Yumurtalik nakli bilgisi olan paylassin lütfen::((((

genetik olarak senin çocuğun değil evet ama sen ona hamile kalacaksın sen doğuracaksın sonuçta senin çocuğun olacak bence yine de.. ayrıca öteki kadın hiç mi merak etmez diyorlar ben buna duygusal yaklaşmıyorum sonuçta sadece yumurtasını verecek bir hücre o sadece.. hee dinen yasak evet ve ben de büyük konuşmayayım ama yapmam sanırım ama yapana da neden yapıon evlatlık al demem yanii

gerçektende şaştım kaldım size..sizden çocuk olacak bir parçanıza sadece hücre gözü ile bakıyorsunuz..çocuğu hissetmeniz için ,doğup ,elinize verilmesi gerekmez..ben o hücreden çocuğum olacağını biliyormuyum ? biliyorum....bittii

arkadaşlar, arkadaşımız bu konuda bilgisi olan varmı demiş, bana aklı verin dinen, ahlaken uygun mu dememiş.

Herkesin dini görüşü kendinedir, kimine uygun gelmez yaptırmaz, kimine uygun gelir yaptırır.

Ne yaptıran kınanır , ne yaptırmayan çünkü bize düşmez, bize sadece fikrine saygı duymak ve sorduğu soru hakkında bilgimiz varsa bilgi vermez düşer.

Soru soran arkadaşım, gönlün nasıl ferah olacaksa öyle yaşa kimsenin yönlendirmesi seni ilgilendirmesin. O bebek %100 eşinin bebeği olacak ve onun baba olma hakkını elinden almayacaksın. Evet yumurta senin değil ama kanınla canınla besleyeceksin, tekmelerini hissedeceksin.

Tedavini ol ve seçtiğin yol senin yolun, yarın öbürgün yıllar geçipte ahh keşke dediğinde burada akıl veren hiç kimse yanında olmayacak. Sen ve keşkelerin başbaşa olacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
ben basta okudugumda organ nakli olarak anlamistim yumurtalik organi ve organ sonucta demistim herseyin nakli oluyor buda olur demistim ama sonra kibrsta yapiliyor ülkedemizde yasak filan diye okuyunca anladim ki yumurta nakli...
arkadasim elbette anne olmak istiyorsundur ama bu sekilde gercekten yanlis hem yasal olarak yanlis ki yasal olarak yanlis olmasada dünyada belli ülkelerde olmaz sadece hemde dinen..insanlar bazen hatalarin yada yanlislarin arkadasina kendince bahaneleri siralarda hep kendine hakli bir pay cikarir suanda sendede onu gözlemliyorum..sonucta böyle birsey olacak belki ilerde o cocuk Allah korusun kendi kardesine asik olacak ki yumurtasini size veren kisi eminin bicok kisiyede vermistir sayisizdir..belkide cocugunuzda bi rahatsizlik olacak anneden olan ve anne lazim olacak..yani bunlar belki size siradan yada önemsiz geliyor ama suanki duygularinizla harami helal yapmya calisiyorsunuz...

ey yarabbim neyse cevap verip polemik yaratmıcam.. Allah'ım sen kimseyi çaresiz bırakmaz yarabbim :Saruboceq:

