenhag Avrupanın kültür başkenti bildiğin gibi. İşiniz hazır olacak mı orada bilmiyorum ama iş bulma olanakları güç diye biliyorum. Yani Türkiye'den diploma sahibi olmak orada pek önemli olmuyor. Türkiye 3. dünya ülkesi danimarka literatüründe. :44: Ama işiniz hazırsa maaşları yüksek Türkiye'ye göre epey tabi. İklimi çok soğuk söylememe gerek bile yok sanırım. Buz yani. :1: Başka bilmek istediğin bir şey hakkında bilgim varsa paylaşabilirim :)

Son düzenleme:
Danimarka'ya gittim just. :) Kısa bir süre kaldım ama bildiklerimi ve gördüklerimi şöyle özetleyebilirim ; kültür seviyesi yüksek insanların yaşadığı, yaşam standartlarının epey yüksek olduğu, güvenli, temiz bir ülke. İnsanları samimi, sıcakkanlı, yardımsever bence. Yaşam masrafları çok pahalı. Sanırım vatandaşı olabilmek için iyi seviyede Danca bilmek gerekiyor. :44: Ama yaşam kolaylığı açısından ingilizce bilmek yeterli oluyor çünkü halkı iyi seviyede ingilizce biliyor. Şehir içi otobüslerde küçük çocukların bile elinde bir kitap. Herkes okuyor... Kültür seviyesi ve eğitim düzeyi yüksek...Zaten Kopenhag Avrupanın kültür başkenti bildiğin gibi. İşiniz hazır olacak mı orada bilmiyorum ama iş bulma olanakları güç diye biliyorum. Yani Türkiye'den diploma sahibi olmak orada pek önemli olmuyor. Türkiye 3. dünya ülkesi danimarka literatüründe. :44: Ama işiniz hazırsa maaşları yüksek Türkiye'ye göre epey tabi. İklimi çok soğut söylememe gerek bile yok sanırım. Buz yani. :1: Başka bilmek istediğin bir şey hakkında bilgim varsa paylaşabilirim :)

Ahaha gökte ararken yerde buldum yahu meğer yakınımdaymışsın =)
Bir kurumla anlaşmalı araştırma için gideceğim paramı onlar verecek yani ama eşimi nasıl sürükleyeceğim onu bilmiyorum mesela

Ücretsiz izin dediler ama eşim de karım gidiyor ben de gidicemi kabul etmezler diyor kafam karışık o yüzden kabul etmedim daha
Ben Kopenhaga değil daha doğu taraflarına bir yere gideceğim Odens yakınlarındaydı adını unuttum şimdi ya Odensi de nerden hatırlıyorum telefonumda oranın hava durumunu bulmuştum takip etmek için :1:
Kendimi hazırlamaya çalışıyordum :37:

Yani burasından çok da düşük durmuyor dereceler ama? :53:

Mesela evler çok pahalı mı onu düşünüyorum eğer iki kişi gideceksek bile 1+1 falan olsa apartman dairesi keser bizi öyle iki katlı Avrupai evlere gerek yok :52:

Benim İngilizcem iyi anlaşmada sorun yaşamam ama Türklere karşı önyargılılar diye biliyorum daha doğrusu İslamiyetin yoğun olduğu ülkelere hani karikatür muhabbetleri falan olmuştu ya acaba Türküm deyince direkt uzaklaşırlar mı ki :26:

Bir de bisiklet yolu çokmuş onu duymuştum :1:

Ahaha gökte ararken yerde buldum yahu meğer yakınımdaymışsın =)
Bir kurumla anlaşmalı araştırma için gideceğim paramı onlar verecek yani ama eşimi nasıl sürükleyeceğim onu bilmiyorum mesela

Ücretsiz izin dediler ama eşim de karım gidiyor ben de gidicemi kabul etmezler diyor kafam karışık o yüzden kabul etmedim daha
Ben Kopenhaga değil daha doğu taraflarına bir yere gideceğim Odens yakınlarındaydı adını unuttum şimdi ya Odensi de nerden hatırlıyorum telefonumda oranın hava durumunu bulmuştum takip etmek için :1:
Kendimi hazırlamaya çalışıyordum :37:

Yani burasından çok da düşük durmuyor dereceler ama? :53:

Mesela evler çok pahalı mı onu düşünüyorum eğer iki kişi gideceksek bile 1+1 falan olsa apartman dairesi keser bizi öyle iki katlı Avrupai evlere gerek yok :52:

Benim İngilizcem iyi anlaşmada sorun yaşamam ama Türklere karşı önyargılılar diye biliyorum daha doğrusu İslamiyetin yoğun olduğu ülkelere hani karikatür muhabbetleri falan olmuştu ya acaba Türküm deyince direkt uzaklaşırlar mı ki :26:

