Hic bu sekilde düşünmemiştim yorumunuzu okuyuncaya kadar cok guzel bir bilgilendirme olmuş.Burada güzel bir noktaya değinilmiş.Benim burada amacım karalama kampanyası yapmak değil.Diğer ülkelerin nüfus ve kültürlerine dair bir bilgim olmadığı için o ülkeler hakkında bir yorumda bulunmadım.Gerek bu forumda gerekse yabancı forumlarda birçok araştırmalar yaptım bu donasyon konusu hakkında.Yine İngilizce bir sürü kısa uzun belgeseller, videolar izledim hem donörlerin, hem alıcıların hem de dünyaya gelen çocukların açısından durumu inceleyen.Burada da bu yönteme henüz başvurmamış kadınları buna dair uyarmak istedim.Bu işlemler gizlilik esaslı olduğundan dolayı, çok fazla gri alan barındırıyor içerisinde.Yani ne kadar bilgiye sahip olsanız dahi bu bilgilerin doğruluğu artık karşınızda bu işlemi gerçekleştiren doktorun etik anlayışına kalıyor bir nevi.Ayrıca bir diğer önemli nokta da şu dünyaya getirmek istediğiniz çocuğu kim için istiyorsunuz gerçekte?Kocanızı baba yapmak için, annenizi nine yapmak için, babanızı dede yapmak için yapılabilecek bir şey değil çocuk dünyaya getirmek.Yine bu şekilde sosyal medya aracılığıyla araştırma yaparken birkaç kişinin bu şekilde düşünerek bu işleme başvurduğunu okudum ve ne yazıkki sonrasında bu nedenle suçluluk ya da pişmanlık hissettiklerini okuduğumda onlar adına çok üzüldüm.Sözün özü bu işlem sıradan basit bir işlem değil,bu neden bir değil bin kere düşünmekte fayda vardır
Doğuş tan uzak durunDoğuş tüp bebek merkezi hakkında bilgisi olan varmı orda tüp bebek yaptiran varmı bizde Kıbrıs'a gitmeyi düşünüyoruz ama bende çok korkuyorum
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Siz hangi klinikte, donasyonun hangi türününü yaptırmıştınız.Bir de benim merak ettiğim bir konu var
Mesela normal tüp bebek olsun ya da donasyon ile tüp bebek olsun hemen hemen herkese kan sulandırıcı iğne ve hap veriliyor
Ayrıca Progestan iğnede o şekilde
Test yapmadan neden veriliyor
Sizin amh kacti? Az yumurta çıkmış. Ne kadar doz kullanıldı ?Bende bu tedavide 6 yumurta toplandı 4 tanesi olgun çıktı 4 te 3 döllendi. 3ünü de blastokiste gidelim dediler risk alındı biraz ama çok şükür 3 ü de gitti ama 1 tanesi 3ab kalitedeydi. Nedense 3ab den tutan çok okumadım. Umudum yok ondan ama belki o da tutunmuştur
Spermden yana sıkıntı yoktur diye düşündüm çünkü donorün kendi çocuğu da var donör olarakta var. Bi de sperm donasyonunda donöre daha fazla genetik testler taramalar yapılabiliyor ya da kaliteliyi seçme şansları olabiliyor. O yüzden hiç sperm kalitesizliği gelmedi aklıma.
Hazırlayan kimdi özelden yazarsanız sevinirim. Merkez mi seçti siz mi karar verdiniz?Hatta Murat bey üstüne basa basa söyledi çok iyi hazırlanmış Yumurtalar.. geriden gelenlerin bile olgun çıktı diye.. Eğer kıbrısa bıraksaydım ilaç dozlarını ve düz bir kadın doğumcuya gitseydim belki bu yumurtalar bile olmayacaktı..
O yüzden sizi hazırlayan doktoru çok çok iyi seçin hanımlar
Ben bir öneride bulunamam, doğru olmaz.Fakat ince eleyip sık dokumak gerekir.Ben yabancı forumlarda da okudum burada bizlerin araştırmadığı birçok şey hakkında bilgi sahibi kadınlar var.Bu arada,yukarıdaki mesajımı düzenleyemiyorum fakat donörden ortalama 10 yumurta toplanır ibaresi vardı, ben maksimum olarak algıladım.Sizi yanıltmak istemem, kusura bakmayın.Yani o konuda yanlış bir durum yok gibi görünüyor.Fakat belirttiğim gibi İyi araştırmak ve olabildiğince çok soru sormak cevap almak lazım.Bakü vb hakkında bir şey diyemem bilgim yok.
