- 4 Kasım 2013
- 2.395
- 1.339
- 448
- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
-
Arkadaşım öncelikle mutlu ve hayırlı bir yuva dilerim ancak işiniz yok bir bağlantınız olduğundan da bahsetmemişsiniz nedir bu sevdanın nedeni ? Neden illa yurtdığı sırf ingilizceniz var diyemi anlayamadım ki zaten yeni bir hayata adım atıyorsun bildiğin tanıdığın bir ortamda bile birçok beklenmedik olaylar çıkacak karşına birde bunu sana yabanı bir yerde yapmaya çalışmak niyedir ! Yanlış anlamazsan eğerbir söz vardır fare giremediği deliğe birde kuyruğuna peynir takarar girmeye çalışırmış bence önce bir evlenin bir düzen kurun iş bağlantılarınızı ayarların ondan sonra bir karar verir ve uygularsınız ülkemzin suyu mu çıktı ?
Ben ingiltere ve amerikada yasadim.simdiyse temelli erkek arkadasim(alman)in yanina almanyaya tasinmak icin ugrasiyorum 2. Universite okucam orda..yalniz almanya vize konusunda cok kati ne yazik ki hadi buyrun diye bir cifte kucak acmayacaklar bir suru prosedur var.oncelikle dil okulu kaydi istiyolar,garantör(almanyadan biri) ve de bloke hesap bunlarin hepsi tam olsa bile cok sinirli vize veriyorlar yani birdenbire oturum izni almaniz mumkun degil bence almanyayi eleyin
zaten ilk önceliğimiz avusturya şu an için. almanyayı eleriz bizdeD dediğim gibi zaten proje aşamasındayız böle fikirler ve yardımlar ile bizde uygun bi karar vericez işallah umarım senin işin de olurr D mutlu bi hayat yaşarsın
zaten ilk önceliğimiz avusturya şu an için. almanyayı eleriz bizdeD dediğim gibi zaten proje aşamasındayız böle fikirler ve yardımlar ile bizde uygun bi karar vericez işallah umarım senin işin de olurr D mutlu bi hayat yaşarsın
selam kızlar. dert değil ama konuyu nereye açacağımı bilemedim. biz nişanlımla yurtdışına yerleşmek, yeni hayatımıza orda başlamak ve orda devam etmek istiyoruz. ancak bu konularda çok bilgisizim. yani ne yapmalı nerden başlamalı neyi araştırmalı nasıl harekete geçmeli? şu anki niyetimiz almanya, fransa, yada norveç. ikimizinde ingilizcesi iyi, hani yerel dili bilmesekte (almanca fransızca gibi) öğrenme aşamasında ingilizce ile anlaşabiliriz diye düşünmekteyiz. iş konusunda nereye bakmalıyız bilemedim. hani yinede türklerin çalıştığı yerler, işler neler? ikimizde iletişim mezunuyuz. ama illede bu iş olsun demiyoruz. ama tabiki standartlarımıza uygun işleri daha severek yaparız. yurtdışında yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum belki birazcık fikir
Bu kadar asaglayici konusmaya luzum yok.. O zamanlar avrupaya giden kesim.belliydi.. Suan asil 3 uncu kusak almanyada yetisip ne turkceyi tam bilen ne de almancayi bilenler 'kafa ve kultur' olarak neredeler cok merak ediyorum..Tesekkurler ayrica muhtesem bir fikir yeni bir ulkede baslangic yapip dil ve oranin kulturunu ogrenmek...sen bosver 30 sene bir ulkede yasayayip oranin dilini bile ogrenmeden zerre kendini gelistirmeden gelip vatanimda vatanim naralari atan o kesimin dediklerini :) onlarla kafa ve kultur olrk ayni yerde degilsiniz.sizede simdiden mutluluklarrr dilermmmm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?