Bir de bisiklet yolu çokmuş onu duymuştum :1:

Vize konusunda çok sıkıntı çıkaran bir ülke Danimarka. Ben 3. girişimde almıştım vizeyi. Şu an ki dereceleri nasıl bilmiyorum ama yaz-kış soğuk orada. Yaz biraz daha ılıman geçse de hep soğuk hep soğuk yani. Yazın 12-14 derecelerde gezinen bir iklimi var. Belki kıyılar daha ılımandı diyebilirim ama iç kesimler çok soğuktu. :27:
Evet bisiklet yolu çok fazla. Taşıt yolu kadar bisiklet yolu var yani :)
Ev kiraları bölgesine göre değişiyordur. Yine de Türkiye'ye göre pahalı kiraları... Maaşlar yüksek olduğundan belki karşılaması rahat oluyordur yaşayanlar için ama bir öğrenci için çok zordu hayat ben gittiğimde. :27: Dediğin gibi 1+1 küçük bir daire kiralamıştık iki arkadaş ama parayı çok zor yetiriyorduk çünkü hayat gerçekten çok pahalı.

Ben çok fazla kalmadığım için belki de kötü ya da herhangi bir önyargı ile davrananlara rastlamadım ama benim karşılaştığım, tanıştığım tüm insanlar samimi ve de sıcakkanlıydı. Üstelik yardımseverlerdi.

Vize konusunda çok sıkıntı çıkaran bir ülke Danimarka. Ben 3. girişimde almıştım vizeyi. Şu an ki dereceleri nasıl bilmiyorum ama yaz-kış soğuk orada. Yaz biraz daha ılıman geçse de hep soğuk hep soğuk yani. Yazın 12-14 derecelerde gezinen bir iklimi var. Belki kıyılar daha ılımandı diyebilirim ama iç kesimler çok soğuktu. :27:
Evet bisiklet yolu çok fazla. Taşıt yolu kadar bisiklet yolu var yani :)
Ev kiraları bölgesine göre değişiyordur. Yine de Türkiye'ye göre pahalı kiraları... Maaşlar yüksek olduğundan belki karşılaması rahat oluyordur yaşayanlar için ama bir öğrenci için çok zordu hayat ben gittiğimde. :27: Dediğin gibi 1+1 küçük bir daire kiralamıştık iki arkadaş ama parayı çok zor yetiriyorduk çünkü hayat gerçekten çok pahalı.

Ben çok fazla kalmadığım için belki de kötü ya da herhangi bir önyargı ile davrananlara rastlamadım ama benim karşılaştığım, tanıştığım tüm insanlar samimi ve de sıcakkanlıydı. Üstelik yardımseverlerdi.

Teşekkür ederim verdiğin bilgiler için sen ne amaçlı gitmiştin? :27:

benim dediğim yer yakın kıyıya belki denize gireriz :37:

sen de mi gittin neden söylemiyorsun ya :1:

danimarka değil canım o yüzden söylemedim
yaşam şartları nasıl bilmiyorum isveçi biliyorum o civarlardan
onun dışındaki pek çok yere gidip kaldım görev ve eğitim sebebiyle de sigortalar genelde aynı şeyleri kapsıyo o yüzden söyledim

Son düzenleme:
danimarka değil canım o yüzden söylemedim
onun dışındaki pek çok yere gidip kaldım görev yüzünden de sigortalar genelde aynı şeyleri kapsıyo o yüzden söyledim

Eşimi götüremeyeceğime sıkılıyor canım ben İzmire gelicem sen Danimarkaya gideceksin diyor pöf :ssz:
Ücretsiz izin verseler mükemmel olucak
Mesela eşim psikoloji mezunu yüksek lisansını seneye tamamlayacak ne iş bulabiliriz ki ona orda :26:

Eşimi götüremeyeceğime sıkılıyor canım ben İzmire gelicem sen Danimarkaya gideceksin diyor pöf :ssz:
Mesela eşim psikoloji mezunu yüksek lisansını seneye tamamlayacak ne iş bulabiliriz ki ona orda :26:

canım oralarda iş bulmak kolay değildir tr diplomasıyla
eğitim için üniversitelerle gitmek daha kolay oluyo
ilts ile filan gidebilir mi acaba
bi araştırın netten bence
tek başına olmasan daha iyi olurdu birlikte gezerdiniz
ya da turist vizesi alsın 3 aylık filan sonra uzatsın ücretsiz izin alırsa

canım oralarda iş bulmak kolay değildir tr diplomasıyla
eğitim için üniversitelerle gitmek daha kolay oluyo
ilts ile filan gidebilir mi acaba
bi araştırın netten bence
tek başına olmasan daha iyi olurdu birlikte gezerdiniz
ya da turist vizesi alsın 3 aylık filan sonra uzatsın ücretsiz izin alırsa

ielts onu zorlar bence mecbur öyle bir şeyler yapıcaz artık ya da ziyarete gelip gidicez birkaç haftada bir :1:

