yurtdışında yaşama:DD

yaa canimm.. kamu iyi biryer mi türkiyede? isin iyiyse, ailen arkandaysa, bence birinin pesine takilip gelme buralara, cok zorlanirsin, ve kimsen yoksa burda ezilirsin o ailenin icinde..

örnekler var burda cok, türkiyeden gelin geliyorlar, direk hamile kalip cocuk yapiyolar, dil bilmiyorlar, evden yalniz cikamiyorlar muhtac olduklari icin, kendi isini kendi göremiyolar, ileride cocuk icinde zor, dil acisindan ve dersleri acisindan, ne biliyim gözün kara olmasi lazim yada cooook sevmen lazim bunlara katlanmak icin..

hani acliktan nefesin kokar, kimsen olmaz, bir aileye hasretsindir sicak bir yuvaya ozaman kosa kosa gel..

ama sen hem birikim yapacaksin hemde elin oglunun nazini cekeceksin ve pekte gönlü yok, sicak bakmiyor bazi seylere.. kusura bakma cok negatif olmak istemem ama gerceklerden bahsediyorum..harcama kendini ..

ha ama amacin bol bol cocuk yapip, ev hanimi olmaksa buyur gel canim, görevinin kocanin gönlünü hos tutmak olmasini istiyorsan durma gel :)

Hanimefendi arkadasi yanlis bilgilendirmeyin lutfen erkek arkdsm alman oldugu ve birsuru almanla tanstgm icin hatta ozelliklede sordugum icin soyleyebilirimki almanlarin %80 i iyi derece ingilizce biliyor ve almanca gunluk dilde bile birsuru ingilizce kelime kullaniyolar!!! Zaten orda okulda ogreniyolarmis ingilizce..

ama sen doğma büyüme oralısın
arkadaşların çevren herşeyin orda
sonradan gidenler zorlanır

türkiye içinde bile başka şehre taşınınca tüm hayatın değişiyo ki yurtdışı tamamen farklı oluyo
o yüzden iyi düşünmek lazım

bence işini bırakma ya kamudaymışsın bi de
o gelmeyi göze almıyo sen niye göze alıyosun ki
orada sabit bi işi de yokmuş zaten
alışabileceğini de sanmıyorum orada iş bulamazsın dil bilmiyosun
evde mi oturacaksın
çevren de olmayacak onun çevresindekilerle idare edeceksin
yerinde olsam hiç maceraya atılmazdım

Son düzenleme:
risk almak istemiyorsan bence kanadaya git derim..gocmen vatandasi kolaylikla kabul ediyorlar diye biliyorum..evli bir cift arkadasimiz gitmisti..tam hatirlamiyorum ama 3000-4000 euro verip,kanadaya yerlesmislerdi..verdikleri parayla kendilerine hem dayali doseli ev tutuldu arti is bulundu..simdi arabalarini aldilar,mutlu mesut yasiyorlar..

Evet kamu iş için iyi..
Ona sevgim var,erkeklerden de ümidimi kestim,yeni biriyle tanışmak artık ölüm geliyor.Bıktım usandım bu işlere..Çok vaktim de kalmadı zaten...Aile kurmak veya işim arasında tercih yapmam gereken bir dönemeçteyim..Ya biri olacak ya öbürü.....İkisi birden olmayacağını anladım... Ona sevgim var,wien güzel,gittim gördüm,orda yaşamak güzel de olabilir..o orda yalnız yaşyor ,dayısıgil var sadece,anne babası ayrı ,babasıyla görüşmüyor,annesi tr ye dönmüş,kız kardeşi tr de....İlgisi yeterili olmuş olsa gideceğim..En büyük sorun ,ilgisi az ,içine kapanık,paylaşımı az,bu sebepten ayrılmak istiyorum bırakmıyor..Ama aynı gevşeklikte devam ediyor...Huyu mu bu yoksa benle ilgili kararsızlıkları mı var bilmiyorum . .Birikim yapmak istiyor evlilik için, o yüzden zaman istiyor benden...sabır diyor ,acelececisin diyor.Seviyorum,seni unutmadım,unutamam''diyor..
Bu na da eyvallah ama ilgisi az..Bir gelişme görürsem gideceğim ,gelişme görmezsem bitireceğim..Geçen yine olay çıkardım,bırakmadı,beni kaybetmek istemiyor.Ben olay çıkardıktan sonra nihayet bir şey paylaştı:Babası bunla görüşmek istemiş,yaşın geldi ,geçiyor,seni evlendireyim demiş.Allah bir kapı açacak sabır''diyor..
O günden sonra ona sessizce mühlet verdim,sessizce takipteyim..Geçen gün bunu sordum..Bence onun bu sözleri lafta''dedi..Yine sürünceme hissettim..

Son düzenleme:

off benimde tek hayalim yurt dışında yamaka ama nişanlım bunun için hiç bir şey yapmıyor yaaaaaaa

lenarin selam :) bende yurtdışında yaşamak için heveslenen ancak nişanlısını ikna edemeyenlerdenim.. o kadar çok istiyorum ki kendimi buralara ait hissetmiyorum başaramazsamda bu benim başarısızlığım olur en azından bişeyleri tecrübe etmiş olurum... içinde kalmamış olur..yazılanları okuyunca karamsarlığa kapıldım açıkçası sizin olumlu düşünceleriniz beni gerçekten mutlu etti sorularıma cevap verirsen beni çok mutlu edersin... irlanda demişssin biraz bilgi verebilir misin?

o Kisi ler hakkinda böyle düsünmeniz cok ayip !!!
Kendimde dahil bircok Arkadasim kendimizi en iyi sekilde gelistirdik ve hala daha devam gelistiriyoruz.
Ve yinede Vatanim da Vatanim derim.

