• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yurtdışında yaşama:DD

kesinlikle katılıyorum cunku euro bazında oldugundan avrupa amerıkaya göre pahalıdır. hele londra sterlin gecerlı oldugundan ucmustur.. bı cıkolata trde 50 kurus ıken orda 3-4 euroydu :) ister istemez euroyu tl ye cevırıyorsunuz ..

avusturya pahalıdır yalnız
paris ve londra da çok pahalı
sonra geçinemezsiniz benden söylemesi
kolay değil öyle oralarda rahat bi şekilde yaşamak
evleneceksiniz sonuçta öğrenci gibi yaşayamazsınız ömür boyu
maddi durumunuz iyise bilemem tabi

önce iş vs bulun öyle gidin biz gidicez diyip gidemezsiniz
vizesi oturumu var bunun
bence en fazla eğitim için gidebilirsiniz
sonra iş bulursanız oturum alabilirsiniz

ayrıca yurtdışında yaşamak bi süre sonra sıkabiliyo
bence gezi amaçlı gitmek en güzeli
ben öyle yapıyorum
bi süre kaldım eğitim için ama hevesimi alınca türkiyeyi özledim doğrusu
orada kendi dilinden kültüründen uzak yaşamak çok cazip gelmedi bana

Son düzenleme:
Tesekkurler ayrica muhtesem bir fikir yeni bir ulkede baslangic yapip dil ve oranin kulturunu ogrenmek...sen bosver 30 sene bir ulkede yasayayip oranin dilini bile ogrenmeden zerre kendini gelistirmeden gelip vatanimda vatanim naralari atan o kesimin dediklerini :) onlarla kafa ve kultur olrk ayni yerde degilsiniz.sizede simdiden mutluluklarrr dilermmmm

biraz acımasız olmamış mı
yurt dışında oranın dilini tam olarak bilemeyen insanlar çok doğru
ben geçen yıl kendi akrabalarımı ziyaret ettim ve gördüm durumu
ama şöyle de bi durum var bi kere oraya sonradan gidiyosanız ve çalışmıyosanız zaten dil öğrenemiyosunuz
bu burda ingilizce dersi alıp pratikte konuşamamak gibi birşey
herkesin şartları bir değil ki küçümsemenizi anlayamadım

ayrıca ben de yurt dışında çeşitli ülkelerde yaşadım ama yerel dillerini öğrenmek istemedim çünkü ingilizce yetiyodu bana ve eğitimime
bu merakla ilgili birşey
ben şimdi kültürsüz mü oluyorum yani

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorum cunku euro bazında oldugundan avrupa amerıkaya göre pahalıdır. hele londra sterlin gecerlı oldugundan ucmustur.. bı cıkolata trde 500 kurus ıken orda 3-4 euroydu :) ister istemez euroyu tl ye cevırıyorsunuz ..

londra da bi cafede bi kahve ve kruvasan 25 Euro gibi bi rakamdı diye hatırlıyorum
pariste de bi pizzaya 30 euro verdiğimizi hatırlıyorum :1:

daha ucuz yerler de vardır elbet

Son düzenleme:
Tesekkurler ayrica muhtesem bir fikir yeni bir ulkede baslangic yapip dil ve oranin kulturunu ogrenmek...sen bosver 30 sene bir ulkede yasayayip oranin dilini bile ogrenmeden zerre kendini gelistirmeden gelip vatanimda vatanim naralari atan o kesimin dediklerini :) onlarla kafa ve kultur olrk ayni yerde degilsiniz.sizede simdiden mutluluklarrr dilermmmm

Ben beş aydır yurt dışındayım,dillerini bilmiyorum neolacak şimdi sayın hocam.
Benim vatanımda'da insanlar kendilerini geliştiriyorlar,gelişmek için sadece yurt dışınamı gelmek gerekiyor.
Siz insanları küçümseyeceğinize dönünde kendinize bakın hanımefendi.

Sadece okumakla olmuyor kendini geliştirmek,örnekte siz oluyorsunuz,insanları bukadar küçümsemeye hakkınız yok.

Macera ariyorsunuzda, bu macera elin tuvaletiyle temizlemek ile biter söyleyim size.
Millet avrupayi çok zengin, kolay, saglik sigortali,.. biliyor fakat hayat hiçte o kadar kolay degil.
Buraya gelin olarak gelen kizlar ve damat olarak gelen erkekler var ve zor is buluyorlar.

