- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
-
Evet ben oraya gelmek zorunda kalacağım kamudaki işimi bırakıp..O evliliğe hazır değilmiş birikim yapmalıymış evlenmek için..Bu durumda bana yazık edmeezmiş.O özel kurumlarda iş bulma kurumunun bulduğu işlerde çalışıyor.Taksicilik kursuna başlayacakmış..Ama ilgisi az..Buyüzden ayrılmak istiyorum ondan.Bırakmıyor ama yine aynı...Bu konuda açılmış konum var..Ne dersin bu duruma?Ordan birisin.Yorumuna ihtiyacım var...
Ben dogma büyüme almanyadayim, vallah güzelim vatanimizi birakipta biyerlere gitmege ugrasmayin derim...eger türkiyede iyi dikks tuttura bilcekseniz ozaman hic macera aramayin bence...ingilizce anlasiriz diyosunuzda, fransizlar ingilizceden nefret eder yani orda zorluk yasarsiniz, almanlarda pek bilmez ingilizce yani günluk yasamda kullanilmaz turistik biyerde olmadigi icin burdada zorluk cekersiniz yani...bu en basiti tabiiki, sonra belirli kurallar var artik oturum falan alman icin vs... Veee en önemlisi artik yurt disinin ekonomisi eskisi gibi degil, sansiniz yaver giderse sanlisiniz ama yoksa yabanci yerlerde iyice cikmaza girersiniz, yani biriniz gideceginiz yerde isci olsa dilini bilse yine bi baska... Bisey daha var ki yani ben almanya icin söyleyim robot gibi hayat sürüyorsunuz burda...hersey saatine göre kuralina göre yani aliskin olmayanlar icin biraz zor adapte olmak... Vallah basta dedigim gibi iyi bi is sahibi olabiliyosaniz Türkiyede güzel bi hayat yasayin, macera ararsaniz tabiiki cikin yurt disina...gidiceginiz yeri iyi arastirin, türkiyede aldiginiz diplomalar bazen gecersiz sayiliyor bunlarida iyi arastirin derim...yolunuz acik olsun...
yurt disinda dogum buyudum, iyki burda yasiyorumimkanin varsa kac gel buraya..
birde ben kendimi yabanci gibi hissetmiyorum, türkiye daha yabanci cünkü hatirlarim, cocuklugum, okulum, herseyim, hayatimin yarisindan fazlazi burda gecti..
kendimi türk kökenli viyanali gibi görüyorum, zaten öyleyim
Evet ben oraya gelmek zorunda kalacağım kamudaki işimi bırakıp..O evliliğe hazır değilmiş birikim yapmalıymış evlenmek için..Bu durumda bana yazık edmeezmiş.O özel kurumlarda iş bulma kurumunun bulduğu işlerde çalışıyor.Taksicilik kursuna başlayacakmış..Ama ilgisi az..Buyüzden ayrılmak istiyorum ondan.Bırakmıyor ama yine aynı...Bu konuda açılmış konum var..Ne dersin bu duruma?Ordan birisin.Yorumuna ihtiyacım var...
yaa canimm.. kamu iyi biryer mi türkiyede? isin iyiyse, ailen arkandaysa, bence birinin pesine takilip gelme buralara, cok zorlanirsin, ve kimsen yoksa burda ezilirsin o ailenin icinde..
örnekler var burda cok, türkiyeden gelin geliyorlar, direk hamile kalip cocuk yapiyolar, dil bilmiyorlar, evden yalniz cikamiyorlar muhtac olduklari icin, kendi isini kendi göremiyolar, ileride cocuk icinde zor, dil acisindan ve dersleri acisindan, ne biliyim gözün kara olmasi lazim yada cooook sevmen lazim bunlara katlanmak icin..
hani acliktan nefesin kokar, kimsen olmaz, bir aileye hasretsindir sicak bir yuvaya ozaman kosa kosa gel..
ama sen hem birikim yapacaksin hemde elin oglunun nazini cekeceksin ve pekte gönlü yok, sicak bakmiyor bazi seylere.. kusura bakma cok negatif olmak istemem ama gerceklerden bahsediyorum..harcama kendini ..
ha ama amacin bol bol cocuk yapip, ev hanimi olmaksa buyur gel canim, görevinin kocanin gönlünü hos tutmak olmasini istiyorsan durma gel :)
yurt disinda dogum buyudum, iyki burda yasiyorumimkanin varsa kac gel buraya..
birde ben kendimi yabanci gibi hissetmiyorum, türkiye daha yabanci cünkü hatirlarim, cocuklugum, okulum, herseyim, hayatimin yarisindan fazlazi burda gecti..
kendimi türk kökenli viyanali gibi görüyorum, zaten öyleyim
yorumlarin hepsini okumadim, o yuzden tekrar olursa kusura bakmayin.
