• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başarısız 3 tüp bebek - Kalitesiz Yumurta Demişlerdi! - Kır Testim Pozitif!

umutluu2

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2023
18
17
8
32
Kızlar Merhaba,

Başarısız 3 tüp bebek tedavisi geçirdim.Tüm doktorlar kalitesiz yumurta olacağını söylemişti. Her doktor çözüm bulamadığı sorunda suçu yumurtaya atıyor demiştik,haklı çıktık.

Kır testi yaptırdım ve sonuç aşağıdaki gibidir. Yorumları size bırakıyorum.

1739874644562.webp

Konuyu açarmisiniz bu testi anlamadim
3 başarısız tüp bebek tedavisi geçirdim.Her başarısız denemeden sonra doktorlar benım yumurtamın kalitesiz olduğunu ve 5-10 defa tüp bebek denemem gerektiğini söylediler. Bu aklıma yatmadı ve araştırmaya basladım.Meryem Eken hoca ile öngörüşme yaptığımda 'olur mu öyle şey,tüm değerlere bakmadan nasıl karar verirler diye şaşırıp bizden kır testi ve sperm dna testi istedi. kır testinin pozitif olması demek vücvut savunma hücreleriniz embriyoyu bir düşman olarak görüp saldırıyor ve gebelik gerçekleşmiyor. bende pozitif çıktı yani dedikleri gibi 5-10 defa daha tüp bebek denesem de olmayacakmış. Ayrıca eşimde de sperm dna hasarı %18 çıktı,bu da embrıyo kalitesini etkileyen bir durum. bir sonrakı tedavi olmak istediğimizde bana bağışıklık baskılayıcı ilaç vermeleri gerekecek.Eşimden ise aldıkları spermler de dna hasarı olmayanı bulmaya çalışacaklar.
Başlığı açma sebebim; doktorlar sebebini bulamadıkları tüp bebek tedavilerinde 'KALİTESİZ YUMURTAN VAR' diyip sizi yeni tüp bebek tedavilerine itiyorlar.ve kalitesiz yumurtanın bir çözümü yok ve benım gibi insanlar da umutsuzluğa kapılıyor. Burayı okuyup ,benımle aynı süreci yaşayanlara umut olmak için yazıyorum. Ümidinizi yitirmeyin ve başarısız doktorla hemen ilişiğinizi kesin.

Banada yumurtan kalitesiz diyorlar benimki tranfer asamasına gelmiyor embriyo olusup 5.gune gitmiyordu en son kindede anormal döllenme oldu yumurtan kalitesiz dediler

yaşadığım süreci 'KALİTESİZ YUMURTA İLE 4.TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLIYORUM' başlığında detaylarıyla görebilirsiniz. Bizi bu testlere yönlendiren Meryem Kürek Eken ile bir öngörüşme yapmanızı da tavsiye ediyorum.

Dna hasarı için eşim önce bir üroloğa gidecek. Diğer tüm testleri iyi çıktı,varikoseli de yok. (Sadece LH alt sınırda çıktı).Ne tedavi verilir bilmiyoruz ama öğrendiğimiz kadarıyla tedavi olmasa bile tüp bebek tedavisi yapılırken sperm hücresini özel seçiyorlar,hasarlı olan ile dölleme işlemi yapılmıyor.
Buna da her embrıyolog dikkat eder mi bilmiyorum.Bu sebeple labaratuvarı ve embrıyoloğu iyi olan bir merkezle görüşeceğiz.

Dna hasarı için eşim önce bir üroloğa gidecek. Diğer tüm testleri iyi çıktı,varikoseli de yok. (Sadece LH alt sınırda çıktı).Ne tedavi verilir bilmiyoruz ama öğrendiğimiz kadarıyla tedavi olmasa bile tüp bebek tedavisi yapılırken sperm hücresini özel seçiyorlar,hasarlı olan ile dölleme işlemi yapılmıyor.
Buna da her embrıyolog dikkat eder mi bilmiyorum.Bu sebeple labaratuvarı ve embrıyoloğu iyi olan bir merkezle görüşeceğiz.
Ama önce hasarı düşürmeye çalışın ,sonra tedaviye başlayın .. Detaylı seçilmediği için başarısızlık yaşıyoruz.. bende merkez arayışındayım ..

