yurtdışında yaşama:DD

NeOlurBiSabah

dünyada bensiz bırakmam seniii.... :-D
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2013
2.395
1.339
448
selam kızlar. dert değil ama konuyu nereye açacağımı bilemedim. biz nişanlımla yurtdışına yerleşmek, yeni hayatımıza orda başlamak ve orda devam etmek istiyoruz. ancak bu konularda çok bilgisizim. yani ne yapmalı nerden başlamalı neyi araştırmalı nasıl harekete geçmeli? şu anki niyetimiz almanya, fransa, yada norveç. ikimizinde ingilizcesi iyi, hani yerel dili bilmesekte (almanca fransızca gibi) öğrenme aşamasında ingilizce ile anlaşabiliriz diye düşünmekteyiz. iş konusunda nereye bakmalıyız bilemedim. hani yinede türklerin çalıştığı yerler, işler neler? ikimizde iletişim mezunuyuz. ama illede bu iş olsun demiyoruz. ama tabiki standartlarımıza uygun işleri daha severek yaparız. yurtdışında yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum belki birazcık fikir

Merhaba.. Dogma buyume avusturyada yasadim 23 sene.. Evliligim sebebiyle turkiyeye geldim..

Oncelikle avrupanin kriz yasadigindan dolayi kararinizi iyi dusunun derim.. İs sektoru pek parlak degil bu aralar..

Tanidiginiz hic kimse var mi gitmeyi dusundugunuz ulkede? Olsa cok iyi olur sizin icin.

Yerel diliniz yoksada ingilizcenizin olmasi tabii ki bir arti puan sizin icin.

Gideceginiz ulkenin turk konsolosluklarina basvurabilirsiniz. İlk olarak oradan yardim alabilirsiniz.

Gitmeden once turkiyeden nasil ayarlayabilirsiniz bilmiyorum ama internetten is ilanlarina basvurmaniz fena olmaz.

Vize islemlerini baslatabilmek icin gideceginiz ulkenin turkiyede ki konsolosluguma basvurmaniz gerekir.

Cesitli evraklar lazim olacak onlari hazirlayin internetten arastirin.

Gideceginiz ulkede hemen is bulamasaniz saglik sigortasindan yararlanabilme sansiniz olacak mi bunlari arastirin.

Simdilik aklima bunlar geldi... Hakkinizda hayirlisi..

Birde artik eskisi gibi turkler sadece mavi yaka kesiminde degiller..

Ust duzeylerde de calisan nice turkler var..

Yani hangi alanda calismak istiyorsani o meslegin ilanlarini arastirin..

Onerebilecegim tasaron isci (her turlu calisan buro vs dahil) saglayan trenkwalder.com var.

Son düzenleme:
Once is/okul bulmalisiniz, cunku vizeye ihtiyaciniz var. Yanliz gercekten cok nitelikli calisan degilseniz, gercekten size %100 uyan bir is yoksa isverenler size sponsor olmakla ugrasmak iztemezler. Yine de basvurularinizi yapin tabi Ingiltere'den ziyade ben Almanya ve Hollanda derim, cunku cokuluslu buyuk sirketler "diversity" amacli degisik ulkelerden insanlar calistiriyorlar, bundan faydalanabilirsiniz.Ingiltere nitelikli olsalar bile gocmenlere artik sicak bakmiyor.

Benim onerim soyle:Baslayacak kadar paraniz varsa, egitim ucretinin cok olmadigi Almanya, Hollanda, Italya gibi ulkelerden birine master/doktora basvurusu yapar biriniz, bu en az 2 yillik vize saglar. Digeri de es durumundan vizeyi kapar, boylece gidip orda is arayabilirsiniz, yanliz dediginiz gibi yerel dili bilmek gerekiyor is bulmak icin, once dil kursuna gitmeniz gerek 1 yil kadar.

Yani vizeyi kaparsaniz ve giderseniz sonrasi kolay, is bulmak kaliyor. Asil maharet vizeyi kapmakta

Gocmek sandiginiz kadar kolay bir is degil kuzum, ben yurtdisinda yasiyorum......bence bir sure deneyin, cunku bu herkesin yapabilecegi bir yasam tarzi degil. Bir kere gocmen olarak asla normal vatandaslar gibi olamayacaksiniz, en basitinden oty verme hakkiniz olmayacak. Insanlar sizi asla benimsemeyecekler, hep yabanci olarak bakacaklar, o yuzden bence 2-3 yil deneme yapip oyle karar verin. Mesela isyerindeki insanlar beni severler, gittikleri yerlere cagirirlar ama bir yere kadar.......bana yabanci olarak bakiyorlar, bakacaklar sevseler bile bu bir gercek.

Umarim yardimci olmusumdur.

