Yunanistan göçmenleri - mubadil torunları

bizimkiler de selanik kavalada birakmislar mallarini mulklerini..kacmak degil onlarinki kacirtmak..gitmek zorumda birakilmak..mubadele..gerci ayni sey turkiye de yasayan rumlara da yapilmis..onlarda mallarini mulklerini birakip gitmek zorunda kalmislar..ve biliyor musunuz 100 sene sonra gidip gormrk isterseniz atalarinizin yasadigi evi bulma ihtimaliniz cok yuksek.....

Benim babam da Giritli. 1920'li yılların sonunda mübadele ile gelmişler Girit'ten. Ayvalık'a yerleşmişler. Dedem rahmetli, kaptanmış. Babam ve halam Ayvalık'ta, amcam Girit'te dünyaya gelmiş. Babam 74 yaşında Girit'e gitti, ailesinin bir zamanlar yaşamış olduğu mahalleyi buldu. Mutluluğu gözlerinden okunuyordu döndüğünde.
Girit'ten bize kalan tek şey, ot yemektir. Çimen hariç tüm otları kaynatır kaynatır yeriz.
Tanıştığımıza memnun oldum.

anuskacım..benim esim 5 sene giritte kaldi..fazla ot yiyemesekte girit yeme kulturunu dustur edindik diyebilirim..senin mesajini okuyunca akliam bi soz geldi..tarlaniza 2 inegin girmrsinden daha kotu ne olabilir?..bir giritlinin girmesi)))))en uzun omurlu insanlar o sirin adadan cikiyor biliyorsun

anuskacım..benim esim 5 sene giritte kaldi..fazla ot yiyemesekte girit yeme kulturunu dustur edindik diyebilirim..senin mesajini okuyunca akliam bi soz geldi..tarlaniza 2 inegin girmrsinden daha kotu ne olabilir?..bir giritlinin girmesi)))))en uzun omurlu insanlar o sirin adadan cikiyor biliyorsun

:Roflol::Roflol::Roflol:

Bu söze bayıldım...

bizde selannik göçmeniymişiz başkada işey bilmiyorum...keşke oğrenme imkanım olsa seneye yunanistana gidecem...kan çekiyo sanırım...kökenimi araştırmak isterdim ama elimde sadece bu bilgi var:KK43:

benimde dedem selanik ten gelmiş benimde senin gibi tüm bildiğim bu kadar keşke daha fazla bilgim olsaydıÇok üzgünüm çoook

bizde yunanistan göçmeniyiz..dedeler falan değil annem ve baban sanırım 1970 yılında kaçak gelmişler..hatta en büyük ablam bile orda doğmuş..teyzem ve bikaç akrabamda hala oradalar..bizimkilerde çok maceralı gelmişler askerlerden kaçarak falan ve yürüyerek..çok çekmişler çoookk..bu arada iskeçeli babam...işte bööleee...ama ben hiç gitmedim annem gider gelir teyzemve çocuklarıda gelir gider ama bana daha hiç nasip olmadı..

Bugün kalbinize huzur,
Sofranıza bolluk,
Üzerinize sıhhat serpilsin,
Dilekleriniz kabul,
Dualarınız makbul,
Kandiliniz mübarek olsun...

Benim dedelerim de giritten gelmişler izmire. Ben hiç görmedim ama gitmek istiyorum Otları cok severim zaten et yemem hiç yemedim tadını bile bilmem. Şevketi bostan en sevdiğimdir tek geçerim. :icecream: olsa da yesek ya. Çok pahalı ama :çok üzgünüm:

arkadaşlar benimde anne ve baba tarafım selanik göçmeni ATAMIN memleketinden olmak son derece gurur verici değilmi ?ben ist doğumluyum ama sorulduğunda gururla SELANİKLİYİM diyorum:)

merhaba arkadaslar bugun yeni uye oldum vehemen bu tarafa yoneldim.benimde babam tarafi selanikten gelme.ve gurur verici bi olayida sizinle paylasmak istiyorum.babannem ataturkun annesiyle yakindan akrabaydi.ganiler sulalesi olarak bilinirlerdi.nalancim bu arada adasiz

benim babamda yunanistan gümülcineden gelmiş 1952 yılında. annem edirnede doğmuş ama anneannemlerde selanikten gelmişler müdalede...

Ben selanik göçmenlerindenim,dedeler gelmiş kendim çatalcalıyım istanbulda aksarayda oturuyorum
bende selanikliyim..yani Istanbul dogma buyume ama..babamlar ilk catalcaya yerlesmis kutuk orasi yani..

bende bende bende mübadele torunuyum
yanlız muhacırmı muacırmı macır mı nası yazılıyo yada söyleniyo bu bilmiyorum
biri beni aydınlatsın nolarrr tatlicadiarzu

muhacir:Göçmen demek yavrim:1hug:..heam o yusden sevdim seni been kan cektia.s.

benimde babamin dedelerinin yunanistan mora yarim adasindan geldigi anlatilir hep..

benimde anne tarafım yani dedem selanikte doğmuş sonra istanbul'a gelmişler. silivriliyim bu arada

Bizim büyük annelerimiz ve babalarimizda göcmüs Selanikten!
Yanliz babam adapazlarli annemde canakkaleden fakat ikiside selanik muhaciri,
yani kader iste birbirlerini bulmuslar.
Rahmetli büyük ninem cok cekmis,kacarlarken rumlardan yakalanmasinlar diye aralarindan bi kadinin bebegi agliyormus:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: yakalanmasinlar diye mecbur nehire birakmis bebegini..Cok aci cekmistir soradan kesin.Ama o an rumlar duysalar belki hepsi ölecekmis.
Mecbur kalmis birakmaya..
Rahmetli büyük ninem 105 yasinda vefat etti hep anlatirdi,rumca bilirdi oda.Babamda biraz biliyor.
Neyse yazilarinizi okumak hosuma gitti simdiye kadar hic tanismamistim selanik göcmenleriyle...
Selamlar

X