Yumurta ve Sperm Donasyonu ile Tüp Bebek

Arkadaslar donasyon oncesi ozellikle yemem icmem gereken bir seyler var mi? Allahin kitu huyu sigarayi daha birakamadim daha InsA yine transferden sonra birakacagim onceki tr de ki ivf lerde oyle yaptim... Ama be yiyip iceyim... Ozellikle yapmam gereken bisiler var mi? Ilk seferde gercekten yuzde yuksek mi? Esime de icirmem gereken herhangi bisi var mi? Cokk tsklerrr

Reactions: cal
Doğrusu bunu bende merak ediyorum tecrübeli arkadaşlar bilgilendirse iyi olur. Senin ilk sefermi canım

Öncesinde ben çiğ badem ve ananas yedim. İnternette görmüştüm. Doktora sordum gittiğimde transfer sonrası ne yemem gerekiyor diye sadece bol su iç başka hiçbişey yapmana gerek yok dedi. Hala da bol su iç diyor.

benim canım arkadaşımmmm sen her yazdığında bnm içimden birşeyler akıp gidiyor hem senin için çok seviniyorum hemde böyle kalbi güzel insanların dualarını topluyorum bu da bana güç veriyor Allahın izniyle bnm de az kaldı tedavime inşallah bana da güzel haberler vermek nasip olur

Doğrusu bunu bende merak ediyorum tecrübeli arkadaşlar bilgilendirse iyi olur. Senin ilk sefermi canım
evet ilk kez olacak eylul sonu gidiyoruz hayirlisi ile
acikcasi tr de bir suru ivf yaptik hic heyecanli degildim ama bu sefer acayip bir kelebek ucusmasi var yuregimde biraz da endise ya olmazsa cok masraf yas 44

umarım ilk ve son sefer olur alır kuzularını gelirsin..
İlk seferinde tutma ihtimali yüksekmi??benimkide ilk ama burdan okuduklarıma göre pek ilke rastlamadım, buda beni tedirgin ediyor.varmı böyle ilkte tutan tanıdığınız ve arkadaşlarımız? ?

İlk seferinde tutma ihtimali yüksekmi??benimkide ilk ama burdan okuduklarıma göre pek ilke rastlamadım, buda beni tedirgin ediyor.varmı böyle ilkte tutan tanıdığınız ve arkadaşlarımız? ?
Artemis.. .miniemause...minharker.. (yanlış yazmadysam)..Zelitta...yaşamayananlamaz...daha yanlış hatırlamıyorsam 2_-3 arkadaş daha var eskilerden...umutsuz olma arkadaşım ilk seferde tutanda çok....

Artemis.. .miniemause...minharker.. (yanlış yazmadysam)..Zelitta...yaşamayananlamaz...daha yanlış hatırlamıyorsam 2_-3 arkadaş daha var eskilerden...umutsuz olma arkadaşım ilk seferde tutanda çok....
Mavi'cim ilk seferde tutanlar genele bakıldığında azınlıkda.Ilkinde tutmayanları saysam kendim dahil liste çok uzar.Embriyo donasyon yaptıran arkadaşları hiç saymıyorum bile onların basarı sansı zaten yuksek iki donorde genç olduğu için.
Bence tedaviye başlayan kişiler ilkinde büyük ihtimal tutar düşuncesinde olurlarsa yıkımları ağır olur.
Ilkinde tutunması drek merkezlede alakalı degil laboratuvarda.embriyologda iyi olsa bu işte şansın faktörü çokk yüksek.
Bi yumurta donörü bi seferde ilaçla ortala 30 yumurta veriyorsa bunun sadece 2 tanesi altın yumurtaymış.yani bebeği getirecek yumurta.Ve bence her merkez yumurta paylaştırdığına göre bu 2 altın yumurta şansa kime denk geliyorsa onlar bebek sahibi oluyor.

Hmm anladım ilkte olma yada olmama garantisi yok, her iki ihtimalde %50. Bide Nasip işi

İnşallah vallahi umutlandım içim pır pır etti ,Rabbimden ümit kesilmez :)

Benim ilk seferde tuttu. Sans belki de nasip bilemiyorum. Spor beslenme onemli. Ben inanmaya inaniyorum :) yani hamile kalacagim dusuncesi ile tum evimi temizleyip hzzirlamistim. Dolaplar baza vs. Ne var ne yok her seyi derlemistim hamile kalacagim diye. Her gun bir kagida ben anneyim yaziyordum. Bir kiz bir oglanin oldugu ikiz fotosu telefonumun ekranini uzun sure kapladi. Yillik bir takvim fotokopisi alip hamile oldugumu ogrendigim tarihi 6 ay onceden isaretlemistim. Bazen kosullanmak ise yarıyor. Sonucu uzucu olsaydi yikim olurdu tabi.. ilk seferde tutanlarin sayisinin cok oldugunu dusunuyorum ben. Onlar islerini çabuk hallettikleri icin burayi sessiz takip ediyorlar. Sonuca ulasinca da cuf cuf!!! :) dertliler deva aradiklari icin yazıyorlar daha cok. Ben yazıyorum cunku cok sey ogrendim tecrubelerden faydalandim. Ben de dayda vermek istiyorum.