Bu konuda ben bir yorum veya yönlendirmede bulunamam, çünkü bu çok hassas ve özel bir konu.Bir çocuk dünyaya getirecekseniz ya da getirmeyeceksiniz, bu benim önerebileceğimin ötesinde bir konu.Benim zaten buradaki uyarım da merkezlerde olumsuz gebelikler yaşanması değil.Gebeliği etkileyen birçok faktör var,dolayısı ile olumsuz sonuçlanan bir gebeliğin sebebini tespit etmek ve şudur diyebilmek çok zor.Her şeyden öte ben kendim doğum ve ölümün kader olduğunu düşünen biriyim.Burada geçmiş sayfalarda arkadaşların hikayelerinden okumuştum.Bu yöntemle çocuk doğuran bir annenin,aradan birkaç yıl geçtikten sonra normal yollardan gebe kalması ve bir çocuk daha dünyaya getirmesi buna örneklerden biri.Birkaç ay önce internette yine gezinirken bir habere rast gelmiştim,yıllarca karaciğer nakli bekleyen bir kadının en son ameliyat için her şey uygun olup da ameliyata girdikten sonra ortada hiçbir sorun yokken ertesi gün vefat etmesi de bana başka bir örnek bence.Benim uyarmak istediğim konu gebeliğin olumsuz olması merkezlerin hatasıdır, değildirden ziyade bu donasyon konusunda daha fazla araştırma yaparak bu yönteme başvurmak
Rica ederim, ben bu konuda bayadır araştırma yapıyorum.Bu araştırmalarıma nazaran kendi kanaat ve çekincelerimi burada sizlere aktarmak istedim.Daha önce de belirttim, burada yorumda bulunma amacım hiçbir yeri kötülelemek değil.Eğer öyle anlaşıldıysa da kusuruma bakmayın, yanlış aktardım sanırım.Bu donasyon işlemi dünyanın birçok yerinde gizlilik içerisinde yapılıyor.Dolayısı ile belirtmiş olduğum gri alanlar sadece Kıbrıs’a has değil.Ben sadece matematiksel olarak o bölgenin nüfusunu göz önünde bulundurarak ve kültür olarak Türk kültürünün bir parçası olduğunu düşünerek, o bölgede donör bulmanın o kadar kolay olamayacağı çıkarımında bulundum.Buna bağlı olarak da donör seçiminde pek fazla ince elenip sık dokunulabilmeye müsait bir coğrafya olduğunu kendi şahsi kanaatimce düşünmüyorum.Fakat bu demek değilki diğer ülkelerde daha güvenilir bir tedavi sunuluyor, o coğrafyalar hakkında nüfus ve kültür açısından bilgim olmadığı için yorumda bulunmadım.Yine ve özellikle belirtiyorum ki bu benim şahsi istatiksel yorumum, yani gerçek budur diye bir durum söz konusu değil.Ben aklıma takılan soru işaretlerini burada paylaşmak istedim ve bunların farklı anlaşılmasını istemiyorum.Hic bu sekilde düşünmemiştim yorumunuzu okuyuncaya kadar cok guzel bir bilgilendirme olmuş.
