Yunanistan' a öğrenci vizesi almak istiyorum

hunlu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2011
132
1
46
Kocaeli
kızlar 21 yaşındayım,üniversite öğrencisiyim. Yunanistan'a öğrenci vizesi almak istiyorum, ancak vize almak için ailemden belge isterler mi? Tek başıma halledebilirmiyim.. Bileniniz varsa yardımcı olun kızlarrrrrr :)

18 yasini doldurmayanlar icin aileden muvakatname isterler.sen 21 yasindasin ailenden birsey istemezler kendin halledebilirsin

peki bu gelir durumuna göre belge istemiorlarmı aylık gelir maaş falan filan gibi finansal şeyleri yani.hani onlar bi sorun olurmu ben ailemi işin içine katmadan tamamen tek başıma almak istiorm da

tabiki gelir belgeleri gerekecek annen ve baban calisiyorsa bir suru evrak hazirlaman gerekiyor hic arastirma yaptin mi? oradaki harcamalarini nasil karsilayacaksin bunlari belgelemen gerekiyor

Son düzenleme:
hmm anladım tatlım yani illa aileden belge gerekior..bide çok ugrastırıorlarmıs vize için öyle duymustum.. teşekkürlercanım

evraklari toparlamak cok zahmetli, ailenin gelir belgeleri maas bordrosu, banka hesaplari,araba varsa ruhsati, ev varsa tapusu, kredi karti ekstreleri..anlayacagin bayagi ugrasacaksin..rica ederim canim kolay gelsin sana

Son düzenleme:
Shengen vizesi alıyorsun yunanistan için canım okul için başvuru yap sen istediğin bir okula artık bir dilekçe yaz onlar seni davet edecekler onların aracılığı ile gideceksin. Okumak için alınan vize ayrı oraya para yatıracağın için turist olarak gitmekten ayrı bir durum.

Yunanistan Konsolosluğu vize departmanı'na hitaben dilekçe
Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Yunanistan a seyahat edebilmesi için muvafakat name
Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
2 Resim ( Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )
Pasaport ( Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız )
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 ' Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası
Anne veya Babanın geçerli yada eski Yunanistan vize si varsa fotokopileri

Son düzenleme:

Yunanistan Öğrenci Vizesi
  • Pasaportun aslı : 6 ay geçerliliği olmalıdır
  • 2 adet 3.5*4.5 biometrik fotoğraf ( son 3 ay içerisinde çekilmiş )
  • Kimlik fotokopisi
  • Otel, uçak rezervasyonları yoksa (eğer yoksa tarafımızdan temin edebilirsiniz.)
  • Seyahat Sağlık sigortası (eğer yoksa tarafımızdan temin edebilirsiniz.)
  • İkametgah adresi (e – Devlet)
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği. (e – Devlet)
  • Tapu, Araç Ruhsatı, kira gelirleri gibi maddi durumunuzu gösteren evraklar (var ise)
  • Banka Hesap hareketi (Son 3 ay kaşe- ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte alınmalı ) En az 6-7 bin TL güncel bakiyeli
  • Yunanistan’dan adınıza yazılmış davetiye (Aile-Arkadaş ziyaretlerinde)
  • Davetiye gönderen kişinin pasaport fotokopisi
  • Öğrenci Belgesi
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)
  • Muvafakatname (18 yaş Doldurulmamış çocuklar için anne ve babadan ) (orijinal)
  • Dilekçe ( Konsolosluğa Hitaben, İngilizce-Tükçe )
  • Ebeveynlerin durumuna göre gerekli Evraklar (çalışan ve işveren kısmındaki evraklar)

yunanistan vizesi almak hakkında gerekli tüm bilgileri linkte bulabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…