• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurt Müdürü

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
3.929
8.394
358
Size daha önce aynı dairede kaldığım kızın sigara içtiğinden ve koridora sindiğinden bahsetmiştim. Geçen sefer müdüre bahsettiğimde sert çıkıp pencereyi açıyor falan demişti, halbuki öncesinde bana gerekirse aşağıda içecek diyordu. Şimdi yine odaya gelince sigara kokuyordu bayağı ve söyleyince akşam konuşalım dedi, işim var diyince git başka yurt bak dedi bana. Sonrasında başka günde çağırayım konuşalım dedi ama ben bu tepkiye şaşırdım bayağı. Yılın başında kız içmiyorum diye yalan söylemişti ama şimdi bana git diyor. Sonrasında ikinizi de çıkarırım dedi. Ben anlamıyorum, şunu şikayet etmek dışında yaptığım bir şey yok, ses çıkarmam veya kızla kavga etmedim, bu tavır ne? Acaba kızla konuştu ve sonrasında ailesi arayınca bana ters çıkmaya mi başladı bilmiyorum.

Adam ugrasmak istemiyor, kendi aranizda halletmenizi bekliyor bence
Ya çık aparttan o zaman dedi, şaşırdım kaldım açıkçası. Sorun yaratmıyorum ki. Çıkış saatinden sonra gelmem, gürültü yapmam, kızın yalan söylediği mevzuda bu söylediği çok rahatsız etti. Kız sigara içiyor diye kış vakti ben neden yurttan çıkayım? O da çıkmasın tabii.

Ya çık aparttan o zaman dedi, şaşırdım kaldım açıkçası. Sorun yaratmıyorum ki. Çıkış saatinden sonra gelmem, gürültü yapmam, kızın yalan söylediği mevzuda bu söylediği çok rahatsız etti. Kız sigara içiyor diye kış vakti ben neden yurttan çıkayım? O da çıkmasın tabii.
Blof yapmis. Beni ugrastirmayin diyor isin ozunde. Sanki baska isi varmış gibi.

Aklıma şu geldi, bana önceki sefer gittigimde her şey çok zamlandı, başka yurtlar zam yapıyor, bak biz yapmıyoruz, seneye 1000 2000 lira daha pahalıya vereceğim dedi, bizi çıkarıp daha pahalıya kiralamak mi istiyor acaba?

Yalnız gitme kızla da konuş karşılıklı anlaşın
Yüzleştirecegim dedi. Ben koridora koku geliyor demiştim, "kız koridorda içmiyorum dedi bana" dedi.( Ben koridorda içiyor demedim.) İlk konuştuğumda gerekirse aşağıda içer demişti, "şimdi pencereyi açıyormuş" dedi, kapıyı da tam kapatmayınca koku oluyor sanırım. Bugün oda sigara kokuyordu ve laf arasında söyleyeyim demiştim. (başka zamanlar da kokuyor.)

Kibar bir dille konuşursan ve arkadaşça davranırsan hem sorunu çözer hem de birini kazanmış olursun. Öteki halde sürekli gerilirsin
Yüzüme tamam diyip sonra pek umursamıyor, müdür konuştuktan sonra başka bir konuda daha çok dikkat ediyor gibiydi ama sigara yine aynı. Ben de uzatırsa tartışma olur diye müdürle konuşmuştum ama iyice abarttı adam.

Ya şimdi şöyle bişey var sigara içen birini şikayet edince tepkisi şöyle oluyor "napim senin için sigarayı mı bırakayım."
Şikayet yerine aranızda bir anlaşma yapsanız mesela haftasonu iç ama hafta içi içime lütfen gibi ya da belli bir saate kadar içsin sonra havalandırın oda spreyi sıkın mis.

Müdür bisey yapmayacak belli. Siz kendi aranizda cözüm bulmaya calisin. Kavga etmeyin tam zit düsmesin sana, ama kibar bi sekilde derdini anlat bence