1- yasayacaginiz yere karar verin. avrupa biraz zor, hem cok dolu, hemde ciddi issizlik var.
2- avustralya, kanada. irlanda gibi ulkeler cok daha iyi. avustralya cennet gibi bir yer. kanada ve avusturalya da isci acigi cok fazla oldugundan basvuru yapabilirisniz. ki nitelikli eleman oldugunuzdan rahat vize alirsiniz.
3- ben dil kursu icin londraya geldim, esimle tanisip burada kaldim. ingiltereye ogrenci- isci vs vizesi disinda ankara antlasmasi denilen bir vizeyle gelebilirisniz. su an buradaki turklerin %90 ni boyle kaliyor. bu vizenin avantaji 5 yilin sonunda vatandaslik alabiliyorsunuz. Ankara UK Visa | Ankara Anlaşması, Ankara Anlasmasi
4- gideceginiz ulkelerde baskentler yerine daha kucuk sehirleri dusunuz. paris, londra vs cok pahali, ama daha kucuk, ucuz rahat yasayabileceginiz yerler var.
5- dil bilmeniz buyuk bir avantaj. eger ingiltere icin konusuyorum yeterli ise ajanslar uzerinden is basvurusu yapabilirsiniz. kucuk buyuk bir suru gazete var.
6- turist olarak gidip tanidiklarinizin yaninda bir sure kalip etrafi gozlemlemeniz daha dogru olabilir. bu sayede hem is kosullarina hemde yasamak isteyip istemediginize karar verirsiniz.
7- ozlem hep devam etsede ben bu kadar demokratik ve medeni bir ulkede yasadigim icin acikcasi cok mutluyum.
Tesekkurler ayrica muhtesem bir fikir yeni bir ulkede baslangic yapip dil ve oranin kulturunu ogrenmek...sen bosver 30 sene bir ulkede yasayayip oranin dilini bile ogrenmeden zerre kendini gelistirmeden gelip vatanimda vatanim naralari atan o kesimin dediklerini :) onlarla kafa ve kultur olrk ayni yerde degilsiniz.sizede simdiden mutluluklarrr dilermmmm
Macera ariyorsunuzda, bu macera elin tuvaletiyle temizlemek ile biter söyleyim size.
Millet avrupayi çok zengin, kolay, saglik sigortali,.. biliyor fakat hayat hiçte o kadar kolay degil.
Buraya gelin olarak gelen kizlar ve damat olarak gelen erkekler var ve zor is buluyorlar.
Bulduklari iste genellikle temizleme isleri, sansli isen fabrika isleri. Ingilizcen pek bir ise yaramaz, ayni diploman gibi.
Mesela Belçikada falamanca yada fransizca bilmen gerek yoksa seni ise almiyorlar. Cogu zamanda diplomaninada pek önemsemiyorlar, Türkiyede aldigin için. Zaten bide kriz var, pekte is yok yani. Buraya gelirsen çok zorluklar çekersin. Ki bu arada söyleyim, temizlik yapmak için bile diline bakiyorlar ve egitim almani istiyorlar.
Ayrica hayat burda çok farkli, hersey programli. Millet saat 9-5 arasi çalisip eve girip pek birsey yapmiyor. Alis veris merkezleri, magzalar saat 6'da kapaniyor. Yani anliyacaginiz birazda ot hayati var burda.
Sana tavsiyem, kendin Tr'de gelistir, bir master yap felan ve hayatini Tr'de yasa. Hayat Tr'de daha güzel, özelikle paran oldugunda. Avrupayida gezmeni tavsiye ederim.
siz de haklısınız o konuda
ama şöyle de bi durum var
almanyadan vs yerlerden yazın tatile gelen bazı insanlar öylesine havalı davranıyo ki insan gerçekten sinir oluyo
sürekli bi ezme çabasında bizim paramız çok edasında geziyolar
tamam paraları trye gelince değerleniyo ama böyle davranınca antipatik oluyolar işte
bu herkes için geçerli değil tabiki yanlış anlamayın ama böyle tipler de çok yani
ben gittim akrabalarımı ziyaret için gördüm oranın şartlarını biliyorum
herkes tabiki herkes çalışmak zorunda sonradan gidince mecburen ne iş bulurlarsa yaparlar geçim için iyi bi hayat için işsizlik maaşı filan da alıyolar geçimlerini sağlayabiliyolar buna birşey demiyorum
yaşam şartları oturdukları ev kazandıkları paraya göre değişir çok iyi evlerde oturan da var oturamayanda var
ama türkyeye gelince akrabalarını ezmeye çalışınca almanyayı övüp durunca hoş olmuyo
sonuçta biz de biliyoruz nası para kazandıklarını oraya göre ne durumda olduklarını
çifter çifter arabaları var çünkü orada araba almak buraya göre çok daha ucuz
bunlarla hava atan inanlar çok olduğu için genel bi önyargı oluşuyo işte
Sana %99,9 katiliyorum cunku avrupada ne yazikki bizim gibi turkiyeden gelenlerin imkanlari asiri derecede kisitli ne yaziikki diploman bile para etmiyor fark derslerini okumak zorundasin ve buda uzun zaman aliyor ve bi cok kisinin bu yuzden bunalima girip hiclik duygusuyla psikologlara basvurdugunu biliyorum malesef avrupa eger onlardan degilseniz size cehennem cezaevi gibidir . Ayrica dunyada ne kadar cakal varsa hepsini seccme olarak sanki buraya toplamislar hemen ufak bi tavsiye avrupaya tasinirsan sakin ha sakin kimseye guvenme ve sirtini dayama yoksa o sirta bicak saplayan cok olur tecrubeyle sabittir .