Bu mesajımla ilgili olarak da yanlış anlaşılmak istemiyorum.Mesajları düzeltme şansımız olmadığı için bu forumda ancak böyle alıntı yapmak zorundayım.Burada son cümlem yanlış anlaşılmaya mahal vermesin, diye düzeltme yapayım.Donasyon konusunda daha fazla araştırma yaparak bu yönteme başvurmaktan kastım, bu yöntemi teşvik ettiğim anlamına gelmesin.Burada açıklamak istediğim bu işlemi ne olursa olsun yaptıracağım diyen arkadaşlar varsa onlar da iyice araştırsın o şekilde bu yönteme başvurup başvurmayacağına karar versin.Zira ben bu yöntemi okudum,araştırdım ve kendi açımdan sakıncalı buldum ve kendi yapmayacağım şeyi de kimseye öneride bulunmam zaten.Fakat her insan farklı pencereden hayata bakıyor, burada da o arkadaşları uyarmak için böyle bir cümle kullandım.Ben yaptırmayı düşünmem ve tavsiye etmem evet ama illaki yaptıracağım diye düşünen arkadaşlar varsa iyi araştırsın ve her şeyden önemlisi bu kararın arkasında durabileceğinden emin olsun.Bunu belirmekte fayda olduğunu düşünüyorum, zira bu şekilde yönlendirmede bulunmuş gibi algılanmak istemiyorum.Sizlere de tavsiyem bu konuda birbirinize bu yöntemi özendirici konuşmamanız, çünkü insanız ve birbirimizin düşüncelerinden etkileniyorsunuz.Yani düşünün ki bir dostunuz, arkadaşınız var bu şekilde kendi başına çocuk dünyaya getiremeyen, bu durumdan dolayı kendini eşine,dostuna,ailesine karşı mahcup hisseden.Bu arkadaşınız zaten bu durumdan artık o kadar bunalmış ki, sağlıklı düşünemez hale gelmiş ve bu konuyu takıntı haline getirmiş.Şimdi bu esnada siz o arkadaşınıza bu yöntemi uygulamasına dair bir tavsiyede bulunsanız ve o da gitse bu şekilde bir çocuk dünyaya getirse, sonra da zaman içinde yaptığından pişmanlık duysa bunda sizin de sorumluluğunuz olmaz mı? Ha bu kesin bir sonuç değil, o kişi çok mutlu da olabilir ama yine de böyle bir ihtimal söz konusu, o yüzden ben ne böyle bir işlem yaptırırım ne tavsiye ederim ne de tavsiye edilmesini tavsiye ederim.Fakat bu şekilde anne olan arkadaşlar var bu forumda onları da kırmak istemem ve seçimlerine saygı duyarım.Bu konuda ben bir yorum veya yönlendirmede bulunamam, çünkü bu çok hassas ve özel bir konu.Bir çocuk dünyaya getirecekseniz ya da getirmeyeceksiniz, bu benim önerebileceğimin ötesinde bir konu.Benim zaten buradaki uyarım da merkezlerde olumsuz gebelikler yaşanması değil.Gebeliği etkileyen birçok faktör var,dolayısı ile olumsuz sonuçlanan bir gebeliğin sebebini tespit etmek ve şudur diyebilmek çok zor.Her şeyden öte ben kendim doğum ve ölümün kader olduğunu düşünen biriyim.Burada geçmiş sayfalarda arkadaşların hikayelerinden okumuştum.Bu yöntemle çocuk doğuran bir annenin,aradan birkaç yıl geçtikten sonra normal yollardan gebe kalması ve bir çocuk daha dünyaya getirmesi buna örneklerden biri.Birkaç ay önce internette yine gezinirken bir habere rast gelmiştim,yıllarca karaciğer nakli bekleyen bir kadının en son ameliyat için her şey uygun olup da ameliyata girdikten sonra ortada hiçbir sorun yokken ertesi gün vefat etmesi de bana başka bir örnek bence.Benim uyarmak istediğim konu gebeliğin olumsuz olması merkezlerin hatasıdır, değildirden ziyade bu donasyon konusunda daha fazla araştırma yaparak bu yönteme başvurmak
Baku de Celalettin Ornek te donasyon yaptirmis biri olarak sunu soyleyebilirim ki ;Arkadaşlar merhaba, bende yımurta donasyonu istiyorum bayadır merkez arayışındayım, bi süredir baküde dr celalettin bey çekmişti dikkatimi ama bu sayfa onunla ilgilş güzel yorum yapanlar genellikle sahte profil çıkmıştı ve bu da açıkçası kafamı karıştırdı, vedat uğureli araştırdım ama onda da negatif yorumlar fazlalıkta. Bi de gynolife var ki geçen seneki arkadaşlardan çok vardı o merkezle çalışan iyi sonuçları da vardı. Ama şimdi kfam karıştı açıkçası 3 merkezin üçü de taze yumurta kullandığını söylüyor o yüzden ayıklama yapamıyorum sizlerşm tavsiyesi ne olur bu konuda yorum yazarsanız sevinirim iyi akşamlar
Biraz açabilir misiniz konuyuBaku de Celalettin Ornek te donasyon yaptirmis biri olarak sunu soyleyebilirim ki ;
emeginizi,paranizi,umudunuzu cope atmayin !
