Yurtdışı turu tek başına

Nilnehir111

Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2022
143
95
23
33
Öncelikle merhaba İtalya yada phuket turuna gitmek istiyorum. İngilizcem yok. Arkadaşlarımın çoğu evli kocisleri ile geziyor. Bekar olup gelmek isteyen yok. Yaş bu Eylül'de 30 oluyor. Yeni erkek arkadaşımdan ayrıldım. Onlada gidemezdim çok cimriydi. Hayatıma girecek kişiyi akışa bıraktım. Onu beklemiyorum. Yıllardır yurtdışı gitme hayalim var işten bile izin aldım girerken. Herkes evlen balayına git derdinde. Ama ben gitmek istiyorum tek başıma ingilizce bilmeden turla gidebilirmiyim. Tek gitsem zor olur mu dil olmadığı için. Turla iyi olur diye düşünüyorum. Bana biraz akıl verin canlar 🤍😇

Öncelikle merhaba İtalya yada phuket turuna gitmek istiyorum. İngilizcem yok. Arkadaşlarımın çoğu evli kocisleri ile geziyor. Bekar olup gelmek isteyen yok. Yaş bu Eylül'de 30 oluyor. Yeni erkek arkadaşımdan ayrıldım. Onlada gidemezdim çok cimriydi. Hayatıma girecek kişiyi akışa bıraktım. Onu beklemiyorum. Yıllardır yurtdışı gitme hayalim var işten bile izin aldım girerken. Herkes evlen balayına git derdinde. Ama ben gitmek istiyorum tek başıma ingilizce bilmeden turla gidebilirmiyim. Tek gitsem zor olur dil olmadığı için. Turla iyi olur diye düşünüyorum. Bana biraz akıl verin canlar 🤍😇
Kuzen, yeğen falan yok mu ?

Siz onları hiç takmayın yurt dışına gitmenin tek amacının balayı olduğunu zanneden vizyonsuz bir grup insan sadece onlar.

Cimri biriyle hayat geçmez, tatile çıksan dert çıkmasan evde pinekler oturur anca… Böylelerini salmak en iyisi.

İtalya turu için pek İngilizceye ihtiyacınız olmaz diye düşünüyorum, zaten oranın halkı İngilizce pek kullanmıyor bilmiyor. Cafe ve otelde derdinizi anlatmak için google translate kullansanız yeterli olur.

Siz onları hiç takmayın yurt dışına gitmenin tek amacının balayı olduğunu zanneden vizyonsuz bir grup insan sadece onlar.

Cimri biriyle hayat geçmez, tatile çıksan dert çıkmasan evde pinekler oturur anca… Böylelerini salmak en iyisi.

İtalya turu için pek İngilizceye ihtiyacınız olmaz diye düşünüyorum, zaten oranın halkı İngilizce pek kullanmıyor bilmiyor. Cafe ve otelde derdinizi anlatmak için google translate kullansanız yeterli olur.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için turla mi gittiniz bireysel mi

Ben de genelde tek çıkıyorum, ilk yurtdışına çıktığımda hiç dilim de yoktu:)
Bence sıkıntı yasamazsin, eğer telefonuna internet yüklersen. Bin tane translate uygulaması var, çevir çevir derdini anlat sıkıntıya düşünce:)
Turla gidersen iyi eğlenceler ama yalniz bile çıkabilirsin:)
Couchsurfing sitesinde seni gezdirerecek insanlar bulabilirsin, ama belirt sitede dilim çok az diye.
Ben de çok turist gezdiriyorum onların içinden gerçekten sıfır İngilizcesi olan insanlar da var. Eğer keyifli,neşeli insanlarsa gayet güzel geziyoruz. Hatta biri vardı, Rus. Hayali dünya turu yapmakmis ama hiç dili yoktu. O da karar vermis, eski Sovyet ülkelerini gezmeye. En azından Rusça bilen bulurum diye:) Türkiye de geçiş ulkesiydi. Cooook az konuştuk ama bayağı bir gezdik. Adam bu turunu bitirince ona bir özgüven geldi, pandemiden sonra güney Amerika'ya gitti, şimdi diyar diyar geziyor:)
Yine bir Rus arkadaşım vardı. O hem konusmayi hiç sevmezdi,hem de hiç dili yoktu:)) onla da gayet güzel zaman geçirdik,hatta tekrar geldi, kartpostal falan atıyoruz artık birbrimize.
Ben şahsen dil bilmemenin gezmeye engel olacağına inanmak istemiyorum. Zaten çoğu ülkede çoğu insan senin derdini anlamayacak ki😂😂 git Asya'ya Rusya'ya, Amerikalı gelsin Türkiye'ye... Kim ingiliZce konuşuyor ki:))
Yine de dille ilgili çekincelerin çoksa balkanlara gidebilirsin. Balkanlarda her yer turk.
Benim ingilizce 'pardon,bindim ama bu araba Tivat'a mi gidiyor?' dediğim arkadaş 'abla sen turksun di mi?' deyip Türkçe cevap vermişti. Nereden anladı bilmem 😂 lokantalarda Türkler var, mağazaların kapısında 'turklere indirim' yazar, yol sorarken üç saniye etrafına bakıp Türkçe konuşan birini bulup sorabilirsin . Senin için coook daha kolay olur, tura da hapsolmak zorunda kalmazsin. Otel olarak da hostel tercih edersen (ranzalı ve karma oda) sosyallesirsin, mutfağı sosyalleşme alanı falan ortak,orada herkes solo traveler:) üstelik 7-10 Euro arasinda değişiyor balkanlarda fiyatı:)
İyi eğlenceler diliyorum.
İnan yalnız gezmek ennnn keyiflisi

