yurt dışı dil eğitimine gidenler?

Merhaba darthcat,

Bir konuda yardima cok ihtiyacim var. Dil okulu icin bloglarda arastirma yaparken buraya yorum yaptiginizi gordum ve sirf sizinle konusmak icin buraya uye oldum. Sorularini cvplamak isterim demissiniz arkadasa, bana da yardimci olabileceginizi dusundum. Umarim vaktiniz vardir ve geri donebilirsiniz. Simdiden cok tesekkur ederim.

Selamlar...

Selam acreda,

Tabiki sana yardımcı olmak isterim. Aklındakileri, merak ettiklerini çekinmeden sor lütfen.
Elimden gelen ve bilgim dahilinde olan her sorunu cevaplamaya çalışırım.

Hem Amerika'ya göre Türkiye'ye yakın olmasından, hem güvenlik açısından daha tekin bir ülke olması sebebiyle hem de İngilizce'yi en olması gerektiği gibi öğreneceğinizi düşünüğümden İngiltere'yi öneririm. Ben geçen sene yaklaşık 1 sene İngiltere / Brighton'da dil eğitimi aldım. İngilizcem zaten yeterli seviyedeydi (Intermediate), pratik ve dil yeterlilik belgesi amaçlı gittim. İngiltere pahalı bir ülke, para kuru olarak zaten baştan kaybediyor pahalılık olarak. Ancak Brighton bir sahil şehri ve Londra'ya kıyasla daha ucuz bir şehir. İngiltere'ye gidecekseniz Londra'yı tavsiye etmiyorum. Hem çok kalabalık hem de çok pahalı. Tren ulaşımı çok gelişmiş olduğundan çevre şehirlerden Londra'ya kısa sürede, çok ucuza gidebilirsiniz. Ben yaklaşık 15 TL'ye 45 dk'da gidiyordum, günübirlik gezip dönüyordum.

Okula gelince, ben bir danışman şirketi aracılığıyla EF Dil Okulları / Brighton'da eğitim aldım. EF'ten gayet memnun kaldım ancak yukardaki arkadaşın da dediği gibi danışman şirket kullanmanızı önermiyorum. Benimki tamamen acemilikti. Bütün işlemleri kendiniz de halledebilirsiniz çünkü ciddi anlamda fazla para çıkıyor danışman şirket olayında.

Brighton'dan kendi çektiğim birkaç fotoğrafı eklemek istiyorum :)

Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman cevaplayabilirim :)

merhaba, bende ingiltereye dil okuluna gitmeyi düşünüyorum Brighton veya Eastbourn düşünüyorum fiyatlar açısından uygun geldi bana hangisini tavsiye edersiniz ingilizcem iyi düzeyde konuşmam çok kötü pratik yapmak için düşünüyorum genel ingilizce mi ielts kursunu mu tavsiye edersiniz cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler ...

merhaba, bende ingiltereye dil okuluna gitmeyi düşünüyorum Brighton veya Eastbourn düşünüyorum fiyatlar açısından uygun geldi bana hangisini tavsiye edersiniz ingilizcem iyi düzeyde konuşmam çok kötü pratik yapmak için düşünüyorum genel ingilizce mi ielts kursunu mu tavsiye edersiniz cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler ...

Merhaba, ne kadar süreliğine düşünüyorsunuz öncelikle?

8 hafta gibi bir süre düşünüyorum ama daha sonra orda uzatabilirim duruma göre

Daha uzun süre düşünseydiniz önce genel kurs sonra sınav hazırlığı (IELTS, Cambridge) önerecektim. Sınav hazırlığının dil öğrenimine katkısı büyük tabii ancak eğer sertifikaya ihtiyacınız yoksa konuşma pratiğinize pek katkı sağlayacağını düşünmüyorum. O yüzden genel kurs düşünebilirsiniz.

Daha uzun süre düşünseydiniz önce genel kurs sonra sınav hazırlığı (IELTS, Cambridge) önerecektim. Sınav hazırlığının dil öğrenimine katkısı büyük tabii ancak eğer sertifikaya ihtiyacınız yoksa konuşma pratiğinize pek katkı sağlayacağını düşünmüyorum. O yüzden genel kurs düşünebilirsiniz.

teşekkürler... bir de hangi şehri tavsiye edersiniz ben ilk defa gidiceğim için pek bilmiyorum

St Giles ya da Kaplan düşünüyorum hangisini tavsiye edersin kusura bakma çok soru sordum :)

