sizi anliyorum. Bu durumda hisseden insan da cok. Her birinizin aklindan bu hikaye boyunca gececekrir de biliyorum. Bu yuzden aslinda bir doktorum demisti ki bana “iyi düşünmek lazım, psikoloji cok saglam olmalı ve gercekten aılenıze katılacak bu ucuncu kısıyı cok ıstemenız lazım.” Yabancı ülkelerde muhakkak psikolojik testler yapılıyor bu şslemlerden önce.
Esınızle ılıskınız konusuna gelınce sahsı fıkrım gordugum malesef donor, donor degıl tüm ilişkilerde çocuk sonrası major sorunlar vuku buluyor. Bu inanın size mahsus degıl hatta tam 4 arkadasım belki tesaduf ama ozellıkle ıkıncı cocuktan sonra şak diye bosandılar. Evde kı kedı kopek yuzunden bule bırbırımıze gırıyoruz esımle. Annemle babama bakıyorum tartısıyorlarsa sebep ılla kı cocuklar yuzunden... Dolayısı ile kendınıze yuklenmeyın ama size tavsıyem bır doktor olarak lütfen gidin icinizi bir yabancıya dokun. İcinizde atmayın. Muhakkak destek alın. 2 guzel, tatlı insanın dunyaya gelme sebebısınız. Sız dogurdunuz ve nefes verdınız. Zor sorumluluk aldınız herkes yapamaz ama siz basardınız. Anne olmak cok guzel bır duygu olmalı ve muthıs bır fedakarlık. Bence cok gencken daha kolay anne olmak yas ılerledıkce ınsan daha endıselı, korkuları oluyor. İtiraf etmeliyim ki kavga esnasında esıme “neden hayatımı bozuyorum kı mıs gıbı hayatım var kendı hucremden de olmayacak cocuk neden bu sorumlulugu alıp hayatımı mahvedeyım. Cocuksuz hayat mukemmel” demıslıgım var. Sonra bırgun otururken bana dedı kı “evet su an boyle hıssedıyorsun ama ılerıde uzulebılırsin. Keske evlat edinme gibi bir cocugum olsa ıdı dıyebılırsın” dedi. Evlat edınmekte cok ıstedık bız cunku ama malesef cok daha zor bır process... Yanı bence bu ınıs cıkıslar hep olacak.
Cocukların benzeyıp benzemesınden zıyade bence obemlı olarak huyunuzun benzemesı. Karakterı sız yaratıyorsunuz. 7 yasına kadar cocuklar kımden ne gorurse onu alıyorlar.
Sevgı sevılme babalarına yakın hıssetme bence bılıncaltınızın sıze oynadıgı oyunlar. Aklınızda yer ettıgı ve bunu bıldıgınız ıcın malesef bıluncaltınız sızı zorluyor. Nefes terapısı olabılır, psıkoterapı olabılır muhakkak gıdın ve ıkı kucuk mınnosun hayatınızda halkanızda olmasını kutlayın.
Sızı hıssedıyorum . Ayrıca binlerce tesekkur edıyorum bu duygularınızı paylastıgınız ıcın. Daha fazlasını da paylasın, paylasalım.
Benım amh ım yasıma gore yuksek, bayagı her ay yumurtam cıkıyor ve dr ların yuzde 90 u tekrar dene dene deyıp durdu misal ama ben bu yolu bır denemek ıstedım. Belkı rabbım boyle de vermez ama verırse onun da bıldıgı vardır. Artık hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Ben hatta daha ileri gidip eşim de teklif edince daha adil olsun diye embryo donasyonu bile dusundum. Sonra iki hekim beni uyardı dediler ki “siz tasıyıp doguracagınız ıcın cocugu benımseyeceksınız ama esınız de bılınen bır sorun olmadıgı ıcın bunu yapmayın erkekler zaten hep dıslanmıs hıssedıyorlar bag kurmaları daha zor oluyor” dedi. Cok mantıklı geldı. Mecbur kalsa ıdık onu da denerdık ama diyorum ya butun mesele gercekten 3.cü , 4.cü bir insan istiyor musunuz hayatınızda? Ne insanlar gördüm evlat edindikleri bebeklerle muthıs bag kuranlar ne insanlar gordum oz ve oz kendı genetıgınden cocukları ile hıcbır bag kuramamıslar... Gunde 100 aile ile karsılasıyoruz hekım olunca inanın hersey kısıye baglı... Hekesin hikayesi farklı. Bence Allah a saglıklı, hayırlı evlatlar, ebeveynler olmak ıcın dua etmekten baska sansımız yok. Biz de bu yolu tercıh etmek ıstemezdık. Doktor olarwk kıme hamıle kalsın dıye ne tavsıye edtsem basardı bu sene benden 1-2 yas kucuk olup dogal yolla hamıle kalıp doguran ınsanların bebeklerını zıyaret etmekle gectı onrum. Hep ıcımden Allahın bır bıldıgu vardır bu da benım sınavım deyıp durdum. Gonlumuzu ferah turmalı, kucuk mucızeler ıcın sukretmelıyız. Bu arada babam dedı kı bir ğnlü sanatcının daha bu yolu tercıh ettıgını ıgrenınce “valla aslında arastırsan kim kimden bulamayabılırsın tup bebek dunyası varken ama muhım olan o cocukların nasıl yetıstıgı gerısı fasarya... Nefesı veren yaradan verıyorsa sebebı var kı bu cocuklar dunya da yer edınıyorlar. “ haklı da... Kendisi inanclı, hacı bır adam ama misal yuzde yuz benı desteklıyor hatta ben gec evlendım evlenmeden evvel bana soermbank a gıdelım alalım bır evladın olsun demıslıgı var... Kutu dısından bakalım canlarım benim... Bu da bizşm hikayemiz. Bir de TR de gordugum bu donor ısı yasak oldugu, donorle tanısamadıgın va gıbı sorunlar oldugundan da baskımız var. Hersey seffaf olsa bence cok daha huzurlu olacagız... Simdi hep bır endıse... Bu da toplum baskısı... ABD de cocuk dogunca suna buna benzıyor demek ayıptır mesela... Burada daha bebek 1 hunluk baslar bu muhabbetler ... Bosverın... Cocukların gulumsemesı herseye deger. Ben yabancı forumlarda da okuyorum oralara da bakın ıcınız rahatlasın. Cenem dustu sabah sabah ama cok ıclendım. Rahatsızlık ıcın ozur dılerım.