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı, yaşadıkalrınızı anlatış şekliniz samimi ve içe siniyor. Her merkezde iyi sonuç alanda var kötü sonuç alanda. Şu sıralar baküyü incelemekteydik ilk defa sizden geldi bakü hakkında samimi bi yorum. Diğer yorumlar nedense hep reklam kokuyor. Kievi bende çok istiyorum şubattan beri ordaki durumların düzelmesini ümid ediyorum ama ne kadar sürecek bilmiyorum. Malesef şuan benim için kıbrıstan bşka altarnatif kalmıyor. Dilerim hepimiz bizler için en hayırlı merkezi, doktoru seçebiliriz. Ne mutlu siz bebeklerinize kavuşmuşsunuz Rabbim onları size bağışlasın. SevgilerBaku ye iki kere kendi yumurtamla tup bebek denedikten sonra gittim. Yani donasyon konusunda teknik olarak pek birsey bilmiyorken. Adetle birlikte estrofem kullanarak tedaviye baslandi. Onlarla gorusmem ve tedaviye baslamam ayni hafta icinde oldu. Fotograf falan istiyorlar ya sizin fiziki ozeliklerinize uygun donor bulunmasI adina bir kere bu kulliyen yalan . Bir kere bulunsa bile , donorle sizin adet dongunuzu denk getirebilmek icin 2-3 ay gibi bir zamana ihtiyac var. Bence bu yolla bir evlat sahibi olmak icin cabalayan bir Anne adayi icin size benzer donor sadece bir teferruat. Baku de siz transfere uygun oldugunuzda ellerinde kim varsa donor olarak yumurta toplanacak o kisiden aliyorlar sanirim yoksa da donmus kullaniyorlar. hemen oncesinde Istanbul sisli memorial da tup bebek denemem vardi. Tum testlerim,kan tahlillerim yeniydi hepsini goturdum yanimda hani doktor Bey baksin bilgisi olsun benim ve esimin durumundan diye emme velakin bakmadi bile zamaninda birlikte calistigi doktorlarin dedikodusunu yapmayi tercih etti. 5. Gun transferi diye kendisi ile konustum fakat progesterone ignemi vurdurmaya hastahaneye gittigimde Celal Bey beni koridorda gorup ki 3. Gundu embriyolarin durumu iyi hadi transfer edelim diyerek apar topar transfere alindim . 5. Gun istedigimi yine tekrarladim iyi iyi guven bana diyerek transfere Aldi. Bu arada pandemini basiydi Mart ayiydi kaldigimiz otel bosalmaya , havasahalari kapanmaya baslamisti Geri donemeyecegimiz endisesi ile koyun gibi transferimi oldum. Simdi ki aklim olsaydi asla o transferimi olmas cikar gelirdim. Yaptigi ise saygisi yok o kadar basite aliyor ki sizin caninizi paranizi umudunuzu ortaya koydugunuz bu durumu.Soylemleri cok irrite ediciydi. Dedim ya biraz cahillik biraz ne Oldugunu bilmedigimiz Covid derken basiretim baglandi. Nitekim kimyasal gebelik oldu. Kendisine mesaj attigimda sundan olur bundan olur bazen sebepsiz olur sizi aricam diye bir Geri donus aldim, sonrasinda da sesi solugu cikmadi . Pandemi sonrasi ben Tekrar arastirmalara basladim ispanya ve prag ve kibris ta ki kliniklerle gorustum. Sonrasinda ”zaten istensede gidilemeyecegi icin soylemekte bir sakinca gormuyorum “ Kiev e gittim.Cok sukur simdi 6,5 aylik olan ikizlerime kavustum. Kisiye Ozel tedavi nasil olur orda gordum. Bu islerin hadi hoppa adetle estrofeme basla kalinlasinca yalla transfere olmadigini , oyle yurumedigini ogrendim. Celalettin Ornek kan gruplarimiza bile bakmadi daha ne soyliyim.