Son düzenleme:
arkadaslar nedne bu kadar umutsuz olumsuz yazmissiniz anlamadim karamel arkadasimin dedigi gbi ben sadce bilgisi olan paylassin dedim helal haram bend ebiliyorum ama yüce rabbim demek nasip etmiycek ki banada bunu kismet ediyor napim kislar söyleyin basiniza gelemdne bilmezsiniz allah kmsenin basina vermesin.
burda yazanlar belki annedir belki anne adayidr ama sizler nasil o duyguyu yasaydysaniz bende yasamak istiyorum bend eevalt hasreti cekiyorum bi yurttan cocuk alcam onu ne kadar sevsemde baksamda diyecemki bu baskasinin cocugu aha bi gün o cucugun ailesi gelip istedi ne olcak ben ozmn tam ona alismisken yavrum dedigim zaman belkide gtcek elimden.
youzden sizlerin basina gelemdigi icin cok olumsuz düsünyorsunuz.
o yumurtayi ben emanet almiycam cnaim arkadslarim benim olcak o yumurta sncta esimin spremyle cocuk olcak bi baskasinin degl bi baska erkegin spermyle hamile kalanlar var buda dinen yasak biriyle evlisin kalkip baska bi erkegn sprmyle hamile oluyorsun o abba nasil sevebiliyordr o cocugu demek insanin basina gelince herseye razi oluyor.
allah kmseye gerek ettrmesin ama nasil ciger .böbrek,göz,kalp nakli oluyorsa buda böyle bisey kalbi amamen gtmis birine kalp nakil edilerek nasil dünyaya geri getriliyor bunlari düsündünzmü.buda yasak allah o cani vermis aliyorsa o derdi veriyor ama caresini arayip tekrar hayata döndürüolr..
bu islem evet sadce belli yerlerde yapiliyor ama zaten her yerde yapilsa herkes belki organini verirr yada böyle olmasi daha mantikli.
bi arkads yazmis yasaklandi diye hayr ben dr umla knstum öyle bisey cikmis ama yasaklanmamis oda baska kacak isler yapan dr tarafndna yasaklanmis o dotora bu islem..
umarim beni anladiniz kislar.
lütfen olmusuz yazmayin artik..

arkadaslar nedne bu kadar umutsuz olumsuz yazmissiniz anlamadim karamel arkadasimin dedigi gbi ben sadce bilgisi olan paylassin dedim helal haram bend ebiliyorum ama yüce rabbim demek nasip etmiycek ki banada bunu kismet ediyor napim kislar söyleyin basiniza gelemdne bilmezsiniz allah kmsenin basina vermesin.
burda yazanlar belki annedir belki anne adayidr ama sizler nasil o duyguyu yasaydysaniz bende yasamak istiyorum bend eevalt hasreti cekiyorum bi yurttan cocuk alcam onu ne kadar sevsemde baksamda diyecemki bu baskasinin cocugu aha bi gün o cucugun ailesi gelip istedi ne olcak ben ozmn tam ona alismisken yavrum dedigim zaman belkide gtcek elimden.
youzden sizlerin basina gelemdigi icin cok olumsuz düsünyorsunuz.
o yumurtayi ben emanet almiycam cnaim arkadslarim benim olcak o yumurta sncta esimin spremyle cocuk olcak bi baskasinin degl bi baska erkegin spermyle hamile kalanlar var buda dinen yasak biriyle evlisin kalkip baska bi erkegn sprmyle hamile oluyorsun o abba nasil sevebiliyordr o cocugu demek insanin basina gelince herseye razi oluyor.
allah kmseye gerek ettrmesin ama nasil ciger .böbrek,göz,kalp nakli oluyorsa buda böyle bisey kalbi amamen gtmis birine kalp nakil edilerek nasil dünyaya geri getriliyor bunlari düsündünzmü.buda yasak allah o cani vermis aliyorsa o derdi veriyor ama caresini arayip tekrar hayata döndürüolr..
bu islem evet sadce belli yerlerde yapiliyor ama zaten her yerde yapilsa herkes belki organini verirr yada böyle olmasi daha mantikli.
bi arkads yazmis yasaklandi diye hayr ben dr umla knstum öyle bisey cikmis ama yasaklanmamis oda baska kacak isler yapan dr tarafndna yasaklanmis o dotora bu islem..
umarim beni anladiniz kislar.
lütfen olmusuz yazmayin artik..

