Yöresel Tarif Yumurtalı Köfte - Şanlıurfa Mutfağı

Yöresel Yemekler

pearlshine

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
31 Ocak 2012
4.001
9.178
Selamlar herkese Trakya kızçesi olmama rağmen sizlere Urfa yöresine ait bir tarif yapmak istedim , bence ülkemizin en büyük zenginliği bu bu tarifi çalıştığım bir okuldaki Urfalı öğretmen arkadaşımdan öğrenmiştim ve çok beğenmiştim , o zamandan beri yaparım , severek yeriz. Ben tarifi biraz daha pratik hala getirmek istedim tabi Urfa isodu da bulamadığım için hazır isot kullandım , Urfalı arkadaşlardan özür dileyerek tarifime başlıyorum tarifim çok lezzetli oldu, bunu da söylemeden edemeyeceğim

Yumurtalı Köfte

Malzemeler

• 1 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı isot
  • Yarım demet maydanoz
  • Alabildiğince su
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon, kırmızı toz biber
  • 2 adet yumurta (arzuya bağlı yumurta sayısı arttırabilir. )
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • Limon , nar ekşisi, tuz

Yapılışı
  • Bulgur sıcak suyla ıslatılıp 10 dk kapağı kapalı bekletilir, tüm malzemeler eklenip güzelce yoğrulur ( ben yoğurduktan sonra daha ince kıvamlı olması için blenderdan geçirdim. )

• Tavaya yağ alınır iyice ısınan sıvı yağa bir kapta kırılmış yumurtalar eklenir ve cozur cozur pişirilir ve köftenin üzerine dökülür .

• Yoğurmadan karıştırılır ve servis edilir afiyet olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Demekki yumurtalı köfte yapan sandimm ellerine sağlıkk güzel olmuş

Ellerine sağlık canım çok övülüyor ama hiç denemek kısmet olmadı, başarılı görünüyor yarışmada bol şanslar

cok frklı olmus pearlcımm basarılar dılerım tadı nasıll

Ellerine sağlık canım

Demekki yumurtalı köfte yapan sandimm ellerine sağlıkk güzel olmuş
Sen de mi istemiştin yoksa aklımda ta geçen kategoriden beridir bu tarif vardı, kategoriye uygun mu değil mi karar verememiştim , Nevoş kabul edince yaptım çok teşekkür ederim

Reactions: Jou
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…