burcin benim adetlerim düzenliydi ama son 7-8 aydır çok düzensiz....
ancak ilaç içerek adet görebiliyorum...
geçen 2 ay bekledim adetim gelmedi yine ilaç içtim...
adetin 21. günü progesteron tahlili yaptırdım ...
sonuç:1.0
refarans değerleri...
foliküler faz: 0,25-054
luteal faz:....1,50-20,0
ovulasyon:...0,25-6,22
menopoz:....0,41
buna göre yumurtlama sorunum var galiba....
henüz dr gitmedim...
sen ne gibi tedaviler gördün....
ne zamn dr a gitmem lazım....
şuan adetimin 24. günü p.tesi dr agitsemmi yopksa adetin gelmesinimi beklesem(tabi adet gelirse)
cevap verirsen çok sevinirim...
farlutalı biliyorum canım...bende mecburen arada kullanıyorum...canım tahlil sonucunu değerlendirmem mümkün değil..ama tedavi sürecimden bahsedebilirim..belki faydası olur..
ben de farlutal diye bir ilaç içmeden asla adet olamıyordum,kendi haline bıraksam 2-3 ay bazen 6 ay beklemem gerekiyordu..ilacı "sen de al iç iyi geliyor" demek istemiyorum ya da önermek değil amacım,sen doktorunun önerdiği ilacı kullan mutlaka..
doktora gittiğinde o mutlaka bu ay adet olup olmayacağını anlar rahim duvarının kalınlaşma durumuna bakarak..ben adet olmak için başka bir tedavi görmedim..yazdığın tahlilleri ve daha çok fazlasını yaptırdım ve bana bursada bir doktor "bu tahlillere göre senin doğal yollardan çocuğun olmaz hiç uğraşma..rahim filmi çekeceğiz biraz canın acıyacak ama kısa sürer,sonra aşılama,mikro,tüp deneriz o şekilde olur ama hem yorucu hem masraflı" dedi..çünkü bizim gibiler senede 3-4 defa kalite yumurta üretirmiş onu da denk getirmek neredeyse imkansızmış.."hergün ilişkiye mi gireceksin eşinle" dedi ve güldü..çok ağladım çok üzüldüm çok da korktum ve bir daha gitmemeye herşeyi oluruna bırakmaya karar verdim.geçen temmuzda oluyor bunlar..sonra 14 şubat sevgililer gününde biri istanbulda bahsettiğim doktoru önerdi..1 hafta sonra 21 şubatta gittik..yine adet olamıyordum..farlutal içip adet oldum önce sonra klomen içtim 1 tane yumurtam istenen büyüklüğe ulaşabildi (21 mm) ovitralle çatlatma iğnesi oldum doktor "hamile kalmana engel bişey yok şuanda" dedi..bize birlikte olacağımız günü ve saat aralığını verdi fakat o saatte misafir geldi bize bide eşim grip oldu ateşlendi ve biz birlikte olamadık..doktor bir sonraki ayı direk geçeceğimizi söyledi..o ay ilk defa günü gününe regl oldum ben..sonraki ay yine klomen içtim fakat yumurta hiç yoktu bu sefer hemen gonal f diye bir iğne kullanmaya başladım,1 hafta sürdü iğne..doktora gittiğimde 5 tane olgun yumurtam vardı doktor beşi de döllenirse çok ağlarsın beşiz napıcam diye dalga geçiyordu bense çok mutlu ve umutluydum..yine hemen ovitralle oldum..bu sefer 5 gün aralıksız birlikte olduk eşimle..doktor iki hafta sonra test yap demişti ki o arada da bi sürü maceramız oldu ama çok uzatmıyım..önce bir tane bebek göründü bundan yaklaşık 2 hafta sonra kanamam başladı düştü diye korkarak doktora gittik 2 tane kistim vardı onlar çatlamış kanama ondanmış ve "bebeklerde bişey yok" dedi dr gülerek..hiç o günkü kadar ağladığımı hatırlamıyorum..
çok uzun yazdım kusura bakma ama bence hemen iyi bir doktor bul ve gitmeye,tedavine başla..ne kadar beklersen o kadar vakit kaybedersin çünkü ve bunlara hiç gerek yok..
önemli bir ayrıntı: doktrumun cümlesini aynen yazıyorum "Yumurtalığın varsa ve adet görüyorsan ki düzeni hiç önemli değil önemli olan adet olman bu hamile kalabileceğin anlamına geliyor.sadece planlı olmayacak süprizle gelecek bebeğin.." kaydirigubbakcemile3
canım bende klomen tedevısı gırenlerdenım.ben cok sukurkı 4 ayda sonuc aldım.bılıyorum beklemek cok zor sabır ıstıyo allaha sıgın ve sabret...benımde yumurtalarım tembeldı lomen kullandım sonrada gobekten ıgne vurularak yumurtaları catlattım.3 ay tutumadı 4 ay klomen yumurtaları fazla buyuyttu doktor ıgneye gerek yok ya catlar ya kıst olusur amelıyatla alırız dedı buyuk kıst olucaktı cunku cok buyumustu..ama cok sukur catladı ve kızımı bana getırdı..sana umıt ısısgı olsun dıye anlattım allahım tez zamanda bebısını sana kavusturur.ama kıste takılma klomen kullanan cogu ınsanda olusuyo bende cok arastırdım
burcinn canım ya ne güzel anlatmışsın süpersin ya ... Allahım senden binkere razı olsun... Bende tam bunalıma girmiştim kayınvalidemin sayesinde... o hep bana menepoza bile girebilirsin diyip duruyor ona göre hiç umut yok... Off...offf... Allah razı olsun senden canım inan ki içime tekrardan umut girdi... keşke bende senin gibi olsam biran önce hamile kalmak istiyorum ama kistimi eritmem için d.kontrol kullanıyorum yani benim umutlar ekime kaldı... bende ilk kez çatlatma iğnesi olucam eylül başında...Allahım yardım etsinde şu kayınvalidemin dilinden kurtulayım...( canım senin ikizin mi olacak üçüzün mü çok merak ettim ... Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin...kendine çok iyi bak canım...
