- Konu Sahibi NeOlurBiSabah
-
avusturya pahalıdır yalnız
paris ve londra da çok pahalı
sonra geçinemezsiniz benden söylemesi
kolay değil öyle oralarda rahat bi şekilde yaşamak
evleneceksiniz sonuçta öğrenci gibi yaşayamazsınız ömür boyu
maddi durumunuz iyise bilemem tabi
önce iş vs bulun öyle gidin biz gidicez diyip gidemezsiniz
vizesi oturumu var bunun
bence en fazla eğitim için gidebilirsiniz
sonra iş bulursanız oturum alabilirsiniz
ayrıca yurtdışında yaşamak bi süre sonra sıkabiliyo
bence gezi amaçlı gitmek en güzeli
ben öyle yapıyorum
bi süre kaldım eğitim için ama hevesimi alınca türkiyeyi özledim doğrusu
orada kendi dilinden kültüründen uzak yaşamak çok cazip gelmedi bana
Tesekkurler ayrica muhtesem bir fikir yeni bir ulkede baslangic yapip dil ve oranin kulturunu ogrenmek...sen bosver 30 sene bir ulkede yasayayip oranin dilini bile ogrenmeden zerre kendini gelistirmeden gelip vatanimda vatanim naralari atan o kesimin dediklerini :) onlarla kafa ve kultur olrk ayni yerde degilsiniz.sizede simdiden mutluluklarrr dilermmmm
kesinlikle katılıyorum cunku euro bazında oldugundan avrupa amerıkaya göre pahalıdır. hele londra sterlin gecerlı oldugundan ucmustur.. bı cıkolata trde 500 kurus ıken orda 3-4 euroydu :) ister istemez euroyu tl ye cevırıyorsunuz ..
Tesekkurler ayrica muhtesem bir fikir yeni bir ulkede baslangic yapip dil ve oranin kulturunu ogrenmek...sen bosver 30 sene bir ulkede yasayayip oranin dilini bile ogrenmeden zerre kendini gelistirmeden gelip vatanimda vatanim naralari atan o kesimin dediklerini :) onlarla kafa ve kultur olrk ayni yerde degilsiniz.sizede simdiden mutluluklarrr dilermmmm
Macera ariyorsunuzda, bu macera elin tuvaletiyle temizlemek ile biter söyleyim size.
Millet avrupayi çok zengin, kolay, saglik sigortali,.. biliyor fakat hayat hiçte o kadar kolay degil.
Buraya gelin olarak gelen kizlar ve damat olarak gelen erkekler var ve zor is buluyorlar.
Bulduklari iste genellikle temizleme isleri, sansli isen fabrika isleri. Ingilizcen pek bir ise yaramaz, ayni diploman gibi.
Mesela Belçikada falamanca yada fransizca bilmen gerek yoksa seni ise almiyorlar. Cogu zamanda diplomaninada pek önemsemiyorlar, Türkiyede aldigin için. Zaten bide kriz var, pekte is yok yani. Buraya gelirsen çok zorluklar çekersin. Ki bu arada söyleyim, temizlik yapmak için bile diline bakiyorlar ve egitim almani istiyorlar.
Ayrica hayat burda çok farkli, hersey programli. Millet saat 9-5 arasi çalisip eve girip pek birsey yapmiyor. Alis veris merkezleri, magzalar saat 6'da kapaniyor. Yani anliyacaginiz birazda ot hayati var burda.
Sana tavsiyem, kendin Tr'de gelistir, bir master yap felan ve hayatini Tr'de yasa. Hayat Tr'de daha güzel, özelikle paran oldugunda. Avrupayida gezmeni tavsiye ederim.
Neresi orası merak ettim? Filmlerde avrupa hiç böyle görünmüyor
Avrupa diyince oh rahat hayat, gönlünce gez toz falan geliyo çoğumuzun aklına ama okuduklarım ilginç gerçekten.
Avrupa diyince oh rahat hayat, gönlünce gez toz falan geliyo çoğumuzun aklına ama okuduklarım ilginç gerçekten.
Zaten çoğunluk hayatı filmlerdeki, dizilerdeki gibi sanıp yurt dışına çıkınca hayal kırıklığına uğruyor bu yüzden.
Annem de Almanya'ya gittiğinde orada hiç hayat yok, sokaklar boş falan demişti.
Hollanda için de aynı şeyi söyledi. Oldukça sıkıcıymış.
Gerçi sadece Avrupa değil, uzakdoğu, Amerika falan da böyle.
Daha sistemli , kuralcı vs.