Rica ederim :) Kaplan hakkında pek olumlu şeyler duymadım aslında. Ben EF Education First okulunda 9 ay eğitim gördüm. Çok memnun kaldım. Araştırmanızı tavsiye ederim. Şehir olarak da ilk mesajımda anlattığım gibi Brighton çok güzel bir yer hem Londra'ya göre uygun hem de merkezi. Yine gitsem yine orda kalırdım :)

Rica ederim :) Kaplan hakkında pek olumlu şeyler duymadım aslında. Ben EF Education First okulunda 9 ay eğitim gördüm. Çok memnun kaldım. Araştırmanızı tavsiye ederim. Şehir olarak da ilk mesajımda anlattığım gibi Brighton çok güzel bir yer hem Londra'ya göre uygun hem de merkezi. Yine gitsem yine orda kalırdım :)

teşekkür ederim araştıracağım... ne güzel 9 ay kalmışsın benim o kadar vaktim yok iki aylık düşünüyorum ortalama ne kadar tutar acaba kalacak yer ile birlikte

Arkadaslar merhaba. benim merak ettigim yurt disinda dil egitimlerinin hepsi ucretli mi? yani burslu okullar yok mu??

Dil eğitimi için burs imkanı yok Türklere bildiğim kadarıyla. Milli Eğitim Bakanlığı'nın burslarını takip edebilirsiniz. Avrupa ülkelerinin verdiği dil eğitim bursları olabiliyor arada.

Bunun yanında ben Chicago'da bir sürü ücretsiz dil kursu bulmuştum. Amerika'da göçmenler çok olduğu için, onların yaşamaını kolaylaştırmak adına bedava ESL (English Second Language) kursları açıyorlar. Çok kapsamlı kurslar değiller ancak konuşma pratiği yapmak adına çok yardımcı oluyorlar. Bu okulların bir eksisi de F1 (öğrenci) vizesi vermiyorlar. Yoksa olurda turist vizeniz ile gelirseniz, bulunduğunuz bölgedeki bir bedava kursa gidebilirsiniz.

Dil eğitimi için şu an İngiltere'deyim. İyiki Londra'yı seçmemişim, İngiltere gereksiz pahalı. Hiç olmazsa Londra'da değilim diyorum. Londra ise ultra süper ötesi pahalı :) insanlar çıldırmış olmalı. Şirketler de sağolsunlar ayarlıyorlar şunu bunu da, neden bu kadar çok soyuyorlar anlamadım, müşteri memnuniyeti diye bir söz var, hiç duymamışlar sanırım :KK1:

Ben şu an Amerika'da dil eğitimi alıyorum. Yurtdışında eğitimin çok pahalı olduğunu kabul etmek gerek. Bunun sebebi Intrax , Kaplan gibi adı bilinen dil okullarının fiyat standartlarını belirlemesi. Ben uzun arayışlar somrasında Chicago'da yerel bir okul buldum. Fiyatıda gayet uygun. Ayrıca Chicago Amerika'daki büyük şehirlerden olmasının yanısıra, yaşam masrafları diğerlerine göre daha düşük.

Tecrübelerime dayanarak Chicago'da gittiğim okulu tavsiye ederim. BIR Training Center BIR Training Center

Aklınızda bir okula karar verirseniz danışman bir şirkete hiç ihtiyacınız olmaz. Başvuru gerçekten bir danışmana ihtiyaç duymayacağın kadar kolay. Ben kendim hallettim herşeyi.

Eğer yardımcı olabileceğim bir sorunuz olursa cevap vermek isterim.

sevgili darthcat; bende chicagoya dil eğitimine gitmeyi düşünüyorum ve EF Dil Okulu ile görüşmelere başladım ancak son zamanlarda bende sizin gibi düşünerek amerika vizesini aldıktan sonra orda bi dil okuluna gitmenin maliyeti düşüreceğini düşündüm ve eğer yeterli bilgi toplayabilirsem Ef ile gitmekten vazgeçip kendim gidicem. burda sormam gereken bir kaç soru var birincisi orda aile yanında kalma işini nasıl ayarlıcam? ben toefle hazılırlanmak için gitmek istiyorum ve toefle eğitimi veren bir dil okulunu nasıl bulurum ? ordaki geçimimi sağlamak için çalışmam gerekiyor çalışma iznim olmadan çalışmam mümkün mü ? yok mümkün değilse part time çalışma iznini nasıl alabilirim ? yardıme derseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

sevgili darthcat; bende chicagoya dil eğitimine gitmeyi düşünüyorum ve EF Dil Okulu ile görüşmelere başladım ancak son zamanlarda bende sizin gibi düşünerek amerika vizesini aldıktan sonra orda bi dil okuluna gitmenin maliyeti düşüreceğini düşündüm ve eğer yeterli bilgi toplayabilirsem Ef ile gitmekten vazgeçip kendim gidicem. burda sormam gereken bir kaç soru var birincisi orda aile yanında kalma işini nasıl ayarlıcam? ben toefle hazılırlanmak için gitmek istiyorum ve toefle eğitimi veren bir dil okulunu nasıl bulurum ? ordaki geçimimi sağlamak için çalışmam gerekiyor çalışma iznim olmadan çalışmam mümkün mü ? yok mümkün değilse part time çalışma iznini nasıl alabilirim ? yardıme derseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim

ESENKESKE Chicago Amerika'da dil eğitimi için şeçilebilecek şehirler arasında en iyilerinden. Yanlız EF bildiğim kadarıyla çok pahalı bir okul. Aklında Chicago varsa burdaki yerel dil okullarına bakmanı öneririm, BIR Training Center gibi. Aynı öğretmenlerin geldiği (öğretmenler part time çalışanlar olduklarından EF, Intrax gibi okullardaki öğrentmenler bu okullarada geliyor) okullar olduklarından eğitim kalitelerinde çok bir fark yok. Yanlız bu okulların sağladığı bazı imkanları sunamadıkların ve yerel okullar oldukların fiyatları daha uygun oluyor.

Okulların öğrencilerine kalacak yer ayarlayan çalışanları oluyor. Onlar sizin ihtiyacınıza göre bir yer önereceklerdir size.

Her dil okulu TOEFL, IELTS ve benzeri testlerin eğitimini verir.

Eğer geçiminizi sağlayamayacak durumdaysanız, bu işe hiç kalkışmamanızı tavsiye ederim. Çünkü öğrenci vizesi ile çalışamazsınız. Yapabileceğiniz işler kaçak olacaktır ve bu da Amerika'daki statünüzü riske atmak anlamına gelir.

**Bana e-mail adresini mesaj atarsan, sorularını daha detaylı cevaplayabilirim istersen.**

ESENKESKE Chicago Amerika'da dil eğitimi için şeçilebilecek şehirler arasında en iyilerinden. Yanlız EF bildiğim kadarıyla çok pahalı bir okul. Aklında Chicago varsa burdaki yerel dil okullarına bakmanı öneririm, BIR Training Center gibi. Aynı öğretmenlerin geldiği (öğretmenler part time çalışanlar olduklarından EF, Intrax gibi okullardaki öğrentmenler bu okullarada geliyor) okullar olduklarından eğitim kalitelerinde çok bir fark yok. Yanlız bu okulların sağladığı bazı imkanları sunamadıkların ve yerel okullar oldukların fiyatları daha uygun oluyor.

Okulların öğrencilerine kalacak yer ayarlayan çalışanları oluyor. Onlar sizin ihtiyacınıza göre bir yer önereceklerdir size.

Her dil okulu TOEFL, IELTS ve benzeri testlerin eğitimini verir.

Eğer geçiminizi sağlayamayacak durumdaysanız, bu işe hiç kalkışmamanızı tavsiye ederim. Çünkü öğrenci vizesi ile çalışamazsınız. Yapabileceğiniz işler kaçak olacaktır ve bu da Amerika'daki statünüzü riske atmak anlamına gelir.

**Bana e-mail adresini mesaj atarsan, sorularını daha detaylı cevaplayabilirim istersen.**

e.keske@hotmail.com

merhabalar darthcat paylaşımlarınız için teşekkür etmek isterim öncelikle.
uzun zamandır amerikada dil eğitimi için girişimlerde bulunmaktayım ve sizin yazınla karşılaştığımdan beri sizden bilgi almak için sabirsizlanmaktayım. öncelikle bu eğitime başvuru yapabilmek için öğrenci statüsünde mi olmak gerekiyor? şuanda özel bir şirkette müdür olarak görev yapmaktayım ve çalışan olarak da başvuru yapabilir miyim?mail adreim ysfsrc@windowslive.com

Son düzenleme:
Merhaba, haziran- temmuz aylarında bir yıllığına Chicago'ya gelmeyi planlıyorum. Araştırmalarım sonucunda BIR Training Center bana en uygun ve kaliteli gelen okul olarak ilk sırada yer alıyor. Eğitim kalitesi hakkında daha detaylı bilgi alabilirsem sevinirim. Bir de Chicago'da Belmont, O'Hare, Wabash, Dewon gibi çeşitli yerlerde Kampüsleri var okulun. Bu kampüslerden hangisinde eğitim daha iyidir ve kampüslerin bulunduğu bölgelerden hangisini tercih etmeliyim güvenilirlik, aile yanında kalmaya imkan verebilmesi vs açısından. Ayrıca okulun yaş ortalamasını merak ediyorum çünkü ben 34 yaşındayım. Yaş sınırının olmadığını düşünüyorum. Cevaplarsanız çok mutlu olurum.
Paylaş

