Yumurtalik nakli bilgisi olan paylassin lütfen::((((

kaya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2007
816
9
40
merhaba canim arkadaslarim sizlere benim sorunumu basinizi agritmadan birazda olsa anlaticam umarim bana hem morel hem destek hem fikir verirsiniz .simdiden herkese tesekkür ediyoruma.s.benim sorunum su bekarken hic adet görmüyordum sonra doktora gittim ve bana adet görmem icin cyclo progynovayi verdi ve ilk adetimi gördüm ilaci kuallnadikca adetim cok düzgün geldi ama kullanmayinca olmuyordum nisanlandim evlendim doktorlar bana bekarken yumurtaligim hic yok demedi sadce kücük dediler.
evlendim cocuk istedik 3 yildr evlyiim son bir yildr cocuk istiyoruz ama lamnyda yasiyorum cok doktora gittim doktorlar kimi cok kücük ilaclla büyütcez dedi :uhm:kullandim baktilar yok bi gelisme ..daha sonra baska doktora gittim o doktor bana yumurtaligimin hic olmadigini ve cocuk sahibi olamiycagmi söyledi benle esime ve biz yikildik kendimde degldim allahim bu neydi dedim rabbim büyük dedim kendimi toprladim inanmadim doktra baska doktora gittim oda vbar ama büyütcez dedi ilac kullandim o doktorun üstne ama doktorda gelismedigini gördü bana yumurta naklinden baska bisey olmuycagni söyledi ve ben yok deidm almnydaki doktorlar bilmiyorlar türkiye gittigimde gitcem dedim ve gittim istanbuldan gaziantebe gelmis belki bilen vardir alper sismanoglu cok iyi bi doktor bana kibris tüp bebek merkezinde yumurta donasyonu oldugunu sana yumurta nakli yapilcak dedi baska türlü tedavi ilacla beklemekle olmaz dedi rahim filmi cekildim öldüm geri dirildim ama ytrki bebegim olsunda her türlü aciya katlanirim dedimsenağlamasenağlamasenağlamabu islem iki hafta antepte tedavi olup 12nci gün kibrisa gidip orda zaten benim kisiligime göre yumurtalik hazraniyormus buludurulcakmis bana nakil olcak buda 5 gün süryormus yani 3 hafta sonunda bitiyor ondna sonra hamile kalabilme imkanim varmis acaba etrafinda böyle bisey yaptiran duyan varmi bana bilgi verirmisiniz.sonucunda hamile kalan iyi sonuc alan oldumu..
ne olur bana dua edin kislar ekim ayinda gidicem tedavi ve kibrista yapcam bu islem 7 bin euroya yapiliyor insallah rabim bosa götürmez.
basinizi agrittim ama ne yapim kislar allah kmseye böyle bisey vermesin rabbimde bana dogustan yumurta vermemis insallah iyi olur amin..senağlamasenağlamasenağlamasenağlama

Canim tam anlamadim ben. Yumurta naklimi yumurtalik naklimi? Eierstocktanmi bahsediyosun yani yeni eierstockmu nakil edilecek?

evet var canım bende denedim senin için tavsiye edeceğim en iyi doktor art kadın sağlığı merkezi doktorlarında bülent urman teli .........çok iyi doktor bu konularda çok başarılı

Son düzenleyen: Moderatör:
Canim tam anlamadim ben. Yumurta naklimi yumurtalik naklimi? Eierstocktanmi bahsediyosun yani yeni eierstockmu nakil edilecek?
evet canim bana yumurtalik nakli yapilcak benim yumurtaligim yok bu yüzden hamile kalmam imkansiz..senağlama

evet var canım bende denedim senin için tavsiye edeceğim en iyi doktor art kadın sağlığı merkezi doktorlarında bülent urman teli ..... çok iyi doktor bu konularda çok başarılı

canim bu dedigin doktor nerde.benim doktorda cok iyi antepte bende antepliyim zaten..sana bi kac soru sorcam canim özelden bana yardmci olursun insallah..

Son düzenleyen: Moderatör:
Yumurtalik nakli yapilinca o yumurtalik hep sendemi kaliyor yoksa sadece hamilelik dönemi süresincemi? Bisey merak ediyorum bu yumurtalik nakli yaygin olan biseymi? Rahim naklide yapiliyormu? Bide yumurta degil yumurtalik yani organi nakil etmekten bahsediyosun degilmi canim?

Lütfen biri beni aydinlatsin, söz konusu olan sey yumurtami yani bi baska kadinin yumurtaliklarinda ürettigi yumurtami yoksa bi baska kadinin yumutaliklarimi (yani organ)?

canim ya sen neden anlamadin onu bilmiyorum..bi kadinin yumurtaligi bana verilcek o yumurta hep bende kalicak tabi cnaim emanet degil yani...benim dogustan yokmus yumurtaligim:KK43:(((
tabiki vardir rahim naklide onu bilemiyorum ama bi baska kadinin yumurtasini sana bana verebiliyorlar tabi byle bi rahatsizligi olan herkese veriliyor bu islem türkiye icinde tamamen yasak sadce kibris,italya,yunanistanda yapiliyor.
umarim anlatabildim canim...

