- 23 Ağustos 2012
- 49.977
- 1
- 232.070
- 798
evlendik cola çocuğa bile karıştım.
CNC makinesi üretiyorAnladım
İyi mi olmuş kötü mü bilemedim
Ne üzerine iş kurdu
Bende Karadağ’a taşınmak istiyorum, bayılıyorum balkanlara, hem bizden hem değil. Parça parçada olsa 4 seneden fazla yaşadım oralarda. Siz neden döndünüz çok özel olmayacaksa? Birde okul deneyiminiz oldu mu, nasıl orada ingilizce eğitim veren okullar?Eğer bir sene çalışmadan yaşayacak paran varsa balkanlara yerleşip iş kurabilirsin ve oturum izni alırsın şirket kurarak .
Karadağ, Sırbistan, Makedonya , Kosova vs vs .. elbette bir İngiltere Hollanda değil buralar ama Türkiye'ye göre çok çok ucuz , medeni , huzurlu , doğaya ve insana saygılı ülkeler
Ben mecburen koronadan döndüm ülkeye , döndüğüm günden beri her sabah ağlayarak başlıyorum güne , o kadar özlüyorum oraları , eğer varsa kenarda birikmiş 15-20 k EUR paran çok rahat gider iş kurur hayatını yasarsin
Yaa döndün mü
Çok üzüldüm
Şu an bende ağlayacağım neredeyse
Keşke dönmeseydin
İş bulma şansın yok muydu ?
Bende Karadağ’a taşınmak istiyorum, bayılıyorum balkanlara, hem bizden hem değil. Parça parçada olsa 4 seneden fazla yaşadım oralarda. Siz neden döndünüz çok özel olmayacaksa? Birde okul deneyiminiz oldu mu, nasıl orada ingilizce eğitim veren okullar?
Tahminim genelde finans var mühendislik ağırlıklıdır.Developer işi arayanlar için her şey var frontend, backend, fullstack, machine learner...
Diğer işlere açıkçası çok da dikkat etmedim ama makine müh var, kimya mğhendisliği var, SAP danışmanlığı var, çeşit çeşit iş var yani
Yaşlanınca bana baksın mantığı var çünküÖyle birşey olsa götürür vallahi. Keşke bu durumlarda anneye babaya dava açıp miras elde edebilme gibi bişey olsa. Eşek gibi çocuklarını çalıştırıp haklarını vermiyor... Vermek istemiyor..
Almanya İngiltere ağırlıklı düşünüyorumBen 17 sene yurtdışında yaşayıp Türkiye'ye döndüm evlenip (taşlamak serbest)Ben de dönmeyi düşünüyorum Çocuklar olduktan sonra dönmeyi düşünmeye başladım.
Aslında iş koluyla birlikle bir kaç ülke belirlerseniz daha kolay olabilir prosedürleri öğrenmek.
Bence de gideceksinKuzu korona döneminde herkes işini kapattı ben de dahil , nerede iş bulacagim ki , döndüm ama yeniden gideceğim , kesin kararlıyım
İş ne üzerine idi ?Çocuklarımın ikisi de okudu iki sene , biri kreşte diğeri devlet okulunda ortaokulda , ben çok memnundum , eğitim muhteşem bana göre , ing eğitim veren iki okul var bizim yasadigimiz şehirde , birinin yıllık ücreti 30 bin EUR ydu , gönderen arkadaşlarım hiç memnun değildi , öbürü 7 bin EUR ydu , eğer kalsaydik oğlumu oraya geçirecektim çok şirin butik bir okuldu sahibi arkadaşım olmuştu.
Karadağ cennet gibi bir ülke , gitmeden önce haber verin yazisalim özelden , anlatırım size herseyini.
Biz korona yüzünden işimizi kapatmak zorunda kaldık çünkü orada burası gibi değildi, ciddi karantina vardı ve devlet zaten isyerimizi 3 ay kapattı , sonra açtı ama sınırlar kapalıydı , biz 6 ay hiç iş yapamadan ayda 4 bin EUR kira ödedik , artık kurtarilamayacak noktaya gelince kapatmak zorunda kaldik
Tahminim genelde finans var mühendislik ağırlıklıdır.