Ben bir yıllığına Londra'ya gittim. Gitmeden once cok tedirgindim, ama sonra iyiki de oraya gitmisim dedim. Gittiğim okul embassy ces idi. Greenwich yakinlarinda harika bir okuldu. Kaplan kadar Guzel bir eğitime sahip. Ama gercekten ciddi masraflar istiyor. Birde artık vize sistemi değişti. Senin planlarına 6 aylık vize verirler ve calışma vizesi de verilmiyor maalesef :KK43: seviye olarak preintermadiate olman yeterli bence. Çünkü ben beginner gittim ilk aylar zorlandım. Tek Guzel tarafı temelden oyle bir yerde eğitim almakti. Okul ve kalacak yer cok pahalı ne yazık ki. Londra'yi düşünürsen her türlü sorunu cevaplayabilirim elimden geldiğince.

Merhaba, ozel mesaj atamadigim icin burdan yaziyorum. Bu yaz 1 ayligina Ingiltere'ye gitmeyi dusunuyorum. Bir cok yeri arastirdiktan sonra Embassy Ces ile Kaplan arasinda kaldim. Siz de Embassy'de kalmissiniz biraz bilgi verebilir misiniz? Mesela nasil bi konaklama tercih ettiniz? Okulun yurdu mu aile yani mi? Bir de kendiniz mi ayarladinix danismanlik sirketi araciligiyla mi? Simdidrn tesekkurler :)

arkadaşlar Türklerin az olduğu ama şehrinde biraz canlı olduğu bir yere gitmek istiyorum Liverpool ya da Manchester nasıl gidenvar mı hava koşullarından dolayı pek önerilmedi ama bilemedin yine de

Merhaba, ozel mesaj atamadigim icin burdan yaziyorum. Bu yaz 1 ayligina Ingiltere'ye gitmeyi dusunuyorum. Bir cok yeri arastirdiktan sonra Embassy Ces ile Kaplan arasinda kaldim. Siz de Embassy'de kalmissiniz biraz bilgi verebilir misiniz? Mesela nasil bi konaklama tercih ettiniz? Okulun yurdu mu aile yani mi? Bir de kendiniz mi ayarladinix danismanlik sirketi araciligiyla mi? Simdidrn tesekkurler :)

Ilk iki haftayı aracı kurum ayarladı. Çünkü benim bilgim ve yeterince ingilizcem yoktu. Iki hafta aile yanında konakladım. Sonra bir oda kiraladim, okula yürüme mesafesinde. Okul yurdu okul bahçesinin icinde ama cok pahalı ben tavsiye etmiyorum. Eğer evde kalırsan gezmek için bahanen olur. Hem de daha hesaplı olur. Bir de yaz aylarında gidersen daha pahalı oluyor çünkü rağbet cok fazla. Fırsatın varsa sonbahar gibi tavsiye ederim. Embassy ces kesinlikle cok iyi fikir. Kalacak yeri senin isteğin doğrultusunda okuldan da bulabilirsin yurt dışında okulda bu işlerle ilgilenen bir departman da mevcut.

ya ben bişi sormak istiyorum biliyorsunuz amerikan ingilizcesi ve ingiliz ingilizcesi birbirnde farklı peki hangisi daha iyi olur yani fark edermi amerikada yada ingilterede dil eğitimi almak bide kolaylık açısından ikiside aynı seviyede mi ?? son soru :KK1: benimde ingilizcem berbat derecede başka ülkelere gitmeden önce ingilizce seviyenizin ne kadar olması gerek :KK1: son demiştim ama yazdıkça soru geliyor aklıma :KK1: hiç zorluk çektiniz mi oralar ne bilyim arkadaş ortamı falan insanların yaklaşımları nasıldıı ?

İngiliz aksanını anlamak çok zor fakat gerçek anlamda İngilizce öğrenmek istiyorsanız İngiliz İngilizcesi daha iyi. Yurt dışına gitmeden önce İngilizceniz en az intermediate yani orta seviyede olmalı. Bi arkadaşım Londra'da okudu bi yıl, insanları çok soğukmuş ve çok zorluk çekmiş. Türkiye'den çok çok farklı bi kültür ve alışması çok zor demişti. Son olarak, Amerika'da mı İngiltere'de mi eğitim almak daha kolay bilmiyorum ama ben de merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

X