Benim de baba tarafım yani büyük dedem Selanik(doyran kazası) mübadili, onlarda önce bursaya sonra beğenmeyip istanbula gelmişler. istanbulda tamamı selaniklilerden oluşan bir köyümüz var. anlattıklarına göre çok acılar çekmişler dedem kardeşlerini kaybetmiş, kimi samsuna kimi başka şehirlere ayrılmış. ama asla vatanlarına ihanet etmemişler, başkaları gibi köyümü yaktılar diye ülkelerini bombalamamış dağa çıkmamışlar.
Selanikli olmaktan, Mustafa Kemal gibi bir insanın hemşehrisi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Gerçekten selanik macırları :) çok farklı insanlar. Allah onlara hem güzellik hem zerafet hem zeka mantık...bütün özellikleri vermiş çok şükür..
Ayrıca selanik kızları çok güzeldir genellemesine kesinlikle katılıyorum. sülalemde bir çirkin kız olmaz mı yaa :)
Selanikli olmaktan, Mustafa Kemal gibi bir insanın hemşehrisi olmaktan büyük gurur duyuyorum. Gerçekten selanik macırları :) çok farklı insanlar. Allah onlara hem güzellik hem zerafet hem zeka mantık...bütün özellikleri vermiş çok şükür..
Ayrıca selanik kızları çok güzeldir genellemesine kesinlikle katılıyorum. sülalemde bir çirkin kız olmaz mı yaa :)