Bulduklari iste genellikle temizleme isleri, sansli isen fabrika isleri. Ingilizcen pek bir ise yaramaz, ayni diploman gibi.
Mesela Belçikada falamanca yada fransizca bilmen gerek yoksa seni ise almiyorlar. Cogu zamanda diplomaninada pek önemsemiyorlar, Türkiyede aldigin için. Zaten bide kriz var, pekte is yok yani. Buraya gelirsen çok zorluklar çekersin. Ki bu arada söyleyim, temizlik yapmak için bile diline bakiyorlar ve egitim almani istiyorlar.

Ayrica hayat burda çok farkli, hersey programli. Millet saat 9-5 arasi çalisip eve girip pek birsey yapmiyor. Alis veris merkezleri, magzalar saat 6'da kapaniyor. Yani anliyacaginiz birazda ot hayati var burda.

Sana tavsiyem, kendin Tr'de gelistir, bir master yap felan ve hayatini Tr'de yasa. Hayat Tr'de daha güzel, özelikle paran oldugunda. Avrupayida gezmeni tavsiye ederim.

Keske hersey gorundugu gibi kolay olsa......
biz bircogumuz fransadayiz sulale almanyada bir erkek kardesim var tr de....
universiteyi okuyor inssat muhendisligini.....
buraya gelmesi ni istiyoruz ama oyle kolay degil.....
bizde evlilik uzerine dusunuyoruz....

dayim almanyada mak.muhendisi trde evlendi....
esi ogretmen esi dogum izninde almanyaya yerlesti 1 yilligina kendi meslegini yapamadi cok iyi ingilizce bildigi halde.....
dayim zaten vatandas....
esi okadar okul okudum medlegimi birakmam dedi dayimla trye yerlestiler.....

bu isler kolaysa oturum iznini almak bizde bilelim....
cunku iltica etmek kaldirildi diye biliyorum....
is icin gelecekseniz is verenîn saglam olmasi lazim size kefil garanti vermesi lazim....

Macera ariyorsunuzda, bu macera elin tuvaletiyle temizlemek ile biter söyleyim size.
Millet avrupayi çok zengin, kolay, saglik sigortali,.. biliyor fakat hayat hiçte o kadar kolay degil.
Buraya gelin olarak gelen kizlar ve damat olarak gelen erkekler var ve zor is buluyorlar.

Bulduklari iste genellikle temizleme isleri, sansli isen fabrika isleri. Ingilizcen pek bir ise yaramaz, ayni diploman gibi.
Mesela Belçikada falamanca yada fransizca bilmen gerek yoksa seni ise almiyorlar. Cogu zamanda diplomaninada pek önemsemiyorlar, Türkiyede aldigin için. Zaten bide kriz var, pekte is yok yani. Buraya gelirsen çok zorluklar çekersin. Ki bu arada söyleyim, temizlik yapmak için bile diline bakiyorlar ve egitim almani istiyorlar.

Ayrica hayat burda çok farkli, hersey programli. Millet saat 9-5 arasi çalisip eve girip pek birsey yapmiyor. Alis veris merkezleri, magzalar saat 6'da kapaniyor. Yani anliyacaginiz birazda ot hayati var burda.

Sana tavsiyem, kendin Tr'de gelistir, bir master yap felan ve hayatini Tr'de yasa. Hayat Tr'de daha güzel, özelikle paran oldugunda. Avrupayida gezmeni tavsiye ederim.

Neresi orası merak ettim? Filmlerde avrupa hiç böyle görünmüyor :1:
Avrupa diyince oh rahat hayat, gönlünce gez toz falan geliyo çoğumuzun aklına ama okuduklarım ilginç gerçekten.

Avrupa diyince oh rahat hayat, gönlünce gez toz falan geliyo çoğumuzun aklına ama okuduklarım ilginç gerçekten.

büyük ihtimalle almanyayı kastediyo ama ben berline gittiğimde hiç te 6 da filan hayat bitmiyodu mağazalar kapanmıyodu
ben de merak ettim

Zaten çoğunluk hayatı filmlerdeki, dizilerdeki gibi sanıp yurt dışına çıkınca hayal kırıklığına uğruyor bu yüzden.
Annem de Almanya'ya gittiğinde orada hiç hayat yok, sokaklar boş falan demişti.
Hollanda için de aynı şeyi söyledi. Oldukça sıkıcıymış.
Gerçi sadece Avrupa değil, uzakdoğu, Amerika falan da böyle.
Daha sistemli , kuralcı vs.
Tatil yerleri, turistik mekanlar daha canlı olabilir, o ayrı.

anlamiyorum ha ben hollandada dogdugum.halde belcikaya tasindim. ben okadar cok zorluk cektim ki..zor toparlandim oda 6 senemi aldi.
siz turkiyeden buraya gelmeyi dusunuyorsunuz. tmm guzel bir hayal dusunce diyelim..
okadar kolay degil inanin. bir ingilizcene guvenme..burda bende ingilizce biliyorum ana dilim hollandaca turkce. ben bile is zor buluyorum.
ben bile surunuyorum buralarda.
hiic guzel yasam hayati yok burda.
.
zaten vize bile vermezler size fazla. turkler cok var avrupada. vize basvurulardan bikmis durumdalar. kovuyorlar artik cogunu oturum vermeden.

