Yurt dışına gidenler hangi yolla gittiniz ?

Bende Karadağ’a taşınmak istiyorum, bayılıyorum balkanlara, hem bizden hem değil. Parça parçada olsa 4 seneden fazla yaşadım oralarda. Siz neden döndünüz çok özel olmayacaksa? Birde okul deneyiminiz oldu mu, nasıl orada ingilizce eğitim veren okullar?

Çocuklarımın ikisi de okudu iki sene , biri kreşte diğeri devlet okulunda ortaokulda , ben çok memnundum , eğitim muhteşem bana göre , ing eğitim veren iki okul var bizim yasadigimiz şehirde , birinin yıllık ücreti 30 bin EUR ydu , gönderen arkadaşlarım hiç memnun değildi , öbürü 7 bin EUR ydu , eğer kalsaydik oğlumu oraya geçirecektim çok şirin butik bir okuldu sahibi arkadaşım olmuştu.
Karadağ cennet gibi bir ülke , gitmeden önce haber verin yazisalim özelden , anlatırım size herseyini.
Biz korona yüzünden işimizi kapatmak zorunda kaldık çünkü orada burası gibi değildi, ciddi karantina vardı ve devlet zaten isyerimizi 3 ay kapattı , sonra açtı ama sınırlar kapalıydı , biz 6 ay hiç iş yapamadan ayda 4 bin EUR kira ödedik , artık kurtarilamayacak noktaya gelince kapatmak zorunda kaldik

Tahminim genelde finans var mühendislik ağırlıklıdır.
Ben finansa başvuracağım zaten

Öyle birşey olsa götürür vallahi. Keşke bu durumlarda anneye babaya dava açıp miras elde edebilme gibi bişey olsa. Eşek gibi çocuklarını çalıştırıp haklarını vermiyor... Vermek istemiyor..
Yaşlanınca bana baksın mantığı var çünkü
Şimdiden para pul kaptırırsam kimse bakmaz bana diyorlar

Almanya İngiltere ağırlıklı düşünüyorum
İş kolu finans

İş ne üzerine idi ?
Evden yapılabilecek bir şey olsaydı keşke

Tahminim genelde finans var mühendislik ağırlıklıdır.
Ben finansa başvuracağım zaten

Baştan yazsana kız:)

ben sanayi bölgesinde yaşıyorum o üzden bizim taraf daha çok üretim. Frankfurt finans işleriyle dolup taşıyor, dimdirekt Frankfurta bak....İngiltere ve İrlanda finans istihdamı açısından şahane , banka var financial institute var, quant işi audit işi officerlık işleri, her türlü kurum, şirket ve iş türü var. Londra, Cambridge, Dublin, Cardiff hepsi iş dolu.

Yaaa inanmıyorum

Tutmayın beni gidiyorum

Cidden mi

Ben Türkleri pek almazlar şu bu diye düşünmüştüm ama o kadar açık varsa bekle beni Avrupa

İş kolu finans
Ben İngiltere'de yaşadım. Keşke 1 sene önce Ankara Antlaşmasından yararlansaydınız. O çok kolay bir süreçti. Artık süresi doldu maalesef.
Şu an vasıflı işçiler alıyorlar hala ama iş kolları çok kısıtlı. Bir de İngilizceniz var mı bilmiyorum, yoksa pek şansınız olmuyor.

Var dilim İngilizcem var
Almancada var biraz ama ona kasacağım bu yaz

İş kolu finans
Fintech sektorune bakacaksin o zaman ne mezunusun? Bunun için biraz kodlama ogrenmen lazim özellikle python. ben londradayim deli gibi is var finans teknolojisinde. Çünkü adamlar dünyayı yönetiyor ama bizim 20 yil gerimizde gibiler fintechte ilginc gelcek size ama. Bi kredi cekeyim desen oyle iki tikla cart diye asla halledemiosun guvenlik onlemleri yüzünden her sey 2000lerin başı gibi. Ama yapilandiriolar devamli o yuzden is cok teknolojik islerin. Finans sektörü diye genellersek adini, finanstan gelen gelirler komple uk gdp sinin %8 i falan öyle büyük bi alandan bahsediyoruz.

Evet aşırı is var üstüme contract yagio resmen donduruyorum hesaplari open to market degilim diyorum bacadan fax çekecekler nerdeyse şu isi yapar misiniz diye. Öyle abuk sayida is var londrada. İşi yapandan çok işin pezevengi var burda bi de adina recruiter diyolar :) sana devamli is pasliolar. Bir kere gelebilmis olmak yeterli yani. Çünkü şu bilinen bisey londrada çalışan biri işini iyi yapar. Bugun amerikali firma bile londrada çalışan insan ariyor linkedinde. Yazilim ve data science özelinde konuşuyorum.

Yaaa inanmıyorum

Tutmayın beni gidiyorum

Cidden mi

Ben Türkleri pek almazlar şu bu diye düşünmüştüm ama o kadar açık varsa bekle beni Avrupa
Şöyle bi sey var burda bi firmanin sana sponsorship verebilmesi için senin ikameni tüm avrupada aramis bulamamis olmasi lazim kanunen. Bi sekilde kilifina uyduruluo genelde bu ama turkiyeden eleman alana kadar baska bi yerden buluolar o yuzden. Sen burda firma icin ciddi bi yuksun aslinda sirf maddi anlamda da degil bi suca karisirsan firma sorumlu olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…