Bu almanyadan gelipde hava atanlar bende cok karsilastim o tiplere görenler onlarin sanki saraydan yasayip turkiyeye geldigini zanneder ama isin asli oyle degil , bu tip insanlar 7/24 makarna corba yiyerek haftalarini yillarini gecirir ki para toplasinlar turkiyeye geldigklerinde hava atsinlar diye , adamlar 2. dunya savasindan kalma evlerde oturuyorlar almanlarin tuvaletlerini temizleyerek geciniyorlar ama turkiyeye geldiklerinde bi hava bi hava of yazinca bile sinir oluyorum hakkatten cekilicek gibi degil , ama isin aslini az da olsa bil istedim .
genelinin öyle olduğunu ben duyuyorum yakınlarımdan
o yüzden antipatik oluyolar işte
bu arada konu sahibi de konuyu açmış bi daha uğramamış yani
biz de kendi kendimize yazıyoruz burada
hayır yani insan en azından yorumlara bi teşekkür edip gider
insanlar bilgi vermeye uğraşıyo konu sahibi hiç uğramıyo ilginç gerçekten
tatlım yorumları şimdi okudum. halam bir ameliyat geçirdi 3 gündür onunla hastanedeydim bakamadım o yüzden. öncesindede hazırlık falan. üzüldüm böyle düşünmene..
kusura bakma canım ya
bi sürü kişi konuyu açıp bi daha uğramıyo o yüzden öyle yzdım
boşuna yazmışız gibi oluyo sonra
geçmiş olsun bu arada
selam kızlar. dert değil ama konuyu nereye açacağımı bilemedim. biz nişanlımla yurtdışına yerleşmek, yeni hayatımıza orda başlamak ve orda devam etmek istiyoruz. ancak bu konularda çok bilgisizim. yani ne yapmalı nerden başlamalı neyi araştırmalı nasıl harekete geçmeli? şu anki niyetimiz almanya, fransa, yada norveç. ikimizinde ingilizcesi iyi, hani yerel dili bilmesekte (almanca fransızca gibi) öğrenme aşamasında ingilizce ile anlaşabiliriz diye düşünmekteyiz. iş konusunda nereye bakmalıyız bilemedim. hani yinede türklerin çalıştığı yerler, işler neler? ikimizde iletişim mezunuyuz. ama illede bu iş olsun demiyoruz. ama tabiki standartlarımıza uygun işleri daha severek yaparız. yurtdışında yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum belki birazcık fikir
Ahh canm cok tesekkur ederim.ya ne bilim biraz daha iyi yasamak adina dusunuyoruz. Malum ulkenin suyu cikti valla. Su an mecburiyetten burdayiz ailevi durumlar.. ama bu hep aklimizda. Bakalim hayt bize neler getircek. Bi sene kadar burda kalmak zorundayiz bu arada da arastirmslara basladik. Bakalim biseler bulursak bu yola cikariz. Umarim sende istedigin gibi bi is Bulursun en Yakın xananda:-Dben evlenerek geldim Almanya ya bir seneyi gecti geleli. türkiye'de lisans egitimi de aldim. Almancami da baya gelistirdim fakat hala is bulamadim. tabi sizinn durumunuz cok farkli ama ben isinamadim buraya. hepsi degil ama bircok insan önyargili yaklasiyo. tabi sizin durumunuz farkli. gelmeden is bulursaniz cok iyi olur. Isvicre'de hemen hemen herkes ingilizce konusuyo orayi da düsünebilirsiniz. bol sanslar
Ahh canm cok tesekkur ederim.ya ne bilim biraz daha iyi yasamak adina dusunuyoruz. Malum ulkenin suyu cikti valla. Su an mecburiyetten burdayiz ailevi durumlar.. ama bu hep aklimizda. Bakalim hayt bize neler getircek. Bi sene kadar burda kalmak zorundayiz bu arada da arastirmslara basladik. Bakalim biseler bulursak bu yola cikariz. Umarim sende istedigin gibi bi is Bulursun en Yakın xananda:-D
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?