Son düzenleme:
Arkadaşım öncelikle mutlu ve hayırlı bir yuva dilerim ancak işiniz yok bir bağlantınız olduğundan da bahsetmemişsiniz nedir bu sevdanın nedeni ? Neden illa yurtdığı sırf ingilizceniz var diyemi anlayamadım ki zaten yeni bir hayata adım atıyorsun bildiğin tanıdığın bir ortamda bile birçok beklenmedik olaylar çıkacak karşına birde bunu sana yabanı bir yerde yapmaya çalışmak niyedir ! Yanlış anlamazsan eğerbir söz vardır fare giremediği deliğe birde kuyruğuna peynir takarar girmeye çalışırmış bence önce bir evlenin bir düzen kurun iş bağlantılarınızı ayarların ondan sonra bir karar verir ve uygularsınız ülkemzin suyu mu çıktı ?

kızlar ikinizede çok teşekkür ederim. göçmen olmanın zorluklarını kabul etmiş durumdayız. iki kişilik bir hayat kurucaz artık bakalım master fikri güzel. yani siz önce oraya vizeyi alın gerisine sonra bakın diyorsunuz. araştırmaya devam bakalım
buarada avusturyada almanyada ve fransada tanıdıklarımız var. hani canciğer kuzu sarması değiliz ama her konuda yardım edeceklerine inandığımız kişiler..

tatlım yarın yola çıkmayacağım zaten sadece böyle bir karar verdik ve araştırmaya başladım. yeni bir hayata yeni bir yerde başlama fikri seni neden bu kadar korkutuyor bilimiyorum ama bence çok da güzel geliyor kulağa. elbette zorlukları olucak bunların farkındayım ancak farklı birşeyler istememizi neden yadırgadınız bende bilemedim. ikimizde çalışıyoruz şu anda ve mutlu olmadığımızı,farklı bir ülkede farklı standartlarda yaşamak istediğimizi farkettik ve bunu hayata geçirmek istiyoruz. ayrıca ülkemizin suyu çıkmadı elbette ama mutlu olamadıktan sonra neye yarar. neden en azından denemeyelim ki...

Ben ingiltere ve amerikada yasadim.simdiyse temelli erkek arkadasim(alman)in yanina almanyaya tasinmak icin ugrasiyorum 2. Universite okucam orda..yalniz almanya vize konusunda cok kati ne yazik ki hadi buyrun diye bir cifte kucak acmayacaklar bir suru prosedur var.oncelikle dil okulu kaydi istiyolar,garantör(almanyadan biri) ve de bloke hesap bunlarin hepsi tam olsa bile cok sinirli vize veriyorlar yani birdenbire oturum izni almaniz mumkun degil bence almanyayi eleyin

zaten ilk önceliğimiz avusturya şu an için. almanyayı eleriz bizdeD dediğim gibi zaten proje aşamasındayız böle fikirler ve yardımlar ile bizde uygun bi karar vericez işallah umarım senin işin de olurrD mutlu bi hayat yaşarsın

Son düzenleme:

Tesekkurler ayrica muhtesem bir fikir yeni bir ulkede baslangic yapip dil ve oranin kulturunu ogrenmek...sen bosver 30 sene bir ulkede yasayayip oranin dilini bile ogrenmeden zerre kendini gelistirmeden gelip vatanimda vatanim naralari atan o kesimin dediklerini :) onlarla kafa ve kultur olrk ayni yerde degilsiniz.sizede simdiden mutluluklarrr dilermmmm

Ben Hollandayi tavsiye ediyorum. Avusturyalilar kadar irkci bir millet daha gormedim, en egitimlisi , en kulturlusu bile resmen kafatasci. Insanlar Almanlara bu konuda laf soyluyor ama bence alakasi yok. Avusturyanin su anki iktidari da zaten politikasini tamamiyle irkcilik ustune kurmus durumda, secim mitinginde bu partinin baskani : " Turk yok, cami yok, hicbirini gormeyecegiz, artik gocmen yok" dedi. Yani gitmeden once bence politik sartlari da arastirin derim ben.

Son düzenleme:
Ben dogma büyüme almanyadayim, vallah güzelim vatanimizi birakipta biyerlere gitmege ugrasmayin derim...eger türkiyede iyi dikks tuttura bilcekseniz ozaman hic macera aramayin bence...ingilizce anlasiriz diyosunuzda, fransizlar ingilizceden nefret eder yani orda zorluk yasarsiniz, almanlarda pek bilmez ingilizce yani günluk yasamda kullanilmaz turistik biyerde olmadigi icin burdada zorluk cekersiniz yani...bu en basiti tabiiki, sonra belirli kurallar var artik oturum falan alman icin vs... Veee en önemlisi artik yurt disinin ekonomisi eskisi gibi degil, sansiniz yaver giderse sanlisiniz ama yoksa yabanci yerlerde iyice cikmaza girersiniz, yani biriniz gideceginiz yerde isci olsa dilini bilse yine bi baska... Bisey daha var ki yani ben almanya icin söyleyim robot gibi hayat sürüyorsunuz burda...hersey saatine göre kuralina göre yani aliskin olmayanlar icin biraz zor adapte olmak... Vallah basta dedigim gibi iyi bi is sahibi olabiliyosaniz Türkiyede güzel bi hayat yasayin, macera ararsaniz tabiiki cikin yurt disina...gidiceginiz yeri iyi arastirin, türkiyede aldiginiz diplomalar bazen gecersiz sayiliyor bunlarida iyi arastirin derim...yolunuz acik olsun...