Zaten çoğunluk hayatı filmlerdeki, dizilerdeki gibi sanıp yurt dışına çıkınca hayal kırıklığına uğruyor bu yüzden.
Annem de Almanya'ya gittiğinde orada hiç hayat yok, sokaklar boş falan demişti.
Hollanda için de aynı şeyi söyledi. Oldukça sıkıcıymış.
Gerçi sadece Avrupa değil, uzakdoğu, Amerika falan da böyle.
Daha sistemli , kuralcı vs.
Tatil yerleri, turistik mekanlar daha canlı olabilir, o ayrı.

Sırf bu yüzden özellikle gidesim geldi Avrupa'ya gözümle görmek için. Kısmet artık :17:
Zaten turistik gitmek başka yaşamak başka.
Ülkemizde de sinirimi bozan çok şey var ama yinede insanın alıştığı yer memleketi daha farklı tabii.
:26:

selam kızlar. dert değil ama konuyu nereye açacağımı bilemedim. biz nişanlımla yurtdışına yerleşmek, yeni hayatımıza orda başlamak ve orda devam etmek istiyoruz. ancak bu konularda çok bilgisizim. yani ne yapmalı nerden başlamalı neyi araştırmalı nasıl harekete geçmeli? şu anki niyetimiz almanya, fransa, yada norveç. ikimizinde ingilizcesi iyi, hani yerel dili bilmesekte (almanca fransızca gibi) öğrenme aşamasında ingilizce ile anlaşabiliriz diye düşünmekteyiz. iş konusunda nereye bakmalıyız bilemedim. hani yinede türklerin çalıştığı yerler, işler neler? ikimizde iletişim mezunuyuz. ama illede bu iş olsun demiyoruz. ama tabiki standartlarımıza uygun işleri daha severek yaparız. yurtdışında yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum belki birazcık fikir:D

Üniversite mezunuysanız Toefl ı geçerek kanada'ya göçmenlik başvurusunda bulunabilirsiniz. İş bulmak sorun olmuyor orda. Avrupa'ya iş bulup gitmek imkansız. Öyle çalışma izni almanız göçmenlik falan çok zor. Üniversite kanalıyla gidip yüksek lisans ya da lisans bitirdiğinizde iş bulma izni veriliyor. Eğer iş bulursanız oturumunuz çıkıyor.

Benim eşim dubai'de çalışıyor. İnşaat mühendisi olduğu için çok iş var Rusyada uzakdoğuda ve arap ülkelerinde. Belki bu tarz inşaat şirketleri kanalıyla rusya gibi ülkeleri düşünebilirsiniz.

Bir de eşim daha önce amerikada bir iş buldu. Ama şirket sana çalışma izni çıkarmakla uğraşamayız. Bir sorun olursa sorumluluğunu alamayız. şu üniversitenin yüksek lisansına başvur da çalışma iznin çıksın gibi bir yanıt verdi. O da yüksek lisansa kabuldü falan uğraşamam diye vazgeçti. Çünkü yine toefl falan vermesi gerekiyordu..

Kanadayı kurcalayın biraz derim son olarak :))

Konustugum ve yasadigim ülke Belçika. Avrupada hayat o kadar kolay degil. O görüntüyü daha çok buradaki Türkler veriyor, yazin Türkiyeye tatile gittiklerinde. Bol bol hediye alip, pahali arabalariyla Türkiyeye gidiyorlar.

Tabi, Türkiyedeki aileleri bilmiyorlarki o pahali araba kötü bir evin yaninda park edildigini, elin tuvaletini temizlemek zorunda kalindigini ve kit kanaat geçindeklerini.

Avrupa ve avrupadaki Türkler üzerine daha çok sey anlatabilirim ama neyse, daha fazla uzatmayim :)

büyük ihtimalle almanyayı kastediyo ama ben berline gittiğimde hiç te 6 da filan hayat bitmiyodu mağazalar kapanmıyodu
ben de merak ettim

Berlin'de bitmez ama Almanya Berlin'den ibaret değil. Ki nüfus yoğunluğu çok homojen almanya da. Genelde 200-500 bin nüfuslu şehirler.. Pazar günü açık ancak türk bakkalarını bulursunuz. Gece karnın acıksa dönerciye gidersin ama sokaklar kapkaranlık. Bazı öğrenci şehirleri geceleri hareketli oluyor.

