Tüp bebek aşamalarını hemen anlatayım.
1- Birden fazla merkeze giderek ön görüşmelere yaptım muayene oldum. Doktorların yaklaşımı , fiyat bilgisi benle alakalı bilgilerini , nasıl bir tedavi uygulayacaklarını anlattılar.
2- Tedavi ; adetin 2. (bunun içinde saat 15.00 / 16:00' dan sonrası 1. gün sayılmıyor bilgine ) günü için merkezden randevu alıyorsun. Kan tahlili ile E2 , FSH , progestron değerlerine sağ sol yumurtalıklarına antral folüküllerine bakıyorlar yeterli sayı ve rahimi uygun görürse hemen aynı gün yumurta geliştirici hormon ilaçlarına başlanıyor. Yumurtaların ilaçlara verdiği cevaplara göre doz ayarlanması yapılıyor 2-3 günde bir hatta hergün çağırdıkları bile oluyor. Gene kişisine göre değişiyor 7 ile 11 gün sürüyor bu hormon büyütücü ilaçlar. Yumurtalarının en büyüğü 19mm olduğunda bu sefer çatlamaması için bir ilaç daha ilave ediliyor 3-5 gün kullanan oluyor. En son çatlatma iğnesi var son ilacımız 36 saat sonra yumurta toplama oluyor. Anestezi altında yapılan bir işlem. Toplanan yumurta sayısına göre değişebilir benim çok sancım olmuştu 1 hafta boyunca ohss oldum sanmıştım hatta.
3- Yumurtaların toplandığı gün eşinin sperm örneği alınıyor ve döllendirme işlemi başlıyor. Ertesi gün Kaçı olgun çıkmış kaçı döllenmiş onun bilgisi veriliyor. Merkeze göre değişmekle birlikte hergün aradıkları da oluyor 1-3-5. gün aradıkları da.
4- Ben hiç transfer olmadım benim tecrübem buraya kadar