Tatil yerleri, turistik mekanlar daha canlı olabilir, o ayrı.
selam kızlar. dert değil ama konuyu nereye açacağımı bilemedim. biz nişanlımla yurtdışına yerleşmek, yeni hayatımıza orda başlamak ve orda devam etmek istiyoruz. ancak bu konularda çok bilgisizim. yani ne yapmalı nerden başlamalı neyi araştırmalı nasıl harekete geçmeli? şu anki niyetimiz almanya, fransa, yada norveç. ikimizinde ingilizcesi iyi, hani yerel dili bilmesekte (almanca fransızca gibi) öğrenme aşamasında ingilizce ile anlaşabiliriz diye düşünmekteyiz. iş konusunda nereye bakmalıyız bilemedim. hani yinede türklerin çalıştığı yerler, işler neler? ikimizde iletişim mezunuyuz. ama illede bu iş olsun demiyoruz. ama tabiki standartlarımıza uygun işleri daha severek yaparız. yurtdışında yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum belki birazcık fikir
büyük ihtimalle almanyayı kastediyo ama ben berline gittiğimde hiç te 6 da filan hayat bitmiyodu mağazalar kapanmıyodu
ben de merak ettim
Konustugum ve yasadigim ülke Belçika. Avrupada hayat o kadar kolay degil. O görüntüyü daha çok buradaki Türkler veriyor, yazin Türkiyeye tatile gittiklerinde. Bol bol hediye alip, pahali arabalariyla Türkiyeye gidiyorlar.
Tabi, Türkiyedeki aileleri bilmiyorlarki o pahali araba kötü bir evin yaninda park edildigini, elin tuvaletini temizlemek zorunda kalindigini ve kit kanaat geçindeklerini.
Avrupa ve avrupadaki Türkler üzerine daha çok sey anlatabilirim ama neyse, daha fazla uzatmayim :)
selam kızlar. dert değil ama konuyu nereye açacağımı bilemedim. biz nişanlımla yurtdışına yerleşmek, yeni hayatımıza orda başlamak ve orda devam etmek istiyoruz. ancak bu konularda çok bilgisizim. yani ne yapmalı nerden başlamalı neyi araştırmalı nasıl harekete geçmeli? şu anki niyetimiz almanya, fransa, yada norveç. ikimizinde ingilizcesi iyi, hani yerel dili bilmesekte (almanca fransızca gibi) öğrenme aşamasında ingilizce ile anlaşabiliriz diye düşünmekteyiz. iş konusunda nereye bakmalıyız bilemedim. hani yinede türklerin çalıştığı yerler, işler neler? ikimizde iletişim mezunuyuz. ama illede bu iş olsun demiyoruz. ama tabiki standartlarımıza uygun işleri daha severek yaparız. yurtdışında yaşayan arkadaşlardan yardım istiyorum belki birazcık fikir
Bunları yapmasalar millet demicek mi gittiniz oralara kadar ne oldunuz bi arabanız bile yok diye.. Mecbur öyle bir hayat tarzı geliştrmişler kendilerine. Evlerde çifter çifter son model arabalar. Tüm ev ahalisi en saçma işlerde çalışır. Evin annesi milletin evine temizliğe gider. Yemekhanelerde aşçılık yapar. Evin kızı iki işte birden çalışır. Oğlanlar babalar fabrikada. Evlerinde tek bir lüks yok. Bildiğin köy evi. Ama memlekete giderken 2013 model passat şart. Çok zor bi yaşantıları olduğu gibi üzerlerinde baskı hissettiklerini düşünüyorum türkiyedeki akrabalardan..
Berlin'de bitmez ama Almanya Berlin'den ibaret değil. Ki nüfus yoğunluğu çok homojen almanya da. Genelde 200-500 bin nüfuslu şehirler.. Pazar günü açık ancak türk bakkalarını bulursunuz. Gece karnın acıksa dönerciye gidersin ama sokaklar kapkaranlık. Bazı öğrenci şehirleri geceleri hareketli oluyor.
Bunları yapmasalar millet demicek mi gittiniz oralara kadar ne oldunuz bi arabanız bile yok diye.. Mecbur öyle bir hayat tarzı geliştrmişler kendilerine. Evlerde çifter çifter son model arabalar. Tüm ev ahalisi en saçma işlerde çalışır. Evin annesi milletin evine temizliğe gider. Yemekhanelerde aşçılık yapar. Evin kızı iki işte birden çalışır. Oğlanlar babalar fabrikada. Evlerinde tek bir lüks yok. Bildiğin köy evi. Ama memlekete giderken 2013 model passat şart. Çok zor bi yaşantıları olduğu gibi üzerlerinde baskı hissettiklerini düşünüyorum türkiyedeki akrabalardan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?