- 31 Ocak 2012
- 4.001
- 9.178
-
- Konu Sahibi pearlshine
Demekki yumurtalı köfte yapan sandimmSelamlar herkeseTrakya kızçesi olmama rağmen sizlere Urfa yöresine ait bir tarif yapmak istedim , bence ülkemizin en büyük zenginliği bu bu tarifi çalıştığım bir okuldaki Urfalı öğretmen arkadaşımdan öğrenmiştim ve çok beğenmiştim , o zamandan beri yaparım , severek yeriz. Ben tarifi biraz daha pratik hala getirmek istedim tabi Urfa isodu da bulamadığım için hazır isot kullandım , Urfalı arkadaşlardan özür dileyerek tarifime başlıyorum tarifim çok lezzetli oldu, bunu da söylemeden edemeyeceğim
Yumurtalı Köfte
Malzemeler
Eki Görüntüle 3319396
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı isot
- Yarım demet maydanoz
- Alabildiğince su
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber
- 2 adet yumurta (arzuya bağlı yumurta sayısı arttırabilir. )
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Limon , nar ekşisi, tuz
Yapılışı
Eki Görüntüle 3319397
- Bulgur sıcak suyla ıslatılıp 10 dk kapağı kapalı bekletilir, tüm malzemeler eklenip güzelce yoğrulur ( ben yoğurduktan sonra daha ince kıvamlı olması için blenderdan geçirdim. )
Eki Görüntüle 3319398
- Tavaya yağ alınır iyice ısınan sıvı yağa bir kapta kırılmış yumurtalar eklenir ve cozur cozur pişirilir ve köftenin üzerine dökülür .
- Eki Görüntüle 3319399
- Yoğurmadan karıştırılır ve servis edilir afiyet olsun.
- Eki Görüntüle 3319400
Eki Görüntüle 3319401 Eki Görüntüle 3319402 Eki Görüntüle 3319403
cok frklı olmus pearlcımm basarılar dılerım tadı nasıllSelamlar herkeseTrakya kızçesi olmama rağmen sizlere Urfa yöresine ait bir tarif yapmak istedim , bence ülkemizin en büyük zenginliği bu bu tarifi çalıştığım bir okuldaki Urfalı öğretmen arkadaşımdan öğrenmiştim ve çok beğenmiştim , o zamandan beri yaparım , severek yeriz. Ben tarifi biraz daha pratik hala getirmek istedim tabi Urfa isodu da bulamadığım için hazır isot kullandım , Urfalı arkadaşlardan özür dileyerek tarifime başlıyorum tarifim çok lezzetli oldu, bunu da söylemeden edemeyeceğim
Yumurtalı Köfte
Malzemeler
Eki Görüntüle 3319396
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı isot
- Yarım demet maydanoz
- Alabildiğince su
Yapılışı
Eki Görüntüle 3319397
- Bulgur sıcak suyla ıslatılıp 10 dk kapağı kapalı bekletilir, tüm malzemeler eklenip güzelce yoğrulur ( ben yoğurduktan sonra daha ince kıvamlı olması için blenderdan geçirdim. )
Eki Görüntüle 3319398
- Tavaya yağ alınır iyice ısınan sıvı yağa bir kapta kırılmış yumurtalar eklenir ve cozur cozur pişirilir ve köftenin üzerine dökülür .
- Eki Görüntüle 3319399
- Eki Görüntüle 3319400
Ellerine sağlık canımSelamlar herkeseTrakya kızçesi olmama rağmen sizlere Urfa yöresine ait bir tarif yapmak istedim , bence ülkemizin en büyük zenginliği bu bu tarifi çalıştığım bir okuldaki Urfalı öğretmen arkadaşımdan öğrenmiştim ve çok beğenmiştim , o zamandan beri yaparım , severek yeriz. Ben tarifi biraz daha pratik hala getirmek istedim tabi Urfa isodu da bulamadığım için hazır isot kullandım , Urfalı arkadaşlardan özür dileyerek tarifime başlıyorum tarifim çok lezzetli oldu, bunu da söylemeden edemeyeceğim
Yumurtalı Köfte
Malzemeler
Eki Görüntüle 3319396
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 su bardağı isot
- Yarım demet maydanoz
- Alabildiğince su
Yapılışı
Eki Görüntüle 3319397
Eki Görüntüle 3319398
- Eki Görüntüle 3319399
- Eki Görüntüle 3319400
Çok teşekkür ederim canım NevoşEllerine emeğine sağlık canım çok güzel olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Teşekkürler canocanımEllerine sağlık canım harika olmuşYarışmada başarılar diliyorum
Oh ne güzelBizim evin favori tarifiçok güzel olmuş ellerine sağlık
Sen de mi istemiştin yoksaDemekki yumurtalı köfte yapan sandimmellerine sağlıkk güzel olmuş
Denemeni tavsiye ederim canım gerçekten çok güzel oluyorEllerine sağlık canımçok övülüyor ama hiç denemek kısmet olmadı, başarılı görünüyor yarışmada bol şanslar
Çok teşekkür ederimEline sağlık çok güzel olmuş
Yokta konu geçmişti acaba yapan kim diyeSen de mi istemiştin yoksaaklımda ta geçen kategoriden beridir bu tarif vardı, kategoriye uygun mu değil mi karar verememiştim , Nevoş kabul edince yaptım çok teşekkür ederim
Urfa isodu bulamadığım için ve birebir onların yaptıkları gibi yapamadığım için Urfalı arkadaşlardan özür diledim , Antep ne alaka anlayamadımGaziantepli arkadaşlardan da özür dilediniz mi?
Çok teşekkür ederim canımÇok güzel görünüyor ellerine sağlık