yurt dışı görevi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kızla önceden kk da yurdışında yaşayanlar diye bir bölüm vardı. artık yokmu.
oraya yazıp kiralar ya da oda kiralamak konusunda bilgi alırdım

bence esinizle beraber gitmeyin
kendi maasiniz oluera kira odemede sorun oolmaz
aradada gidip gelirsiniz esinizin yanina oda gelir

eşim de 2 gün önce aynen böyle söylediği için kavga ettik. konuşmuyoruz hiç 2 gündür
Mantıklı olan bu bence. Depoya koysanız da kirayla aynı olacağını söylemişsiniz bir farkı yok bence hem gözünüz de arkada kalmaz. 15 ayda kaç kere gelirsiniz ki zaten? 2 kere? Onda da ailelerde kalırsınız, hem gözünüz arkada kalmaz. Boş ev de olsa arada kontrol edilmesi gerekir, bir yerler aktı mı, hırsız mı girdi, böceklendi mi ne oldu?

O kadar ay zaten evd eolmicaksin esyaya bu kadar kiymet vermek niye? Cozum basit ara ara gelme ihtimalini goz onune alarak daha minik daha hesapli bi yere gecmek herseyi de acmazsin zaten kullanilmayacagi ciin esyalarina bisey olmaz ankara zaten kuru havasi olan bi sehir ne die o kadar parayi havaya aticaksin ki yazik deil mi

eşim de 2 gün önce aynen böyle söylediği için kavga ettik. konuşmuyoruz hiç 2 gündür
bence eşiniz gayet makul bir şey söylemiş. eşya alınalı zaten 3 yıl olmuş üzerine koy 15 ay 4 küsur yıl, e depoda duracak bu kadar süre boyunca, bir aksilik olursa.
zaten 2 yıl sonra yine yeni eşya isteyeceksiniz en kötü.
19.000 kiraya verene kadar o paraya hadi üzerine biraz daha koysanız yeni eşya alırsınız ki illa ki zaten oradan oraya taşınırken kırılan dökülen çizilen eşya olacak.
ya gitmeyeceksiniz ya döndüğünüzde yeni eşya alacaksınız bence de.

eşyaları satın, o parayla uçak biletlerinizi, oradaki evinizin kirasının bir kısmını karşılarsınız.. dönünce de yenisini alırsınız..

aynı durumda olan iş arkadaşım ucuz yollu bir ev satın aldı.eşyalarını koyup gittiler. türkiyede yatan maaşları buradaki evin kredisini ödüyor yurtdışındaki bursla da geçiniyorlar.

depoları başlı başına araştırmış biri olarak diyorum ki aylık kirası sandığımız gibi 150-200 tl değil çok muntazam istifliyorlar hatta sigorta bedeli bile var hiçbirşey olmuyor eşyanızaama neden baksanız nakliyesi kira falan aylık 700-800ü buluyor koyteyner başına fiyat ödüyorsunuz..
bilginize

Ucuz ev ile pahalı ev eşyayı nasıl etkiler?
ucuz ev, semtine göre de elbette, bakımsız evdir, akarı kokarı rutubeti vardı, genellikle bahçe katıdır, yağmur da girer sel de basar, hırsız da girer. doğramaları yeni değildir, rüzgar, kar, çamur evin içindedir, güvenliksiz ve eski bir apartmandadır vs vs vs.

Ben çalışmaya devam ederdim.
Birer hafta izin alıp,öyle gider kalırdım eşimle.

Siz belli bir müddet daha Türkiye'de kalsanız, para biriktirseniz, biriktirdiğiniz para ile ev kiranızı ödeseniz, eşiniz de bu arada İtalya'yı tanır ve daha uygun bir kalacak yer ayarlar...

15 ay tamamen sizinde mi İtalya'da olmanız gerekiyor??

Siz belli bir müddet daha Türkiye'de kalsanız, para biriktirseniz, biriktirdiğiniz para ile ev kiranızı ödeseniz, eşiniz de bu arada İtalya'yı tanır ve daha uygun bir kalacak yer ayarlar...

15 ay tamamen sizinde mi İtalya'da olmanız gerekiyor??
Bana bağlı canım. benim için mecburi değil gitmek.bu dediğini düşündüm ama tek başıma da burda kalmak zor gelir sanki

Adam haklı ama

20000 Tl ile araba vs alınır yani

Sırf eşyaların düzenli dursun diye o kadar para gömülür mü

Arkadaşlar 5 yıl Amerikada kaldı eşyalarını depodan gelince çıkarttılar bir şey de olmadı

aileleriniz de varmış onlar kendi çevrelerinden bir yer bulsun; gidip kontrol de ederler

Bir de geldiğimde işe başlayacağım; nasıl ev bulayım vs demişsiniz de azıcık mobil olursunuz zaten yurt dışına gidip yeni düzen kurunca da alışırsınız

Ankara'da uzak semtlerde ucuz kiralı bir çok ev bulursunuz Tokilerde vs de vardır

Evin içine eşyayı koyacaksın; semtin ne önemi var ki çocuk mu yetiştireceksin; kötü arkadaşı olur desen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X