Ben de genelde tek çıkıyorum, ilk yurtdışına çıktığımda hiç dilim de yoktu:)
Bence sıkıntı yasamazsin, eğer telefonuna internet yüklersen. Bin tane translate uygulaması var, çevir çevir derdini anlat sıkıntıya düşünce:)
Turla gidersen iyi eğlenceler ama yalniz bile çıkabilirsin:)
Couchsurfing sitesinde seni gezdirerecek insanlar bulabilirsin, ama belirt sitede dilim çok az diye.
Ben de çok turist gezdiriyorum onların içinden gerçekten sıfır İngilizcesi olan insanlar da var. Eğer keyifli,neşeli insanlarsa gayet güzel geziyoruz. Hatta biri vardı, Rus. Hayali dünya turu yapmakmis ama hiç dili yoktu. O da karar vermis, eski Sovyet ülkelerini gezmeye. En azından Rusça bilen bulurum diye:) Türkiye de geçiş ulkesiydi. Cooook az konuştuk ama bayağı bir gezdik. Adam bu turunu bitirince ona bir özgüven geldi, pandemiden sonra güney Amerika'ya gitti, şimdi diyar diyar geziyor:)
Yine bir Rus arkadaşım vardı. O hem konusmayi hiç sevmezdi,hem de hiç dili yoktu:)) onla da gayet güzel zaman geçirdik,hatta tekrar geldi, kartpostal falan atıyoruz artık birbrimize.
Ben şahsen dil bilmemenin gezmeye engel olacağına inanmak istemiyorum. Zaten çoğu ülkede çoğu insan senin derdini anlamayacak ki

git Asya'ya Rusya'ya, Amerikalı gelsin Türkiye'ye... Kim ingiliZce konuşuyor ki:))
Yine de dille ilgili çekincelerin çoksa balkanlara gidebilirsin. Balkanlarda her yer turk.
Benim ingilizce 'pardon,bindim ama bu araba Tivat'a mi gidiyor?' dediğim arkadaş 'abla sen turksun di mi?' deyip Türkçe cevap vermişti. Nereden anladı bilmem

lokantalarda Türkler var, mağazaların kapısında 'turklere indirim' yazar, yol sorarken üç saniye etrafına bakıp Türkçe konuşan birini bulup sorabilirsin . Senin için coook daha kolay olur, tura da hapsolmak zorunda kalmazsin. Otel olarak da hostel tercih edersen (ranzalı ve karma oda) sosyallesirsin, mutfağı sosyalleşme alanı falan ortak,orada herkes solo traveler:) üstelik 7-10 Euro arasinda değişiyor balkanlarda fiyatı:)
İyi eğlenceler diliyorum.
İnan yalnız gezmek ennnn keyiflisi