Merhaba kievde hangi klinik?Baku ye iki kere kendi yumurtamla tup bebek denedikten sonra gittim. Yani donasyon konusunda teknik olarak pek birsey bilmiyorken. Adetle birlikte estrofem kullanarak tedaviye baslandi. Onlarla gorusmem ve tedaviye baslamam ayni hafta icinde oldu. Fotograf falan istiyorlar ya sizin fiziki ozeliklerinize uygun donor bulunmasI adina bir kere bu kulliyen yalan . Bir kere bulunsa bile , donorle sizin adet dongunuzu denk getirebilmek icin 2-3 ay gibi bir zamana ihtiyac var. Bence bu yolla bir evlat sahibi olmak icin cabalayan bir Anne adayi icin size benzer donor sadece bir teferruat. Baku de siz transfere uygun oldugunuzda ellerinde kim varsa donor olarak yumurta toplanacak o kisiden aliyorlar sanirim yoksa da donmus kullaniyorlar. hemen oncesinde Istanbul sisli memorial da tup bebek denemem vardi. Tum testlerim,kan tahlillerim yeniydi hepsini goturdum yanimda hani doktor Bey baksin bilgisi olsun benim ve esimin durumundan diye emme velakin bakmadi bile zamaninda birlikte calistigi doktorlarin dedikodusunu yapmayi tercih etti. 5. Gun transferi diye kendisi ile konustum fakat progesterone ignemi vurdurmaya hastahaneye gittigimde Celal Bey beni koridorda gorup ki 3. Gundu embriyolarin durumu iyi hadi transfer edelim diyerek apar topar transfere alindim . 5. Gun istedigimi yine tekrarladim iyi iyi guven bana diyerek transfere Aldi. Bu arada pandemini basiydi Mart ayiydi kaldigimiz otel bosalmaya , havasahalari kapanmaya baslamisti Geri donemeyecegimiz endisesi ile koyun gibi transferimi oldum. Simdi ki aklim olsaydi asla o transferimi olmas cikar gelirdim. Yaptigi ise saygisi yok o kadar basite aliyor ki sizin caninizi paranizi umudunuzu ortaya koydugunuz bu durumu.Soylemleri cok irrite ediciydi. Dedim ya biraz cahillik biraz ne Oldugunu bilmedigimiz Covid derken basiretim baglandi. Nitekim kimyasal gebelik oldu. Kendisine mesaj attigimda sundan olur bundan olur bazen sebepsiz olur sizi aricam diye bir Geri donus aldim, sonrasinda da sesi solugu cikmadi . Pandemi sonrasi ben Tekrar arastirmalara basladim ispanya ve prag ve kibris ta ki kliniklerle gorustum. Sonrasinda ”zaten istensede gidilemeyecegi icin soylemekte bir sakinca gormuyorum “ Kiev e gittim.Cok sukur simdi 6,5 aylik olan ikizlerime kavustum. Kisiye Ozel tedavi nasil olur orda gordum. Bu islerin hadi hoppa adetle estrofeme basla kalinlasinca yalla transfere olmadigini , oyle yurumedigini ogrendim. Celalettin Ornek kan gruplarimiza bile bakmadi daha ne soyliyim.
Merhaba sizin takip doktorunuz kimdi? Türkiyeden hangi doktor yumurta takibinizi ve doz ayarınızı yaptı?Merhabalar, benim yumurta değil sperm donasyonu ve kıbrısta oldu. Kievde tedavi olan ve başarı yakalayan pek çok arkadaş var. Biraz eski sayfaları okursanız ya da başlığın ilk sayfasına giderseniz ordan kievde tedavi olan kişileri görebilirsniz..
Umarım en kısa sürede güzel sonuçlar alırsınız sizde..