Cok cesaretlisiniz tebrik ederim
Zaman haric denemekten birsey kaybetmezsiniz.
Hakkinizda hayirlisi olsun, birazda birikmis paraniz olsun
Vize, Pasaport vs vs pek ucuz sayilmaz.
simdiden mutluluklar dilerim

Sana %99,9 katiliyorum cunku avrupada ne yazikki bizim gibi turkiyeden gelenlerin imkanlari asiri derecede kisitli ne yaziikki diploman bile para etmiyor fark derslerini okumak zorundasin ve buda uzun zaman aliyor ve bi cok kisinin bu yuzden bunalima girip hiclik duygusuyla psikologlara basvurdugunu biliyorum malesef avrupa eger onlardan degilseniz size cehennem cezaevi gibidir . Ayrica dunyada ne kadar cakal varsa hepsini seccme olarak sanki buraya toplamislar hemen ufak bi tavsiye avrupaya tasinirsan sakin ha sakin kimseye guvenme ve sirtini dayama yoksa o sirta bicak saplayan cok olur tecrubeyle sabittir .

Bu almanyadan gelipde hava atanlar bende cok karsilastim o tiplere görenler onlarin sanki saraydan yasayip turkiyeye geldigini zanneder ama isin asli oyle degil , bu tip insanlar 7/24 makarna corba yiyerek haftalarini yillarini gecirir ki para toplasinlar turkiyeye geldigklerinde hava atsinlar diye , adamlar 2. dunya savasindan kalma evlerde oturuyorlar almanlarin tuvaletlerini temizleyerek geciniyorlar ama turkiyeye geldiklerinde bi hava bi hava of yazinca bile sinir oluyorum hakkatten cekilicek gibi degil , ama isin aslini az da olsa bil istedim .

genelinin öyle olduğunu ben duyuyorum yakınlarımdan
o yüzden antipatik oluyolar işte

bu arada konu sahibi de konuyu açmış bi daha uğramamış yani
biz de kendi kendimize yazıyoruz burada
hayır yani insan en azından yorumlara bi teşekkür edip gider
insanlar bilgi vermeye uğraşıyo konu sahibi hiç uğramıyo ilginç gerçekten

tatlım yorumları şimdi okudum. halam bir ameliyat geçirdi 3 gündür onunla hastanedeydim bakamadım o yüzden. öncesindede hazırlık falan. üzüldüm böyle düşünmene..

tatlım yorumları şimdi okudum. halam bir ameliyat geçirdi 3 gündür onunla hastanedeydim bakamadım o yüzden. öncesindede hazırlık falan. üzüldüm böyle düşünmene..

kusura bakma canım ya
bi sürü kişi konuyu açıp bi daha uğramıyo o yüzden öyle yzdım
boşuna yazmışız gibi oluyo sonra
geçmiş olsun bu arada

kusura bakma canım ya
bi sürü kişi konuyu açıp bi daha uğramıyo o yüzden öyle yzdım
boşuna yazmışız gibi oluyo sonra
geçmiş olsun bu arada

doğrdur görüyorum bende ama dediğim gibi böbreklerinden ameliyat oldu halam babaannem baya yaşlı bakamaz e herkez meşgul bu ara bende izindeyim o yüzdn ben bakıyorum arada fırsat bulunca ancak yorumları okuyorumD

ben evlenerek geldim Almanya ya bir seneyi gecti geleli. türkiye'de lisans egitimi de aldim. Almancami da baya gelistirdim fakat hala is bulamadim. tabi sizinn durumunuz cok farkli ama ben isinamadim buraya. hepsi degil ama bircok insan önyargili yaklasiyo. tabi sizin durumunuz farkli. gelmeden is bulursaniz cok iyi olur. Isvicre'de hemen hemen herkes ingilizce konusuyo orayi da düsünebilirsiniz. bol sanslar

Ahh canm cok tesekkur ederim.ya ne bilim biraz daha iyi yasamak adina dusunuyoruz. Malum ulkenin suyu cikti valla. Su an mecburiyetten burdayiz ailevi durumlar.. ama bu hep aklimizda. Bakalim hayt bize neler getircek. Bi sene kadar burda kalmak zorundayiz bu arada da arastirmslara basladik. Bakalim biseler bulursak bu yola cikariz. Umarim sende istedigin gibi bi is Bulursun en Yakın xananda:-D

Baya hayalpetestsiniz anlasilan. Ilk sayfada biri demis. Eger aranilan, harika calisanlar degilseniz cogu sirket size sponsor olmakla ugrasmaz. Okulla belki gidebilirdisiniz. Iyi sanslar

Yurtdışında yaşamıyorum ama Norveç'e gitmiştim. Norveç'in nüfusu az ve çoğunluğu yaşlı nüfus. Genç nüfus bulunmadığından işgücü eksikliği var. Dış ülkelerden kalifiyeli eleman alımı çok oluyormuş. Yani Norveç'in iş imkanı fazla. Avrupa'nın en pahalı ve en yaşam standardı yüksek ülkesi Norveç'tir. Keza en yüksek çalışma ücreti de yine Norveç'te verilir. Dilleri Danca ve Almanca karışımı bir şey. İngilizce'ye de yakın bir dil. Sıkıntı çekmezsiniz dil açısından eğer İngilizce biliyorsanız. İş başvurularında Norveççe bilmeyi şart koşmuyorlar bildiğim kadarıyla. İngilizce yetiyor sanırım. İş ve dil konusu hakkında verebileceğim bilgiler bunlar... Benim büyük hayallerimin başını çeker Norveç'te yaşamak...

Son düzenleme:

tesekkurler amin cok istiyorum is bulmak... siz de hayallerinize kavusunca yaz canim buraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…