ya gerçekten de bazı cümlelerinizle siz kendi kendinizle çelişiyorsunuz..
ayrıca bazı konuları lütfen iyi araştırın,sorun..doğru dürüst bilmeden ama şuda böyle buda böyle diyorsunuz...çaresizlik içinde kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz...
o yumurta asla sizin olmaz..siz sadece para vererek o yumurtaya maddi anlamda sahip olursunuz ama asla sizin çocuğunuz olmaz genetik olarak...
yurttan çocuk alırsam benim olmaz diyorsunuz da ,eee o çocuk sizin olmazda başkasının yumurtası ve eşinizin spermiyle döllenen çocuk mu sizin olur? o çocuk eşinizin ve o kadının çocuğu olur..onu doğurmanız bu gerçeği değiştirmez...
ya yurttan aldığım çocuğun annesi babası gelirse diyorsunuz...bilgiler zaten gizli tutulur ve söylenmez..yani sizi bulamazlar..kurum bu konuda çok ince çalışmaktadır..
birde ciğer,kalp, böbrek nakli oluyorda neden bunun nakli olmuyor diyorsunuz...lütfen biraz düşünün nedne olmuyor acaba...bu dedikleriniz her yerde her ülkede oluyor ama yumurtalık nakli değil..bu organlar üreme ile alakalı değil ama yumurtalık ve sperm üreme ile alakalı olduğu için bunlar organdan da ötedir..ayrıca organ naklinin daha doğrusu sizin anlayacağınız şekilde yazayım ,yumurtalık ve sperm dışında organ naklinin haram olduğuna dair fetva verilmedi ama yumurtalık ve sperm naklinin kesinlikle olmaması gerektiği ve günah olduğu söylendi...
hadi bunuda geçtik,hem helali haramı biliyorum diyorsunuz hemde hala bu işte ısrarlısınız ve kendinizi haklı görüyorsunuz...madem öyle Allahında sizi böyle sınadığını düşünün ve isyan etmeyin..haram olan şeyler kesinlikle yasaklanmıştır..ee bunuda biliyorsunuz
yazdıklarınızı bir daha okuyun lütfen ve kendinizle ne kadar çeliştiğinizi ne kadar tezat cümleler kurduğunuzu görün...
ayrıca siz helali haramı yazınızda sormadınız evet bunun farkındayız ama böyle yanlış bir olaya da nasıl kayıtsız kalırdık,birkaç cümle yazamazdık..herşeyi bildiğinizi iddaa ediyorsunuz ama şunu gördüm ki kendinizi haklı çıkarmak uğruna herşeyi söylüyorsunuz ve aslında herşeyi yanlış biliyorsunuz yada işinize öyle geliyor..amacım sizi kırmak değğil bişileri görmenizi sağlamak..belki sert cümlelerle yazdım ama sizin ne kadar yanlış düşündüğünüzü göstermek istedim...
ne dersek diyelim siz bunu kafanıza koymuşsunuz ,yapacaksınız...Allah hem sizin gibilere hemde böyle para uğruna yumurta sperm verenlere akıl fikir versin...

nesrin arkadaşım ne güzel yazmış, kaya arkadaşımız " eşinin çocuğunu" doğuracak.

Budur, yurttan alınan çocuk 2 sinin de çocuğu olmazken, bu en azından eşinin çocuğu olacak. İkinize ait birşey olmuyorsa, birinize ait birşey olsun

Tekrar söylüyorum, sen keşke dediğinde sana akıl veren arkadaşlarımızın hiç biri yanında olmayacak ve kendi gerçeğinle başbaşa kalacaksın.

O yüzden sanal dünyada fikir alışverişi yaparsın ama asla tanımadığın bilmediğin sanal kişilerin dünya görüşüyle de hayatına yön vermezsin.

Hayat senin hayatın içinden geldiği gibi yaşa

nesrin arkadaşım ne güzel yazmış, kaya arkadaşımız " eşinin çocuğunu" doğuracak.

Budur, yurttan alınan çocuk 2 sinin de çocuğu olmazken, bu en azından eşinin çocuğu olacak. ıkinize ait birşey olmuyorsa, birinize ait birşey olsun

Tekrar söylüyorum, sen keşke dediğinde sana akıl veren arkadaşlarımızın hiç biri yanında olmayacak ve kendi gerçeğinle başbaşa kalacaksın.

O yüzden sanal dünyada fikir alışverişi yaparsın ama asla tanımadığın bilmediğin sanal kişilerin dünya görüşüyle de hayatına yön vermezsin.