Konustugum ve yasadigim ülke Belçika. Avrupada hayat o kadar kolay degil. O görüntüyü daha çok buradaki Türkler veriyor, yazin Türkiyeye tatile gittiklerinde. Bol bol hediye alip, pahali arabalariyla Türkiyeye gidiyorlar.

Tabi, Türkiyedeki aileleri bilmiyorlarki o pahali araba kötü bir evin yaninda park edildigini, elin tuvaletini temizlemek zorunda kalindigini ve kit kanaat geçindeklerini.

Avrupa ve avrupadaki Türkler üzerine daha çok sey anlatabilirim ama neyse, daha fazla uzatmayim :)

Bunları yapmasalar millet demicek mi gittiniz oralara kadar ne oldunuz bi arabanız bile yok diye.. Mecbur öyle bir hayat tarzı geliştrmişler kendilerine. Evlerde çifter çifter son model arabalar. Tüm ev ahalisi en saçma işlerde çalışır. Evin annesi milletin evine temizliğe gider. Yemekhanelerde aşçılık yapar. Evin kızı iki işte birden çalışır. Oğlanlar babalar fabrikada. Evlerinde tek bir lüks yok. Bildiğin köy evi. Ama memlekete giderken 2013 model passat şart. Çok zor bi yaşantıları olduğu gibi üzerlerinde baskı hissettiklerini düşünüyorum türkiyedeki akrabalardan..

selam kızlar. dert değil ama konuyu nereye açacağımı bilemedim. biz nişanlımla yurtdışına yerleşmek, yeni hayatımıza orda başlamak ve orda devam etmek istiyoruz. ancak bu konularda çok bilgisizim. yani ne yapmalı nerden başlamalı neyi araştırmalı nasıl harekete geçmeli? şu anki niyetimiz almanya, fransa, yada norveç. ikimizinde ingilizcesi iyi, hani yerel dili bilmesekte (almanca fransızca gibi) öğrenme aşamasında ingilizce ile anlaşabiliriz diye düşünmekteyiz. iş konusunda nereye bakmalıyız bilemedim. hani yinede türklerin çalıştığı yerler, işler neler? ikimizde iletişim mezunuyuz. ama illede bu iş olsun demiyoruz. ama tabiki standartlarımıza uygun işleri daha severek yaparız. yurtdışında yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum belki birazcık fikir:D

yorumlarin hepsini okumadim, o yuzden tekrar olursa kusura bakmayin.

1- yasayacaginiz yere karar verin. avrupa biraz zor, hem cok dolu, hemde ciddi issizlik var.
2- avustralya, kanada. irlanda gibi ulkeler cok daha iyi. avustralya cennet gibi bir yer. kanada ve avusturalya da isci acigi cok fazla oldugundan basvuru yapabilirisniz. ki nitelikli eleman oldugunuzdan rahat vize alirsiniz.
3- ben dil kursu icin londraya geldim, esimle tanisip burada kaldim. ingiltereye ogrenci- isci vs vizesi disinda ankara antlasmasi denilen bir vizeyle gelebilirisniz. su an buradaki turklerin %90 ni boyle kaliyor. bu vizenin avantaji 5 yilin sonunda vatandaslik alabiliyorsunuz. Ankara UK Visa | Ankara Anlaşması, Ankara Anlasmasi
4- gideceginiz ulkelerde baskentler yerine daha kucuk sehirleri dusunuz. paris, londra vs cok pahali, ama daha kucuk, ucuz rahat yasayabileceginiz yerler var.
5- dil bilmeniz buyuk bir avantaj. eger ingiltere icin konusuyorum yeterli ise ajanslar uzerinden is basvurusu yapabilirsiniz. kucuk buyuk bir suru gazete var.

6- turist olarak gidip tanidiklarinizin yaninda bir sure kalip etrafi gozlemlemeniz daha dogru olabilir. bu sayede hem is kosullarina hemde yasamak isteyip istemediginize karar verirsiniz.
7- ozlem hep devam etsede ben bu kadar demokratik ve medeni bir ulkede yasadigim icin acikcasi cok mutluyum.

