- 16 Haziran 2012
- 2.587
- 3.445
- 198
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
merhaba
size tamamen katiliyorum.Ben 30 yasima kadar Istanbul`da yasadim.Sonra evlenip almanya`ya geldim.Inanir misiniz bana burasi rüya gibi geldi.Insan oldugumu anladim.Sosyal devlet ne demekmis, insan haklari ne demekmis onu anladim.Ne kadar nankör bir milletiz.Buraya gelen türkler devletin gönderdigi kurslara gidiyorlar dil ögrenmek istemiyorlar.Issiz olanlarin kiralarini, faturalarini devlet ediyor bir de harclik veriyor, meslek yapmalari icin kurslara gönderiyor ki bu kurslar bedava yine de yaranilmiyor.Her seyi kendi tarafimiza yontmayi cok iyi biliyoruz.Irkciliktan bahsediliyor ama türkler kadar irkci millet tanimadim ben.Tüm kurnazliklari bilen, her seyden ilk faydalanmaya kalkan bizim insanimiz, ilk sikayet edende onlar.Böyle düsünenler siz gelmeyin zaten, gelip buralari da türkiyeye benzetmeyin.Devlet baskisiyla yasamaya, koyun gibi güdülmeye devam edin.Her tarafi beton olmus bir ülkeyi dünyanin en güzel ülkesi diye övmeye devam edin.Asgari ücretle aclik sinirinda yasayip adim basi acilan camileri yetersiz bulup da yeni camiler yapmak icin bagis toplamaya devam edin siz....
Ben de size katılıyorum,teşekkür ederim.Almanya'ya ilk giden jenerasyondan akrabalarım var,anlatıyorlar,25 yıl orda oturup hala Almanca konuşamayanlar varmış