- 26 Ekim 2010
- 870
- 636
malesef pahalı. keşke kendi evim olsaydı da kira düşünmeden kitleyip gitseydimmilano harika bir şehir,çok özendim vallahi size..:):)
ama italyadaki en pahalı şehirlerden biri ne yazık ki..venedik i bile sollar yani o derece..sadece kira anlamında da değil,turistik ve modanın merkezi olduğu için herşey pahalı...
ben olsam 15 aylığına gitmezdim,3 ayda bir eşimin yanına gidip 1 hafta kalır dönerdim..yani maddi olarak ksııtlı olunca,o okula giderken siz pek gezemezsiniz de..sıkılır insan diye düşünüyorum o kadar uzun süre..
hem evi bozmazsınız,hem maaşınız devam eder(böylece milanoda alışverişe para kalır
keşke ama durum neyse ona göre realist çözümler bulmalı bence..memursunuz sanırım..arada ücretsiz izimn alıp gidersiniz yanına..hem evi dağıtmamış hem maaşınızdan olmamış olursunuz..bence maddi olarak çok uyguna gelir..ayrıca arada ayrı kalmak eşlere de iyi gelir bence :)2 ayda bir gitseniz 15 gün kalsanız iyi olmaz mı ne dersiniz??malesef pahalı. keşke kendi evim olsaydı da kira düşünmeden kitleyip gitseydim
bu durumda alınabiliyor eşin yurtdışında eğitim veya görev süresi boyunca.Bu arada benim bildiğim kafanıza göre ücretsiz izin alamazsınız, belirli şartları var.
Yok ya ben ankara sıfır buldum hemde arakat epey ankara dışı toplu konut muhtemelen ist. dada vardırucuz ev, semtine göre de elbette, bakımsız evdir, akarı kokarı rutubeti vardı, genellikle bahçe katıdır, yağmur da girer sel de basar, hırsız da girer. doğramaları yeni değildir, rüzgar, kar, çamur evin içindedir, güvenliksiz ve eski bir apartmandadır vs vs vs.
Italyada kaldığınız süre evi eşyalı kıraya verin, ara ara gelincede ailenizde kalırsınız
kirası çok daha düşük daha vasat bir yer kiralayın eşyalarınızı oraya koyun..kızlar mrb,
eşim eylül ayında 15 aylığına italyaya mastere gidecek. ikimiz de kamuda çalışıyoruz. ben de burada o kadar uzun süre tek kalamam. ben de ücretsiz izin alıp gitmeyi düşünüyorum.
yalnız büyük bir sorun var. şuan oturduğumuz ev kira ve kiramız 1.250 tl.
eşim yurtdışında olduğu süre boyunca TR de maaşının 3 te ikisi yatacak ve bir de italyada 3000 euro civarı bir maaş alacak. ben de ücretsiz izinde olacağım için maaşım olmayacak.
eşim hem buradaki evin kirasını hem de italyada tutacağımız evin kirasını karşılayamayız o yüzden burdaki evi kapatıp eşyaları depoya koyarız diyor.
ama ben hiç istemiyorum. henüz 3 yılık evliyim ve eşyalarım yeni depoda mahvolur. hem de 15 ay sonra döndüğümüzde ücretsiz iznim bitecek ve dönüşümüz kışa denk geliyor. hemen nasıl ev bulup yeniden yerleşeceğiz.
bir de şu var tabii ki kesintisiz italyada olmayacağız .insan illaki arada TR ye ye gelir. o zaman ailelerde mi kalacağız hiç olmaz ki ...
kızlar hiçbir çözüm gelmiyor aklıma
bu durumu yaşayan var mı.
ne yapılabilir bir akıl verin
1250 tl x 15 ay zaten 18000 küsür eder eşya taşımaya ne gerek varItalyada nerde kalicaksiniz?
Bi evde kalicaksaniz esyalarida orya tasisaniz? Hem geri orda esya aramaya cikmazsinz.
Turkiyeden hollandaya bi cok tir tasitan insan taniyorum mesela. 5000 km den daha fazla mesafe. Guzelde ulasiyor.
Hem 18 binden daha fazla cikmaz cebinizden o kesin.
1250 tl x 15 ay zaten 18000 küsür eder eşya taşımaya ne gerek var