Bu arada ben kilo vermek icin transferden once ananas diyeti yapiyordum faydasi olmuştur belki. Bir de o süreçte esim bol bol vişne suyu yapmıştı serin serjn icmistim. Belki fayda etmiştir. Bir tek sigarayi birakamamistim o da sonradan tiksintiye dönüştü. Kokusu igrenc ama canim çok istiyor aseriyorum adeta. Bu ne yaman çelişki anacim

Tabi okadar çok faktör var ki tutması için morcum...her şeyin bir arada olmasi oldukça zor...ama gördüğüm genelde yüzde 50 -60 başarı yakalanabiliyor..
haklısın tutmayınca yıkım büyük oluyor ama umutlanmadanda olmaz ki:) sanırım dengelemek lazım ama oda zor tabii....İnşallah her kein ilk seferde tutar..keşke burda bir liste olsa kacinci seferde tuttuğunu gösteren oldukça yol gösterici olurdu...

Bende kendimi en kötüye ayarlamıştım. Tutarsa demiyodum hiç ikinciyi ne zaman denerimin planını yapıyodum. Hayatım ile ilgili planlar yapmam gerekiyordu ailem ve çevremdekiler o zamana hamile olursun yapamazsın onu iptal et falan diyordu. Ben yok ya tutarmı öyle hemen diyodum yaptığım planlar özellikle işimle ilgili olanlar birçok kişiyi yarı yolda bıraktı ama umrumda bile değil çok şükür tuttu. Bu arada çok fazla dua ediyorum bence herşey dua ile oluyor. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah kimsenin kucağını boş bırakmasın.

ikinizinde iyi olmanıza çok sevindim : )
Senin donmuşların vardı dimi.kardeş için onları transfer ettirirsin.
kime benziyo oğluşun , Rabbim sizi birbirinizden ayırmasın artemis'cim : )
Donmuşum malesef yok çünkü maddi olarak malesef 1 kuruş kalmamıştı. Babama benziyor şaka gibi :)

İnşallah herşey yolunda devam eder. Allah yardımcın olsun ellerinizden tutsun. Ben Doğum yaptığım an hamileliğimi özlemeye başlamıştım. Çok Zor bulunca insana hamilelik süresi bile az geliyor onca sıkıntıyı gözü görmüyor insanın. Allah tüm kardeşlerimize nasip etsin inşallah

Öncelikle herkese merhaba ben bildiğinizden öteye geçmedim ama hayat bana
Neyi öğretti size söyleyeyim mi içten bir şekilde ben eşimin 2. Ci evliliğiyim ve kendisinden 15 yaş küçüğüm ben hep çocuğum olsun diye eşimle bilsiğiniz askerlik arkadaşına dönüştüm bu tedaviler hırsım hormonlarım annelik isteğim beni insanlıktan çıkardı okadar ki intahar edicek kadar karamsardım denemekten yanılmaktan yorulmuştum takiii şu son bi aya kadar ne öğrendim biliyormusunuz bizler üzülürken hırpalanırken eşlerimizin daha doğrusu benim eşimin başka başka yollara kapı açtığını gördüm yaklaşık son3 yıldır salak yerine konmuşum yasa bukadar anne olmak isteyerek kendimi koymuşum şimdi emin olduğum tek şey biz aile olmamalıymışız
Allahın bildiği varmış!!! Eşim bensiz bi hayat kurmuş kendisine yarın boşanıyoruz
Kendime kızıyorum halen ben ona bu süreçte anne olmak için kendimi hırpalarken eş olöayı unutmuşum hal etmişmiyim diye sorarsanız
Bence ettim çocuk ilişkilerin son kyrtuluşu değil ben öyle bildim ama yanıldım!!! Beni merak etmişsiniz
Çok dipteyim inşallah benim olmayan hayallerim sizlerde
Gerçekleşsin !!!! Ben bu uğurda eşimin adam olmadığını gördüm dilerm sizlerde benim gibi yenilmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…