Merhabalar bende donasyon işlemi için tedaviye başlayacağım Kıbrıs'ta siz hangi doktora gittiniz ve nasıl bir in hazirlik yapıldı size rica etsem fikir edinmek için bilgi verir misinizBaku ye iki kere kendi yumurtamla tup bebek denedikten sonra gittim. Yani donasyon konusunda teknik olarak pek birsey bilmiyorken. Adetle birlikte estrofem kullanarak tedaviye baslandi. Onlarla gorusmem ve tedaviye baslamam ayni hafta icinde oldu. Fotograf falan istiyorlar ya sizin fiziki ozeliklerinize uygun donor bulunmasI adina bir kere bu kulliyen yalan . Bir kere bulunsa bile , donorle sizin adet dongunuzu denk getirebilmek icin 2-3 ay gibi bir zamana ihtiyac var. Bence bu yolla bir evlat sahibi olmak icin cabalayan bir Anne adayi icin size benzer donor sadece bir teferruat. Baku de siz transfere uygun oldugunuzda ellerinde kim varsa donor olarak yumurta toplanacak o kisiden aliyorlar sanirim yoksa da donmus kullaniyorlar. hemen oncesinde Istanbul sisli memorial da tup bebek denemem vardi. Tum testlerim,kan tahlillerim yeniydi hepsini goturdum yanimda hani doktor Bey baksin bilgisi olsun benim ve esimin durumundan diye emme velakin bakmadi bile zamaninda birlikte calistigi doktorlarin dedikodusunu yapmayi tercih etti. 5. Gun transferi diye kendisi ile konustum fakat progesterone ignemi vurdurmaya hastahaneye gittigimde Celal Bey beni koridorda gorup ki 3. Gundu embriyolarin durumu iyi hadi transfer edelim diyerek apar topar transfere alindim . 5. Gun istedigimi yine tekrarladim iyi iyi guven bana diyerek transfere Aldi. Bu arada pandemini basiydi Mart ayiydi kaldigimiz otel bosalmaya , havasahalari kapanmaya baslamisti Geri donemeyecegimiz endisesi ile koyun gibi transferimi oldum. Simdi ki aklim olsaydi asla o transferimi olmas cikar gelirdim. Yaptigi ise saygisi yok o kadar basite aliyor ki sizin caninizi paranizi umudunuzu ortaya koydugunuz bu durumu.Soylemleri cok irrite ediciydi. Dedim ya biraz cahillik biraz ne Oldugunu bilmedigimiz Covid derken basiretim baglandi. Nitekim kimyasal gebelik oldu. Kendisine mesaj attigimda sundan olur bundan olur bazen sebepsiz olur sizi aricam diye bir Geri donus aldim, sonrasinda da sesi solugu cikmadi . Pandemi sonrasi ben Tekrar arastirmalara basladim ispanya ve prag ve kibris ta ki kliniklerle gorustum. Sonrasinda ”zaten istensede gidilemeyecegi icin soylemekte bir sakinca gormuyorum “ Kiev e gittim.Cok sukur simdi 6,5 aylik olan ikizlerime kavustum. Kisiye Ozel tedavi nasil olur orda gordum. Bu islerin hadi hoppa adetle estrofeme basla kalinlasinca yalla transfere olmadigini , oyle yurumedigini ogrendim. Celalettin Ornek kan gruplarimiza bile bakmadi daha ne soyliyim.
Merhabalar bende donasyon işlemi için tedaviye başlayacağım Kıbrıs'ta siz hangi doktora gittiniz ve nasıl bir in hazirlik yapıldı size rica etsem fikir edinmek için bilgiBaku ye iki kere kendi yumurtamla tup bebek denedikten sonra gittim. Yani donasyon konusunda teknik olarak pek birsey bilmiyorken. Adetle birlikte estrofem kullanarak tedaviye baslandi. Onlarla gorusmem ve tedaviye baslamam ayni hafta icinde oldu. Fotograf falan istiyorlar ya sizin fiziki ozeliklerinize uygun donor bulunmasI adina bir kere bu kulliyen yalan . Bir kere bulunsa bile , donorle sizin adet dongunuzu denk getirebilmek icin 2-3 ay gibi bir zamana ihtiyac var. Bence bu yolla bir evlat sahibi olmak icin cabalayan bir Anne adayi icin size benzer donor sadece bir teferruat. Baku de siz transfere uygun oldugunuzda ellerinde kim varsa donor