Hayat senin hayatın içinden geldiği gibi yaşa

bence siz çok yanlış düşünüyorsunuz ...ne demek en azından birinizin çocuğu..ne demek sanal dünyada fikir alışverişi ve sanal dünyadaki kişilerin fikirleri ile hayatına yön vermek..bu benim fikrim değil ki ....ben meyve yiyemezsin derim bu benim görüşüm olur ama ben içki içemezsin dediğim zaman bu benim görüşüm olmaz ...en azından belli bir raddeye kadar...belli şeyler yasaktır ve yasak olarak kalacak..insanlar başkalarının görüşü diye mi domuz eti yemiyor? insanlar başkalarının görüşüne ters diyemi içki içmiyor...
sizde sanal dünyadaki kişilerin dünya görüşü ile hareket etme demekle olaya tek bir noktadan baktığınız ve sonuçlarını düşünemediğiniz belli...
konu sahibi arkadaşım ..sen hayatını istediğin gibi yaşarsın..sınırın yoktur ama bir dereceye kadar..valla herkes neler neler yapmak istiyor ama sonuçlarını düşünerek dur diyor..içinde bulunduğun durumun etkisi ile herşeyde kendine bir haklılık payı çıkartıyorsun ama oturup bir daha düşün bakalım gerçektende haklımısın..ben biliyorum diyorsun ama bildiğin şeyler hep yanlış...
ne dersek diyelim sen kendine bir doğru seçmişsin konu sahibi arkadaşım...hayır desekte yapacaksın bunu anladım..
gerçektende bu alem geçmiş kendinden..ne gelir elden
şimdi bu cümleyi daha iyi anlıyorum

Son düzenleme:
Nesrin Hanım, ben sanal dünyanın tamamı için söyledim, sizin görüşleriniz için değil, üstelik dikkat ederseniz sizin söylediğiniz bir şeyi onayladım "eşinin çocuğu" meselesini.

Yani direk size karşı söylenmiş birşey yok öyle anlaşıldıysa kusura bakmayın.

Birde bir laf vardır, "her koyun kendi bacağından asılır".

O yüzden çoğu konuda " din öğesinin" pişirilip pişirilip insanların karşına konmasına karşıyım.

Yok yasak, yok günah muhakkak ki o arkadaşta biliyordur bunları ama göze aldıysa saygı duymaktan başka birşey yapamayız.

Çünkü kişilerin yaşadıkları sadece kendilerine aittir.

nesrin arkadasim lütfen kirici konusma bak ben buna mecburumki böyle biseye kalkisiyorum dglmi insnain basina gelmeyince bilmiyor gercekten benim icin daha güzel seyler söylemni beklerdim..
sncta aliyorsam paramla alicam taamm para karsliligi aliyom ama yilda kac bin kadin baska erkegin sprmyle cocuk sahiibi oluyor demek rabbim bizi bunlarla siniyor ebnde hep diyorudm allah kimset etmez insallah ama etti bak..
oyuzden lütfen olumsuz konusmuyalim..
ben sizden fikir istedim yapan yaptiran varmi dedim..
sevabi günahi biliyom ben tamam canim..
konum kaldirilsin lütfen...ben böyle bisey görmedim..

kaya, benim yakin bir akrabam Kibris'ta yumurtalik nakli ile degil ama yumurta nakli ile hamile kaldi.

Erken menopoza girmis ve hamilelik icin sadece bu yolu tavsiye etmisler. Bunun disinda bebek sahibi olamazmis yani.

Sonuc: ikiz bebek dediler ama kisa bir sürede düsük yapti. Vücut bebegi kabul etmemis zehirleme yapmis, anne de hayati tehlike atlatti.

Kaya, yakinimdan dolayi da seni cok iyi anlayabiliyorum. Kadincagiza dediler '' senin cocougun olmayaca, biyolojik annesi degilsin; sana benzemeyecek, kim bilir kimin cocugudur, annesi kimin nesidir vs. vs.''

Sanki kendi yumurtasiyla bebek sahibi olanlar sorun yasamiyorlar mi? O bebegi kendi kaninla, saninla besleyip, canin´dan can katip doguracaksin...

Eger kafana iyice koyudunsa, dene eger olursa ne mutlu sana, olmassa Rabbim nasip etmedi dersin.
.