Size daha önce aynı dairede kaldığım kızın sigara içtiğinden ve koridora sindiğinden bahsetmiştim. Geçen sefer müdüre bahsettiğimde sert çıkıp pencereyi açıyor falan demişti, halbuki öncesinde bana gerekirse aşağıda içecek diyordu. Şimdi yine odaya gelince sigara kokuyordu bayağı ve söyleyince akşam konuşalım dedi, işim var diyince git başka yurt bak dedi bana. Sonrasında başka günde çağırayım konuşalım dedi ama ben bu tepkiye şaşırdım bayağı. Yılın başında kız içmiyorum diye yalan söylemişti ama şimdi bana git diyor. Sonrasında ikinizi de çıkarırım dedi. Ben anlamıyorum, şunu şikayet etmek dışında yaptığım bir şey yok, ses çıkarmam veya kızla kavga etmedim, bu tavır ne? Acaba kızla konuştu ve sonrasında ailesi arayınca bana ters çıkmaya mi başladı bilmiyorum.
Bir orta yol bulmaniz gerek kiz sigarayi birakmayacagina gore

Burası meb e bağlı bir yurt mu? Müdürü şikayet edin bence. Odalarda sigara içmek yasak, buna göz yuman müdür de açık bir şekilde kuralları ihlal ediyor demektir.

Şimdi net bir şekilde söylüyorum arkadaşlar neden sigara içenler anlamak istemiyor sigara içmeyen biri için sigara kokusu pis bir tuvaletten daha beter kabul edin şunu artık kimsede o iğrenç kokuyu başkası içip zevk alıyor diye çekmek zorunda değil bu kişisel alan değil ki ortak alan ve bence ortak alana saygısızlık, güzel kardeşim sen oda arkadaşına bu kokunun aslında seni ne kadar rahatsız ettiğinden bu rahatsızlığının seni psikolojik olarak yiprattigindan( gerilip, kızmak ) bu yüzden bir çare bulmanız gerektiğinden bahsedin , siz yokken içsin kapı cam açsın siz gelince de bir zahmet ağzına sahip çıkıp icmesin

Şimdi net bir şekilde söylüyorum arkadaşlar neden sigara içenler anlamak istemiyor sigara içmeyen biri için sigara kokusu pis bir tuvaletten daha beter kabul edin şunu artık kimsede o iğrenç kokuyu başkası içip zevk alıyor diye çekmek zorunda değil bu kişisel alan değil ki ortak alan ve bence ortak alana saygısızlık, güzel kardeşim sen oda arkadaşına bu kokunun aslında seni ne kadar rahatsız ettiğinden bu rahatsızlığının seni psikolojik olarak yiprattigindan( gerilip, kızmak ) bu yüzden bir çare bulmanız gerektiğinden bahsedin , siz yokken içsin kapı cam açsın siz gelince de bir zahmet ağzına sahip çıkıp icmesin
İyi günler, ben bu sene ortasında ortak küçük bir kullanım alanı olan tek kişilik oda tutmuştum, diğer tarafında yine tek kişilik bir oda var. Yurt müdürü özellikle yanımdaki kızın sigara içmediğini ve sessiz olduğunu söylemişti. Bir geldim ortak alan sigara kokuyor :) kız ailesinin yanında soyleyemedi herhalde ve durum şu. Benim çamaşır serecek sadece o ortak alanım var, orası havalanmıyor ve kız kapıyı çok az açık bırakınca bile o koku o alana geliyor ve üstelik odada olmayınca pencereyi de açık bırakmıyor öyle olsa kapıyı açıp havalandırırım. Ben çamaşırlarımın sigara kokmasını istemiyorum, sizce nasıl bir çözüm bulmalıyım? Kıza kapıyı kapatır mısın koku geliyor dedim, kapalı ki yanlardan sızıyordur dedi, hafif açık olsa bile ciddi koku geliyor halbuki.

Oda arkadaşı konusu değil, eski konusu bu. Odalar tek kişilik, diğer odadaki kız kendi odasında camını açıp içiyormuş ama kapı altından ortak alana sigara kokusu geliyor ortak alana ben çamaşırlarımı asıyorum koku geliyor diyor.

Oda arkadaşı konusu değil, eski konusu bu. Odalar tek kişilik, diğer odadaki kız kendi odasında camını açıp içiyormuş ama kapı altından ortak alana sigara kokusu geliyor ortak alana ben çamaşırlarımı asıyorum koku geliyor diyor.
Ben oda arkadaşı içiyor şikayet etmiş ama dikkate alınmamış istersen çık denmiş anladım, başka oda için yorum yapamaz kendi camasirini odasında kurutsun madem öyle kapı altlıkları var alsın bu şekilde odasına da koku geçmemiş olur yada arkadaşına ondan hediye alsin

Yok artık daha neler, kendi odasında camı içip sigara içmesine de karışamazsın.

Back
X