ya ben bişi sormak istiyorum biliyorsunuz amerikan ingilizcesi ve ingiliz ingilizcesi birbirnde farklı peki hangisi daha iyi olur yani fark edermi amerikada yada ingilterede dil eğitimi almak bide kolaylık açısından ikiside aynı seviyede mi ?? son soru
benimde ingilizcem berbat derecede başka ülkelere gitmeden önce ingilizce seviyenizin ne kadar olması gerek
son demiştim ama yazdıkça soru geliyor aklıma
hiç zorluk çektiniz mi oralar ne bilyim arkadaş ortamı falan insanların yaklaşımları nasıldıı ?
ben londrada yasiyorum, babam da amerikada yasiyor. soyledigine gore british aksan, amerikada bile begeniyle karsilaniyor. daha klas goruluyor sanirim.
ingiltereye yabanci dil ogrenmeye gelecekseniz, ogrenci vizesi almaniz gerekiyor. yalniz bildigim kadariyla artik yasa degisti ve en az intermediate derecede ingilizce bildiginizi kanitlamaniz gerekiyor. benim zamanimda pre-intermediate idi.
bu kural icin onlara kizmamak lazim, cunku ben londraya gelirken, ingilizce biliyorum diye geldim, ilk iki ay merhaba, nasilsin i bile anlamadim. bir altyapiyla gelmek en mantiklisi ve en verimlisi. tavsiyem once bulundugunuz yerde belli bir seviyeye kadar ingilizce egitim almaniz.
dil okuluna gelince.. ben bir egitim danismaninin yardimiyla bulmustum kendi okulumu. cok kotu degildi. ama bence asil onemli olan, okulda fazla turk olmamasi. birincisi ingilizcenizi rahat rahat gelistiremiyor ve konusamiyorsunuz, ikincisi de geyik muhabbet derken, egitim yalan oluyor. en guzeli turkler tarafindan kesfedilmemis bir yere gitmek.
bir arkadasim bir kursa basladi, stajyerler ders veriyordu ve oldukca uygun fiyatli bir kurstu ama hepimizden cok fayda gordu.
kurslarda verilen egitim 3 asagi 5 yukari ayni. siniftaki ogrenci sayisi fazla olmadiktan sonra, genelde ayni kitaplarla, ayni konularla, ayni seyleri ogreniyorsunuz. onemli olan ingilteredeki cevreniz.
ogrenci vizesi icin, bankada para gostermeniz gerekiyor. (londra ici icin kalacaginiz ay* £800 + okul ucreti, londra disi kalacaginiz ay * £600 + okul ucreti) kalacak yerin ispati (otel rezervasyonu veya davetiye mektubu), okuldan kabul mektubu (once skype uzerinden bir mulakat oluyor okulla), uzerinize ait ne varsa, bi de tabi geri doneceginizi ne kadar kanitlayabilirseniz o kadar iyi.
bu arada eskiden haftada 20 saat de olsa ogrencilerin calisma izni vardi, artik o da yok.