Öncelikle merhaba İtalya yada phuket turuna gitmek istiyorum. İngilizcem yok. Arkadaşlarımın çoğu evli kocisleri ile geziyor. Bekar olup gelmek isteyen yok. Yaş bu Eylül'de 30 oluyor. Yeni erkek arkadaşımdan ayrıldım. Onlada gidemezdim çok cimriydi. Hayatıma girecek kişiyi akışa bıraktım. Onu beklemiyorum. Yıllardır yurtdışı gitme hayalim var işten bile izin aldım girerken. Herkes evlen balayına git derdinde. Ama ben gitmek istiyorum tek başıma ingilizce bilmeden turla gidebilirmiyim. Tek gitsem zor olur mu dil olmadığı için. Turla iyi olur diye düşünüyorum. Bana biraz akıl verin canlar 🤍😇
Gidin kesinlikle gidin. Balayını beklemek nedir ya :D bekarken gezmenin tadı bambaşka. İmkanlarınız el verdiği ölçüde çok yer görmenizi tavsiye ederim. 😊

Tayland turu şeklinde düşünüyorum. İtalya ile ora arasında gidip geliyorum
İtalya ya gidin derim turla gidecek iseniz Phuket turları genelde ulaşım +konaklama şeklinde. Ayrıca yurt dışında temel seviye ingilizce bilmeniz ve gitmeden telefona maps. me tarzı uygulamalar indirip (ücretsiz çevrim dışı navigasyon) çok rahat her yeri gezersiniz.

Çok pahalı değil mi ? Kaça patladı?

1 hafta once italyadan dondum. 12 gunluk mukemmel bir tatil oldu. 5 sehir gezdim inanilmaz guzel bir ulke.
Ben de evlenince kocis beni balayina gotursun yurtdisina kafasina karsiyim. Kendiniz gidin. Dil bilginiz zayifsa roma da gidilicek yerler hep yakin birbirine cafeler restoranlarda da translate kullanarak halledersiniz. Farkli sehirler gormek isterseniz trenitaly hem hizli hem konforlu hemen heryere Ulasim sagliyor. Tek basiniza gidebilirsiniz bence

Hmm iyiymiş.siz nereden ayarladınız? Nereden takip ediliyor ?
Ben 10 sene önce Pronto tur ile gitmiştim rehberimiz de Türk ama çifte vatandaşlığı olan bir İtalyan vatandaşı idi aynı zamanda , kendisi şuan Kappa Tur da çalışıyor. Zaten tur fiyatları tüm firmalarda 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Tur firmalarını inceleyin uygun olanı seçin bu kadar basit. Bu arada bu sene sadece Roma ya ailecek bireyselde gittik detaylı gezmek için tur değil de bireysel gitmek lazım. Turlar şehirleri panoramik gezdirir-konaklama yapılan yerler genelde şehir dışıdır- ekstra tur adı altındaki aktivitelere kendiniz daha ekonomik yolla katılabilirsiniz ama avantajı rehberli olması ve ulaşım ve konaklama kısmında sizin bir araştırma içine girme zahmetiniz olmamasıdır.

Ben 10 sene önce Pronto tur ile gitmiştim rehberimiz de Türk ama çifte vatandaşlığı olan bir İtalyan vatandaşı idi aynı zamanda , kendisi şuan Kappa Tur da çalışıyor. Zaten tur fiyatları tüm firmalarda 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Tur firmalarını inceleyin uygun olanı seçin bu kadar basit. Bu arada bu sene sadece Roma ya ailecek bireyselde gittik detaylı gezmek için tur değil de bireysel gitmek lazım. Turlar şehirleri panoramik gezdirir-konaklama yapılan yerler genelde şehir dışıdır- ekstra tur adı altındaki aktivitelere kendiniz daha ekonomik yolla katılabilirsiniz ama avantajı rehberli olması ve ulaşım ve konaklama kısmında sizin bir araştırma içine girme zahmetiniz olmamasıdır.
Hangi siteden bakılıyor işte.

Back
X