Kızlar Merhaba,

Başarısız 3 tüp bebek tedavisi geçirdim.Tüm doktorlar kalitesiz yumurta olacağını söylemişti. Her doktor çözüm bulamadığı sorunda suçu yumurtaya atıyor demiştik,haklı çıktık.

Kır testi yaptırdım ve sonuç aşağıdaki gibidir. Yorumları size bırakıyorum.

Eki Görüntüle 3546236
aynı döngüdeyiz . Benim bu testim pozitif ve oldukça yüksek olduğu halde bana embriyolariniza Pgt yapılmadigi için kaybediyorsunuz normal , bu testin hükmü yok diyen doktor oldu. Erol Tavmergen de Makrofaj aşısı yapıldığını öğrendim . Bizden kan alıp bekletip rahme verip bu katil hücreleri baskiliyorlarmıs. Daha önce Bülent tıraş ta bu test sonucumun pozitif olduğunu bilmeden sarı serum , gebelik aşısı , prograf uygulandı ama işe yaramadı yıne kımyasal oldu . Bir kere akıl var mantık var hadi embriyolar kalitesiz her seferinde mi gelışmeye başlayıp bir noktada ölüyor . Baştan negatif de denk gelmez mi . Kaç tane kaybım var hepsi de bu testten dolayı imiş ama bir de doktorlara derdimizi anlatmaya çalışıyoruz . Benim anladığım bu tüp bebek işinde anne adayları önce kendi iç sesini dinlesin - sorunun ne olduğunu buz içimizde biliyoruz ama doktorlar o kadar mekanikleşmiş ki kafamızı karıştırmalarına izin veriyoruz

yaşadığım süreci 'KALİTESİZ YUMURTA İLE 4.TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLIYORUM' başlığında detaylarıyla görebilirsiniz. Bizi bu testlere yönlendiren Meryem Kürek Eken ile bir öngörüşme yapmanızı da tavsiye ediyorum.

Kayseride yasiyorum malesef başka bi yere gidemem

Aret hocaya sperm dna ve kır flow sonuclarını gönderdik,sorun olmayacağını söyledi. Ama kır testinde ki sonuç hiç de sorun yokmuş gibi durmuyor.
Semra Kahraman ile öngörüşme yapıp test sonuçlarını ona da soracağım.gelişme oldukça buraya da yazacağım

Kızlar merhaba,dün Semra hoca ile bir görüşme gerçekleştirdik. Tüm tahlil sonuclarımı ve geçmiş 3 tüp bebek hikayemi dikkatlice inceledi. Öncelikle şunu söyliyeyim kır flow ve sperm dna testlerınde bir sorun görmedi. Ama 5.güne giden çok az embrıyomun olması sebebiyle genetik bir problem olabileceğini söyledi. Yol haritası olarak şişli memorıalda bir tüp bebek tedavisi yapacağız.embrıyolar gelişim aşamasında iken kamera ile izlenecek ve hangi aşamada sorun olduğu belirlenecek.sanırım embrıyolara pgt de yapılacak.
Sorun büyük ihtimal kalitesiz yumurta ve buna sebep olan bir genetik sorun. Bazı genetik sorunların çözümü varken bazılarının çözümü yokmuş ve şu an bizim durumumuzun ne olduğunu söylemek için erken olduğunu belirtti.
Diğer doktorların önerdiği gibi sebep bulunamadan defalarca deneme yapmaktansa genetik bir araştırma ile sebebin bulunacağı bir tedaviyle ilerlemeye karar verdik. Mayıs ayında tedavimize başlayacağız.

Back
X