Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Bende bakuye gitmeyi düşünüyordum ama oraya uçak biletleri çok pahallı iki kişi git gel zaten başlı başına dünya parası yoksa fiyat uygun kibris ucak biletleri uygun bakunin oteli pahallı ben karşılaştırdık aynı fiyata çıkıyor
bakude fiyata otel dahilmis canim simdi sordum

Slm arkadslar birde benim su korkum var benim bir yıldan beridir bitmeyen öksürüğün var ben şimdi transfer olsam acaba bu öksürükle embriyoyu dusururmuyum

Evet bende merak ediyorum.kibris Vita altera da donasyonda negatif sonuç aldım 2.ciyi denemeli miyim yoksa yine mi hüsran a uğrarım bi öneriniz var mı çok üzgünüm 1 ay oldu kendime gelemedim sizce bu sevdadan vazmi geçeyim çok üzgünüm
Ben bir öneride bulunamam, doğru olmaz.Fakat ince eleyip sık dokumak gerekir.Ben yabancı forumlarda da okudum burada bizlerin araştırmadığı birçok şey hakkında bilgi sahibi kadınlar var.Bu arada,yukarıdaki mesajımı düzenleyemiyorum fakat donörden ortalama 10 yumurta toplanır ibaresi vardı, ben maksimum olarak algıladım.Sizi yanıltmak istemem, kusura bakmayın.Yani o konuda yanlış bir durum yok gibi görünüyor.Fakat belirttiğim gibi İyi araştırmak ve olabildiğince çok soru sormak cevap almak lazım.Bakü vb hakkında bir şey diyemem bilgim yok.

Evet bende merak ediyorum.kibris Vita altera da donasyonda negatif sonuç aldım 2.ciyi denemeli miyim yoksa yine mi hüsran a uğrarım bi öneriniz var mı çok üzgünüm 1 ay oldu kendime gelemedim sizce bu sevdadan vazmi geçeyim çok üzgünüm
Bu konuda ben bir yorum veya yönlendirmede bulunamam, çünkü bu çok hassas ve özel bir konu.Bir çocuk dünyaya getirecekseniz ya da getirmeyeceksiniz, bu benim önerebileceğimin ötesinde bir konu.Benim zaten buradaki uyarım da merkezlerde olumsuz gebelikler yaşanması değil.Gebeliği etkileyen birçok faktör var,dolayısı ile olumsuz sonuçlanan bir gebeliğin sebebini tespit etmek ve şudur diyebilmek çok zor.Her şeyden öte ben kendim doğum ve ölümün kader olduğunu düşünen biriyim.Burada geçmiş sayfalarda arkadaşların hikayelerinden okumuştum.Bu yöntemle çocuk doğuran bir annenin,aradan birkaç yıl geçtikten sonra normal yollardan gebe kalması ve bir çocuk daha dünyaya getirmesi buna örneklerden biri.Birkaç ay önce internette yine gezinirken bir habere rast gelmiştim,yıllarca karaciğer nakli bekleyen bir kadının en son ameliyat için her şey uygun olup da ameliyata girdikten sonra ortada hiçbir sorun yokken ertesi gün vefat etmesi de bana başka bir örnek bence.Benim uyarmak istediğim konu gebeliğin olumsuz olması merkezlerin hatasıdır, değildirden ziyade bu donasyon konusunda daha fazla araştırma yaparak bu yönteme başvurmak

siz Kibris hakkinda konustugunuz surece hesabiniz kisa surede dondurulur yada kapatilir, burda bir cok kisinin hesabi kapatilmis bu yuzden ve onlarda baska forumlarda paylasimlara Devam ediyorlarmis

Ya yanlış okumuşsunuz ya da okuduğunuzu yanlış anlamışsınız. Kimse burada Kıbrıs hakkında olumlu ve olumsuz yorum yaptı diye yasaklanmadı öncelikle bu konuda hem fikir olalım. Tam tersine bir sene önce başka bir ülkede ki donasyon merkezini kötülerken aynı kişiler o merkezi şimdi yere göğe sığdıramayınca siteden atıldılar. Tüm donasyon merkezlerine duruşumuz ve mesafemiz aynıdır. Lütfen önce bunu anlayın. Ayrıca hanımefendinin bahsettigi sorunlar tüm donasyon merkezleri için geçerlidir. Merak ediyorum Ukrayna'da veya Azerbaycan'daki merkezlerde bahsi geçen genetik taramalar yapılıyor mu?

Ya yanlış okumuşsunuz ya da okuduğunuzu yanlış anlamışsınız. Kimse burada Kıbrıs hakkında olumlu ve olumsuz yorum yaptı diye yasaklanmadı öncelikle bu konuda hem fikir olalım. Tam tersine bir sene önce başka bir ülkede ki donasyon merkezini kötülerken aynı kişiler o merkezi şimdi yere göğe sığdıramayınca siteden atıldılar. Tüm donasyon merkezlerine duruşumuz ve mesafemiz aynıdır. Lütfen önce bunu anlayın. Ayrıca hanımefendinin bahsettigi sorunlar tüm donasyon merkezleri için geçerlidir. Merak ediyorum Ukrayna'da veya Azerbaycan'daki merkezlerde bahsi geçen genetik taramalar yapılıyor mu?
tesekkurler Kazen
genetik tarama yapilmiyor bir takim testler bulasici hastalik ve kalitsal hastalik testleri yapiliyor kendimden biliyorum

ama daha once bahsettig gibi herkes detayli arastirip sorsun

tesekkurler Kazen
genetik tarama yapilmiyor bir takim testler bulasici hastalik ve kalitsal hastalik testleri yapiliyor kendimden biliyorum

ama daha once bahsettig gibi herkes detayli arastirip sorsun

SMA için yapılıyor mu mesela?