Tatlim sen yumurtalik ve yumurtayi ayni sey saniyosun galiba. Yumurtalik yumurtayi üreten organ. Sana yumurtalik degil yumurta nakil edilecek sanirim. Yanlismi düsünüyorum?

gidin çocuk esirgeme kurumundan evlat edinin..sonuçta o sizin çocuğunuz olmayacakki..doğurunca onun öz annesi olacağınızı mı sanıyorsunuz...

evet cnaim bi baska kadinin yumurtasi nakil edilcek bana bende onu diyorum ama yumurtalik yazdigimdan sasrdin sanirim deglmi.bi baska kadinin yumurtasini bana vercekler ..
bulut canim ya biliyom bi baskasinin cocugu ama binlerce kadin bi baska erkegin spermyle hamile kalip cocuk sahibi oluyorlar ama sncta bana yumurtasini veren kadini ne ben nede o beni gömüycek..sncta o yumurta artik benim olcak esimnden olan bi parca olcak bi baska erkekten degl canim ya..

evet cnaim bi baska kadinin yumurtasi nakil edilcek bana bende onu diyorum ama yumurtalik yazdigimdan sasrdin sanirim deglmi.bi baska kadinin yumurtasini bana vercekler ..
bulut canim ya biliyom bi baskasinin cocugu ama binlerce kadin bi baska erkegin spermyle hamile kalip cocuk sahibi oluyorlar ama sncta bana yumurtasini veren kadini ne ben nede o beni gömüycek..sncta o yumurta artik benim olcak esimnden olan bi parca olcak bi baska erkekten degl canim ya..

yapmayın etmeyin ne olur..ben sonuna kadar karşıyım böyle şeye..hem yumurtasını verene hem de alana..yumurtasını veren kadın hiç mi merak etmez yavrusunu,ne yer ne içer ne yapar...ya sizlere ne demeli...o benim yumurtam olacak diyorsunuz ,asla sizin yumurtanız ve çocuğunuz olmaz..aynı şey sperm naklindede geçerli..o kadar iyi bişi olsa idi belli birkaç ülkede yapılmzdı değil mi? bu şekilde mezheplerin karıştığını hiç mi düşünmüyorsunuz?yada öz kardeşlerin birbirinden habersiz olmasına ne demeli? ben büyük konuşmak istemem..benimde başıma gelebilir..belkide geldi ( 2 aydır adet olamıyorum nedenini bilmiyorum ,hormon testi yaptırmadım,belki yaptırsam bende de sorun çıkacak )...ama lütfen böyle bişi yapmayın...çok istiyorsanız evlat edinin...sevginizi o çocuğa verin...

yapmayın etmeyin ne olur..ben sonuna kadar karşıyım böyle şeye..hem yumurtasını verene hem de alana..yumurtasını veren kadın hiç mi merak etmez yavrusunu,ne yer ne içer ne yapar...ya sizlere ne demeli...o benim yumurtam olacak diyorsunuz ,asla sizin yumurtanız ve çocuğunuz olmaz..aynı şey sperm naklindede geçerli..o kadar iyi bişi olsa idi belli birkaç ülkede yapılmzdı değil mi? bu şekilde mezheplerin karıştığını hiç mi düşünmüyorsunuz?yada öz kardeşlerin birbirinden habersiz olmasına ne demeli? ben büyük konuşmak istemem..benimde başıma gelebilir..belkide geldi ( 2 aydır adet olamıyorum nedenini bilmiyorum ,hormon testi yaptırmadım,belki yaptırsam bende de sorun çıkacak )...ama lütfen böyle bişi yapmayın...çok istiyorsanız evlat edinin...sevginizi o çocuğa verin...

canim neden öyle olumsuz konusuyorsun ben de tüp bebek yaptiranlara okdar kizardimki nasil baskasinin sprmyle cocuklari oluyor bunu bi kadin bi erkek nasil kabulleniyor derdim.ama bak rabbim basa verince demek böyle seylerde yaptrmak zorunda kaliyorsun.
hem evlat edinirsem ben annelik duygusu yasiyamam 9 ay cocugumu karnimda tasimak istiyorum bende senağlamasenağlamasenağlamanasil bi duygu bende tatmak istiyorum ..bende biliyorum evlat edinmeyi bakima muhtac okdr cok cocuk varki ama ben baska bi kadinin yumurtasyla da olsa annelik duygusunu yasamak istiyorum ben bilcemki onu ben karnimda tasidim ben dogurdum ben büyttüm cocuk sevgisi bende asiri var hep hayalimdi ana okul ögretmeni olmak olmadi ama kismet.
oyuzden mezheplerimize uymasada böyle biseyi rabbim bizde siniyopr ..insallah rabbim kmseye öyle seyleri gerek koymaz ama olursa da böyle caresi olan seylere adim atmak zorunda kaliyoruz..senağlamasenağlamasenağlamaistersen yinede büyük konusma canim yapmam etmem diye...