avusturyadakilerrrr türkiyeye donmek icin türkiyede is ariyor inan türkiyede bulsalar hemen döneceklerrrr
ne kadar ntelikli elleman olursan ol öncelik almanlarda benim evlatlarin üni okuyrlar ama is bulma garantisi yok diyormus hocalari eskiden üni bitmeden yerler hazirken diyorlarmisss burasida felaket yaniiii ona göre gelinnnnn:13:
birde cok irkcilarrrrr onuda söyleyimmm

Son düzenleme:
Guzel bi isiniz varsa napacaksinizki yurt disinda Ben fransadayim
Donme imkanim olsa donerim vize alamiyorsun bile anneme istek
Verdim .burdan cikti turkiyeden vereceklermi haftaya belli olacak

Insallah o kadar kagit istiyorlarki Babam pes edecekti ugrasmaktan
Burda da bizden demem Oki cok zor bilmedigin yerde hayat kurmak
Siz bilirsiniz is imkanini sormussunuz turklerin 100/80 insaat isi yapiyor
Size kolay gelsin.

vize gercekten avrupada zor hem avusturyada hem almanyada bulunmus bırı olarak sölim avusturyada ırkcılık cok zaten turkler dendıgı zaman eskıden vıyana kusatmasını bılırsınız öle bi korku almıs avusturyada milleti sankı vyanayı fethedıcez :) ondan avusturyayı eleyın bence..

almanyaya gelınce o cok zor bi durum heleki turklerı pek sevmeyen bi ulke.. daha hava alanına gırdıgınızde uzun bı sure sorguya cekılıyorsunuz.. ayrımcılık yapmıcam ama yanımda bulunan ortadogulu ınsanları ble hemen içeri aldılar benı ıse bekletmıslerdı.. sorgulamadan asla ıcerı bıle almıyorlar...annem babam eskıden ordaymıs ama gerı donduler ulkemıze.. bence almanyayıda eleyin..

hollandada hıc bulunmadım.. orasını arastırın derim ben.

Hemen aklinda olan sorulara yardimci olayim.Bu saydigin ülkelerde 3 sekilde yasayabilir yani vize,oturum alabilirsin.

1.Es durumundan ( sizde elendi)

2.a)Dil okulu icin vize alabilirsin o da 1 yil vize verir.3 ay calisma izni verir.Ama sürekli kalamazsin.
b) Üniversiteyi burda okursaniz bitirdikten sonra 1 yil kalma hakkiniz var, o süre icerisinde is bulabilirseniz tam oturum hakkina sahip olabilirsiniz.
c) Yüksek lisans ya da doktora icin basvurabilir ,tamamladiktan sonra , is bulabilirseniz yine tam oturum yani kalma hakki elde edersiniz.

3. Buraya turist vizesiyle gelir burda bir is yeri acarsaniz,mesela temizlik sirketi ya da bir büro o zaman kalabilirsiniz.Bu secenek cok masrafli altindan kalkamazsiniz.Cünkü tam oturum hakki almaniz 5 yil sürer.

Bu üc sikkin disinda bir imkan yok.Sizin gibi ciftler icin en uygun yöntemi yüksek lisans icin basvurmak bu aradada kendinize is

bakmak ve kalip kalamayacaginizi anlamak.Her türlü sartta kalacak yakinlariniz yoksa ve ev tutarsaniz ayda en az 1000 euro harcayacaginizi aklinizdan cikarmayin.Yani sizi arkadan destekleyecek aileleriniz olmali.Bunun disinda akliniza takilan herhangi birsey olursa sorabilirsiniz.

Bu kadar asaglayici konusmaya luzum yok.. O zamanlar avrupaya giden kesim.belliydi.. Suan asil 3 uncu kusak almanyada yetisip ne turkceyi tam bilen ne de almancayi bilenler 'kafa ve kultur' olarak neredeler cok merak ediyorum..

bosuna hevesleniyorsun. size anca 6 ay vize veriler. sonrasi cikisini veriler.
hic ugrasma bile.. zaman kaybi olur.
gezmek icin diyorsan olur. ama oturumus kalici dusuncelere kapilmayin..

avusturya pahalıdır yalnız
paris ve londra da çok pahalı
sonra geçinemezsiniz benden söylemesi
kolay değil öyle oralarda rahat bi şekilde yaşamak
evleneceksiniz sonuçta öğrenci gibi yaşayamazsınız ömür boyu
maddi durumunuz iyise bilemem tabi

önce iş vs bulun öyle gidin biz gidicez diyip gidemezsiniz
vizesi oturumu var bunun
bence en fazla eğitim için gidebilirsiniz
sonra iş bulursanız oturum alabilirsiniz

ayrıca yurtdışında yaşamak bi süre sonra sıkabiliyo
bence gezi amaçlı gitmek en güzeli
ben öyle yapıyorum
bi süre kaldım eğitim için ama hevesimi alınca türkiyeyi özledim doğrusu
orada kendi dilinden kültüründen uzak yaşamak çok cazip gelmedi bana

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…