yurt dışı dil eğitimine gidenler?

***merabalar, nasıl yaptınız başvuruları ben yakın zamanda yurt dışı dil eğitimine gitmeyi düşünüyorum ve sizin bahsettiğiniz kriterlere uygun olması tercihim fiyat ve yaşam standartları uygun olmalı.. yalnız eğitim gittiğime değmeli sadece uygun diye gitmemeliyim..bilgilerinizi rica ederim

Oncelikle merhaba;

Bir kac gun once su anda bulunmus oldugum kurs ve cevresi ile ilgili bir kac cumle yazma firsatim olmustu.Oncelikle Amerika’daki kurslarin sizin guvenliginiz acisindan akredite olmus olmasi gereklidir.Genelde Turkiye’deki ajanslarin cogu anlasmali oldugu ve ucreti cok fazla olan kurslari tavsiye etmekte ve bu durum bir cok insanin parasinin bosa gitmesine sebep olmakta.Amerikaya gelmek isteyenler daha kolay yolu secip ajans araciligiyla gelmeyi tercih ediyor.Ben tum islemleri kendim yaptim.Okulun sitesine girince mutlaka bir iletisim bilgisi buluyosunuz ve onlar size sizin dilinizi konusan biriyle iletisim kurmanizi sagliyolar ve sonrasi geliyor.Okulun size gondermis oldugu form;sevis kayit ucreti,pasaport fotokopisi,kargo ucreti,banka mektubu vs.. belgeleri kursa gonderiyorsunuz ve onlar size i20 formu gonderiyorlar.Sonrasinda Amerika konsoloslugundan randevu aliyosunuz..Bu arada kursumun ismi solex college incelemek isterseniz turkce sayfasi da bulunmakta sevgilerimle..

Merhaba Kprkpr
Gittiğiniz dil okulu ücretleri ve konaklama konusunda daha detaylı açıklama yapabilir misiniz. Bende Amerikaya gitmeyi düşünüyorum da

Merhaba Kprkpr
Gittiğiniz dil okulu ücretleri ve konaklama konusunda daha detaylı açıklama yapabilir misiniz. Bende Amerikaya gitmeyi düşünüyorum da

Size ozel mesaj attim ama bu konudan yararlanabilcek arkadaslar icin yazmak istedim tekrar.Gitmis oldugum kursun ucretlendirmesi su sekilde..

1aylik:720$
2aylik:1400$
3aylik:2040$
4aylik:2640$
5aylik:3200$
6aylik:3720$
7aylik:4200$
8aylik:4640$
9aylik:4950$

Ben 9 aylik yazildim ve aylik odeme yapiyorum.600$ civarinda.Konaklama olarak aile yaninda ya da,okulun size sagladigi yurtlarda kalabilirsiniz.Ev tutmak ogrenciler icin biraz olsa da halledeilebilir.Ev sahipleri 12 aylik kontrat ve 2 kira depozito istiyor ama genelde burda en cok tercih edilen aile yaninda konaklama hem uygun hem de dil gelistirmek icin oldukca ideal :)

Merhaba :) İngilizceyi çok seviyorum ve akıcı bir şekilde konuşmak istiyorum. Maalesef zevkime hitap etmediğinden yabancı dizi-film izlemiyorum, o yüzden de kulak dolgunluğum yok. Mezuniyet süresince bol bol tıbbi makale çevirdim ve çeviri yeteneğim gelişti ama onda da sürekli sözlükten faydalandığım için kelime dağarcığım pek gelişmedi. Ezber yeteneğim de yok zaten. Benim bu İngilizceyi öğrenebilmem için İngilizceye direkt maruz kalmam gerektiğine kanaat getirdim. O yüzden de yurt dışına çıkmak istiyorum. Sadece eğitim amacıyla gitme niyetindeyim, çalışma düşüncem yok. Yaşantı itibariyle orada kendime uygun bir iş bulabileceğimi de düşünmüyorum zaten. Bir kurs vasıtasıyla 1 2 aylığına ingiltere'ye gidip dil eğitimi almak istiyorum ama bu süre yeterli olur mu? Nerelere müracaat etmem gerekir?
Bu konuda bilgisi olanlardan yardım istiyorum... Şimdiden teşekkürler :)