Neticede kimsenin yumurtasini zorla alinmiyor, kendi rizasi ile satiyor oraya ve sen olmassan baskasi aliyor.

Internetten arastir, Kibris'i ara sana ordaki Dr.lar ne yapman gerektigini söyleyeceklerdir.

Istedigin zaman gidip, yapamiyorsun ltf önce ara bilgi al.
Hakkinizda hayirlisi olur dilerim.

ben insanları anlayamıyorum..insanlar doğan yada anne karnındaki bebeklerini satınca vayyy efendim yavrusunu sattı baksana şuna denir ,ama iş yumurta yani o çocuğun oluşabilmesi için bir hücre satılınca hiç kimse buna karşı çıkmaz ,hatta bu normal görülür..ikiside aynı değilmi? birisi sırf şekillendi ve ele geliyor diye ikisinide farklı düşünemeyiz bence
konu sahibi arkadaşım ,ben kırıcı konuşmuyorum ve gerçekleri söylüyorum..dost acı söyler derler..ama sen inatla kendine hep haklı bir pay çıkartıyorsun..bir yanlışı çoğu insanın yapması demek onun doğru olduğu anlamına gelmez..belki çok kişi bu yola başvuruyor ama bu doğru olduğu anlamına gelmez..bir daha bişi yazmayacağım çünkü dilimde tüy bitti..ne yapmak istiyorsan onu yap..

kaya, benim yakin bir akrabam Kibris'ta yumurtalik nakli ile degil ama yumurta nakli ile hamile kaldi.

Erken menopoza girmis ve hamilelik icin sadece bu yolu tavsiye etmisler. Bunun disinda bebek sahibi olamazmis yani.

Sonuc: ikiz bebek dediler ama kisa bir sürede düsük yapti. Vücut bebegi kabul etmemis zehirleme yapmis, anne de hayati tehlike atlatti.

Kaya, yakinimdan dolayi da seni cok iyi anlayabiliyorum. Kadincagiza dediler '' senin cocougun olmayaca, biyolojik annesi degilsin; sana benzemeyecek, kim bilir kimin cocugudur, annesi kimin nesidir vs. vs.''

Sanki kendi yumurtasiyla bebek sahibi olanlar sorun yasamiyorlar mi? O bebegi kendi kaninla, saninla besleyip, canin´dan can katip doguracaksin...

bitanem ya ne güzel bana morel verdin bak benim burdaki amacim yapan yaptiran veya yakin akrabalardan tanidiklardan yaptiran varsa bana bilgi versin istedim sen ne güzel bana en büyük morlei verdin.
doktorlar benim üstmde arastrma yaptilar cnaim vücüdüm kabul edip etmiycegi insallah allah nasip etmisse olur.
canim ben kibrisi aradim konustum 2-3 ay sonra gidicem kismet olursa allahtan bisey cikmazsa.
evet ben herseyi kabul ediyorum o yumurtayi ben emanet almiyorum aliyorsam artik o yumurtayla 3-5 cocuk ne kadar rabbim nasip ederse olcak sonucta benim esimden olcak ve o yumurta benim olcka gerek öyle gerek para karsliigi.
ben okudum bi kac yerde akrabasinin yumurtaligini alan bile var.
bak ben buna üzülürüm.cünkü aldigim teyzem,halam vs kim olursa o kisinin yumurtasini alcam ve ben hamile kalcam cocugum dogcak akrabdan aldigim kisiyi sürekli görcem ve oda bi tuhaf olcak benim yumurtamla oldu diyecek bende diyecem ve düsüncem ama kibrisda veya baska bölgede aldigim kisiyi ne ben görcem nede o beni görcek hersey gizli tutuluyor ve veren kisi sncta kedi istegyle yumurtasini bagisliyor oyuzden olumsuz düsünmemek lazim..
yorum icin saol cnaim..
insallah iyi olur dualrinizi eksik etmeyin.

arkadaşlar bence kimseyi kırmayalım,yargılamayalı ve incitmeyelim.hanımefendi bilenlerden yardım istiyor.

Konu sahibinin isteği üzerine kapatılmıştır.

X