Ben finansa başvuracağım zaten
Yaaa inanmıyorumBaştan yazsana kız:)
ben sanayi bölgesinde yaşıyorum o üzden bizim taraf daha çok üretim. Frankfurt finans işleriyle dolup taşıyor, dimdirekt Frankfurta bak....İngiltere ve İrlanda finans istihdamı açısından şahane , banka var financial institute var, quant işi audit işi officerlık işleri, her türlü kurum, şirket ve iş türü var. Londra, Cambridge, Dublin, Cardiff hepsi iş dolu.
Ben İngiltere'de yaşadım. Keşke 1 sene önce Ankara Antlaşmasından yararlansaydınız. O çok kolay bir süreçti. Artık süresi doldu maalesef.Almanya İngiltere ağırlıklı düşünüyorum
İş kolu finans
Var dilim İngilizcem varBen İngiltere'de yaşadım. Keşke 1 sene önce Ankara Antlaşmasından yararlansaydınız. O çok kolay bir süreçti. Artık süresi doldu maalesef.
Şu an vasıflı işçiler alıyorlar hala ama iş kolları çok kısıtlı. Bir de İngilizceniz var mı bilmiyorum, yoksa pek şansınız olmuyor.
Fintech sektorune bakacaksin o zaman ne mezunusun? Bunun için biraz kodlama ogrenmen lazim özellikle python. ben londradayim deli gibi is var finans teknolojisinde. Çünkü adamlar dünyayı yönetiyor ama bizim 20 yil gerimizde gibiler fintechte ilginc gelcek size ama. Bi kredi cekeyim desen oyle iki tikla cart diye asla halledemiosun guvenlik onlemleri yüzünden her sey 2000lerin başı gibi. Ama yapilandiriolar devamli o yuzden is cok teknolojik islerin. Finans sektörü diye genellersek adini, finanstan gelen gelirler komple uk gdp sinin %8 i falan öyle büyük bi alandan bahsediyoruz.Almanya İngiltere ağırlıklı düşünüyorum
İş kolu finans
Almanca varsa ankara anlasmasiyla almanya veya hollandaya da basvurabilirsiniz. Ingiltere icin bitmesinin sebebi brexit.Var dilim İngilizcem var
Almancada var biraz ama ona kasacağım bu yaz
Otelimiz vardıİş ne üzerine idi ?
Evden yapılabilecek bir şey olsaydı keşke
Bende bir kere böyle bir konuşmaya denk geldim size böyle diyoruzki herkes oraya gelmesin dedi şok oldum.Zaten en sinir olduğum söz “ne işiniz var burda burada hayat bitti sürünüyoruz biz burda vs vs” madem sürünüyorsunuz dönün ülkenize vatanınızda sürünün bari
Evet aşırı is var üstüme contract yagio resmen donduruyorum hesaplari open to market degilim diyorum bacadan fax çekecekler nerdeyse şu isi yapar misiniz diye. Öyle abuk sayida is var londrada. İşi yapandan çok işin pezevengi var burda bi de adina recruiter diyolar :) sana devamli is pasliolar. Bir kere gelebilmis olmak yeterli yani. Çünkü şu bilinen bisey londrada çalışan biri işini iyi yapar. Bugun amerikali firma bile londrada çalışan insan ariyor linkedinde. Yazilim ve data science özelinde konuşuyorum.Baştan yazsana kız:)
ben sanayi bölgesinde yaşıyorum o üzden bizim taraf daha çok üretim. Frankfurt finans işleriyle dolup taşıyor, dimdirekt Frankfurta bak....İngiltere ve İrlanda finans istihdamı açısından şahane , banka var financial institute var, quant işi audit işi officerlık işleri, her türlü kurum, şirket ve iş türü var. Londra, Cambridge, Dublin, Cardiff hepsi iş dolu.
Şöyle bi sey var burda bi firmanin sana sponsorship verebilmesi için senin ikameni tüm avrupada aramis bulamamis olmasi lazim kanunen. Bi sekilde kilifina uyduruluo genelde bu ama turkiyeden eleman alana kadar baska bi yerden buluolar o yuzden. Sen burda firma icin ciddi bi yuksun aslinda sirf maddi anlamda da degil bi suca karisirsan firma sorumlu olur.Yaaa inanmıyorum
Tutmayın beni gidiyorum
Cidden mi
Ben Türkleri pek almazlar şu bu diye düşünmüştüm ama o kadar açık varsa bekle beni Avrupa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?