Merhaba :) İngilizceyi çok seviyorum ve akıcı bir şekilde konuşmak istiyorum. Maalesef zevkime hitap etmediğinden yabancı dizi-film izlemiyorum, o yüzden de kulak dolgunluğum yok. Mezuniyet süresince bol bol tıbbi makale çevirdim ve çeviri yeteneğim gelişti ama onda da sürekli sözlükten faydalandığım için kelime dağarcığım pek gelişmedi. Ezber yeteneğim de yok zaten. Benim bu İngilizceyi öğrenebilmem için İngilizceye direkt maruz kalmam gerektiğine kanaat getirdim. O yüzden de yurt dışına çıkmak istiyorum. Sadece eğitim amacıyla gitme niyetindeyim, çalışma düşüncem yok. Yaşantı itibariyle orada kendime uygun bir iş bulabileceğimi de düşünmüyorum zaten. Bir kurs vasıtasıyla 1 2 aylığına ingiltere'ye gidip dil eğitimi almak istiyorum ama bu süre yeterli olur mu? Nerelere müracaat etmem gerekir?

Merhaba,
Kesinlikle dediginiz gibi Turkiye'de belli bir sinira kadar ingilizcemizi gelistiriyoruz :) Ulke disina ciktigimizda ilk iki haftadan sonra temelde cok iyi ogrendigimiz ingilizceyi cok rahat konusabiliyoruz.Zaten cevirme de yapmissiniz eminim ki ingilizceniz iyi bir duzeydedir.Ben Ingiltere'ye giden arkadaslarin cogununun ajnaslar araciligiyla kurs buldugunu biliyorum.Amerika hakkinda daha cok bilgiye sahibim eger Ingiltere'ye kiyaslarsak..Ama size tavsiyem Ingiltere'de kurs arastirmasina girdikten sonra sitelerin ogrenci iletisim kismina bilgi almak istediginizi yazarsaniz ki genelde oyle oluyor size geri donus yapacaklardir.Bu sekilde iletisim saglayabilirsiniz.Karariniz degisir Amerika derseniz o konuda daha cok bilgilendirebilirim size :)

merhaba,
kendi araştırmanız yetersiz kalır ise ben de pek çok ülkenin dil okullarını ziyaret ettim. size özelden yardımcı olabilirim.

ben ingiltereye gittim Kings diye bi yerdi fiatlrını bilemycek kadar küçütüm gençtur veya EF den yardım alabilirsin.

yurt dışında dil eğitimine gitmiş olan var mı aranızda varsa bilgilerinizi paylaşır mısınız. önümüzdeki yıl 4 5 aylığına gitmyi düşünüyorum sorularım şunlar
hangi ülkeyi tavsiye edersiniz?
tecrübeleriniz neler?
ne kadar ingilizce bilgisiyle gitmek gerekir?
hangi okulu önerirsiniz?
danışma şirketleriyle mi anlaşmak daha iyidir?
öyleyse hangi şirket?
yardımcı olursanız çok sevinirim

ben ingiltere'yi tavsiye ederim. tecrübelerim ise anlatmakla bitmez. okul konusunda net birşey diyemeyeceğim gittiğim okuldan ben şahsen memnun oldum ama genede danışman şirket aracılığı ile güncel durumu takip etmenizde fayda var. danışman şirket konusunda ise favorim oxford house college yurtdışı eğitim şirketi ve global vizyon yurtdışı eğitim şirketidir. bu kurumları tek geçerim. başka yere de bakmam ben.

merabalar ben eda bende tıpkı sizler gibi yurtdışına gitmek istiyorum ve ülke olarak ingiltere\londra yı istiyorum bir süredir araştırma yapıyorum ama bir türlü kafamda oturmadı dil okulu olarak ef i düşünüyorum hem olumlu hemde olumsuz yorumlar alıyorum karar veremiyorum 1 ay orda kalmak istiyorum yardımcı olur musunuz lütfen????:bicak:

Arkadaşlar Merhaba. Tecrübe sormuşsunuz.ben de Canada ya gittim. LSC DİL okuluna.niye gittim oraya. İngilterede vs çok Türk var. Calgary ye gittim ben. Muhteşem bir ülke muhteşem bir şehir ve hiç Türk yok yani mecburen çok hızlı öğreniyorsun. Netten arayabilirsiniz lsc-Calgary diye. Ben net fiyat veremem 2010 da gittim çünkü ama iyi para verdiğimi hatırlıyorum.yine de yardımcı olacağım birşey varsa cevaplayabilirim

merhaba,
kendi araştırmanız yetersiz kalır ise ben de pek çok ülkenin dil okullarını ziyaret ettim. size özelden yardımcı olabilirim.