Fadik'cim sanada acil şifalar dilerim... Allah yardımcın olsun... o testler tahliller ...o kadar can sıkıcı ki anlatamam ama iyi bir tedaviye başlamanı tavsiye ederim yoksa geç kalınmış oluyor... bende eğer bu doktorumun tedavisinde bir sonuç alamazsam burcinn in gitti doktora gitmeyi düşünüyorum...Meleklerimiz için herşeyi göze almamız lazım .... kendine iyi bak...
canım moralini bozma stres herşeyi etkiliyor.Soğan ve incir kürünü uygula kist içinde çok faydalı ibrahim saraçoğlunun sitesinde var, hayırlısı neyse olsun.Enbaşta senin sağlığın.Seni çok iyi anlıyorum bende bir yıllık evliyim henüz yok bebeğim.Çevredekiler insanın sinirini bozuyor süreklibebek muabbeti
burcinn canım ya ne güzel anlatmışsın süpersin ya ... Allahım senden binkere razı olsun... Bende tam bunalıma girmiştim kayınvalidemin sayesinde... o hep bana menepoza bile girebilirsin diyip duruyor ona göre hiç umut yok... Off...offf... Allah razı olsun senden canım inan ki içime tekrardan umut girdi... keşke bende senin gibi olsam biran önce hamile kalmak istiyorum ama kistimi eritmem için d.kontrol kullanıyorum yani benim umutlar ekime kaldı... bende ilk kez çatlatma iğnesi olucam eylül başında...Allahım yardım etsinde şu kayınvalidemin dilinden kurtulayım...( canım senin ikizin mi olacak üçüzün mü çok merak ettim ... Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin...kendine çok iyi bak canım...
ist1982, bu arada tatlım benim doktorum istan buldaydı..bağdat caddesinde jinemed..murat emanetoğlu.. Dr. Murat Emanetoğlu'nun Kişisel Web Sitesi - Gebelik, Kadın Sağlığı, Tüp Bebek, Menepoz, İnfertilite hakkında merak ettikleriniz. adresinden araştırabilirsin..muayene ücreti biraz fazla 250 TL ama imkanın varsa mutlaka git bir görüş derim ben çok ama çok memnun kaldım..
Fadik canım çok haklısın ... hayat zaten bir sınav ama ben hep bu sınavlardan geçiyorum sınavsız hiç bir başarım yok hep zorluk hep çile hep üzüntü ,sıkıntı,stres vs vs... daha neler neler ama yinede dayanmaya çalışıyorum artık böyle yerlerde dertlerime derman arıyorum....birde meleğim benimle olabilse başka bişey istemiyorum... senin durumunsada üzüldüm eşi aktarlardan bitkisel çözüm bulsun bence mesela keçiboynuzu kürü diye birşey var tam bilmiyorum ama netten araştır illaki vardır derdine derman bitkisel bir ilaç iyice araştırmanı tavsiye ediyorum canım oluruna bırakma...hani derler ya biraz kaba olucak ama "eşşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allaha emanet et" bu böyledir siz elinizden geleni yapın hatta fazlasını yapı sora Allaha havale edin canım... sevgiler...umarım yanlış anlamazsın yazdıklarımı...
yok canım dediklerini neden yanlış anlayayım:1hug:
keçiboynuzu kürünüde denedik....eşim bazı ilçalarda içti...
ama düzelmedi işte...
canım bu konuda k.k de takıldığım bir topik var...
baya bilgiliyim sayılır...
ama bu biraz bünye meselesi...kişiden kişiye değişiyor
kimi arkadaşların tam düzeldi kimisi düştü...kimiside yerinde sayıyor...
elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz....
biraz daha uğraşalım bakalım...
eğer düzelmesse bize tüp bebek yolu gözükecek...
rabbim hayırlısını versin...
canım güzel dileklerin için çok teşekkür ederim bende istanbulda oturuyorum ...zaten baktım bile ben web sitesine gayet iyi biryere benziyor paylaşımın için çok saol ama dediğim gibi şu tedaviden bir sonuç alamazsam mutlaka gidicem masrafı önemli değil sonuç iyi olsunda...para sorun değil sonuçta çalışıyorum her türlü masrafa hazırım yeter ki olsun...
slm arkadaşlar aranıza yeni yeni katılyıorum benim sorunumda yumurtalıklarımın tembel olması adet düzensizliğim var bunun yanında pko luyum aylarca hap kullandım hala yumurtlamam olmadı sağ yumurtalık hiç uyarılmıyordu sdce sol taraf 14 mm oluyor ama çatlamıyordu şubat ve martt iğne ve yumurta takibine başladım ilk ay yine iğnelere cevap vermedim moralimde bozuluyordu ağlıyordum anne olamıyacağım diye ama dr um dünya iyisi alanında mükemmel bir dr bana moralle duayla yardım etti hep ara verdik tekrar 2 ay iğne kullandım bu seferde sol durdu sağ yumurtalarım bir anda büyüdü şoke olduk o ay çatlatma iğnesi vuruldum ve şimdi hamileyimmm.RABBİM NASİP EDERSE BEBEĞİMİ KUCAĞIMA ALMAKİSTİYORUM ARTIK..İSTEYENLERE NASİPOLUR İNŞ.
BU ARADA GERÇEKTEN HARİKA BİR DR SAHİBİM ONUN İNANCI VE DUASIYLA HAMİLE KALDIM