Öksürük için eczaneden propoli sprey al zararsızdı ve rahatlatır
Limon bal öay iç
Belirtiler çok güzel
İnşallah bebişler anneyle

Arkadaşlar ben yarın tedaviye başlıyorum dua edin lütfen estrofem diye bir ilaç var yarın doktorumla birlikte başlayacağız bugun sağolsun Hasan bey beni Embriyologları Mustafa beyle doktorları sinan bey ve Celalettın beyle konuşturdu. İnanılır gibi değiller. Hepsi çok iyi insanlar inşallah hayırlısı ile birde gebe kalırsam. Dilesinler Benden ne dilerlerse Allahım sen yardımcı ol bize

Arkadaslar bu ilaç biraz bulantı kusma ve baş ağrısı yapıyormuş kullananız oldumu ? Bilgi lütfen

Bugun yine aramışlar Hasan beyi 4-5 kişi bizim burdan aramış arkadaşlar kim aradıysa lütfen paylaşsın herkes bir bilgi bir bilgidir bizim için.

merhabalar yazilanlari okuyorum cok gerilerede gittim ama anladigim kadariyla ilk transferde olumsuz olan cok sanirim allah isteyen herkese biran once yasatsin insallah yasim 25 cok istiyoruz olumsuzluklarla karsilasmak cok uzuyor ve cok yoruyor insani

Amin canim insallah Allahim yardim eder yuzumuze bakar. Senin ne problemin var?

erken menepoz dendi
fsh yuksekligi
azalmis yumurta rezervi kesinlikle cocugun olmaz dendi 2 yillik evliyim tek cozum donasyon diyo doktorlar
Benimkinin aynisi olmus canim Üzülme derdi veren Allah çareyi veren de Allah ben yarın tedaviye başlıyorum Azerbeycan Baküye gideceğim orada bir merkezde görüştüm sağ olsunlar çok ilgililer bir aile gibi her şeyme cevap veriyorlar

İnşallah sen de bir yolunu bulursun Allah olmayan herkese nasip etsin heleki bu yaşta çok zor ben de senden 3-4 yaş büyüğüm sadece

İnşallah sen de bir yolunu bulursun Allah olmayan herkese nasip etsin heleki bu yaşta çok zor ben de senden 3-4 yaş büyüğüm sadece

Benimde tek tesellim o derdi veren allahim dermaninida verir insallah bu cuma gecesi hepimizin dualari kabul olsun insallah seninde coo guzel haberlerini aliriz insallah ilk transferin mi olacak

Haklısınız bende bayılıyorum öyle insanlara.kendi bedenimde büyüttüm 2 yıl emzirdim ne önemi varki başkasının yumurtası yada spermi olmuş.ki sperm donasyonu olsaydı yine aklımdan çıkaramazdım bu defada babalarını merak ederdim kesin..

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.gecenin bir vakti içimi dökmek istedim çokta iyi geldi.sağolun.

Hissettiğiniz için, önerileriniz için bende size çok teşekkür ediyorum.bütün kalbimle.

Son düzenleme:
ben birde benim gibi erken menepoz denilip ilacla adet goren varmi acaba ben 3 yildir Cyclo-Progynova
adli ilaci kullaniyorum yoksa adet olamiyorum adet olamazsam rahim duvarim kalinlasirmis o o ilaclarda hormon yuklemesi ileri yaslarda meme kanseri olma riski cok yuksekmis icmesem kemik erimesi olurmus yasim cok genc cunku sizler bu konuda neler yasiyorsunuz arkadaslar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…