Bunları yapmasalar millet demicek mi gittiniz oralara kadar ne oldunuz bi arabanız bile yok diye.. Mecbur öyle bir hayat tarzı geliştrmişler kendilerine. Evlerde çifter çifter son model arabalar. Tüm ev ahalisi en saçma işlerde çalışır. Evin annesi milletin evine temizliğe gider. Yemekhanelerde aşçılık yapar. Evin kızı iki işte birden çalışır. Oğlanlar babalar fabrikada. Evlerinde tek bir lüks yok. Bildiğin köy evi. Ama memlekete giderken 2013 model passat şart. Çok zor bi yaşantıları olduğu gibi üzerlerinde baskı hissettiklerini düşünüyorum türkiyedeki akrabalardan..

O baski eskidendi, '80li yillar diyelim. Simdi ise sadece hava atmak var. Borça girerek Türkiyeye giden aileler biliyorum ben.

Bizim içinde Türkiyeye gitmek mesela 10 yil önce daha zordu. Millet hep hediye felan bekliyordu. Artik bizde hediye felan biraktik. Sadece teyzelerime, dayilarima aliyoruz ve zaten o da pahali seyler degil.

Aslinda neyi önemsedigine bagli hersey. Bizim pahali arabamiz yok ve hiç bir zaman Tr'de hava atmadik fakat güzel bir mahalede iyi bir evimiz var ve diplomalarim var. Burdaki çogu Türklerin diplomalarida yok. Özelikle Türklerin yogun oldugu bölgelerde genç kizlarin tek hayali evlenmek oluyor. Haliyle yüksek okula gitseler bile, ilk yilinda birakip orda tanistigi bir oglan ile nisanlanip evleniyorlar.

Bu arada herkez irkçi felan diyorda burdaki Türklerde az degil. Herseyden ilk Türkler yararlanmaya çalisirlar. Saglik sigortasindan hasta numarasini yaparak yararlanmaya çalisiyorlar. Ise gittiklerinde bir kaç ay sonra birakiyorlar, issizlik parasindan yararlanmak istediklerinden,... ve durmadan buranin insanlari asagliyorlar.

Burada her firsattan yararlaniyor ama ayni zamanda Belçikadan, belçikalilardan acaip bir sekilde nefret ediyorlar. Yani bu irkçilik dedigin sey tek yönlü degil.

Ornegin avusturya da marketler ve magzalar 06:30-07:30 arasi acilir aksam 18:00-19:00 nadiren 19:30 da kapatilir..

Cumartesi gunleri firinlar 12:00 de kapatir. Bazi magzalar 13:00 de kapatir. En gec 17:00-18:00 de acik yer bulamazsiniz.

Avusturyanin genc nufusuda pek fazla degildir. Ve o az olan genc nufusunun buyuk kismi tek eglence kavrami disco bar icki uyusturucudur.

Tipik bir turk ailesinin yapabilecegi aktiviteler cok kisitlidir. Ornegin turkiyede aksam saatinde ailece bir cay bahcesine gidebilirsiniz. Ama avusturyada yapabileceginiz en guzel 'aktivite' ailece misafirlige gitmek.

Malesef hersey filmlerde mi gibi degil :)

Ha avusturyanin bir cok iyi yani var. Saglik acisindan sigorta acisindan maddi guvenlik acisindan. Ama manevi ve sosyal yasanti acisindan gercekten 'ot' gibi :)

Turkiyemizin gelisen bir ulke oldugunu unutmayalim kiymetini bilelim :)

Berlin'de bitmez ama Almanya Berlin'den ibaret değil. Ki nüfus yoğunluğu çok homojen almanya da. Genelde 200-500 bin nüfuslu şehirler.. Pazar günü açık ancak türk bakkalarını bulursunuz. Gece karnın acıksa dönerciye gidersin ama sokaklar kapkaranlık. Bazı öğrenci şehirleri geceleri hareketli oluyor.

gerçi doğru trde de böyle zaten durum
istanbulla küçük bi şehri kıyasladığımızda bi sürü farklılık var zaten onun gibi olabilir

Biraz abartmamis misiniz? Ben Almanya´da yasiyorum, dogma büyüme buraliyim.
"Tüm ev ahalisi en sacma islerde calisir" derken, her yerde oldugu gibi burda da ekmek aslanin agzinda,
kimseye gökten para yagmiyor, ve kimsenin is begenmeme gibi bi lüksü yok, ayrica sizin lanse ettiginiz gibi; kimsenin böyle bi kompleksi de yok.Ister temizlikci ol, ister asci..Herkes de hakkettigini alir.
Yanlis anlamayin, fakat Türkiye´de yeni bir üniversite mezunun aldigi maasi burda 8 saatlik calisan bir temizlikci de aliyor.
Bence kücümsemeyin bazi seyleri.

Back
X