Son düzenleme:
SMA için bayılıyor mesela?
cok faydali olurdu ! bir cok cocuk muzdarip bu hastaliktan, hic sormadim ben yaptirirken SMA genetikmi onu bile bilmiyorum inanin☺️
burdan seslenelim ihtiyaci olanlara bu vasita ile cok guzel bir konuya degindiniz cok tesekkurler,
klinikle irtibata gecenler muhakkak sorsun ve yapilmiyorsada genetik test yaptirsin ekstra ucret biliyorum fakat gelecekte cocuk bu cileyi cekmesin varsa genetikde bu test
sevgiler

cok faydali olurdu ! bir cok cocuk muzdarip bu hastaliktan, hic sormadim ben yaptirirken SMA genetikmi onu bile bilmiyorum inanin☺️
burdan seslenelim ihtiyaci olanlara bu vasita ile cok guzel bir konuya degindiniz cok tesekkurler,
klinikle irtibata gecenler muhakkak sorsun ve yapilmiyorsada genetik test yaptirsin ekstra ucret biliyorum fakat gelecekte cocuk bu cileyi cekmesin varsa genetikde bu test
sevgiler

SMA için önce anneden kan alınıyor eğer onda sorun varsa babaya da bakılıyor. Her ikisinde sma taşıyıcı ise gebelik maalesef sonlandiriliyor.

Merhaba sevgili anne adayları, size bir iki noktada açıklık getirmek istiyorum.Kıbrıs’ta donasyon ile ilgili.Öncelikle bu şekilde tüm doktorların size 16 17 yumurta toplandı şeklinde verdiği bilgiden ne kadar eminsiniz?Zira bu tüp bebek merkezlerinin çalışma sistemini düzenleyen üremeye yardımcı tedavi merkezleri yönetmeliği gereğince donöre her siklusta en fazla 10 yumurta toplanabilecek kadar hormon uyarısı yapılabilir.Yasal olan budur.İlgili yönetmeliği açıp bakabilirsiniz.Öte yandan Kıbrıs’ta donörlerin genetik hastalıklarına dair bir test yapıldığını düşünmüyorum zira bu genetik testler çok maliyetli testler ve merkezlerin donöre bunları yaptırdığı takdirde bu işlemden aldıkları paradan kar etmeleri söz konusu olamaz.Önemli diğer konu ise psikiyatrik muayene ki bunun da yapıldığını düşünmüyorum.Zira zaten donör bulmanın zor olduğu bir bölgede bu kadar ince eleyip sık dokuyacak değiller.Fakat bazı psikiyatrik rahatsızlıklar var ki genetik aktarımı yüksek ihtimalli, bipolar bozukluk gibi.
Size bunları aktarmak istedim, tedavinizden önce bunları iyi düşünün ve karar verin lütfen.

Burada güzel bir noktaya değinilmiş.Benim burada amacım karalama kampanyası yapmak değil.Diğer ülkelerin nüfus ve kültürlerine dair bir bilgim olmadığı için o ülkeler hakkında bir yorumda bulunmadım.Gerek bu forumda gerekse yabancı forumlarda birçok araştırmalar yaptım bu donasyon konusu hakkında.Yine İngilizce bir sürü kısa uzun belgeseller, videolar izledim hem donörlerin, hem alıcıların hem de dünyaya gelen çocukların açısından durumu inceleyen.Burada da bu yönteme henüz başvurmamış kadınları buna dair uyarmak istedim.Bu işlemler gizlilik esaslı olduğundan dolayı, çok fazla gri alan barındırıyor içerisinde.Yani ne kadar bilgiye sahip olsanız dahi bu bilgilerin doğruluğu artık karşınızda bu işlemi gerçekleştiren doktorun etik anlayışına kalıyor bir nevi.Ayrıca bir diğer önemli nokta da şu dünyaya getirmek istediğiniz çocuğu kim için istiyorsunuz gerçekte?Kocanızı baba yapmak için, annenizi nine yapmak için, babanızı dede yapmak için yapılabilecek bir şey değil çocuk dünyaya getirmek.Yine bu şekilde sosyal medya aracılığıyla araştırma yaparken birkaç kişinin bu şekilde düşünerek bu işleme başvurduğunu okudum ve ne yazıkki sonrasında bu nedenle suçluluk ya da pişmanlık hissettiklerini okuduğumda onlar adına çok üzüldüm.Sözün özü bu işlem sıradan basit bir işlem değil,bu neden bir değil bin kere düşünmekte fayda vardır

Arkadaşlar merhaba, bende yımurta donasyonu istiyorum bayadır merkez arayışındayım, bi süredir baküde dr celalettin bey çekmişti dikkatimi ama bu sayfa onunla ilgilş güzel yorum yapanlar genellikle sahte profil çıkmıştı ve bu da açıkçası kafamı karıştırdı, vedat uğureli araştırdım ama onda da negatif yorumlar fazlalıkta. Bi de gynolife var ki geçen seneki arkadaşlardan çok vardı o merkezle çalışan iyi sonuçları da vardı. Ama şimdi kfam karıştı açıkçası 3 merkezin üçü de taze yumurta kullandığını söylüyor o yüzden ayıklama yapamıyorum sizlerşm tavsiyesi ne olur bu konuda yorum yazarsanız sevinirim iyi akşamlar

X