donör kıbrısta yasaklanmıştı noldu CADIARZU
geçen haberlede çıktı kıbrıs yanlıştan dönüyor donör uygulaması yasaklandı diye

canim neden öyle olumsuz konusuyorsun ben de tüp bebek yaptiranlara okdar kizardimki nasil baskasinin sprmyle cocuklari oluyor bunu bi kadin bi erkek nasil kabulleniyor derdim.ama bak rabbim basa verince demek böyle seylerde yaptrmak zorunda kaliyorsun. kaya bu nedemek canım nasıl bi başkasının spermi oluyor tüp bebekte asla öyle bişey söz konusu değil kendi kadının ve kendi erkeğin sperminden oluyo tüp bebek yanlışsın burda birde tüp bebeği dinimiz yasaklamıyor ama senin yaptıracağın işlem dinimizce kesinlikle yasak bu konuda iyi düşün derim

canim neden öyle olumsuz konusuyorsun ben de tüp bebek yaptiranlara okdar kizardimki nasil baskasinin sprmyle cocuklari oluyor bunu bi kadin bi erkek nasil kabulleniyor derdim.ama bak rabbim basa verince demek böyle seylerde yaptrmak zorunda kaliyorsun.
hem evlat edinirsem ben annelik duygusu yasiyamam 9 ay cocugumu karnimda tasimak istiyorum bende senağlamasenağlamasenağlamanasil bi duygu bende tatmak istiyorum ..bende biliyorum evlat edinmeyi bakima muhtac okdr cok cocuk varki ama ben baska bi kadinin yumurtasyla da olsa annelik duygusunu yasamak istiyorum ben bilcemki onu ben karnimda tasidim ben dogurdum ben büyttüm cocuk sevgisi bende asiri var hep hayalimdi ana okul ögretmeni olmak olmadi ama kismet.
oyuzden mezheplerimize uymasada böyle biseyi rabbim bizde siniyopr ..insallah rabbim kmseye öyle seyleri gerek koymaz ama olursa da böyle caresi olan seylere adim atmak zorunda kaliyoruz..senağlamasenağlamasenağlamaistersen yinede büyük konusma canim yapmam etmem diye...

iyide güzelim tüp bebekte insanlar kendi yumurtasını ve spermini kullanıyor...başka yumurta ve sperm kullanılmıyor ki..çokk yanlış biliyorsun..lütfen bu düşünceden vazgeç
ben zaten büyük konuşmuyorum ama çok çok yanlış bişi..milyonlarca kişinin çocuğu olmuyor..onlar bu yolu tercih etmektense evlat ediniyorlar..onlarda bir çocuğu karınlarında taşımak istemezmi?ister ama yapmıyorlar..lütfen yapmayın

[QUOTE=kaya;8402511]canim neden öyle olumsuz konusuyorsun ben de tüp bebek yaptiranlara okdar kizardimki nasil baskasinin sprmyle cocuklari oluyor bunu bi kadin bi erkek nasil kabulleniyor derdim.[/B]ama bak rabbim basa verince demek böyle seylerde yaptrmak zorunda kaliyorsun.
[/QUOTE]

benimde bebeğim yok arkadaşım.eşimle 16 yıldır hiç sorun etmeden yaşıyooruz.hayat sadece çocuktan ibaret değil.eğer rabbim nasip etseydi ederdi zaten.birde tüpbebek eşlerden alınan spermve yumurtayla yapılan işlemdir.kanunen bir başkasından yumurta ve sperm almak yasak tır]sanırım sen bunu yanlış biliyorsun.senin yaptığın yasal değil.yapıp yapmamak sana kalmış dinimize göre yasak olan bir şeyi sırf egonu tatmin etmek için yapıyorsan diyebilecelk lafım yok.

Son düzenleme:
genetik olarak senin çocuğun değil evet ama sen ona hamile kalacaksın sen doğuracaksın sonuçta senin çocuğun olacak bence yine de.. ayrıca öteki kadın hiç mi merak etmez diyorlar ben buna duygusal yaklaşmıyorum sonuçta sadece yumurtasını verecek bir hücre o sadece.. hee dinen yasak evet ve ben de büyük konuşmayayım ama yapmam sanırım ama yapana da neden yapıon evlatlık al demem yanii

X