Merhaba ben de dil eğitimi için amerika yada İngiltere'ye gitmek istiyorum ancak İngilizcem hiç yok izgilizce az da olsa zorunlu mu ne yapmam gerekiyor pek fazla bilgim yok sizce Amerika mı daha avantajlı olur İngiltere mi ve hangi dil okulunu önerirsiniz bilgi verebilir misiniz lütfen

merhaba eğitime gittiysen tecrübe paylaşabilir misi?

Hem Amerika'ya göre Türkiye'ye yakın olmasından, hem güvenlik açısından daha tekin bir ülke olması sebebiyle hem de İngilizce'yi en olması gerektiği gibi öğreneceğinizi düşünüğümden İngiltere'yi öneririm. Ben geçen sene yaklaşık 1 sene İngiltere / Brighton'da dil eğitimi aldım. İngilizcem zaten yeterli seviyedeydi (Intermediate), pratik ve dil yeterlilik belgesi amaçlı gittim. İngiltere pahalı bir ülke, para kuru olarak zaten baştan kaybediyor pahalılık olarak. Ancak Brighton bir sahil şehri ve Londra'ya kıyasla daha ucuz bir şehir. İngiltere'ye gidecekseniz Londra'yı tavsiye etmiyorum. Hem çok kalabalık hem de çok pahalı. Tren ulaşımı çok gelişmiş olduğundan çevre şehirlerden Londra'ya kısa sürede, çok ucuza gidebilirsiniz. Ben yaklaşık 15 TL'ye 45 dk'da gidiyordum, günübirlik gezip dönüyordum.

Okula gelince, ben bir danışman şirketi aracılığıyla EF Dil Okulları / Brighton'da eğitim aldım. EF'ten gayet memnun kaldım ancak yukardaki arkadaşın da dediği gibi danışman şirket kullanmanızı önermiyorum. Benimki tamamen acemilikti. Bütün işlemleri kendiniz de halledebilirsiniz çünkü ciddi anlamda fazla para çıkıyor danışman şirket olayında.

Brighton'dan kendi çektiğim birkaç fotoğrafı eklemek istiyorum :)

8580266787_d5653821be_b.jpg

8580266667_b26772bc66_b.jpg

8581368088_cbab4cefee_b.jpg

8581367956_493242d45d_b.jpg

8580266627_afc8c2bb89_b.jpg

Sormak istediğiniz birşey olursa her zaman cevaplayabilirim :)

Merhaba,

Bende brighton düşünüyorum ama bir çok kişi sıkılırsınız sakin vs diyor. Nasıl bir yer, dilin gelişti mi istedİğin gibi?

Merhabalar İngilizce seviyem upper intermediate..Kendimi ingilizce bakımından daha da geliştirmek için yurtdısında dil okuluna gitmek istiyorum.Daha önce yurtdısına cıkmadım.Özellikle Türklerin pek tercih etmediği ve İngilizce eğitimi bakımından kaliteli yer/yerler önerilerine ihtiyacım var.Ülkeye henüz karar veremedim.Aracı kuruma gerek var mı?Aile yanı konaklamanın artıları/eksileri neler?Dil okulu için ne kadar masrafınız oldu?vs..Dil okulu deneyimlerinizi paylaşır mısınız?Teşekkürler simdiden😊

Merhaba,

Dil eğitimi için gittiğim Amerika'da 3 sene kaldım. ELS dil okulu San Diego kampüsünde eğitim aldım. Ardından College eğitimi aldım üniversite öncesi. Gayet faydalıydı. Ama hem dil okulunu hem de üniversiteyi şimdiki aklım olsa İngiltere'de okurum. Gittiğim firmanın dil okulu ve üniversite hakkında bilgilendirmelerini okuyabilirsin.

X