yurt dışı görevi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Gabriel_

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2007
2.885
3.698
kızlar mrb,
eşim eylül ayında 15 aylığına italyaya mastere gidecek. ikimiz de kamuda çalışıyoruz. ben de burada o kadar uzun süre tek kalamam. ben de ücretsiz izin alıp gitmeyi düşünüyorum.
yalnız büyük bir sorun var. şuan oturduğumuz ev kira ve kiramız 1.250 tl.
eşim yurtdışında olduğu süre boyunca TR de maaşının 3 te ikisi yatacak ve bir de italyada 3000 euro civarı bir maaş alacak. ben de ücretsiz izinde olacağım için maaşım olmayacak.
eşim hem buradaki evin kirasını hem de italyada tutacağımız evin kirasını karşılayamayız o yüzden burdaki evi kapatıp eşyaları depoya koyarız diyor.
ama ben hiç istemiyorum. henüz 3 yılık evliyim ve eşyalarım yeni depoda mahvolur. hem de 15 ay sonra döndüğümüzde ücretsiz iznim bitecek ve dönüşümüz kışa denk geliyor. hemen nasıl ev bulup yeniden yerleşeceğiz.
bir de şu var tabii ki kesintisiz italyada olmayacağız .insan illaki arada TR ye ye gelir. o zaman ailelerde mi kalacağız hiç olmaz ki ...
kızlar hiçbir çözüm gelmiyor aklıma
bu durumu yaşayan var mı.
ne yapılabilir bir akıl verin

Sanırım ben de buradaki düzenimi bozmak istemezdim,eşyalar mahvolur.Hem geçici süre
Orada sizin de çalışma imkanınız var mı? Eğer yoksa zor bir durum valla bilemedim ben de

Farklı bir semtte ucuz bir ev bulup eşyaları koyun.. Ya da garanti kapsamına alan, iyi organize depolar var onlardan birine koyun. Depo kirayla kafa kafaya geliyor. En iyisi ucuz bir semtte ucuz bir ev tutp istiflemek. 1 odasını hazır tutarsınız gelir gelmez iyi bir ev bulana kadar 1 hafta 10 gün kalırsınız da. Ev sahibine kirayı peşin vermeyi teklif ederseniz indirim de yapabilir.. İstanbulday'san 500 TL'ye falan kiralık ev bulabilirsin mesela.

ankaradayım kızlar ama ucuz bir ev tutmak da depoya koymakla aynı gibi. her semtte de oturulmuyor. hem yine 2 kez taşınma ve yeniden ev bulmak süreci olur o zaman
ben burdaki evi hiç kapatmak istemiyorum.

ankaradayım kızlar ama ucuz bir ev tutmak da depoya koymakla aynı gibi. her semtte de oturulmuyor. hem yine 2 kez taşınma ve yeniden ev bulmak süreci olur o zaman
ben burdaki evi hiç kapatmak istemiyorum.
evi kapatmak istemiyorsun, uygun kiraya gitmek istemiyorsun, şu anki kirasını veremeyiz diyorsun. bizden ne istiyorsun? maaş mı bağlayalım yani

bilmiyorum kızlar
akıl akıldan üstündür belki benim aklıma gelmeyen bir fikir çıkabilir

Taşınmak çok zor biliyorum, eşyan yıpransın istemiyorsun. İtalyada da kiralar gerçekten yüksek. Sen orda mutlaka bir iş bulursun bundan eminol. Burdaki işinne bilmiyorum ama en kötü ihtimalle restoranda çalışırsın. Tr deki kirayı eşinin burdaki maaşı öder, sen de ordaki kiraya yardım etmiş olursun. 3000 eur italya için fazla bi para değil çünkü. Gerçi italyada hangi şehirde olacağınıza bağlı yaşamın pahalı olup olmayacağı. Bi gidip 2 ay deneyin baktın olmadı italya kaç saatlik yol, bi haftasonu gelir ailelerin de yardımıyla ekonomik bir eve geçersiniz.

1250 tl az para değil güvenilir bir semtte ucuz küçük bir ev alın yani bakım isteyen uygun fiyatlı.eşylarınızı oraya yerleştirin.ödeyeceğiniz para havaya uçmaz en azından gelince satarsınız ya da belki yaptırır oturusunuz.basna evi boşaltmamak çok saçma geliyor ya da lojman filan varsa lojmana taşıyın kirası düşük olur.

1250*15= 18750 yazık değil mi?

bence eşyaları depoya koyun, başına bir şey gelen olursa da yenilersiniz :)

Milano da olacağız. eşyalı stüdyo tipi bir ev çok mu pahalı orada

1250*15= 18750 yazık değil mi?

bence eşyaları depoya koyun, başına bir şey gelen olursa da yenilersiniz :)

burdaki evin 15 aylık kirasını karşılayabileceğimiz tek kaynak düğünde takılan altınlar.
ona da çok yazık olacak biliyorum.işte hesapladığın gibi 19.000

ya aslında şöyle, İtalyaya gidiyorsun, paranızı gezmeye ayırsanız, yakın ülkeler de gidersiniz . Zaten İtalyada gezilecek çok yer var. Eşylarına depoda pek bir şey olmaz bence. Eskiyen olursa da mana olur yenilersiniz.
Onun dışında Türkiyeye geldiğimizde nerede kalacağız demişsiniz. ailelerde kalın, hem siz onları özlersiniz, hem onlar sizi.

ev alacaksınız bir taraftan da burdaki evin kredisi ödeyeceksiniz eger mumkunse

Milano da olacağız. eşyalı stüdyo tipi bir ev çok mu pahalı orada
Canım tabi oraya gidince daha net bilgin olacak, ya da internette direkt ev apart oda kiralama sitelerinden de bakabilirsin ama ortalama bir ev 1000 eur' dan başlar milanoda. Ev derken 1 oda bir mutfak ya da taş çatlasın 2 oda 1 mutfak. Onun yerine öğrenciler için odalar kiralanıyor daha uygun fiyatlara 2 kişilik odakiralayabilirsiniz.

burdaki evin 15 aylık kirasını karşılayabileceğimiz tek kaynak düğünde takılan altınlar.
ona da çok yazık olacak biliyorum.işte hesapladığın gibi 19.000
19000 kira vereceğime eşyalarımı satar, dönünce yenisini alırım.

bu olabilir keşke öylebir imkan olsa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…