Merhaba sevgili anne adayları, size bir iki noktada açıklık getirmek istiyorum.Kıbrıs’ta donasyon ile ilgili.Öncelikle bu şekilde tüm doktorların size 16 17 yumurta toplandı şeklinde verdiği bilgiden ne kadar eminsiniz?Zira bu
tüp bebek merkezlerinin çalışma sistemini düzenleyen üremeye yardımcı tedavi merkezleri yönetmeliği gereğince donöre her siklusta en fazla 10 yumurta toplanabilecek kadar hormon uyarısı yapılabilir.Yasal olan budur.İlgili yönetmeliği açıp bakabilirsiniz.Öte yandan Kıbrıs’ta donörlerin genetik hastalıklarına dair bir test yapıldığını düşünmüyorum zira bu genetik testler çok maliyetli testler ve merkezlerin donöre bunları yaptırdığı takdirde bu işlemden aldıkları paradan kar etmeleri söz konusu olamaz.Önemli diğer konu ise psikiyatrik muayene ki bunun da yapıldığını düşünmüyorum.Zira zaten donör bulmanın zor olduğu bir bölgede bu kadar ince eleyip sık dokuyacak değiller.Fakat bazı psikiyatrik rahatsızlıklar var ki genetik aktarımı yüksek ihtimalli, bipolar bozukluk gibi.
Size bunları aktarmak istedim, tedavinizden önce bunları iyi düşünün ve karar verin lütfen.