olarak yumurta toplanacak o kisiden aliyorlar sanirim yoksa da donmus kullaniyorlar. hemen oncesinde Istanbul sisli memorial da tup bebek denemem vardi. Tum testlerim,kan tahlillerim yeniydi hepsini goturdum yanimda hani doktor Bey baksin bilgisi olsun benim ve esimin durumundan diye emme velakin bakmadi bile zamaninda birlikte calistigi doktorlarin dedikodusunu yapmayi tercih etti. 5. Gun transferi diye kendisi ile konustum fakat progesterone ignemi vurdurmaya hastahaneye gittigimde Celal Bey beni koridorda gorup ki 3. Gundu embriyolarin durumu iyi hadi transfer edelim diyerek apar topar transfere alindim . 5. Gun istedigimi yine tekrarladim iyi iyi guven bana diyerek transfere Aldi. Bu arada pandemini basiydi Mart ayiydi kaldigimiz otel bosalmaya , havasahalari kapanmaya baslamisti Geri donemeyecegimiz endisesi ile koyun gibi transferimi oldum. Simdi ki aklim olsaydi asla o transferimi olmas cikar gelirdim. Yaptigi ise saygisi yok o kadar basite aliyor ki sizin caninizi paranizi umudunuzu ortaya koydugunuz bu durumu.Soylemleri cok irrite ediciydi. Dedim ya biraz cahillik biraz ne Oldugunu bilmedigimiz Covid derken basiretim baglandi. Nitekim kimyasal gebelik oldu. Kendisine mesaj attigimda sundan olur bundan olur bazen sebepsiz olur sizi aricam diye bir Geri donus aldim, sonrasinda da sesi solugu cikmadi . Pandemi sonrasi ben Tekrar arastirmalara basladim ispanya ve prag ve kibris ta ki kliniklerle gorustum. Sonrasinda ”zaten istensede gidilemeyecegi icin soylemekte bir sakinca gormuyorum “ Kiev e gittim.Cok sukur simdi 6,5 aylik olan ikizlerime kavustum. Kisiye Ozel tedavi nasil olur orda gordum. Bu islerin hadi hoppa adetle estrofeme basla kalinlasinca yalla transfere olmadigini , oyle yurumedigini ogrendim. Celalettin Ornek kan gruplarimiza bile bakmadi daha ne soyliyim.
Kibrista degil kiev diyor yani ukrayna da donasyon yapilmis ordada zaten savaş varMerhabalar bende donasyon işlemi için tedaviye başlayacağım Kıbrıs'ta siz hangi doktora gittiniz ve nasıl bir in hazirlik yapıldı size rica etsem fikir edinmek için bilgi
Ben kendim için bahsetmiştim yanlış anlaşılma oldu sanırım kievde ki doktoru sormuştum zatenKibrista degil kiev diyor yani ukrayna da donasyon yapilmis ordada zaten savaş var
Merhaba oncelikle insallah tedaviniz guzel gecer evladiniza kavusursunuz. Benim tedavi surecimi anlatmam dogru olmaz cunku her kisinin durumu ve her doktorun/ klinigin protokolu farkli. Oyle ki benim donemimde biz 3 kisiydik her birimizin hazirlik asamasinda kullanilan ilaclar, tedavi sirasinda ve sonrasinda kullandigi ilaclar ve dahi dozajlar bile farkli idi. Ortak kullandigimiz kan sulandirici igne, progesterone igne (bu ikisiinin dozajlar i bile farkliydi) estrofem (ki bir arkadas estrofem degil divigel kullaniyordu ), folik asit idi. Yani ayni doktorda ayni donem tedavi goren 3 kisinin ilac protokolu oncesi sonrasi tamamen farkli ilerledi. Demem o ki size anlatacagim hicbirseyin size faydasi yok. Benim tedavi aldigim yere gitseniz dahi… Size fikir vermekten cok kafanizi karistirip huzursuz eder benim anlatacaklarim. O yuzden doktorunuza guvenin. Sizin nezdinizde yavrusunu kucagina almak icin ugrasan tum Anne adaylarinin duacisi oldugunu soylemek isterim.Umarim en kisa zamanda saglikla, huzurla , mutlulukla yavrularinizi kucaklariniza alirsiniz…Merhabalar bende donasyon işlemi için tedaviye başlayacağım Kıbrıs'ta siz hangi doktora gittiniz ve nasıl bir in hazirlik yapıldı size rica etsem fikir edinmek için bilgi