Siz gercekten sadece türkiye demi bu sorunlarin oldugunu dusunüyorsunuz? Bende dogma büyüme avrupadaydim bir bucuk sene oncesine kadar. Yurt disina lisans icin gittiginiz zaman her ülkenin sorunlarinin oldugunu göreceksiniz zaten. Basarilar.
Hayır,her ülkede var tabii ki ama Türkiye'de daha fazla.Doğu kültürü içinde sıkışmış,dışa dönük olmayan,oraya adapte olmayan,bir kelime dil öğrenemeyen insanlar -sözüm meclisten dışarı- genelde dönme hayalinde.Aynı para,eğitimle yurtdışında daha iyi yaşanır.En basitinden bakış açısı genişler.

Bulaşıkçılık, temizlikçilik, garsonluk vb. işler bulabilirsiniz ne yazık ki.
Türkiye diploması orada geçerli olmuyor.
Ama bulaşıkçılıktan kazandığı para Türkiye'de bir öğretmenin kazandığı paradan daha fazla oluyor. :44:

Ben de hayatinda yurtdisina ayak bile basmamis, ama oranin halini orda yasayanlardan daha iyi bilen insanlara hayret ediyorum acikcasi. Ben hem Turkiye'de hem Amerika'da yasadim. Kendimce karsilastirmami yapmis, kararimi vermisim. Peki kardesim siz kendi ulkenizden baska hangi ulkeyi gordunuz ki, orda turlu sapikliklarin ve pisliklerin yasanmadigina, bunlarin sadece Turkiye'de olduguna inaniyorsunuz? Siz evinizde Amerikan, Avrupa kanallari mi izliyor, oranin yerel gazetelerini mi okuyorsunuz? Neye dayaniyor bu bilgi merak ediyorum. Kime neyi anlatiyorsunuz ki? Hicbirseyden haberiniz yok. Disarida yasamayi gulluk, gulistanlik, refah, huzur icinde yasamak sanan insanlar neyi bilmediginizi bilmiyorsunuz sadece. Uzaktan atip tutmak cok kolay oluyor. Akliniza bile gelmeyen sorunlarla karsilasir sasar kalirsiniz yurtdisinda. Hersey uzaktan gorundugu kadar basit degil. Once yasayin, sonra ahkam kesin. Yani ahkam kesenlere lafim, yoksa herkese degil.

Turkiye'nin bazi yonlerden geri kalmis oldugunu biliyorum, goruyorum. Yani Avrupa, Amerika cehennem degil, evet, bazi yonleriyle TR'den daha yasanilasi ulkeler. Ama bu, bu ulkelerin mukemmel, sorunsuz oldugu anlamina gelmiyor. Bunu idrak edebilmek icin sadece o ulkelerde yasamak lazim. Tatile gitmeyle, uzaktan bakmayla olmuyor. Yasamadan bilinmiyor, anlasilmiyor bircok sey.

2 Avrupa ülkesine gittim,biri aileyle,biri arkadaşlarla.İlerde hepsini görme imkanım olur umarım.Tatil,gezip görme amaçlı gidilince gözlerimizi bağlamıyorlar kardeşim.Daha uçaktan iner inmez 1000 fark oluştu kafamda.1900 lü yıllarda bile bizden öndelerdi,yine öndeler yine öndeler.Çatlasak da patlasak da yine önde olacaklar.Yıl 2014,Apple daha yeni mağaza açıyor Türkiye'de.Şaka gibi.Ayrıca evet gazete ve tv yayınlarını takip ediyorum.Artık her şey sanal,netten takip ediyorum hepsini.Bakkala gidip New York Times almam gerekmiyor.Gündemi yakınen izlerim.Sen kararını o şekil vermişsen ben de bu şekil verdim kardeşim.Elimize nargile alıp 'Bu gavurlara tuvaleti biz öğrettik kikikiki' deme zihniyetinden jet hızıyla uzaklaşmamız lazım.Her ülkede sorun var tabii ki ama Türkiye'de daha fazla.Bunu inkar etmek için kör olmak lazım.Orada sorunla da karşılaşabilinir,karşılaştım arkadaşlarla gittiğimde.Ama kedi gibi sinersen çözülmez tabii.İnsanlarla iletişim kurma yolun iyiyse sorun çözülür.Bozuk zihniyetse aradan yüzyıllar geçse de düzelmez.

Son düzenleme:
Back
X